Seksdagesløb

Ballerup Super Arena

2012

Det 50. københavnske 6-dagesløb
2012.Febr.02 (torsdag) - 2012.Febr.07 (tirsdag)

 


 

Vinder af København 6D 2012: par nr. 9, Iljo Keisse & Marc Hester
Andenplads i København 6D 2012: par nr. 7, Alex Rasmussen & Michael Mørkøv
Tredieplads i København 6D 2012: par nr. 2, Robert Bartko & Leif Lampater

 


 

Resultater fra Berlin ugen før:

Vinder: Leigh Howard & Cameron Meyer, 263 points
Andenplads: Franco Marvulli & Silvan Dillier, 254 points
Tredieplads: Iljo Keisse & Kenny de Ketele, 254 points
Fjerdeplads: Leif Lampater & Roger Kluge, 239 points
Femteplads: Robert Bengsch & Marcel Kalz, 234 points, -1 omgang
Sjetteplads: Marcel Barth & Erik Mohs, 77 points, -11 omgange
Syvendeplads: Henning Bommel & Tim Mertens, 116 points, -12 omgange
Ottendeplads: Andreas Graf & Andreas Müller, 49 points, -13 omgange
Niendeplads: Ralf Matzka & Theo Reinhardt, 111 points, -14 omgange
Tiendeplads: Rafal Ratajczyk & Alexander Aeschbach, 132 points, -16 omgange

 

6D katalog 2012:

6-dagesfeltet

Par nr. 1 (Hochmann & Blaha)

Par nr. 2 (Bartko & Lampater)

Par nr. 3 (Archbold & Imhof)

Par nr. 4 (Aeschbach & Ranneries)

Par nr. 5 (Bengsch & Katz)

Par nr. 6 (Grasmann & Normann)

Par nr. 7 (Rasmussen & Mørkøv)

Par nr. 8 (de Ketele & Mertens)

Par nr. 9 (Keisse & Hester)

Par nr. 10 (Lea & Simes IV)

Par nr. 11 (van Bon & Smith Larsen)

Par nr. 12 (Stam & Schep)

Par nr. 13 (Müller & Lander)

Par nr. 14 (Marvulli & Mørkøv)

 

København et par dage før løbsstart:

Udskiftning i to par i 6-dagesløbet

Mandag d. 30. januar 2012 kl. 15:54 af Kenneth Meyer

Få timer efter at 6-dagesløbet torsdag i sidste uge havde offentliggjort feltet til det 50. Københavnske 6-dagesløb, fik løbsarrangør Henrik Elmgreen et opkald fra Berlin, som ramte et af løbets absolutte toppar.

Hollænderen Peter Schep styrtede i åbningsjagten i det tyske 6-dagesløb i Berlin og brækkede kravebenet. Heldigvis er det lykkedes løbet at finde den stærkeste mulige afløser i lynhurtige Wim Stroetinga.

- Jeg er glad for, at vi med så kort varsel har kunnet finde en så stærk afløser. Stroetinga har denne vinter vundet et 6-dagesløb i Rotterdam og sluttet toer i to andre løb. Derudover har han via sine medaljer ved flere mesterskaber vist sin styrke. Jeg er overbevist om, at han bliver en værdig afløser for Peter Schep, og at han sammen med Danny Stam kan være med til at køre om podiepladserne, siger Henrik Elmgreen.

Et uheld kommer sjældent alene, så det er ærgerligt også at måtte meddele, at den tjekkiske ex-euromester Jiri Hochmann grundet sygdom har måttet melde afbud. Han vil blive afløst af tyskeren Marcel Barth, som i øjeblikket indtager en sjetteplads i Berlins 6-dagesløb.

Selvom Marcel Barth får sin debut i det Københavnske 6-dagesløb, så er banen i Ballerup Super Arena ikke fremmed for ham. I vinteren 2009 fik han to af karrierens flotteste resultater, da han sammen med Robert Bartko vandt parløbet ved World Cuppen i Ballerup og senere også fik en flot andenplads i pointløbet.

