Løbsresultater for mandag d. 8. febr. 2016 (femte dag)

 

Belgiere i front af det københavnske 6-dagesløb inden finalen.

 

Femte dag af det 54. københavnske 6-dagesløb blev yderst dramatisk. Der er lagt op til en forrygende spændende finale tirdag i Ballerup Super Arena.

 


Par nr. 2, Ketele & Pauw i et skift. Foran i rødt er det Daniel Holloway

stort billede

 

Det femte døgn ved 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena blev indledt yderst dramatisk. Feltet har været ramt af meget sygdom, og inden løbsprogrammet blev indledt mandag aften måtte belgiske Jasper De Buyst, der sammen med danske Marc Hester udgjorde par nr. 9, trække sig med høj feber. Hester har i stedet fået en anden belgier, Otto Vergaerde, som makker.

Det nye par fandt godt sammen, og leverede en pæn indsats i mandagens store handicapjagt over 75 km. En forrygende forestilling, der faldt i det talstærke publikums smag, og hvor topparrene skiftes til at angribe hinanden. En handicapjagt indebærer, at parrene inden jagten tildeles handicapomgange af løbets sportslige ledelse. Med disse som ballast lykkedes det for danske Simon Bigum og hans hollandske makker Roy Pieters i par nr. 13 at vinde den prestigefyldte jagt.

Samlede er det dog belgierne i par nr. 2, Kenny De Ketele/Moreno De Pauw, der er i front af løbet. Østrigerne Andreas Müller og Andreas Graf er på andenpladsen, på tredjepladsen følger par nr. 7, Jesper Mørkøv/Alex Rasmussen, mens det nye par nr. 9 er på fjerdepladsen. "Otto har friske ben, så vil kan fortsat gå efter sejren", forklarede Marc Hester efter mandagens program. "Der er lagt op til en spændende finale, og meget taktisk spil, men vi er godt kørende, og tror på at vi kan vinde", lød det fra Jesper Mørkøv.

Mandag kunne publikum i Ballerup Super Arena desuden opleve unge Daniel Hartvig køre sig endnu længere ind i de danske 6-dagesfans hjerter ved for anden dag i træk at vinde omgang på tid. Tirsdag vil den tempostærke rytter optimere sit udstyr med pladehjul og en mere aerodymanisk hjelm og satse på at slå Marcel Kalz' banerekord lydende på 12,514 sekunder, og sat i 2013.

Desuden vandt Frederik Schwarts for tredje dag i træk det spektakulære og populære Longest Lap. Derny-finalen blev vundet af par nr. 7, par-udskilning blev vundet af tyskerne Sebastian Wotschke/Hans Pirius, det individuelle udskildningsløb blev vundet af Nick Stöpler fra par nr. 4, mens den store gigantspurt blev en triumf for Mathias Krigbaum.

Tirsdag er der finale, hvor vinderen i det 54. københavnske 6-dagesløb skal kåres i en fyldt Arena.

 

6D Index

 

6-dagesløbet i BSA (Facebook)

 

CykelKurt forside

 

 


 

 

Ballerup Super Arena - med fart over feltet!