Seksdagesløb i Ballerup Super Arena

                          2007

                          del 2

                                         Det 45. københavnske 6-dagesløb
                                   2007.Febr.01 (torsdag) - 2007.Febr.06 (tirsdag)


Risi & Marvulli

Dette er anden del af Cykelkurt's side om det 45. københavnske 6-dagesløb i februar 2007. Den indeholder udelukkende rapporter fra løbet i Ballerup. I  FØRSTE DEL  kan man læse om løb og hændelser, der fører frem til den danske hovedbegivenhed.
- Cykelkurt

===============================================================

2007.Jan.31

Ballerup klar til 6-dagesløb


Onsdag trænede en række af de danske 6-dagesprofiler i Ballerup Super Arena, hvor alt er ved at være klar til torsdagens start på årets 6-dagesløb.

Alle de danske profiler melder sig klar til at kæmpe om de øverste pladser i løbet. "Det gik rigtigt godt i Berlin, og selvom jeg har været igennem et hårdt program er jeg klar til at kæmpe om en topplacering", sagde den ene par af par nr. 7, Alex Rasmussen, onsdag til CyclingWorld.dk

Rasmussen pegede på schweizerne, Franco Marvulli/Bruno Risi, som de værste konkurrenter. Også Marc Hester, der kører sammen med italienske Marco Villa, melder sig klar. "Jeg er kommet ud af 6-dagesløbet i Berlin med friske ben, og er kommet mig over min lille operation", kom det onsdag fra Hester, der har fået fjernet en byld.

Meldingerne fra Ballerup lyder på at der ikke er indløbet afbud til torsdagens start.

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8018

===============================================================

2007.Febr.01

Now it’s time for Copenhagen


The Danish "Team No. 7", Alex Rasmussen (left) & Jakob Piil
Photo: Erling J.

Again only one day rest and the 6-Day circuit continues. Now it’s time for Copenhagen, starting Thursday 1st of February in the Ballerup Super Arena. 15 teams are ready for the pro race with European Champions Risi–Marvulli, Dutchmen Stam–Schep, the Danish "team No. 7" (in Copenhagen the Danish team must always be No. 7 in Danish colours) Jakob Piil–Alex Rasmussen and two very interesting mix-teams Keisse–Mørkøv and Villa–Hester. Another tradition in Copenhagen: The 75 Km Handicap-Madison on Monday, as far as we know today the longest chase in a European 6-Days.

The 15 teams:
1 Bruno Risi – Franco Marvulli (SUI)
2 Andreas Müller (GER) – Michael Berling (DEN)
3 Danny Stam – Peter Schep (NED)
4 Alexander Aeschbach (SUI) – Michael Smith Larsen (DEN)
5 Alexei Chmidt – Konstantin Ponomarev (RUS)
6 Gerd Dörich (GER) – Mads Bugge (DEN)
7 Jakob Piil – Alex Rasmussen (DEN)
8 Marco Villa (ITA) – Marc Hester (DEN)
9 Iljo Keisse (BEL) – Michael Mørkøv (DEN)
10 Dmitri de Fauw (BEL) – Wouter van Mechelen (BEL)
11 Andreas Beikirch (GER) – Jacob Moe (DEN)
12 Christian Lademann – Lars Teutenberg (GER)
13 Fabio Masotti – Angelo Ciccone (ITA)
14 Kenny de Ketele – Steve Schets (BEL)
15 Jens-Erik Madsen – Casper Jørgensen (DEN)

HE

ref.
www.uiv.dk

===============================================================

2007.Febr.01

Favoritpar slog til i åbningsjagten

De schweiziske europamestre Bruno Risi og Franco Marvulli lagde stærkt ud i det 45. københavnske seksdagesløb, og kun det andet udenlandske toppar, hollænderne Danny Stam-Peter Schep, formåede at følge dem helt til dørs.

Af Mogens Jacobsen

For cirka tre en halv måned siden strøg schweizerne Bruno Riso og Franco Marvulli til tops ved europamesterskaberne i parløb i Ballerup Super Arena, og i aften tog de samme sted de første, hidsige pedalomdrejninger frem mod triumf også i det 45. københavnske seksdagesløb.

Schweizerne, der i tirsdags sluttede på tredjepladsen i Berlin, og tidligere denne vinter har sejret i Maastricht, Zürich og Stuttgart – Risi har desuden vundet med den tyske landevejsstjerne Erik Zabel i Dortmund og München – var klart det bedste par i den timelange åbningsjagt, som tilbagelagdes med en gennemsnitshastighed på 53,6 km/t.

Ambitiøs Mørkøv
I spurten afviste de det eneste par, der formåede at slutte på omgangshøjde med dem, hollænderne Danny Stam-Peter Schep, mens det danske stortalent Michael Mørkøv med belgieren Iljo Keisse som makker en runde bagude besatte tredjepladsen.

Udover at sende et klart signal om, at det efter alt at dømme bliver de to nævnte udenlandske topkonstellationer, der tirsdag aften skal udkæmpe den endelige dyst om førstepladsen, antydedes det, at det nyetablerede, rent danske par nr. 7 Jakob Piil-Alex Rasmussen kan forvente skarp konkurrence fra sidstnævntes vante landsholdsmakker Michael Mørkøv og Iljo Keisse.

Mørkøv bebudede allerede på pressemødet inden seksdagesløbet, at hans mål var at slutte foran 7’erne, og det første, beskedne fingerpeg i aften indikerede, at det absolut er indenfor rækkevidde.

Umiddelbart virkede den ambitiøse Mørkøv som den stærkeste af de tre danskere, men der er lang vej endnu, inden han har nået sit mål.

Fire par afgør sagen
For Jakob Piil er det blot sæsonens anden seksdagesstart, og det må formodes, at han og Alex Rasmussen bliver bedre og bedre, som løbet skrider frem. Men Mørkøv understregede også i Berlin, hvor han havde Alex Rasmussen ved sin side, at han er i forrygende form netop nu, så der er lagt op til nogle spændende døgn i Ballerup Super Arena.

Under alle omstændigheder synes kun Mørkøv-Hester og Piil-Rasmussen at være de eneste, som kan følge Risi-Marvulli og Stam-Schep nogenlunde til dørs. De øvrige par sluttede fra tre til seks omgange bagude i de første 60 minutter.

Besøget i Ballerup Super Arena bar præg af tv-transmissionen fra VM i håndbold. Hallen var kun cirka en tredjedel fyldt, og undervejs levede publikum intenst med i det danske drama i Tyskland på de få fjernsynsskærme, der var opstillet i hallen.

ref.
http://politiken.dk/sport/article237127.ece

===============================================================

2007.Febr.01

Åbningsjagten i Ballerup

Af Henriette Brandt

Årets seksdagsløb i Ballerup var ikke mange omgange gammelt, før første angreb blev sat ind. Det var Bruno Risi og Franko Marvulli med nummer 1 på ryggen, der sammen med par nummer 9 i skikkelse af Michael Mørkøv og Iljo Keisse forsøgte sig, og de fik da også forholdsvist hurtigt en omgang. Dernæst satte par nummer 7 efter. Jakob Piil trådte hårdt i pedalerne, og det varede ikke længe, før de også nåede omgangen.

Det lod par nummer 3 sig ikke byde – de kørte kort efter også en omgang ind, og da Risi/Marvulli endnu engang hentede en omgang, var Stam/Shep hurtigt oppe i pedalerne, men par nummer 7 var vågne, og de fire ryttere gik i samarbejde for at komme op til schweizerne. Bruni Risi er imidlertid en erfaren ræv i det game, så han iværksatte et angreb allerede inden de fire var oppe. I det hele taget var åbningsjagten en tydelig stillingskrig mellem favoritparrene, hvor også par nummer 8 med Michael Mørkøv og Illjo Keisse hører med. Den første halve time blev kørt med en gennemsnitshastighed på 54,5 km/t.

Med 15 minutter tilbage var der endnu engang kamp mellem Alpeekspressen og par nummer 7. Det var Bruno Risi, der åbnede, men Jakob Piil var vågnet og godt klar over, at det var om at holde sig til. Gennemsnitsfarten efter tre kvarter var 53,6 km/t, så det er synd at sige, at der bliver lurepasset.

Den afsluttende spurt på åbningsjagten blev vundet af Franco Marvulli fra par nummer 1, og stillingen efter de første 60 minutter af årets seksdagsløb i Ballerup er, at Alpeekspressen med Bruno Risi og Franco Marvulli ligger i spidsen med Danny Stam og Peter Schep på omgangshøjde og Iljo Keisse/Michael Mørkøv og Alex Rasmussen/Jakob Piil en omgang efter på tredjepladsen.

ref.
http://www.feltet.dk/index.php?id_parent=1&id=28&id_nyhed=4227

===============================================================

2007.Febr.01

Palle Lykke skød 6-dagesløbet i gang

Så er det 45. Københavnske 6-dagesløb skudt igang af legendariske Palle Lykke, der selv har vundet 21 6-dagesløb. Se favoritpar.

Løbets første jagt, der blev kørt over 60 minutter, blev vundet af schweizerne Bruno Risi/Franco Marvulli. Risi/Marvulli lagde hårdt ud og eroberede to omgange, men siden udlignede hollænderne Peter Schep/Danny Stam, omgangsstillingen. De to par endte en omgang foran de to øvrige favoritpar Alex Rasmussen/Jakob Piil og Michael Mørkøv/Iljo Keisse. Tre par tabte seks omgange, mens 6-dagesløbsdebutanten Casper Jørgensen og hans makker Jens-Erik Madsen sammen med to andre par er fem omgange efter.

Aftenens to indledende Derny Grand Prix blev vundet af henholdsvis schweiziske Bruno Risi, der netop slog danske Jakob Piil og hollandske Danny Stam, der netop slog belgiske Iljo Keisse. Keisse vandt tilgengæld finalen efter at Piil havde ført frem til slutfasen.