NYE PAR:
1 Marcel Barth (Tyskland) – Martin Blaha (Tjekkiet) – Jensen Skilte
12 Danny Stam – Wim Stroetinga (Holland) DSS Security

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/udskiftning-i-to-par-i-6-dagesloebet/

 

 

Dagen før løbsstart:

Skadet amerikaner udskriftet med erfaren tysker

Onsdag d. 1. februar 2012 kl. 12:14 af Kenneth Meyer

Dagen inden det 50. Københavnske 6-dagesløb begynder i Ballerup Super Arena, har løbsarrangør Henrik Elmgreen måttet lave sin tredje udskiftning, da amerikanerne Bobby Lea har måttet melde afbud med en skade i sit ene knæ.

Til at erstatte amerikaneren er det lykkedes at få den 31-årige tysker Björn Schröder, som i nat blev nummer 13 ved 6-dagesløbet i Berlin. Schröder har igennem flere år kørt på absolut højeste niveau på landevejen, og har blandt andet gennemført både Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a Espana og har 13 UCI sejre.

NYT PAR:
10 Björn Schröder (Tyskland) – Jackie Simes IV (USA) – El-Installatør Claus Dalsgaard – 2Test

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/skadet-amerikaner-udskriftet-med-erfaren-tysker/

 

Første aften:

Det blev once in a lifetime


V-H: Hans-Henrik Ørsted, Gert Frank, Rolf Sørensen, Jens Veggerby, Tayeb Braikia, Jacob Piil,
Jimmi Madsen, Michael Mørkøv, Alex Rasmussen, Ole Ritter, Palle Lykke og Kay Werner.

Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Torsdag d. 2. februar 2012 kl. 21:39 af Kenneth Meyer

Jubilæumsløbet i Ballerup Super Arena startede torsdag via en flot præsentation af samtlige nulevende 6-dagesvindere fra det berømte par nr. 7.

I rækkefølge blev Michael Mørkøv, Alex Rasmussen, Tayeb Braikia, Jimmi Madsen, Rolf Sørensen, Jens Veggerby, Hans-Henrik Ørsted, Gert Frank, Ole Ritter, Palle Lykke og Kay Werner hyldet for deres bedrifter i den rød-hvide dannebrogstrøje.

Størst var jublen, da Palle Lykke og Kay Werner som de sidste blev kaldt frem af løbsarrangør Henrik Elmgreen. Selvom det er mere end 50 år siden at parret vandt deres løb sammen i Forum, så kunne det cykelkyndige publikum udmærket huske de to stjerner, så de valgte at lade stående ovationer skylde ned over Lykke og Werner.

Efterfølgende skød Kay Werner den 100 kilometer åbningsjagt i gang.

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/det-blev-once-in-a-lifetime/

 

Centimeter afgjorde åbningsjagt


Hester & Keisse, par nr. 9
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Fredag d. 3. februar 2012 kl. 00:25 af Kenneth Meyer

Det var de helt små marginaler som afgjorde torsdagens åbningsjagt, det endte dog med, at Marc Hester og Iljo Keisse blev kåret som vindere foran Alex Rasmussen og Michael Mørkøv.

Der var ikke kørt mange omgange af den 100 kilometer lange jagt, før Alex Rasmussen og Michael Mørkøv satte deres første angreb ind. De på forhånd udsete toppar som Marc Hester og Iljo Keisse, Danny Stam og Wim Stroetinga samt Robert Bartko og Leif Lampater var dog hurtige til at følge med og dermed var standarden sat.

