Bremen
2016.Jan.19
Ingen ny dansk sejr i Bremen

Christian Grasmann og Kenny De Ketele endte som vindere af 6-dagesløbet i Bremen med Jesper Mørkøv på andenpladsen og Alex Rasmussen som nummer tre.

Af Philip Tarning-Andersen

I finalejagten i Bremens 6-dagesløb havde Grasmann og De Ketele mest at skyde med, da de vandt løbet med en omgang. Alex Rasmussen og Marcel Kalz havde ellers bragt sig i spidsen inden jagten med flest point, men de kunne ikke samle omgange nok til sidst og blev treere, mens Jesper Mørkøv og Morgan Kneisky tog andenpladsen.

Grasmann og De Ketele førte allerede ved aftenens start med en omgang til Mørkøv/Kneisky og to til Rasmussen/Kalz samt Sebastian Mora/Yoeri Havik. Den lille jagt ændrede på det, da Mora og Havik vandt jagten foran Rasmussen/Kalz. De sluttede en omgang foran de øvrige toppar. Oven i hatten rundede Rasmussen/Kalz 300 point og fik dermed en bonusomgang, som sendte dem i spidsen af løbet.

Mørkøv/Kneisky jagtede også en bonusomgang i løbet af aftenen, og de nåede det lige, da de med andenpladsen i sidste disciplin, parudskilningsløb, også rundede 300 point. Dermed var både Rasmussen/Kalz, Mørkøv/Kneisky og Grasmann/De Ketele på omgangshøjde inden finalejagten og placeret i den rækkefølge. Mora/Havik var en omgang efter.

Tysk-belgisk overskud i finalen
I den 60 minutter lange finalejagt var det Grasmann og De Ketele, der havde mest at køre med. Efter en halv time havde Mora/Havik fået hentet den omgang, de var bagud. Men derfra begyndte Grasmann/De Ketele at styre showet.

Rasmussen/Kalz prøvede forgæves at vinde en omgang, med 20 minutter tilbage var det så Grasmann/De Keteles tur. Det gik, og med 16 minutter tilbage var de i front af løbet. Lidt efter angreb Mørkøv/Kneisky, og det lykkedes forholdsvis hurtigt for dem at vinde en omgang, som betød, at de nu førte.

Det blev lynhurtigt besvaret med et angreb fra Grasmann/De Ketele, og med 46 omgange tilbage af løbet vandt de omgangen og tog føringen. Mørkøv/Kneisky forsøgte forgæves at svare igen, men Grasmann/De Ketele var for stærke og endte som vindere af løbet foran Mørkøv/Kneisky og med Rasmussen/Kalz som treere.

Samlet slutstilling

1 Christian Grasmann (Tyskland) - Kenny de Ketele (Belgien) 259 points

1 omgang efter
2 Jesper Mørkøv (Danmark) - Morgan Kneisky (Frankrig) 322 points

2 omgange efter
3 Alex Rasmussen (Danmark) - Marcel Kalz (Tyskland) 345 points
4 Sebastian Mora (Spanien) - Yoeri Havik (Holland) 300 points

17 omgange efter
5 Wim Stroetinga (Holland) - Andreas Müller (Østrig) 129 points

27 omgange efter
6 Nico Heβlich (Tyskland) - David Muntaner (Spanien) 248 points

30 omgange efter
7 Achim Burkart (Tyskland) - Melvin van Zijl (Holland) 138 points

33 omgange efter
8 Sebastian Wotschke (Tyskland) - Jan Freuler (Schweiz) 163 points

35 omgange efter
9 Hans Pirius (Tyskland) - Andreas Graf (Østrig) 94 points

43 omgange efter
10 Martin Blaha - Jan Kraus (Tjekkiet) 64 points

44 omgange efter
11 Moreno de Pauw (Belgien) - Lucas Liβ (Tyskland) 164 points

60 omgange efter
12 Marcel Barth (Tyskland) - Alois Kankovsky (Tjekkiet) 52 points

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

6D 2016

 

6D Index

 

6-dagesløbet i BSA (Facebook)

 

CykelKurt forside

 

 


 

 

Ballerup Super Arena - med fart over feltet!