En omgang på tid blev vundet af par nr. 7, da Alex Rasmussen kørte i 13:121 sekunder. Aftenens sidste udfordring inden den afsluttende jagt var en gigantspurt over 10 omgange, som Franco Marvulli var den stærkeste i.

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8026

===============================================================

2007.Febr.02

Ikke et øje tørt

Ikke et øje var tørt, da syverne fra 50’erne, Kay Werner – som er syvernes far – samt Danmarks mest vindende 6-dagesrytter med 21 sejre, Palle Lykke, i går kørte æresrunde, inden Palle Lykke senere skød den 45. københavnske 6-dagesløb i gang. ”Jeg syntes, der var ærgerligt, at der ikke var flere folk, men det var jo på grund af håndboldkampen. Alligevel er det dog dejligt at være tilbage og mærke atmosfæren,” udtalte en glad Palle Lykke bagefter.

Selvom Palle Lykke har været bosat i Belgien i godt fyrre år, føler han sig ikke mindre dansk. ”Jeg er stadigvæk 100 procent dansk indeni, det forsvinder aldrig.”

HE

ref.
www.6-dages.dk

===============================================================

2007.Febr.02

Strong Swiss performance in Copenhagen


Risi-Marvulli first leaders in Copenhagen
Photo: Dan Reinhardt

6-Days of Copenhagen, 1st to 6th February

Risi – Marvulli won the European Championship in Copenhagen in October last year. And again at the opening of the 45th 6-Days of Copenhagen they showed a strong performance. They won the opening chase over 60 Minutes and preserved the lead the whole evening. The last chase of 30 Minutes was won by young Belgium talents De Ketele – Schets, but Risi – Marvulli stayed in control and only Dutch team Stam – Schep managed to stay in the same lap as the Swiss team in the overall. The Danish team No. 7 Piil – Rasmussen and Mørkøv together with Keisse had to be contend with a position one lap behind the lead. Fast racing in the opening chase with an average-speed of 53,6 Km.

Overall after 1st day of Copenhagen 6-Days:
1 Bruno Risi – Franco Marvulli (SUI), 66 p.
2 Danny Stam – Peter Schep (NED), 37 p.
     at 1 lap:
3 Jakob Piil – Alex Rasmussen (DEN), 63 p.
4 Iljo Keisse (BEL) – Michael Mørkøv (DEN), 36 p.
     at 2 laps:
5 Marco Villa (ITA) – Marc Hester (DENJ), 34 p.
6 Kenny de Ketele – Steve Schets (BEL), 23 p.
     at 3 laps:
7 Andreas Beikirch (GER) – Jacob Moe (DEN), 18 p.
8 Alexander Aeschbach (SUI) – Michael Smith Larsen (DEN), 13 p.
9 Christian Lademann – Lars Teutenberg (GER), 8 p.
     at 6 laps:
10 Dmitri de Fauw – Wouter van Mechelen (BEL), 29 p.
11 Gerd Dörich (GER) – Mads Bugge (DEN), 18 p.
12 Jens-Erik Madsen _ Casper Jørgensen (DEN), 8 p.
     at 8 laps:
13 Alexei Chmidt – Konstantin Ponomarev (RUS), 15 p.
14 Fabio Masotti – Angelo Ciccone (ITA), 6 p.
15 Andreas Müller (GER) – Michael Berling (DEN), 1 p.

HE

ref.
www.uiv.dk

===============================================================

2007.Febr.02

Hierarkiet sat på plads i løbets første døgn


Alex Rasmussen fra det danske par nr. 7 måtte allerede på den første aften i det københavnske seksdagesløb se sig distanceret af de schweiziske europamestre Bruno Risi og Franco Marvulli.
Foto: Thomas Borberg

Schweizerne Bruno Risi og Franco Marvulli synes at have kontrol over begivenhederne i Ballerup Super Arena, hvor der er lagt an til en danskerdyst om tredjepladsen.

Af Mogens Jacobsen

Oven på en hidsig åbningsjagt mundede den første nat i det 45. københavnske seksdagesløb ud i en forholdsvis blød landing, da de afsluttende 30 minutters ræs efter omgangsgevinster på velodromen i Ballerup Super Arena ikke tvang aktørerne ud i de helt vilde udfordringer.
Der blev pudset lidt af på stillingen, men overordnet holdt billedet sig fra den første time, da rytterne virkelig blev sat på prøve, og der er ikke umiddelbart udsigt til drastiske omvæltninger i det hierarki, som nu er etableret.

I en klasse for sig selv
Det fortæller, at de schweiziske europamestre Bruno Risi-Franco Marvulli tilsyneladende er i en klasse for sig med hollænderne Danny Stam-Peter Schep lige efter, hvorefter par nr. 7 Jakob Piil-Alex Rasmussen og sidstnævntes makker fra World Cup succesen i Los Angeles for nylig Michael Mørkøv, som har belgieren Iljo Keisse ved sin side, sandsynligvis skal kæmpe om den sidste plads på podiet.

Ganske vist kom nogle af de andre par en anelse nærmere i premieredøgnets finalejagt, men det skulle undre meget om de formår at stride sig helt frem til at være med i dysten om topplaceringerne.

Hurtigste omgangstid
Jakob Piil-Alex Rasmussen lagde afslutningsvis an til at gå på jagt efter en vunden runde, men det blev ved et meget spædt forsøg, som antydede, at kræfterne ikke rakte til overdreven satsning.

Alex Rasmussen fik demonstreret sin hurtighed, da han rundede parrets indsats i kappestriden om at præstere den hurtigste omgangstid af med et resultat på 13,121 sek., hvilket var det bedste blandt de 15 konstellationer.

ref.
http://politiken.dk/sport/article237196.ece

===============================================================

2007.Febr.02

Stærk schweizisk indledning

Åbningsjagten over 60 minutter blev i høj grad domineret af to par. I første halvdel af jagten var det forhåndsfavoritterne Bruno Risi og Franco Marvulli, som lagde sig solidt i føring, med hele to omgange ned til de andre par. Midtvejs indledte hollænderne Danny Stam og Peter Schep deres jagt på de to schweizere, og med ti minutter tilbage af jagten lykkedes det dem at komme på omgangshøjde. Dermed skulle jagtens vinder findes i den afsluttende spurt, og her henviste Marvulli, Peter Schep til andenpladsen.

Danskerne var hele jagten lidt efter hvilket resulterede i, at både syverne med Alex Rasmussen og Jakob Piil samt nierne med Michael Mørkøv og belgieren Iljo Keisse sluttede en omgang efter de to forreste par.

I de efterfølgende spurter og dernypace afdelinger fortsatte de fire pars intense kamp, men endnu engang med de hurtige schweizere som de mest pointscorende.

I det afsluttende 30 minutters lange jagt prøvede både syverne og nierne at indhente den tabte omgang, men begge front parrene lod sig ikke overliste. Så efter førstedagen er det schweizerne Risi og Marvulli som fører foran hollænderne Schep og Stam. Men de to danske par er kun en omgang efter, så alt er endnu helt åbent.

Vinder af den sidste jagt blev flot og overraskende de to unge belgiere Kenny de Ketele og Steve Schets.

HE

ref.
www.6-dages.dk

===============================================================

2007.Febr.02

Par nr. 7 på fremmarch


Alex Rasmussen og Jakob Piil havde en god dag i Ballerup Arena.
Foto: Thomas Borberg

Jakob Piil og Alex Rasmussen viste sig i stærkt forbedret udgave på andendagen af det københavnske seksdagesløb og vandt den første jagt. Bruno Risi-Franco Marvulli fører fortsat.

Af Mogens Jacobsen

Jakob Piil og Alex Rasmussen viste deres format i dagens seksdagesløb i Ballerup Super Arena.

Efter en åbningsaften i det 45. københavnske seksdagesløb, hvor det kneb for par nr. 7 at mobilisere overskud til at følge fuldstændig trop med de to stærke udenlandske konstellationer, schweizerne Bruno Risi-Franco Marvulli og hollænderne Danny Stam-Peter Schep, var der åbenlyse fremskridt at spore i den rent danske duo Jakob Piil-Alex Rasmussen, da der blev taget hul på det andet døgns strabadser.

Den 33-årige veteran Jakob Piil og hans 11 år yngre partner og nykårede World Cup-vinder Alex Rasmussen vandt nemlig aftenens første jagt over 30 minutter efter en medrivende finale i direkte opgør med Risi-Marvulli og Stam-Schep.

Mørkøv og partner blandede sig
Også Alex Rasmussens vanlige landsholdsmakker Michael Mørkøv formåede med belgieren Iljo Keisse ved sin side at blande sig i den fight, og det tegner interessante perspektiver omkring danskernes muligheder for at præge det videre forløb af velodrom-aktiviteterne på vestegnen.

De fire par sluttede på omgangshøjde i jagten, og det var et dristigt fremstød af Alex Rasmussen med lidt over halvanden omgang tilbage, der lagde grunden til par nr. 7’s triumf.

Han trådte eksplosivt an og fik lynhurtigt et hul til rivalerne, så han kunne sende Jakob Piil af sted til den afsluttende rundes hidsige ræs frem mod målstregen med så klart et forspring, at danskerne aldrig blev fanget.

Europamestre beholdte føringen
I det overordnede regnskab bevarede de schweiziske europamestre, der har løbets højeste pointtal og dermed stadig fører, og hollænderne dog overtaget i forhold til parrene med hjemmebaneyndlingene, der er en omgang bagud.

Men der anedes i løbet af fredagen lidt større håb for, at danskerne vil være i stand til at presse de gæstende favoritter i højere grad end det så ud til et døgn tidligere.

I U 23-rytternes internationale talent cup overtog de to danske landsholdsryttere Daniel Kreutzfeldt og Michael Færk Christensen den samlede førsteplads i kraft af en sej offensiv i finalen, som indbragte dem tilstrækkeligt mange point til, at de strøg forbi det hidtil førende schweiziske par Luic Perizzolo-Maxime Bally.

