2016.Jan.17
Stærkt hollandsk/belgisk par klar til 6-dagesløbet i Ballerup

Brikkerne til feltet til det 54. københavnske 6-dagesløb er stille og roligt ved at falde på plads. Feltet bliver uden tvivl det stærkeste, der har optrådt i Danmark i mange år.

Tidligere er det offentliggjort, at profiler som Alex Rasmussen, Marcel Kaltz, Marc Hester, Jasper De Buyst, Christian Grasmann, Jesper Mørkøv, David Muntaner, Nick Stöpler, Daniel Holloway, Kenny De Ketele, Moreno De Pauw og Lucas Liss skal deltage i løbet.

Nu kan det offentliggøres, at par nr. 11 kommer til at bestå af belgiske Otto Vergaerde og hollandske Yoeri Havik. To talentfulde unge ryttere, der allerede nu har et højt niveau.

Havik er blot 25 år, men har allerede vundet to 6-dagesløb, nemlig i Tilburg i 2011 med Nick Stöpler, og i Amsterdam i 2014 med Niki Terpstra. Det er også blevet til U23 EM bronze i parløb i 2011 med Stöpler. Havik er desuden netop blevet nr. tre i 6-dagesløbet i Rotterdam sammen med Terpstra. Hollænderen gør sig også på landevejen, og vandt blandt andet UCI-løbet Himmerland Rundt i 2013. Desuden er det blevet til en tredjeplads i Fyen Rundt 2015.

21-årige Vergaerde vandt sidste år VM-bronze i parløb sammen med Jasper De Buyst. De to vandt i 2014 U23 EM sølv i parløb, og er i denne sæson blevet nr. tre i 6-dagesløbet i Gent. Otto Vergaerde blev desuden europamester i scratch i 2014. Til dagligt kører han for landevejsteamet Topsport Vlaanderen-Baloise.

"Det er fantastisk så mange stærke ryttere, vi har fået aftaler med i år. Der bliver trængsel i toppen af løbets klassement. Jeg tror på, at Vergaerde og Havik godt kan blande sig i toppen, og glæder mig til at følge dem", lyder det fra Jimmi Madsen, sportslig ansvarlig for 6-dagesløbet i Ballerup.

Par nr. 11 bliver præsenteret af Fog.

Det 54. københavnske 6-dagesløb skal køres den 4. til 9. februar i Ballerup Super Arena.

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

6D 2016

 

6D Index

 

6-dagesløbet i BSA (Facebook)

 

CykelKurt forside

 

 


 

 

Ballerup Super Arena - med fart over feltet!