2015.Dec.19
Mathias Krigbaum klar til 6-dagesløbet

Et af dansk cykelsports store bane- og tempotalenter Mathias Krigbaum skal deltage i både det internationale 100 km parløb i Ballerup Super Arena den 30. december og i det 54. københavnske 6-dagesløb til februar.

20-årige Mathias Krigbaum markerede sig som U19-rytter som et af dansk cykelsports største talenter, når det gælder parløb og tempokørsel på landevejen. Krigbaum blev U19 verdensmester i parløb i 2013 sammen med Jonas Poulsen. Året før vandt de to VM-sølv. På landevejen er det blevet til et U19 europamesterskab i enkeltstart i 2012, og året efter til VM-sølv.

Mathias Krigbaum har siden fortsat karrieren i Belgien, i år på Lotto-Soudals U23 team og næste år på Veranclassic-Etoi teamet. Men i løbet af vinteren kan den 20-årige rytter opleves i Ballerup Super Arena. Den 30. december er han på startlisten i DBCs 100 km internationale parløb, hvor han skal køre sammen med den tidligere elite verdensmester i disciplinen, Michael Mørkøv.

Til 6-dagesløbet til februar har Krigbaum endnu ikke fået tildelt en makker. I 2014 blev det til en 14. plads sammen med en syg Morgan Kneisky, mens det i 2015 blev til en sjetteplads sammen med hollandske Nick Stöpler.

"Jeg håber på at forbedre min sjetteplads fra sidste år. Det bliver et stærkt felt og hård konkurrence, men jeg vil gøre mit bedste for at prøve at være med i den sjove ende af feltet. 6-dagesløbet er et rigtig stort mål hvert år og et af vinterens lyspunkter, som giver den ekstra motivation til at træne hårdt og give den fuld gas", lyder det fra Krigbaum, der endnu ikke har fået tildelt en makker til løbet.

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

6D 2016

 

6D Index

 

6-dagesløbet i BSA (Facebook)

 

CykelKurt forside

 

 


 

 

Ballerup Super Arena - med fart over feltet!