Og så kunne arrangørerne glæde sig over en ganske anderledes positiv publikumsinteresse end i torsdags, da seksdagesløbet tabte klart til tv-transmissionen fra VM i håndbold.

Stillingen fredag kl. 22.00
1. Bruno Risi-Franco Marvulli, Schweiz 92 point
2. Danny Stam-Peter Schep, Holland 48 point
     1 omgang tilbage:
3. Jakob Piil-Alex Rasmussen 84 point
4. Iljo Keisse, Belgien-Michael Mørkøv 67 point
     3 omgange tilbage:
5. Marco Villa, Italien-Marc Hester 44 point
6. Kenny de Ketele-Steve Schets, Belgien 25 point
     4 omgange tilbage:
7. Andreas Beikirch, Tyskland-Jacob Moe 23 point
8. Alexander Aeschbach, Schweiz-Michael Smith Larsen 18 point
9. Christian Lademann-Lars Teutenberg, Tyskland 8 point
     8 omgange tilbage:
10. Dmitri De Fauw-Wouter van Mechelen, Belgien 34 point
11. Gerd Dörich, Tyskland-Mads Bugge 24 point
12. Jens-Erik Madsen-Casper Jørgensen 13 point
     10 omgange tilbage:
13. Alexei Chmidt-Konstantin Ponomarov, Rusland 28 point
14. Fabio Masotti-Angelo Ciccone, Italien 21 point
15. Andreas Müller, Tyskland-Michael Berling 1 point

ref.
http://politiken.dk/udland/article237716.ece

===============================================================

2007.Febr.03

Tre par på omgangshøjde

Tre par er efter fredagens jagter på omgangshøjde i spidsen af 6-dagesløbet i Ballerup. De tre par er par nr. 7 Alex Rasmussen/Jakob Piil, par. nr. 9 Michael Mørkøv/Iljo Keisse og par nr. 1 Bruno Risi/Franco Marvulli.

Par nr. 7 og par nr. 9 eroberede sammen en omgang med få minutter tilbage af fredagen sidste jagt, og hentede dermed den tabte omgang, som Risi/Marvulli ellers havde vundet i torsdagens åbningsjagt. Fredagens jagt, der blev kørt med 53,5 km/t, blev vundet af nierne efter et tidligt angreb i spurten.

Danny Stam fra par nr. 3 vandt fredagens afsluttende Dernypace foran Jakob Piil, der dermed sikrede par nr. 7 føringen i løbes klassement med 127 point, mens Risi/Marvulli har 124 point og Mørkøv/Keisse 107 point.

Danny Stam/Peter Schep er på fjerdepladsen, en omgang efter de førende, men med udsigt til en bonusomgang snarest. På femtepladsen følger lidt overraskende en stærkt kørende Jacob Moe og hans tyske makker Andreas Beikirch. De to er seks omgange efter. I bunden er tre hold fortsat på omgangshøjde. Danske Michael Berling og tyske Andreas Müller indtager med blot 7 point og et minus på 15 omgange sidstepladsen. Den danske debutant, Casper Jørgensen og hans makker Jens-Erik Madsen er nr. tolv med et minus på 13 omgange.

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8037

===============================================================

2007.Febr.03

Par nummer 7 har taget føringen

Allerede tidligt på aftenens anden jagt angreb Keisse–Mørkøv, som hurtigt fik følgeskab af 3 par, hvor Rasmussen–Piil gik med. Parrene blev dog kørt ind af det stærke schweiziske par Risi–Marvulli.

Af Jesper Johannesen

Kort efter slog Stam–Schep kontra og Piil–Rasmussen gik med og de to par tog en omgang. Kort efter angreb de øvrige toppar, og det lykkedes også disse par, at tage en omgang.

Godt 20 minutter længere henne i jagten angreb Par nummer 7 igen med Rasmussen-Piil, og det lykkedes for parret at tage en omgang sammen med Keisse–Mørkøv. Dermed måtte Risi–Marvulli og Stam-Schep på arbejde igen for at tage en omgang mere. Det klarede parrene faktisk ret overbevisende, og det gav mod på mere. De to par tog nemlig en omgang mere. Dermed var Jakob Piil og Alex Rasmussen igen en omgang efter i den samlede stilling efter, det ellers tidligere på aftenen var lykkedes dem, at få en bonus omgang, da de passerede 100 point. Det havde Risi–Marvulli dog også, og dermed førte de foran ”7’erne.”

Par nummer 7 Jakob Piil og Alex Rasmussen tog dog sagen i egen og angreb. Parret fik igen en omgang til de forreste, men igen slog de øvrige top par kontra. 5 minutter før tid lykkedes det dog endelig for Par nummer 7 at tage en omgang sammen med Keisse-Mørkøv. Dermed skulle par de to også afgøre jagten imellem sig, og her var Keisse og Mørkøv hurtigst og vandt jagten. Det gjorde også, at parret gik tilskrevet en bonusomgang.

Dermed er 3 par på omgangshøjde efter aftenens sidste jagt, det er Piil–Rasmussen foran Risi–Marvulli og Keisse–Mørkøv. Villa–Hester havde en mindre godt dag og røg tilbage på 8. pladsen - 7 omgange efter.

Når man kigger på den samlede stilling, kan man se, at det københavnske 6-dagesløb skal afgøres imellem de fire første par.

Gittermand Jagten blev kørt i et hæsblæsende tempo med over 53 km/t.

Stillingen efter 2. aften:
1. Jakob Piil – Alex Rasmussen, 127 p.
2. Bruno Risi – Franco Marvulli, 124 p.
3. Iljo Keisse – Michael Mørkøv, 107 p.
     1 omgang efter:
4. Danny Stam – Peter Schep, 72 p.
     6 omgange efter:
5. Andreas Beikirch – Jacob Moe, 46 p.
6. Christian Lademann – Lars Teutenberg, 29 p.
7. Kenny de Ketele – Steve Schets, 28 p.
     7 omgange efter:
8. Marco Villa – Marc Hester, 54 p.
     9 omgange efter:
9. Alexander Aeschbach – Michael S. Larsen, 28p.
     10 omgange efter:
10. Dmitri De Fauw – Wouter van Mechelen, 66 p.
11. Gerd Dörich – Mads Bugge, 24 p.
     13 omgange efter:
12. Jens-Erik Madsen – Casper Jørgensen, 25 p.
     15 omgange efter:
13. Alexei Chmidt – Konstantin Pnoomarev, 41 p.
14. Fabio Masotti – Angelo Ciccone, 28 p.
15. Andreas Müller – Michael Berling, 7 p.

ref.
http://www.feltet.dk/index.php?id_parent=1&id=28&id_nyhed=4244

===============================================================

2007.Febr.03

Hester neutraliseret

Danske Marc Hester er grundet et siddesår neutraliseret fra lørdagens program ved 6-dagesløbet i Ballerup. Hans makker Marco Villa deltager i dagens spurter, men parret kan dermed ikke køre dagens jagter.

Hester har to gange i løbet af vinteren fået fjernet en byld i skridtet.

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8039

===============================================================

2007.Febr.03

Jagtsejr til debutant

6-dages' debutant Casper Jørgensen og hans makker Jens-Erik Madsen sejrede i lørdag eftermiddages jagt ved 6-dagesløbet i Ballerup.

Sejren kom i hus foran en anden 6-dagesdebutant, Mads 'Buster' Bugge, der kører sammen med den tyske pauseklovn, Gerd Dörich.

De to par havde sammen med belgierne Dmitri De Fauw/Wouter van Mechelen som de eneste eroberet en omgang i den 75 omgange lange jagt. I spurten var Jens-Erik Madsen klart hurtigere end Dörich.

I løbets samlede stilling er det fortsat par nr. 7, Alex Rasmussen/Jakob Piil, der er i front. Piil/Rasmussen har nu 144 point mod 126 til Bruno Risi/Franco Marvulli og 123 til Iljo Keisse/Michael Mørkøv. De tre par er på omgangshøjde i spidsen af løbet. Lørdag aften køres igen og bl.a. afsluttes der med Gittermands Gyldne Jagt.

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8040

===============================================================

2007.Febr.03

Par nr. 7 til tops i seksdagesløbet


Par nr. 7 i aktion
Foto: Jens Dige

Flot danskerindsats på andendagen af seksdagesløbet i Ballerup Super Arena, hvor Jakob Piil og Alex Rasmussen ligger nr. 1.

Af Mogens Jacobsen

Indtrykket af, at de danske deltagere i det 45. københavnske seksdagesløb efter en lidt usikker start har fundet ind i den rette rytme, holdt sig gennem hele andendagens program.

Og det endda i en grad så det nyetablerede par nr. 7 Jakob Piil-Alex Rasmussen indtager førstepladsen, når aktiviteterne genoptages i Ballerup Super Arena i eftermiddag.

Stærk indsats i timejagten
Med et ganske beskedent pointforspring til de schweiziske europamestre og favoritter Bruno Risi-Franco Marvulli overtog de rød-hvide hjemmebaneyndlinge kommandoen efter nattens timejagt.

Den gav samtidig overvældende succes for et andet af de danske stortalenter Michael Mørkøv, som sammen med sin belgiske makker Iljo Keisse i par nr. 9 ikke alene sejrede i dette prestigefyldte indslag, men også scorede så mange point, at det udløste en bonusrunde, så de bragte sig på omgangshøjde med de to førnævnte konstellationer.

I timejagten tilbagelagdes lidt over 53 km, og selv om det en overgang så ud til, at Risi-Marvulli ville dominere den, lykkedes det for danskerne at sætte schweizerne på plads.

I seksdagesløbets afsluttende fase vil det utvivlsomt komme til en hidsig duel mellem par nr. 7 og par nr. 9, fordi ambitiøse Michael Mørkøv vil bevise, at han er fuldt så berettiget til at optræde i Dannebrogstrikoten som de to landsmænd, der nu er foretrukket.