Midtvejs igennem jagten var det dog lykkedes par nr. 7 at komme en omgang foran sine konkurrenter, en føring de forsvarede indtil den sidste fjerdedel af jagten, hvor alle fire par igen kom på omgangshøjde og dermed skulle afgøre det hele i den sidste spurt. Her lykkedes det akkurat Iljo Keisse at skubbe cyklen først over stregen, med Michael Mørkøv et par centimeter efter. Dermed kunne en meget glad og tilfreds Marc Hester lade sig hylde som en populær vinder.

Rytterne kunne også glæde sig over, at de kørte en meget hurtig 100 kilometer jagt, da de gennemførte de 400 omgange i tiden 1.55.19. En tid som kan blande sig helt fremme blandt de hurtigste tider nogensinde.

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/centimeter-afgjorde-aabningsjagt/

 

Hester og Keisse tager tæt føring


Par nr. 9, Keisse & Hester efter aftenens kørsel sammen med præmiepigen og direktør Elmgreen.
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Fredag d. 3. februar 2012 kl. 01:06 af Kenneth Meyer

Efter førstedagen er det Marc Hester og Iljo Keisse som fører den 50. udgave af det Københavnske 6-dagesløb i Ballerup Super Arena. Parret har dog kun et points forspring ned til Alex Rasmussen og Michael Mørkøv på andenpladsen.

Efter at have vundet den 100 kilometer lange åbningsjagt, lykkedes det for Marc Hester og Iljo Keisse at forsvare føringen i de efterfølgende discipliner, så de kunne gå ind til nattens hvile på løbets førsteplads.

”Løbet kunne nok ikke være startet på en bedre måde, også selvom jeg er rigtig træt lige nu. Jeg er dog sikker på, at denne åbningsdag også sidder i benene på alle mine konkurrenter, så jeg er nok ikke den eneste, som er træt,” forklarede Marc Hester og tilføjede om samarbejdet med Iljo Keisse:

”Iljo har leveret, lige præcist det jeg forventede af ham. Han havde i dag det taktiske overblik, og med fem omgange tilbage af åbningsjagten var det også ham, som sendte mig af sted i det fremstød, som betød, at vi til sidst kunne tage sejren. Det er dog stadigvæk rigtig tæt i klassementet, og jeg vil slet ikke afskrive, at de par som ligger en omgang efter, stadigvæk kan blande sig i kampen om sejren. Når det er sagt, så nyder jeg selvfølgelig at ligge på førstepladsen, så alt i alt har det været en rigtig god dag.”

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/hester-og-keisse-tager-taet-foering/

 

Anden aften:

Tjekkisk / Tysk surprise fortsætter


Par nr. 1, Blaha og Barth
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Fredag d. 3. februar 2012 kl. 21:57 af Kenneth Meyer

Ved torsdagens åbningsjagt var tyske Marcel Barth og tjekkiske Martin Blaha løbets helt store positive overraskelse, hvor det først i den absolutte finale lykkedes for de etablerede par at få dem sat en omgang tilbage.

Fredag viste parret så deres store styrke igen, da de vandt den første 30 minutter lange jagt foran belgierne Kenny de Ketele og Tim Mertens. De to par tog en omgang med bare tre minutter tilbage, og derefter skulle de afgøre sejren i mellem sig. Her var der ingen tvivl, da Marcel Barth var helt suveræn på stregen.

I klassementet betød det, at Marcel Barth og Martin Blaha på dette tidspunkt var helt fremme på løbets andenplads.


ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/tjekkisk-tysk-surprise-fortsaetter/

 

--------------------------------------------------


Feltet.dk havde monteret et videokamera på Michael Smith Larsens cykel under 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena tidligere på måneden. Det er, der kommet en række spændende klip ud af. Se et af klippene her, hvor du får fornemmelse af, hvordan det er at sidde i et 6-dagesfelt.

Kør med!

--------------------------------------------------

 

Tysk sejr og føring


Par nr. 2, Lampater & Bartko
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Lørdag d. 4. februar 2012 kl. 01:17 af Kenneth Meyer

Robert Bartko og Leif Lampater fører nu den 50. udgave af det Københavnske 6-dagesløb, efter at de natten til lørdag vandt den time lange jagt.

