2015.Nov.23
Belgisk profil klar til 6-dagesløbet i Ballerup

Belgiske Jasper de Buyst er på startlisten, når der til februar skal køres 6-dagesløb i Ballerup Super Arena.

Søndag sluttede den 75. udgave af det meget prestigefyldte 6-dagesløb i belgiske Gent. Danske Michael Mørkøv triumferede sammen med belgiske Iljo Keisse, og vandt dermed karrierens tolvte 6-dagessejr. Men ud over Mørkøv var det de lokale belgiske ryttere, der dominerede i det stærke felt i Gent. Blandt disse var 21-årige Jasper De Buyst, der i den meget tætte afgørelse dog måtte nøjes med tredjepladsen sammen med landsmand Otto Vergaerde.

Når der til februar køres 6-dagesløb i Ballerup Super Arena får det danske publikum mulighed for at opleve talentfulde Jasper De Buyst. I forbindelse med løbet i Gent er det nemlig lykkedes for sportsdirektør Jimmi Madsen, at indgå en aftale med den 21-årige belgier.

 


stort billede

 

"Jasper De Buyst er et stort talent, som vi kommer til at se dominere i 6-dagesløbene i mange år i fremtiden. Men allerede nu har han så højt niveau, at han uden tvivl bliver blandt de stærkeste i 6-dagesløbet i Ballerup. Jeg glæder mig til at følge ham fra den 4. februar, og vi skal nok finde en stærk makker til ham", forsikrer Jimmi Madsen.

De Buyst har de to forudgående år vundet 6-dagesløbet i Gent. Sidste år blev han desuden nr. tre i Zürich. I sidste års 6-dagesløb i Ballerup blev Jasper De Buyst nr. fire sammen med danske Marc Hester. Ved årets parløbs-VM blev det til bronze med Otto Vergaerde. På landevejen har Jasper De Buyst kontrakt med Lotto Soudal teamet, og kørte blandt andet i 2014 Post Danmark Rundt, hvor han blev nr. to på 1. etape og nr. tolv samlet.

Det 54. københavnske 6-dagesløb skal køres 4. til 9. februar 2016 i Ballerup Super Arena.

Tidligere er det blevet oplyst, at belgierne Kenny De Ketele og Moreno De Pauw, der vandt det genopstået 6-dagesløb i London, også kører i Ballerup.

 

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

6D 2016

 

6D Index

 

6-dagesløbet i BSA (Facebook)

 

CykelKurt forside

 

 


 

 

Ballerup Super Arena - med fart over feltet!