Nødvendigt samarbejde
Men foreløbig er der dog snarere tale om et samarbejde end en duel, for de tre danskere har fornuftigvis indset, at det ikke tjener noget formål at køre på hinanden så tidligt i løbet. I stedet hjælpes de ad, når der skal erobres omgange, og dette samarbejde gav glimrende udbytte i timejagten, hvor de sluttede en runde eller mere foran de øvrige par.

»Vi kan jo ligeså godt finde ud af så vidt muligt at tage omgange sammen. Det gør det nemmere for begge parter, og det var jo også det, der gjorde, at vi fik ram på schweizerne og hollænderne til sidst. Jeg tror også, at Risi og Marvulli trods alt overvurderede deres kræfter en smule, da de på et tidspunkt kørte rundt alene. Det slider trods alt hårdt, og derfor var de ikke i stand til at svare igen, da vi angreb sammen med par nr. 7«, siger Michael Mørkøv, der benyttede fuldstændig den samme taktik, som da Piil og Rasmussen vandt fredagens første jagt. Knap to omgange før afslutningen trådte Mørkøv an, skabte hullet til Keisse, og selv om den særdeles velkørende Alex Rasmussen satsede maksimalt for at fange belgieren, lykkedes det ikke.

»Det var dejligt at mærke, at det gik klart bedre end i premieren. Jeg følte mig meget nervøs på førstedagen, men det er overstået nu, og jeg glæder mig til fortsættelsen. Risi og Marvulli er vel nok stadig favoritter, men vi fik da vist, at vi kan hamle op med dem, når vi er på toppen«, konstaterer Alex Rasmussen.

Gode venner
Selv om de nykårede World Cup-vindere Alex Rasmussen og Michael Mørkøv ved denne lejlighed er rivaler, skinner det stadig tydeligt igennem, at de er makkere på landsholdet og fine venner, og det forekommer da også højst sandsynligt, at de i en ikke alt for fjern fremtid vil være makkere også i det københavnske seksdagesløb, som de har været det på alle de andre vinterbaner, hvor de har optrådt denne vinter.

Fredagens største danske overraskelse leveredes af landevejsveteranen Jacob Moe, der med sin tyske makker Andreas Beikirch kørte næsten lige op med topparrene. Det indbragte et gevaldigt avancement, så de nu indtager femtepladsen og dermed positionen umiddelbart efter den kvartet, der har skilt sig klart ud. Hollænderne Danny Stam-Peter Schep er på ferdepladsen en omgang efter de tre førende, men derefter er der et spring ned til Beikirch-Moe, som står på minus seks.

Stillingen lørdag morgen:
1. Jakob Piil-Alex Rasmussen 127,
2. Bruno Risi-Franco Marvulli, Schweiz 124 point,
3. Iljo Keisse, Belgien-Michael Mørkøv 107.
     1 omgang tilbage:
4. Danny Stam-Peter Schep, Holland 72.
     6 omgange tilbage:
5. Andreas Beikirch, Tyskland-Jacob Moe 46,
6. Christian Lademann-Lars Teutenberg, Tyskland 29,
7. Kenny de Ketele-Steve Schets, Belgien 28.
     7 omgange tilbage:
8. Marco Villa, Italien-Marc Hester 54.
     9 omgange tilbage:
9. Alexander Aeschbach, Schweiz-Michael Smith Larsen 28.
     12 omgange tilbage:
10. Dmitri De Fauw-Wouter van Mechelen, Belgien 66,
11. Gerd Dörich, Tyskland-Mads Bugge 24.
     13 omgange tilbage:
12. Jens-Erik Madsen-Casper Jørgensen 25.
     15 omgange tilbage:
Alexei Chmidt-Konstantin Ponomarov, Rusland 41,
14. Fabio Masotti-Angelo Ciccone, Italien 28,
15. Andreas Müller, Tyskland-Michael Berling 7.

ref.
http://politiken.dk/sport/article237766.ece

===============================================================

2007.Febr.03

Seksdagessucces for sejrsvant landevejsveteran

Jacob Moe leverer en stærk indsats i det københavnske seksdagesløb og vandt med sin tyske makker lørdagens indledende jagt.

Af Mogens Jacobsen

Med seks sejre blev Jacob Moe sidste sæson den mest vindende danske landevejsrytter i løb på den internationale terminsliste, og i øjeblikket er den 32-årige veteran i det københavnske seksdagesløb i fuld gang med at dokumentere både sin alsidighed, og at formen så langt fra er sat over styr.

Den foreløbige kulmination på Jacob Moes stærke indsats i Ballerup Super Arena kom i aftenens første jagt, da han triumferede sammen med sin stærke tyske makker, den fem år ældre Andreas Beikirch.

Grundig forberedelse
De havde ligesom belgierne Kenny de Ketele-Steve Schets, tyskerne Christian Lademann-Lars Teutenberg og hollænderne Danny Stam-Peter Schep distanceret de øvrige par med mindst én omgang, og i spurten afviste den dansk-tyske konstellation deres direkte konkurrenter.

»Det har været en klar fordel for mig, at jeg kom til start i Stuttgarts seksdagesløb, som sluttede godt en uge, inden vi gik i gang her i Ballerup. Og så har jeg som altid forberedt mig grundigt i vintermånederne, hvilket jo også viste sig sidste år, da jeg ligeledes klarede mig udmærket i det københavnske seksdagesløb«, fortæller Jacob Moe Rasmussen.

»Jeg ville gerne have nogle flere opgaver på vinterbanerne, men det er svært at komme ind. Imidlertid giver det da optimisme med henblik på landevejssæsonen, at det går så godt. Sidste år synes jeg, at jeg havde stor nytte af den form, jeg bragte med fra seksdagesløbet, og det bliver forhåbentlig også tilfældet denne gang«.

Jacob Moe vandt i 2006 det franske etapeløb Tour de Loire et Cher efter at have snuppet tre etapegevinster undervejs, og han sejrede ligeledes på to etaper i det største norske landevejsarrangement Ringerike Grand Prix.

Stam og Schep på omgangshøjde
For sidste års vinder af det københavnske seksdagesløb Danny Stam og verdensmesteren i pointløb Peter Schep, der erstatter den skadede Robert Slippens, betød facit af den jagt, som gav sejr til Moe-Beikirch, at de eliminerede det beskedne handicap, de indtil da havde kørt rundt med i forhold til de tre andre toppar.

Stam og Schep bragte sig nemlig på omgangshøjde med det fortsat førende danske par nr. 7 Jakob Piil-Alex Rasmussen, Iljo Keisse-Michael Mørkøv og Bruno Risi-Franco Marvulli, og hollænderne er endda meget tæt på at runde 100 point, hvilket udløser en bonusomgang.

Tæt ræs hos amatørerne
I amatørernes internationale talent cup skiftede førertrøjerne endnu engang ejermænd, idet Thomas Kristiansen-Mads Rydicher ved at vinde den 50 minutter lange jagt strøg til tops.

Men belgierne Ingmar de Poortere-Tim Martens, der ligger nr. 1 i den gennemgående sæsonkonkurrence, har ligesom danskerne 36 point – to mere end Daniel Kreutzfeldt-Michael Færk Christensen, der førte inden aftenens styrkeprøve.

Stillingen lørdag kl. 22.00
1. Jakob Piil-Alex Rasmussen 174,
2. Iljo Keisse, Belgien-Michael Mørkøv 159,
3 Bruno Risi-Franco Marvulli, Schweiz 135 point,
4. Danny Stam-Peter Schep, Holland 94.
     5 omgange tilbage:
5. Andreas Beikirch, Tyskland-Jacob Moe 88,
6. Kenny de Ketele-Steve Schets, Belgien 60,
7. Christian Lademann-Lars Teutenberg, Tyskland 39.
     9 omgange tilbage:
8. Alexander Aeschbach, Schweiz-Michael Smith Larsen 41.
     11 omgange tilbage:
9. Dmitri De Fauw-Wouter van Mechelen, Belgien 107,
10. 8. Marco Villa, Italien-Marc Hester 81.
     12 omgange tilbage:
11. Gerd Dörich, Tyskland-Mads Bugge 51.
     13 omgange tilbage:
12. Jens-Erik Madsen-Casper Jørgensen 67.
     16 omgange tilbage:
13. Alexei Chmidt-Konstantin Ponomarov, Rusland 55,
14. Fabio Masotti-Angelo Ciccone, Italien 29.
15. Andreas Müller, Tyskland-Michael Berling 24.

ref.
http://politiken.dk/sport/article237936.ece

===============================================================

2007.Febr.04

7'erne i front


Par nr. 7 i skift
Foto: Kenneth Møller Kristensen

Efter tredje døgn af 6-dagesløbet i Ballerup fører par nr. 7, Jakob Piil/Alex Rasmussen.

Det danske par er via en bonusomgang foran schweizerne Bruno Risi/Franco Marvulli og hollænderne Danny Stam/Peter Schep. De tre par har henholdsvis 209, 185 og 114 point.

Piil/Rasmussen eroberede en omgang i slutfasen af lørdag aftens hårdt kørte sidste jagt, og bragte sig dermed på omgangshøjde i jagten med de meget angrebsivrige schweizere Franco Marvulli/Bruno Risi. Jagten blev dog vundet af schweizerne, da Risi slog Rasmussen i spurten.

"Der blev igen i dag kørt rigtigt stærkt, men jeg føler, at Alex og jeg bliver stærkere hver dag. Hvis vi fortsætter vores udvikling de kommende dage, skal schweizerne være virkelige stærke på tirsdag for at slå os", sagde Jakob Piil til CyclingWorld.dk kort efter dagens afsluttende jagt.

De to øvrige favoritpar, Michael Mørkøv/Iljo Keisse og Danny Stam/Peter Schep, tabte en omgang i jagten. "Jeg er selvfølgelig skuffet, men der blev kørt rigtigt stærkt, og jeg føler at schweizerne lavede en rigtig magdemonstration i dag", sagde en tydelige træt Michael Mørkøv til CyclingWorld.dk siddende i kabien efter jagten.