Tyskerne udnyttede den intense topkamp mellem Par nr. 7, Alex Rasmussen og Michael Mørkøv, og Par nr. 9, Marc Hester og Iljo Keisse, til at sikre sig sejren og førerpositionen. Med ti minutter tilbage af jagten satte syverne et stærkt angreb ind, som nierne skulle bruge mange kræfter på at køre ind igen.

Netop som det lykkedes med 7-8 minutter tilbage af jagten, så valgte tyskerne at køre væk sammen med det dansk/schweiziske par bestående af Jesper Mørkøv og Franco Marvulli. Det lykkedes dem hurtigt at komme rundt, og dermed skulle de afgøre sejren i mellem sig. Ud på sidste omgang førte Jesper Mørkøv med nogle få meter ned til Robert Bartko, men den stærke tysker fra Berlin hentede den unge Mørkøv på de sidste meter og tog dermed sejren.

Dette betyder, at Robert Bartko og Leif Lampater nu fører med en omgang ned til hele seks par, hvor Alex Rasmussen og Michael Mørkøv indtager andenpladsen og med Marc Hester og Iljo Keisse yderligere et point efter.

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/tysk-sejr-og-foering/

 

Tredie aften:

Klasse Lasse


Lasse Norman i aktion
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Lørdag d. 4. februar 2012 kl. 22:29 af Kenneth Meyer

Lasse Norman er den hurtigste rytter i dette års 6-dagesløb, det understregede han lørdag aften, da han for anden dag i træk vandt omgang på tid.

Dermed lykkedes det ham at sætte ryttere som Alex Rasmussen, Marc Hester, Wim Stroetinga og Shane Archbold på plads.

Det var ellers ikke fordi, at de ikke forsøgte at tage titlen fra ham, alle ryttere kørte rigtig hurtige tider, og Shane Archbold formåede endda at tangere Lasse Normans hurtigste tid fra fredag aften, men det fik bare det danske OL-håb til at køre endnu stærkere, så han med tiden 12,988 igen alene har den hurtigste tid i årets 6-dagesløb.

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/klasse-lasse/

 

Archbold og Imhof bliver bedre og bedre


Par nr. 3, Archbold & Imhof
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Lørdag d. 4. februar 2012 kl. 22:45 af Kenneth Meyer

Shane Archbold og Claudio Imhof havde om nogen en meget svær åbningsjagt i torsdags, hvor de over de 100 kilometer formåede at sætte hele otte omgange til i forhold til de bedste. Blandt andet kom de ud for det sjældne, at de dissiderede tabte en omgang.

Stille og roligt er de dog kommet ind i løbet, og de klarer sig bedre og bedre i jagterne og lørdag understregede de så deres formfremgang, da de satte den indtil videre suverænt bedste tid i 500 meter på tid.

Claudio Imhof kørte de første 250 meter, inden han skiftede Shane Archbold ind til de sidste 250 meter, og han kørte over stregen i tiden 27,808, hvilket næsten var syv tiendedele bedre end den hidtidige bedste tid fra Franco Marvulli og Jesper Mørkøv.

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/archbold-og-imhof-bliver-bedre-og-bedre/

 

7’erne tilbage på toppen


Par nr. 7, Mørkøv & Rasmussen
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Søndag d. 5. februar 2012 kl. 01:18 af Kenneth Meyer

Par nummer syv, Alex Rasmussen og Michael Mørkøv, vandt sent lørdag den time lange jagt ved 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena og dermed overtog de førstepladsen fra 9’erne Iljo Keisse og Marc Hester.

De sorte 9’ere overtog ellers føringen, da de vandt lørdagens første jagt og det lignede også længe, at de ville forsvare føringen her midtvejs i løbet, da Michael Mørkøv satte et angreb ind med godt otte minutter tilbage af den sene jagt.

