Rotterdam
2016.Jan.12
Mørkøv og Rasmussen missede podiet i spansk triumf

Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen havde ikke en god finalejagt ved Rotterdams 6-dagesløb og endte på fjerdepladsen. Spanierne Albert Torres og Sebastian Mora vandt.

Af Philip Tarning-Andersen

6-dagesløbet i Rotterdam sluttede med et brag af en finalejagt, der vendte op og ned på stillingen før jagten. Hollænderne Wim Stroentinga og Raymond Kreder gik ind til både sidste aften og til finalejagten som førende par, men endte som nummer seks.

Sammen med både Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen samt Albert Torres og Sebastian Mora havde de inden finalejagten to omganges forspring til de øvrige toppar. Men det var kun Torres og Mora, der holdt sig i top 3, da de endte som vindere, mens Mørkøv og Rasmussen blev firer.

Jagt på bonusomgange
Aftenen startede med masser af bonusomgange. Både Stroentinga/Kreder, løbets nummer to Torres/Mora, og nummer fem Niki Terpstra/Yoeri Havik, rundede tidligt på aftenen 200 point og fik ad den vej en bonusomgang. Desuden var der en bonusomgang til vinderen af dernypace-finalen. Den klarede europamesteren i disciplinen, Kenny De Ketele, så han og Moreno De Pauw fik godskrevet en omgang.

Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv manglede stadig 28 point for også at vinde en bonusomgang og dermed holde trit med de bedste. Efter en tredjeplads og ti point i 400 meter på tid, skulle de derfor vinde den sidste disciplin inden finalejagten for at nå bonusomgangen. Det var et pointløb med afløsning midtvejs. Og som sagt så gjort. Parret vandt tre spurter og fik tre andenpladser undervejs. Ydermere vandt de en reel omgang sammen med Torres/Mora og Morgan Kneisky/Christian Grasmann.

Status inden finalejagten var dermed, at tre par var på omgangshøjde i spidsen af løbet. Stroentinga/Kreder førte med 217 point mod 215 til Torres/Mora og 202 til Mørkøv/Rasmussen. De Ketele/De Pauw, Terpstra/Havik og Kneisky/Grasmann var alle to omgange efter.

Finalejagten
Styrkeforholdet viste sig dog noget anderledes i finalejagten, der skulle køres over 45 minutter og 50 omgange. Omtrent halvvejs inde i jagten havde de tre par, der startede to omgange bagud nemlig hentet det ind igen.

For Terpstra/Havik og Grasmann/Kneisky var det dog ikke nok at udligne, de bragte sig lidt efter en omgang foran. Det fik Torres/Mora til at svare igen med en vunden omgang. Med 15 minutter og de 50 omgange tilbage tog Grasmann/Knesiky en ny omgang, men fem minutter senere havde Torres/Mora også gjort det, og dermed førte de på klart flest point.

Umiddelbart inden de sidste 50 omgange tog Grasmann/Kneisky en ny omgang, men spanierne lod dem ikke slippe og var allerede selv på jagt efter en, som de kort tid efter fik. Nu var det en tvekamp mellem de to par, da de øvrige var mindst to omgange bagud - de afsluttende pointspurter kom ikke til at spille nogen rolle for den samlede sejr. Grasmann/Kneisky kunne dog ikke vinde flere omgange, og dermed endte løbet med spansk sejr til Torres og Mora.

Niki Terpstra og Yoeri Havik sluttede på tredjepladsen to omgange efter, mens Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen udnyttede pointspurterne til at sikre sig fjerdepladsen - yderligere en omgang efter.

Samlet slutstilling

1 Albert Torres - Sebastian Mora (Spanien) 231
2 Christian Grasmann (Tyskland) - Morgan Kneisky (Frankrig) 117

2 omgange efter
3 Niki Terpstra - Yoeri Havik (Holland) 223

3 omgange efter
4 Jesper Mørkøv - Alex Rasmussen (Danmark) 248
5 Kenny de Ketele - Moreno de Pauw (Belgien) 232
6 Wim Stroetinga - Raymond Kreder (Holland) 221

9 omgange efter
7 Barry Markus - Jesper Asselman (Holland) 93
8 Sebastian Wotschke - Hans Pirius (Tyskland) 54

15 omgange efter
9 Michel Kreder - André Looij (Holland) 91

28 omgange efter
10 Alex Buttazzoni - Marco Zanotti (Italien) 17

Udgået
DNF Filippo Pozzato (Italien) - Jens Mouris (Holland)
DNF Lucas Liss - Marcel Kalz (Tyskland)
DNF Melvin Van Zijl - Michael Vingerling (Holland)
DNF Vojtech Hacecky - Jiri Hochman (Tjekkiet)

 

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

6D 2016

 

6D Index

 

6-dagesløbet i BSA (Facebook)

 

CykelKurt forside

 

 


 

 

Ballerup Super Arena - med fart over feltet!