Mørkøv og Iljo Keisse er på fjerdepladsen to omgang efter syverne, men med 177 point og er dermed tæt på en bonusomgang. På femtepladsen er fortsat Jacob Moe og hans tyske makker Andreas Beikirch. De to er syv omgang efter de førende.

Se foto

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8047

===============================================================

2007.Febr.04

Dansk chef i Ballerup

Når det københavnske seksdagesløb i disse dage bliver kørt på velodromen i Ballerup, er det for første gang i rigtig mange år med en dansk chefkommissær. Det er den 33-årige Hans-Christian Lykkegaard, der er blevet udpeget af UCI til at være den øverste sportslige myndighed under de seks dage i Ballerup Super Arena.

Siden Hans-Christian for to år siden bestod eksamen som UCI kommissær på banen, har han været på opgave ved bl.a. EM i Ballerup i november, og i september var han chefkommissær ved VM for veteraner på banen i Manchester. Hans-Christian er også udpeget af UCI til medlem af løbsjuryen under VM på banen sidst i marts i år på Mallorca.

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8046

===============================================================

2007.Febr.04

Par nr. 7 alene i spidsen efter hektisk nattejagt

Jakob Piil og Alex Rasmussen sluttede natten til søndag en krævende jagt af med en fornem solosatsning i det københavnske seksdagesløb.

Af Mogens Jacobsen

Med en formidabel kraftanstrengelse og under øredøvende jubel fra publikum i Ballerup Super Arena lykkedes det ganske kort før afslutningen på timejagten natten til søndag par nr. 7 Jakob Piil-Alex Rasmussen at bringe sig alene i spidsen for det 45. københavnske seksdagesløb.

Efter umiddelbart inden at have været ude i et forgæves forsøg på at erobre en omgang alene, tog Alex Rasmussen initiativet til den ultimative offensiv i den jagt, der traditionelt udgør et af de væsentligste elementer i løbet, da der manglede fem minutter af den.

Dansk soloudbrud
På det tidspunkt indtog de schweiziske favoritter Bruno Risi-Franco Marvulli førstepladsen i både jagten og den overordnede seksdagesstilling, efter at hollænderne Danny Stam-Peter Schep en overgang havde tilkæmpet sig føringen.

Men i 11. time bragte de danske hjemmebaneyndlinge sig efter et langt, sejt soloslid på højde med schweizerne.

Ganske vist formåede Alex Rasmussen ikke i den sidste, hidsige spurt at overtrumfe Bruno Risi, men den andenplads i jagten, som par nr. 7 på så forrygende vis havde fightet sig til, udløste også tilstrækkeligt mange point til, at de foruden den reelle omgangsgevinst også blev godskrevet en bonusrunde for at have passeret 200 point.

Det var denne afgørende, tekniske detalje som bevirkede, at de går ind til søndagens udfordringer en omgang foran Risi-Marvulli og Stam-Schep, mens Michael Mørkøv-Iljo Keisse er to omgange bagude efter ikke helt at kunne følge de andre toppar i den hektiske time.

Både for schweizerne og den dansk-belgiske konstellation gælder det dog, at de utvivlsomt i løbet af i dag også vil sikre sig en bonusomgang.

I gunstig position
Jakob Piil og Alex Rasmussen befinder sig imidlertid nu i en særdeles gunstig position med løbets højeste pointtal og en rundes forspring.

Det betyder, at de kan koncentrere sig om at kontrollere rivalerne og ikke nødvendigvis satse på at erobre yderligere terræn. Ikke dermed sagt, at det bliver nogen nem opgave, men der er imidlertid nu i langt højere grad end tidligere i løbet lagt op til, at de vil kunne give de sandsynlige sejrherrer Risi og Marvulli kamp til stregen.

»Jeg er meget imponeret over Alex, for han har tilsyneladende uanede kraftreserver. Nogle gange, når vi suser rundt i jagterne ser han nærmest ud, som om han er helt færdig, når jeg kigger på ham, men øjeblikket efter stikker han af igen. På den måde minder han mig lidt om mig selv for 10 år siden, da virkede det vist også indimellem, som om jeg var ved at løbe tør, men jeg blev ved med at komme tilbage«, fortæller en træt, men særdeles tilfreds Jakob Piil:

»Da vi til sidst i jagten her natten til søndag havde forsøgt at komme rundt alene én gang, uden at det lykkedes, regnede jeg med, at det var det. Så skulle det altså ikke være nu, vi snuppede den omgang. Men Alex skulle blot lige sunde sig, så trådte han minsandten an igen, og det overraskede mig virkelig. Og ligeledes, at han var i stand til at gennemføre forehavendet. Det er herligt, at han er i så forrygende form«.

»Jeg er udmærket tilfreds med, som løbet udvikler sig for mig selv. Vi kunne måske ikke helt matche schweizerne på førstedagen, men det skyldes simpelthen, at de var så flyvende, at de var helt urørlige. Jeg syntes egentlig, jeg selv gjorde det meget godt, men når Risi og Marvulli folder sig ud, som de også gjorde specielt en enkelt aften i Berlin, er de svære at hamle op med. Og Risi har jo fået sin anden ungdom, efter at han nu kører med Marvulli«, siger Jakob Piil:

»Vi skal imidlertid være forsigtige med at fokusere for kraftigt på schweizerne. Det kan godt være, at hollænderne ikke forekom så overbevisende i den seneste jagt, men jeg er ret så sikker på, at de nok skal være der, når det gælder. Det er talrige gange set, hvordan et par følger med uden egentlig at gøre så meget væsen af sig for så at folde sig ud for fuld styrke i finalen. Og det skulle ikke undre mig, om Stam og Schep er i færd med at lave det nummer«.

Stillingen søndag morgen
1. Jakob Piil-Alex Rasmussen 209 p.
     1 omgang tilbage:
2. Bruno Risi-Franco Marvulli, Schweiz 185 p.
3. Danny Stam-Peter Schep, Holland 114 p.
     2 omgange tilbage:
4. Iljo Keisse, Belgien-Michael Mørkøv 177 p.
     7 omgange tilbage:
5. Andreas Beikirch, Tyskland-Jacob Moe 92 p.
6. Christian Lademann-Lars Teutenberg, Tyskland 51 p.
     8 omgange tilbage:
7. Kenny de Ketele-Steve Schets, Belgien 65 p.
     13 omgange tilbage:
8. Alexander Aeschbach, Schweiz-Michael Smith Larsen 42 p.
     17 omgange tilbage:
9. Dmitri De Fauw-Wouter van Mechelen, Belgien 122 p.
     18 omgange tilbage:
10. Marco Villa, Italien-Marc Hester 83 p.
11. Gerd Dörich, Tyskland-Mads Bugge 51 p.
     19 omgange tilbage:
12. Jens-Erik Madsen-Casper Jørgensen 73 p.
     21 omgange tilbage:
13. Alexei Chmidt-Konstantin Ponomarov, Rusland 73 p.
14. Fabio Masotti-Angelo Ciccone, Italien 41 p.
15. Andreas Müller, Tyskland-Michael Berling 24 p.

ref.
http://politiken.dk/sport/article237947.ece

===============================================================

2007.Febr.04

Piil - Rasmussen still in the lead


After a very exiting final chase, where the Danish team, Jakob Piil og Alex Rasmussen, just two minutes before the end gained a solo lap, which helped them to defend there lead in the overall. But, both the Swiss team, Risi and Marvulli, and the Dutch team, Stam and Schep, are only one lap down. So everything can still happen.

Overall after 3rd day of Copenhagen 6-Days:
1 Jakob Piil – Alex Rasmussen (DEN), 209 p.
     at 1 lap:
2 Bruno Risi – Franco Marvulli (SUI), 185 p.
3 Danny Stam – Peter Schep (NED), 114 p.
     at 2 laps:
4 Iljo Keisse (BEL) – Michael Mørkøv (DEN), 177 p.
     at 7 laps:
5 Andreas Beikirch (GER) – Jacob Moe (DEN), 92 p.
6 Christian Lademann – Lars Teutenberg (GER), 51 p.
     at 8 laps:
7 Kenny de Ketele – Steve Schets (BEL), 65 p.
     at 14 laps:
8 Alexander Aeschbach (SUI) – Michael Smith Larsen (DEN), 48 p.
     at 17 laps:
9 Dmitri de Fauw – Wouter van Mechelen (BEL), 122 p.
     at 18 laps:
10 Marc Hester (DEN) – Marco Villa (ITA), 83 p.
11 Gerd Dörich (GER) – Mads Bugge (DEN), 51 p.
     at 19 laps:
12 Jens-Erik Madsen - Casper Jørgensen (DEN), 73 p.
     at 21 laps:
13 Alexei Chmidt – Konstantin Ponomarev (RUS), 73 p.
14 Fabio Masotti – Angelo Ciccone (ITA), 41 p.
15 Andreas Müller (GER) – Michael Berling (DEN), 24 p.

HE

ref.
www.uiv.dk

===============================================================

2007.Febr.04

Et pletskud af Alex Rasmussen


Dette foto af Alex Rasmussen er taget af CyclingWorld under lørdagens afsluttende jagt, hvor par nr. 7 kort før afslutningen på jagten eroberede en omgang.

Alex Rasmussen har ved de første dage af 6-dagesløbet i Ballerup bevist, at han tilhører den absolutte verdenselite af baneryttere. Rasmussen og makker Jakob Piil har flot svaret igen på angreb fra schweizerne, Franco Marvulli/Bruno Risi, der lige nu må regnes som verdens bedste i parløb.

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8051

===============================================================

2007.Febr.04

Samling i toppen i Ballerup

Fire par er på omgangshøjde i 6-dagesløbet i Ballerup efter at Michael Mørkøv/Iljo Keisse vandt søndagens jagt over 40 minutter.