9’erne lå på det tidspunkt langt nede i feltet, og inden de havde fået kæmpet sig frem til fronten, så havde 7’erne fået en halv omgang. Der blev kørt rigtig stærkt, men præcist tre minutter efter Mørkøv havde igangsat angrebet, fik Alex Rasmussen afsluttet det. Dermed overtog 7’erne også førstepladsen i klassementet.

”Det var helt perfekt. Michael så det helt rigtige øjeblik til at sætte angrebet ind til sidst, og derefter kom vi hurtigt rundt, så vi nu er kommet tilbage på førstepladsen. Så er det egentlig bare at forsvare det de kommende tre dage,” forklarede Alex Rasmussen med et smil efter jagten.

7’erne fører nu med 10 point ned til Iljo Keisse og Marc Hester, mens tyskerne Robert Bartko om Leif Lampater er yderligere 25 point efter.

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/7erne-tilbage-paa-toppen/

 

Fjerde aften:

Jagtsejr til Ranneries og Aeschbach


Par nr. 4, Aesbach & Ranneries
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Søndag d. 5. februar 2012 kl. 17:55 af Kenneth Meyer

Foran en fyldt Ballerup Super Arena kunne Christian Ranneries sammen med sin schweiziske makker, Alexander Aeschbach, søndag eftermiddag tage deres første jagt sejr i årets 6-dagesløb.

Rytterne skulle køre 75 omgange, og der var ikke kørt mange omgange, før at det første angreb blev sat ind og det lykkedes Christian Ranneries og Alexander Aeschbach at tage en omgang sammen med Shane Archbold og Claudio Imhof. Midtvejs i jagten kom også Christian Grasmann og Lasse Norman Hansen samt Andreas Müller og Sebastian Lander rundt, inden par nummer 7 overtog scenen.

Michael Mørkøv satte et stenhårdt angreb ind og sammen med Alex Rasmussen fik de hurtigt en halv omgang. Men så satte de store 9’ere sig frem forrest i feltet, og det udviklede sig på ny til en kamp mellem de to ”dansker-par”, og det blev en kamp Marc Hester og Iljo Keisse vandt.

Netop som 7’erne var tilbage i feltet, valgte erfarne Danny Stam at angribe, og sammen med Wim Stroetinga kom de hurtigt rundt. Dermed kom hollænderne ikke kun på omgangshøjde i selve jagten, de kom også på omgangshøjde i klassementet.

De fem par skulle efterfølgende afgøre jagtsejren i mellem sig, og her viste Christian Ranneries sig at være den klart hurtigste til en meget populær sejr blandt publikum

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/jagtsejr-til-ranneries-og-aeschbach/

 

Hattrick til Lasse Norman


Lasse Normann trykker den af.
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Søndag d. 5. februar 2012 kl. 18:13 af Kenneth Meyer

Fredag var han hurtigst, lørdag var han hurtigst, og han var også den hurtigste mand på banen søndag. Manden som har været hurtigste mand de sidste tre dage er bare 19-årige Lasse Norman Hansen.

Uanset hvor hurtigt konkurrenterne kører, så kan Norman Hansen lige køre en smule stærkere. Søndag kom han dog ikke under de 13 sekunder, så dermed er årets hurtigste tid stadigvæk de 12,988 som han kørte lørdag.

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/hattrick-til-lasse-norman/

 

De sorte 9’ere er tilbage i front


Hester & Keisse, par nr. 9
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Søndag d. 5. februar 2012 kl. 18:50 af Kenneth Meyer

Marc Hester og Iljo Keisse er tilbage i fronten af den 50. udgave af det Københavnske 6-dagesløb. De er syv point foran 7’erne, men der er yderligere tre par på omgangshøjde.

Søndagens sidste 100 omgange lange jagt blev vundet af tyskerne Robert Bartko og Leif Lampater foran hollænderne Danny Stam og Wim Stroetinga. De var blandt hele otte par på omgangshøjde, som skulle afgøre sejren i mellem sig.

Med tre omgange tilbage satte Danny Stam et angreb ind. Robert Bartko så hurtigt faren og kom med på hjul. Dermed skulle de to par afgøre sejren i mellem sig, og det endte med en klar sejr til Leif Lampater foran Wim Stroetinga.

I klassementet fører Marc Hester og Iljo Keisse foran Alex Rasmussen og Michael Mørkøv med Robert Bartko og Leif Lampater på tredjepladsen. Spørgsmålet er så, hvordan klassementet ser ud efter mandagens 75 kilometer lange handicapjagt.

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/de-sorte-9ere-er-tilbage-i-front/

 

75 km Parløbshandicap


Mørkøv & Rasmussen, par nr. 7
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Søndag d. 5. februar 2012 kl. 20:04 af Kenneth Meyer

Som traditionen byder det, er der mandag parløbshandicap. Det hedder et parløbshandicap, fordi parrene forud for jagten får omgange ud fra en vurdering af deres aktuelle styrke, hvilket vil betyde, at parrene længere tilbage i klassementet har chancen for at vinde jagten.

Efter jagten overføres alle vundne og tabte omgange til den samlede 6-dagesstilling og her tæller naturligvis kun de omgange, der reelt er vundet på banen.

6-dagesløbetsarrangør Henrik Elmgreen og assisterende sportsleder Jimmi Madsen har på baggrund af parrenes indsats i løbets første fire dage givet parrene følgende handicap:

Par:

Starter omgange tilbage:

1. Barth & Blaha

4

2. Bartko & Lampater

6

3. Archbold & Imhof

2

4. Aeschbach & Ranneries

2

5. Bengsch & Kalz

4

6. Grasmann & Norman

2

7. Rasmussen & M. Mørkøv

6

8. de Ketele & Mertens

5

9. Keisse & Hester

6

10. Schröder & Simes IV

0

11. van Bon & Smith Larsen

1

12. Stam & Stroetinga

6

13. Müller & Lander

3

14. Marvulli & J. Mørkøv

5

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/75-km-parloebshandicap/

 

Marcel Kalz slog Lasse Norman


Halvdelen af par nr. 5, Marcel Kalz, Tyskland
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Mandag d. 6. februar 2012 kl. 22:58 af Kenneth Meyer

Efter at have været hurtigste mand de sidste tre dage af 6-dagesløbet, så måtte Lasse Norman mandag se sig slået af tyskeren Marcel Kalz, som kørte de 250 meter i tiden 13.028. Lasse Norman blev slået med sølle 5 tusindedele. Det er dog stadigvæk Lasse Norman som har kørt årets hurtigste tid. Den kørte han med tiden 12.988 i lørdags.

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/marcel-kalz-slog-lasse-norman/

 

Tyske tempokonger slog til


Par nr. 2, Bartko & Lampater, på vej mod 500 meter på tid.
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Mandag d. 6. februar 2012 kl. 23:22 af Kenneth Meyer

Robert Bartko og Leif Lampater viste mandag aften, at de både har styrke og hurtighed i benene, da de kørte den indtil videre hurtigste 500 meter i tid i årets 6-dagesløb.

27.393 stod tiden på, efter at Leif Lampater havde kørt de sidste 250 meter. Det var sølle fem tusindedele hurtigere, end et andet tysk par, Robert Bengsch og Marcel Kalz, som havde kørt deres dobbelte omgang lige inden.