Keisse/Mørkøv sluttede jagten på omgangshøjde med hollænderne Danny Stam/Peter Schep, og de to par tilbageeroberede dermed den omgang de tabte lørdag til de to øvrige toppar.

Par nr. 7, Alex Rasmussen/Jakob Piil er fortsat i front med 237, mens Keisse/Mørkøv har 223 point på andenpladsen og schweizerne Bruno Risi/Franco Marvulli har 213 point på tredjepladsen. Stam/Schep har på fjerdepladsen 139 point.

Mandag er det bl.a. tid til den store handicapjagt over 75 km. Tirsdag er der finale i det 43. københavnske 6-dagesløb.

Stillingen i Ballerup efter 4. døgn:
1. Jakob Piil/Alex Rasmussen, (Den) 237 p.
2. Iljo Keisse (Bel)/Michael Mørkøv (Den) 223 p.
2. Bruno Risi/Franco Marvulli, (Sch) 213 p.
3. Danny Stam/Peter Schep, (Ned) 139 p.
     6 omgange efter:
5. Andreas Beikirch (Ger)/Jacob Moe, (Den) 117 p.
     7 omgange efter:
6. Christian Lademann/Lars Teutenberg (Ger) 51 p.
     8 omgange efter:
7. Kenny de Ketele/Steve Schets (Bel) 72 p.
     15 omgange efter:
8. Alexander Aeschbach (Ger)/Michael S. Larsen, (Den) 63 p.
     17 omgange efter:
9. Marco Villa (Ita)/Marc Hester, (Den) 106 p.
     19 omgange efter:
10. Dmitri De Fauw/Wouter van Mechelen, (Bel) 148 p.
     20 omgange efter:
11. Gerd Dörich (Ger)/Mads Bugge, (Den) 75 p.
     21 omgange efter:
12. Jens-Erik Madsen/Casper Jørgensen, (Den) 89 p.
     23 omgange efter:
13. Alexei Chmidt/Konstantin Pnoomarev, (Rus) 89 p.
14. Fabio Masotti/Angelo Ciccone, (Ita) 54 p.
15. Andreas Müller (Ger)/Michael Berling (Den) 26 p.

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8052

===============================================================

2007.Febr.05

Afgørelsen falder i aften

Michael Mørkøv og Iljo Keisse sluttede som vinderne af et forholdsvis fredeligt søndagsprogram i seksdagesløbet. Men i aften er der i handikapjagten lagt op til det store opgør mellem topparrene.

Af Mogens Jacobsen

Efter et forholdsvis fredeligt søndagsprogram går det københavnske seksdagesløb nu ind i sin afgørende fase. For vanen tro munder mandagen ud i det 75 km lange parløbshandicap – et indslag som alle rytterne nærer voldsom respekt for alene på grund af distancen, som de ikke bydes magen i andre tilsvarende arrangementer.

Stilhed før stormen
De svagest placerede par har her chancen for at brillere i en særdeles prestigefyldt disciplin, mens topkonstellationerne tvinges ud i et hidsigt tempo, hvis de skal kunne gøre sig gældende i kampen om sejren.

»Jeg tror ikke, der var nogen som ønskede at fyre alt for meget af i løbet af søndagen. Det var en slags stilhed før stormen, for alle har sikkert handikapjagten i baghovedet«, siger Michael Mørkøv, der har god grund til at være tilfreds med udfaldet af de seneste strabadser.

På højde med par nr. 7
For efter at have indledt søndagen med et minus på to runder til Jakob Piil-Alex Rasmussen, er Mørkøv med sin belgiske makker Iljo Keisse nu på højde med par nr. 7, og selv om den ene af de to omgange, de blev godskrevet, kan henføres til bonuspoint, viste de glimrende kørsel, da de sejrede i den sidste jagt.

Sammen med hollænderne Danny Stam-Peter Schep kom Keisse-Mørkøv rundt et par minutter før jagten blev skudt af, og den omgangsgevinst bevirkede, at det kun var de to par, der skulle dyste om etapesejren. I en tæt duel afviste Keisse sin hollandske modstander, og det er da også en veltilfreds Michael Mørkøv, der gør status efter de hidtidige udfoldelser.

»Keisse er en glimrende makker med en fin teknik, og jeg synes, vi er helt på højde med situationen. Men det kan da godt stadig ærgre mig, at Alex og jeg ikke kører sammen. Når jeg ser hans eksplosive antrit, ønsker jeg, at det var mig, der kunne nyde godt af det. Men sådan skulle det altså ikke være, og jeg er glad for, at løbet trods alt har udviklet sig så gunstigt for mig. Så kan jeg bare håbe på, at Alex og jeg i de kommende måneder klarer os så godt, at det bliver svært at komme uden om os i næste sæson«, siger Michael Mørkøv.

Fuldstændig åbent
»Løbet er efter min mening fuldstændig åbent endnu, men i aften, når handikapjagten er overstået, tror jeg, det endelig klassement er så godt som sat på plads. Der kan komme nogle finjusteringer i finalen, men det er i aften, det skal afsløres, hvad hver enkelt har i benene«.

Par nr. 7, der havde bragt sig alene i spidsen natten til søndag, indtager stadig førstepladsen, men tre andre par er nu på omgangshøjde, og pointforskellen mellem Piil-Rasmussen, Keisse-Mørkøv og schweizerne Bruno Risi-Franco Marvulli er så beskeden, at den hurtigt kan udlignes. Derimod tyder det på, at Stam-Schep skal slutte en omgang bedre end de øvrige, hvis de vil gøre sig håb om at vinde.

Marc Hester, der havde været neutraliseret hele lørdagen var tilbage på banen i går og håber, at han er kommet så meget over problemerne med siddesåret, at han kan fuldføre løbet.

Stillingen efter søndagens jagter
1. Jakob Piil-Alex Rasmussen 237
2. Iljo Keisse, Belgien-Michael Mørkøv 223
3. Bruno Risi-Franco Marvulli, Schweiz 213
4. Danny Stam-Peter Schep, Holland 139
     6 omgange tilbage:
5. Andreas Beikirch, Tyskland-Jacob Moe 117
     7 omgange tilbage:
6. Christian Lademann-Lars Teutenberg, Tyskland 51
     8 omgange tilbage:
7. Kenny de Ketele-Steve Schets, Belgien 72
     15 omgange tilbage:
8. Alexander Aeschbach, Schweiz-Michael Smith Larsen 63
     18 omgange tilbage:
9. Marco Villa, Italien-Marc Hester 106
     19 omgange tilbage:
10. Dmitri De Fauw-Wouter van Mechelen, Belgien 148
     20 omgange tilbage:
11. Gerd Dörich, Tyskland-Mads Bugge 75
     21 omgange tilbage:
12. Jens-Erik Madsen-Casper Jørgensen 89
     23 omgange tilbage:
13. Alexei Chmidt-Konstantin Ponomarov, Rusland 89
14. Fabio Masotti-Angelo Ciccone, Italien 54
15. Andreas Müller, Tyskland-Michael Berling 26

ref.
http://politiken.dk/sport/article238176.ece

===============================================================

2007.Febr.05

Jagtsejr til Michael S. Larsen

Danske Michael S. Larsen og schweiziske Alexander Aeschbach vandt mandag eftermiddags jagt over 75 omgange ved 6-dagesløbet i Ballerup.

Fem par eroberede en omgang, men ingen af de fire toppar var blandt disse. Par nr. 7, Alex Rasmussen/Jakob Piil fører fortsat, nu med 254 point, mens Iljo Keisse/Michael Mørkøv har 233 point, Bruno Risi/Franco Marvulli 227 point og Danny Stam/Peter Schep 151 point.

Mandag aften køres den store, også afgørende, handicapjagt. CyclingWorld opdaterer live fra jagten her.

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8056

===============================================================

2007.Febr.06

Mørkøv/Keisse i spidsen

Par nr. 9, Iljo Kiesse/Michael Mørkøv er i spidsen af 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena efter mandagens handicapjagt. Parret ligger på omgangshøjde med par nr. 1, 3 og 7 før tirsdagens finaledag.

De italienske mestre Fabio Masotti/Angelo Ciccone vandt mandag aften den store handicapjagt over 75 km. Jagten blev yderst dramatisk, da par nr. 7 styrtede i forbindelse med et skift. "Mit forhjul løftede sig og så skred vi ud. Jeg er lidt medtaget af styrtet, men nu må vi se hvordan jeg har det imorgen", sagde en haltende Jakob Piil efter jagten. "Jeg var lidt rystet efter styrtet, men de andre er flinke til at tage hensyn. Mod slutningen af jagten fik jeg det rigtig godt og for min skyld måtte den gerne havde været længere", fortalte Alex Rasmussen til CyclingWorld.dk i kabinen efter jagten.

Det førende dansk/belgisk par virker rigtig stærke og kører med stort overskud. "Jeg følte mig rigtig stærk i dag, men alle fire toppar vogter på hinanden. Nu må vi ud og angribe imorgen", sagde Michael Mørkøv til CyclingWorld.dk efter at være blevet hyldet i Ballerup Super Arena.

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8062

===============================================================

2007.Febr.06

Par nr. 7 styrtet

Par nr. 7 med Alex Rasmussen og Jakob Piil måtte begge en tur i brædderne ved mandag aftenens handicapjagt ved 6-dagesløbet i Ballerup. De to styrtede ved et skift.

"Jakobs baghjul skred ud, og så styrtede vi. Det skete igen senere, og jeg var bange for at sende ham afsted med for meget kraft, når vi skiftede. Tilsidst fik vi dog styr på det igen", sagde Alex Rasmussen til CyclingWorld.dk efter jagten. Rasmussen havde kun enkelte sår på benene, mens Jakob Piil var mere medtaget af styrtet. "Nu må vi se hvordan jeg har det imorgen før jeg kan sige om det får nogen betydning", kom det fra Piil.