Tirsdag skal de sidste to par i ilden og det er par nr. 9 Iljo Keisse og Marc Hester samt par nr. 7 Alex Rasmussen og Michael Mørkøv. Kan de slå tyskerne og kan de slå banerekorden på 27,174 som Alex Rasmussen kørte sammen med Andreas Beikirch tilbage i 2006…

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/tyske-tempokonger-slog-til/

 

Fantastisk Handicaprekord i Ballerup


Par nr. 7, Mørkøv & Rasmussen
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Tirsdag d. 7. februar 2012 kl. 00:42 af Kenneth Meyer

Rytterne kørte mandag aften en fantastisk handicapjagt i Ballerup Super Arena, da de i tiden 1.23.57 smadrede ikke kun banerekorden for Ballerup Super Arena, men også den legendariske rekord fra Forum, hvor Gert Frank og Hans-Henrik Ørsted i 1981 havde kørt i 1.24.52.

Navnene som fremover kommer til at stå i rekordbøgerne, er Robert Bengsch og Marcel Kalz, som vandt en imponerende sejr en omgang foran Alex Rasmussen og Michael Mørkøv. Tyskerne startede jagten to omgange foran topparrene, og det lykkedes altså lige akkurat at holde til mål og tage en fortjent sejr.

I klassementet overtog 7’erne føringen, men de har kun et forspring på fire point ned til 9’erne Iljo Keisse og Marc Hester. Danny Stam, som tirsdag kører sin sidste 6-dagesjagt, ligger på tredjepladsen en omgang efter sammen med Wim Stroetinga.

”Det var en fantastisk jagt, og selvfølgelig er det stort at være en del af denne flotte rekord. Jeg ville dog godt gerne have vundet, så det var os, som fremover havde stået i rekordbøgerne. Men så er der jo ikke andet for, at vi må køre stærkere til næste år,” forklarede Michael Mørkøv efter jagten med et smil.

”Når vi ser på klassementet ser det rigtig godt ud. Det ligner inden finalejagten en kamp mellem os og 9’erne, og jeg synes, at vi med vores rutine kan tage stikket hjem. Det bliver dog en meget tæt kamp, som først bliver afgjort de sidste 50 omgange,” sluttede Michael Mørkøv.

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/fantastisk-handicaprekord-i-ballerup/

 

Finalejagten er i gang


V-H: 13 Sebastian Lander, 11 Michael Smith Larsen, 4 Christian Ranneries,10 Jack Simes IV, 8 Tim Mertens,
12 Peter Schep, 2 Leif Lampater, 14 Jesper Mørkøv, 9 Marc Hester og 7 Michael Mørkøv.

Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Tirsdag d. 7. februar 2012 kl. 23:20 af Kenneth Meyer

Finalejagten i den 50. udgave af det Københavnske 6-dagesløb er netop skudt i gang af løbsarrangør Henrik Elmgreen.

Inden jagten førte 7’erne Alex Rasmussen og Michael Mørkøv med 258 point. De har seks point ned til 9’erne med Iljo Keisse og Marc Hester. Dermed er der lagt op til, at kampen om sejren kommer til at bestå mellem de to par.

En omgang efter finder vi Robert Bartko og Leif Lampater, samt Danny Stam og Wim Stroetinga. Kan hollænderne tage en omgang på tyskerne, så Stam dermed slutter på podiet i sit sidste 6-dagesløbet? Om en lille time er vi alle meget klogere.

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/finalejagten-er-i-gang/

 

Ballerup sagde farvel til en legende


Hr. og fru Elmgreen kører en æresrunde i cykeltaxa. Bemærk rytterne i baggrunden, der danner espalier.
I førersædet er det Alex Rasmussen der træder pedalerne.

Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Tirsdag d. 7. februar 2012 kl. 23:51 af Kenneth Meyer

Efter en lille menneskealder i sporten sagde Henrik og Helle Elmgreen i dag farvel til 6-dagesløbet, som fra næste år vil blive arrangeret af Michael Sandstød.

Vi har derfor bedt dansk cykelsports formand Tom Lund om at sætte nogle ord på, hvad Henrik Elmgreen via hans virke har betydet for dansk cykelsport og banesporten i særdeleshed.