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8060

===============================================================

2007.Febr.06

Styrt kan hæmme par nr. 7 i aftenens finale

Fire par er på omgangshøjde, men Michael Mørkøv og Iljo Keisse har overtaget førstepladsen.

Af Mogens Jacobsen

Når finalen i det 45. københavnske seksdagesløb afvikles i aften i Ballerup Super Arena er det store, åbne spørgsmål, i hvor høj grad den danske veteran Jakob Piil er plaget af det styrt, han så dramatisk involveredes i sammen med makkeren i par nr. 7 Alex Rasmussen kort før midnat.

Efter endt behandling i lægekabinen kunne det 33-årige danske topnavn, der sejrede med Jimmi Madsen i Ballerup for to år siden, men først nu er tilbage i vinterbaneshowet efter lange pauser forårsaget af flere uheld, fuldføre mandagens program uden tilsyneladende at have lidt alvorlig overlast, men han var selv skeptisk, inden han gik til ro oven på strabadserne.

»Det er først i løbet af tirsdagen, det begynder at gøre rigtigt ondt der, hvor jeg har slået mig. Og det er på hele den højre side af kroppen. Jeg kan kun håbe, jeg ikke mærker for meget til skavankerne, men også frygte, at de hæmmer mig så meget, at det bliver vanskeligt at hamle op med de andre toppar«, sagde Jakob Piil på vej tilbage til rytterhotellet.

Forhjulet skred væk
Styrtet skete i et skift en fjerdedel inde i den 75 km lange handikapjagt, og Jakob Piil og Alex Rasmussen var de eneste, der røg ned.

»Jeg ved ikke nøjagtigt, hvad der gik galt, men i hvert fald skred forhjulet væk under mig, og pludselig røg vi begge om kuld. Det, der umiddelbart virker mest foruroligende, var, at jeg fornemmede et vrid i det højre knæ, fordi jeg ikke kunne få foden ud af pedalen, da jeg væltede. Heldigvis skal vi først på banen igen tirsdag aften, så jeg kan både få hvile og behandlinger, inden det går løs. Når vi ikke satte noget til i handikapjagten, skyldes det, at Alex var forrygende godt kørende, efter at han havde sundet sig, men det er for meget at forlange, at han også skal redde os gennem finalen, hvis jeg kun kan træde med det ene ben«, konstaterer Jakob Piil, der om få dage sætter kursen mod USA for fra 18. februar at være med i Tour of California for sin ny arbejdsgiver T-Mobile.

»Jeg mener ikke, det er specielt risikabelt at køre seksdagesløb. Jeg kunne jo ligeså godt være styrtet under en træningstur. Det er nu engang de arbejdsbetingelser, der er i denne branche«.

To par tæt på at runde 300 point
Allerede inden handikapjagten begyndte, havde par nr. 7 måttet afgive føringen i seksdagesløbet til arrangementets store positive overraskelse Ilje Keisse-Michael Mørkøv, der i kraft af en målrettet kamp for at samle point nåede op på den højeste score blandt de fire toppar, som lige siden andendagen har været særdeles jævnbyrdige.

Tirsdagens krævende indslag skabte ingen definitiv afklaring på styrkeforholdet mellem dem, eftersom alle erobrede tre omgange i forhold til det italienske par Fabio Masotti-Angelo Ciccone, som startede med syv runders forspring ligesom russerne Alexei Chmidt-Konstantin Ponomarov.

Et spændende element i den indbyrdes dyst udgøres af den kendsgerning, at både Keisse-Mørkøv og Piil-Rasmussen er meget tæt på at runde 300 point. Det kan ske i de spurter, som køres umiddelbart inden finalejagten, og lykkes det for de to par, bringer de sig en omgang foran de udenlandske rivaler, de schweiziske storfavoritter Bruno Risi-Franco Marvulli og hollænderne Danny Stam-Peter Schep.

Italiensk overskud
Det var Masotti-Ciccone og Chmidt-Ponomarov, der i den sidste spurt duellerede om den prestigefyldte triumf i handikapjagten, og selv om russerne undervejs havde virket mest overbevisende, var det italienerne, som havde det afgørende overskud til sidst.

Når løbet genoptages i aften, er det en helt anden virkelighed, de vender tilbage til, for de befinder sig stadig i feltets tunge ende som næstsidst med et minus på 26 omgange.

ref.
http://politiken.dk/sport/article238577.ece

===============================================================

2007.Febr.06

Keisse - Mørkøv takes the lead


Mørkøv, Christina & Keisse

Iljo Keisse and Michael Mørkøv are the new leaders of the 6-days in Copenhagen. But we still have four times in the same lap, so everything can happen on the last day. Short into the 75 kilometre long chase, the now former leaders, Jakob Piil and Alex Rasmussen crashed. Both riders came back on the bike, but heavily wounded. This might affect there chances to win the race.

Overall after 5th day of Copenhagen 6-Days:
1 Iljo Keisse (BEL) – Michael Mørkøv (DEN), 282 p.
2 Jakob Piil – Alex Rasmussen (DEN), 277 p.
3 Bruno Risi – Franco Marvulli (SUI), 265 p.
4 Danny Stam – Peter Schep (NED), 160 p.
     at 6 laps:
5 Andreas Beikirch (GER) – Jacob Moe (DEN), 140 p.
     at 9 laps:
6 Kenny de Ketele – Steve Schets (BEL), 79 p.
7 Christian Lademann – Lars Teutenberg (GER), 59 p.
     at 17 laps:
8 Marc Hester (DEN) – Marco Villa (ITA), 136 p.
9 Alexander Aeschbach (SUI) – Michael Smith Larsen (DEN), 101 p.
     at 23 laps:
10 Dmitri de Fauw – Wouter van Mechelen (BEL), 185 p.
11 Gerd Dörich (GER) – Mads Bugge (DEN), 107 p.
     at 25 laps:
12 Alexei Chmidt – Konstantin Ponomarev (RUS), 119 p.
13 Jens-Erik Madsen - Casper Jørgensen (DEN), 110 p.
     at 26 laps:
14 Fabio Masotti – Angelo Ciccone (ITA), 97 p.
     at 28 laps:
15 Andreas Müller (GER) – Michael Berling (DEN), 41 p.

HE

ref.
www.uiv.dk

===============================================================

2007.Febr.06

Ny struktur omkring 6-dagesløbet

På et pressemøde tirsdag i Ballerup Super Arena blev det offentliggjort, at Ballerup Super Arena (BSA), der drives af Eventforce A/S og HE Cycling, der drives af Henrik Elmgreen, har indgået et integreret samarbejde omkring 6-dagesløbet for 2008, 2009 og 2010.

Samarbejdet betyder, at Arena'en nu er en aktiv arrangør af 6-dagesløbet. Henrik Elmgreen fungerer som sportsdirektør og dermed fortsat sportslig ansvarlig. "Jeg har spekuleret en del på, hvordan jeg kunne sikre 6-dagesløbenes fremtid, når jeg en dag stopper. Denne aftale er den helt rigtige løsning, og jeg ser frem til at hjælpe BSA med at drive 6-dagesløb i hvert fald de næste tre år. Samtidig betyder samarbejdet, at vi får nogle spændende muligheder i fællesskab, at udvikle 6-dagesløbet", udtaler Henrik Elmgreen, og bakkes op af Ulrik Boss fra Arena'en. "Jeg er meget glad for at vi har fået aftalen i hus, fordi den giver arenaen endnu et stort og prestigefyldt arrangement", kommmer det fra Boss.

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8070

===============================================================

2007.Febr.07

Schweizisk sejr i Ballerup

Den super rutinerede Bruno Risi og hans hurtige makker, Franco Marvulli, vandt årets 6-dagesløb i Ballerup, der sluttede sent tirsdag aften i en velbesøgt Arena. Det blev en utrolig tæt afgørelse på det 43. københavnsk 6-dagesløb, hvor den sidste spurt afgjorde, at par nr. 7, Alex Rasmussen/Jakob Piil, endte på andenpladsen.

Inden tirsdagens finalejagt over 75 minutter var fire par stort set lige i front, og de fire vogtede hele aftenen på hinanden. 7'erne tog aftenens første omgang, men blev siden fulgt at de tre øvrige toppar. Med ca. 20 minutter igen af jagten eroberede hollænderne Danny Stam/Peter Schep en soloomgang, og lå dermed alene i spidsen. Par nr. 9 med danske Michael Mørkøv og belgiske Iljo Keisse forsøgte kort efter et angreb, fik hurtigt et godt hul, men måtte se sig hentet af feltet med hollænderne i front.

"Vi havde simpelthen ikke is nok i maven. Jeg synes ellers at vi fik slået hullet, men Iljo gik lidt kold", sagde Mørkøv kort efter afslutningen til CyclingWorld.dk. Da par nr. 9 blev hentet kørte 7'erne, og par nr. 1 med Bruno Risi/Franco Marvulli kontra, og hentede siden en omgang. Dermed skulle løbet afgøres i dagens sidste pointspurter.

Par nr. 7 vandt næstsidste spurt, men i den afgørende og afsluttende spurt var Franco Marvulli lige præcist hurtigere end Alex Rasmussen. "Vi kørte en lang spurt, og det var meget tæt, men Franco er meget stærk", fortalte Rasmussen efterfølgende. Par nr. 7 var som bekendt en tur i gulvet mandag, og specielt Jakob Piil så ud til at være lidt mærket af styrtet. "Jeg havde smerter i ribbenen, og det var først i slutfasen, at jeg var rigtig ovenpå", kom det fra Piil.

Stam/Schep tog tredjepladsen, mens Michael Mørkøv/Ijlo Keisse blev nr. fire en omgang efter de tre førende par.

Der var pænt besøg i Ballerup Super Arena tirsdag aften. Arrangør Henrik Elmgreen har i det hele taget være meget tilfreds med tilskuertallene ved årets 6-dagesløb. "Førstedagen er altid svær og i år skulle vi yderligere kæmpe mod VM i håndbold. Tilgengæld har de andre dage været bedre end sidste år og jeg er tilfreds", sagde Elmgreen tirsdag i Ballerup.

Foto

ref.
http://www.cyclingworld.dk/index.php?p=nyheder/profil.php&id=8074

===============================================================

2007.Febr.07

Par nummer syv slået i sidste spurt

Bruno Risi og Franco Marvulli fra Schweiz tog sejren hjem i seksdagesløbet i Ballerup.

Af Mogens Jacobsen

Tættere på kunne de ikke komme.
Men par nummer syv med Alex Rasmussen og Jakob Piil blev slået i allersidste spurt om de point, der kunne have sikret dem sejren. For fuldt besatte tilskuerpladser i Ballerup Super Arena hyldedes ved midnat det schweiziske favoritpar Bruno Risi-Franco Marvulli som sejrherrer i det 45. københavnske seksdagesløb.

På omgangshøjde
I en medrivende finale sluttede vinderne på omgangshøjde med hjemmebaneyndlingene i par nr. 7 Jakob Piil-Alex Rasmussen og hollænderne Danny Stam-Peter Schep, som imidlertid var for langt bagud i point til at kunne dyste med om sejren.

Inden den sidste spurt førte schweizerne med tre point foran danskerne, og i et uhyre tæt opgør mellem Franco Marvulli og Alex Rasmussen afgjordes løbet til schweizernes fordel med en margin på syv point.

Michael Mørkøv besatte sammen med sin belgiske makker Iljo Keisse en fornem tredjeplads en omgang bagude.

Dansk-schweizisk duel
Inden finalejagten på 75 minutter lå de fire toppar på omgangshøjde, efter at de alle havde sikret sig bonusrunder i kraft af indkørte point. Men hvor Risi-Marvulli, Iljo Keisse- Michael Mørkøv og Piil-Rasmussen lå næsten lige - de havde henholdsvis 311, 310 og 308 point - var hollænderne DannyStam-Peter Schep tvunget til at bringe sig alene i spidsen for at hale gevinsten hjem, eftersom de kun havde scoret 204.

Hollænderne tilkæmpede sig førstepladsen med 21 minutter tilbage, men måtte trods indædt fight for at forsvare positionen afgive den igen, da Piil-Rasmussen og Risi-Marvulli kørte kontra efter et mislykket forsøg fra Keisse-Mørkøv på at komme alene rundt.

Og derefter var der lagt op til den dansk-schweiziske duel.

ref.
http://politiken.dk/sport/article239044.ece

===============================================================

2007.Febr.07

Det gjorde ondt at køre andenpladsen i hus

Jakob Piil havde store smerter i seksdagesløbets finale, men formåede sammen med Alex Rasmussen at presse de schweiziske favoritter Bruno Risi og Franco Marvulli helt frem til den sidste passage af målstregen.

Af Mogens Jacobsen

Skuffelsen var ikke til at tage fejl af hos par nr. 7 Jakob Piil-Alex Rasmussen umiddelbart efter at sidstnævnte under øredøvende medleven i Ballerup Super Arena havde måttet se sig besejret minimalt af schweizeren Franco Marvulli i det 45. københavnske seksdagesløbs allersidste spurt.

Udfaldet af den duel gav Marvulli og hans rutinerede makker, verdens bedste seksdagesrytter Bruno Risi, ti point, mens danskerne fik seks. Det betød, at schweizerne sluttede på 353 og hjemmebaneyndlingene på 346, Hollænderne Danny Stam-Peter Schep sluttede på omgangshøjde med de to konstellationer, men var med 218 point ude af billedet i kampen om sejren.

De bedste sprintere
Det var feltets to bedste sprintere, der var oppe mod hinanden. Det har seksdagesløbet klart bevist, og opgøret kunne ligeså godt været endt med Alex den anelse foran, som havde givet os sejren, men sådan skulle det altså ikke være«, konstaterer Jakob Piil.

»Vi fik imidlertid presset schweizerne til det yderste, og det havde jeg undervejs i finalen faktisk ikke gjort mig håb om. Dertil havde jeg alt for store smerter i ribbenene efter styrtet i mandags. Heldigvis var Alex fantastisk godt kørende hele vejen igennem, så han kunne rette op på, at jeg ikke var helt på toppen«.

»Da hollænderne havde erobret en omgang med godt 20 minutter tilbage og dermed bragt sig alene i spidsen, vidste jeg, det ville blive svært at vinde. Jeg følte i hvert fald ikke, at jeg havde overskud til at køre rundt alene, som hollænderne havde gjort det, så da Bruno Risi trådte an, var det knald eller fald for os. Enten kom vi med schweizerne, eller også måtte vi erkende, at vi var slået. Det var vores sidste chance«.

»Igen imponerede Alex mig, fordi han også var klar over, hvad der stod på spil, og vi fik jo tilslutning til schweizerne, så vi kunne holde liv i spændingen til det sidste«.

Muligt brud på ribbenene
Allerede i morgen begynder alvoren på landevejene for Jakob Piil, når han tager til USA for at indlede forberedelserne til debuten for sin ny arbejdsgiver T-Mobile i Tour of California, som starter 18. februar.

»Jeg ved ikke rigtigt, om jeg, inden jeg rejser, når at få undersøgt, hvorvidt der er tale om et brud på ribbenene, eller de blot er trykkede. Men det smerter så meget, at jeg bliver nødt til at få foretaget en røntgenfotografering inden ret længe«, fastslår Jakob Piil.

Alex Rasmussen har nogle dages pause, før han tager med banelandsholdet til Sydafrika, hvor landstræner Heiko Salzwedel skal herse med rytterne i cirka en måned som forberedelse til verdensmesterskaber på Mallorca i den sidste uge af marts.

Måtte nøjes med fjerdepladsen
Her finder den yngste halvdel af par nr. 7 atter sammen med sin vante makker Michael Mørkøv, der ligesom Alex Rasmussen godt kunne have tænkt sig at have fået lidt mere ud af seksdagesløbet rent placeringsmæssigt.

»Det var bestemt opmuntrende, at det gik så godt gennem hele løbet, men for mig havde det nu gjort en forskel, hvis vi kunne være sluttet blandt de tre bedste«, fastslår Michael Mørkøv, der med fremragende støtte fra belgieren Iljo Keisse var med i kampen om sejren til godt et kvarter før afslutningen, men altså måtte tage til takke med fjerdepladsen en runde efter rivalerne.

»Da hollænderne havde taget en omgang alene og dermed overtaget førstepladsen, var vi nødt til at foretage os noget. Jeg havde håbet på, at vi havde kunnet angribe sammen med par nr. 7, men da jeg ikke kunne se, at der var optræk til noget fra den kant, forsøgte vi alene. Det fik vi altså ikke lov til, og da så schweizerne og 7’erne kørte kontra, straks vi var blevet hentet, kunne det ikke lade sig gøre at gå med«.

ref.
http://politiken.dk/sport/article239054.ece

===============================================================

2007.Febr.07

Risi and Marvulli "Kings of Copenhagen"


Risi & Marvulli

The Swiss team, Bruno Risi and Franco Marvulli won the Copenhagen 6-days in a very exiting final chase. Before the last sprint in final, the Swiss team only had three points down to the Danes, Jakob Piil and Alex Rasmussen. So both teams could win the 6-days, if they won the last sprint. After an incredible exiting close sprint, Marvulli beat Rasmussen with only 10 centimetres. This was Risi's seventh victory this season, and his 45th victory in his career.

Final result of Copenhagen 6-Days:
1 Bruno Risi – Franco Marvulli (SUI), 353 p.
2 Jakob Piil – Alex Rasmussen (DEN), 346 p.
3 Danny Stam – Peter Schep (NED), 218 p.
     at 1 lap:
4 Iljo Keisse (BEL) – Michael Mørkøv (DEN), 312 p.
     at 8 laps:
5 Andreas Beikirch (GER) – Jacob Moe (DEN), 150 p.
     at 10 laps:
6 Kenny de Ketele – Steve Schets (BEL), 116 p.
     at 12 laps:
7 Christian Lademann – Lars Teutenberg (GER), 59 p.
     at 19 laps:
8 Marc Hester (DEN) – Marco Villa (ITA), 155 p.
9 Alexander Aeschbach (SUI) – Michael Smith Larsen (DEN), 116 p.
     at 25 laps:
10 Dmitri de Fauw – Wouter van Mechelen (BEL), 207 p.
     at 26 laps:
11 Gerd Dörich (GER) – Mads Bugge (DEN), 112 p.
     at 27 laps:
12 Alexei Chmidt – Konstantin Ponomarev (RUS), 142 p.
     at 29 laps:
13 Jens-Erik Madsen _ Casper Jørgensen (DEN), 134 p.
14 Fabio Masotti – Angelo Ciccone (ITA), 109 p.
     at 32 laps:
15 Andreas Müller (GER) – Michael Berling (DEN), 42 p.

HE

ref.
www.uiv.dk

===============================================================

2007.Febr.07
Eftertanker
Ak ja, så tæt på og dog så langt væk: sejren til par nr. 7. Både Piil og Rasmussen kørte op til deres bedste, men det var altså ikke nok i går. En forsvindende marginal udgjorde forskellen mellem de schweiziske vindere og den danske andenplads. Forklaringen på den udeblevne sejr er, tror jeg, styrtet dagen før. Det gav især Jakob Piil et tilbagefald, som han aldrig kom sig over. Han har bestemt kørt over (min) forventning, og det skal han have mange tak for. Når det er sagt, vil jeg stadig hævde, at fremtidens par nr. 7 består af Rasmussen og Mørkøv. De to må kunne køre sejren hjem næste år.
- Cykelkurt

===============================================================

 

 

 

UIV

6-dages.dk

On-line resultater

6D LIVE, 1

6D LIVE, 2 (direkte link)

Feltet

Dansk Bicycle Club

Cycling World

Jakob Piil

 

Tilbage til   FØRSTE DEL

 

Til forsiden