- Det er svært at gøre op i få ord. Han har ydet et utrætteligt arbejde og har kæmpet for banesporten på alle fronter. Både nationalt og internationalt er han anerkendt for sine bedrifter i cykelsporten og sin enorme indsats. Uden ildsjæle som Rico ville flere af de danske baneryttere ikke have haft deres karriere, han har om nogen været med til at give rytterne mulighederne via 6-dagesløbene. Jeg takker ham dybt, for den indsats han har leveret for dansk cykelsport.

Både Henrik og Helle Elmgreen blev hyldet af en fyldt Ballerup Super Arena.

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/ballerup-sagde-farvel-til-en-legende/

 

Sejr til Hester og Keisse


Par nr. 9, Keisse & Hester på sejrsskamlen
Til venstre er det par nr. 7, Mørkøv & Rasmussen, til højre par nr. 2, Bartko & Lampater
Foto: Reinhardt/DK

stort billede

Onsdag d. 8. februar 2012 kl. 00:59 af Kenneth Meyer

Iljo Keisse og Marc Hester vandt den 50. udgave af det Københavnske 6-dagesløb efter en fantastisk finaleafslutning. Parret sluttede seks point foran de sidste tre års vindere, 7’erne Alex Rasmussen og Michael Mørkøv.

Den timelange finalejagt bød flere gange på angreb og kontraangreb mellem de to favoritpar Alex Rasmussen og Michael Mørkøv samt Iljo Keisse og Marc Hester, men i sidste ende skulle det hele afgøres i den allersidste spurt. Her vandt 9’erne med Keisse sikkert foran Mørkøv, og dermed var det en kendsgerning, at Hester vandt karrierens første 6-dagesløb.

Alex Rasmussen og Michael Mørkøv sluttede seks point efter 9’erne på andenpladsen, mens tyskerne Robert Bartko og Leif Lampater tog den sidste plads på podiet en omgang efter.

ref.:
http://www.6-dages.dk/6-dages-loeb-2012/sejr-til-hester-og-keisse/

 

Stilling efter sjette aften:

Nr. ParSponsorPointLap
1Iljo Keisse
Marc Hester
Sydbank2980
2Alex Rasmussen
Michael Mørkøv
Lundbæk og Hansen2920
3Robert Bartko
Leif Lampater
Loxam Rental2371
4Danny Stam
Wim Stroetinga
DSS Security 1581
5Franco Marvulli
Jesper Mørkøv
Watergroup2072
6Kenny de Ketele
Tim Mertens
AB copenhagen1414
7Robert Bengsch
Marcel Kalz
Fog1185
8Marcel Barth
Martin Blaha
Jensen Skilte1197
9Andreas Müller
Sebastian Lander
Telebilling7013
10Alexander Aeschbach
Christian Ranneries
Feltet.dk12215
11Christian Grasmann
Lasse Norman
6dagesløb 201313521
12Leon van Bon
Michael Smith Larsen
Bindernæs Efterskole6123
13Shane Archbold
Claudio Imhof
P.O. Nielsen10428
14Björn Schröder
Jack Simes IV
Claus Dalsgaard & 2test5136

 


 

 

6-dagesløb 2012, klip 1 af 5 (Alex Rasmussen optræder i Heino gigantspurt)

6-dagesløb 2012, klip 2 af 5 (En tur i rytterkabine)

6-dagesløb 2012, klip 3 af 5 (Prøv at sidde i 6-dagesløbet 2012 under en jagt)

6-dagesløb 2012, klip 4 af 5 (Slåskamp imellem 7erne og 9erne i 6-dagesløbet 2012)

6-dagesløb 2012, klip 5 af 5 (filmklippet er forsvundet fra YouTube)

 

 

LINKS:

UIV

6-dages.dk

Feltet.dk

Par nr. 7

Dansk Bicycle Club

Cycling World

Ballerup Super Arena

Berlin 6D

 

 

6D Index

Til forsiden

 


Ballerup Super Arena - så kører det!