2016.Jan.27
Par nr. 7 bliver alligevel rent dansk

Det legendariske Par nr. 7 til det 54. københavnske 6-dagesløb bliver alligevel rent dansk. Parret kommer til at bestå af Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen.


stort billede

Oprindeligt var det planen, at årets Par nr. 7 skulle bestå af Alex Rasmussen og tyske Marcel Kaltz, mens par nr. 14 skulle være Jesper Mørkøv og tyske Christian Grassmann. Dette bliver nu ændret, så der blever tale om et rent tysk og et rent dansk par.

"Vi så seneste i det netop kørte 6-dagesløb i Bremen, at Jesper virkelig har et højt niveau. Derfor har vi vurderet, at han er klar til at blive en del af Par nr. 7. Et rent dansk Par nr. 7 er den bedste løsning, og så får vi også et meget powerfuldt rent tysk par af høj klasse, der kan udfordre dem", forklarer sportschef for 6-dagesløbet Jimmi Madsen.

Kaltz/Grasmann skal køre som par. 14. Men årets felt er spækket med stærke par. Blandt andre kan nævnes par nr. 9 med Marc Hester og belgiske Jasper De Buyst, det rent belgiske par nr. 2, Kenny De Ketele/Moreno De Pauw. Men også par nr. 4 med hollandske Nick Stöpler og spanske David Muntaner, og det belgisk/hollandske par nr. 11, Otto Vergaerde/Yoeri Havik vil uden tvivl kunne blande sig i toppen af det 54. københavnske 6-dagesløb. I alt 15 par deltager i løbet.

Jesper Mørkøv afløser dermed sin storebror Michael i Par nr. 7. Michael Mørkøv har kørt i det berømte par de seneste otte år. Alex Rasmussen sætter rekord ved at en del af parret med 7-tallet på ryggen for niende gang. "Det bliver virkeligt spændende at se om Jesper kan leve op til de store forventninger, der naturligt er til Par nr. 7. Jeg håber at folk komme ud og bakker op om det nye par", slutter Jimmi Madsen.

Det 54. københavnske 6-dagesløb skal køres den 4. til 9. februar i Ballerup Super Arena.


BALLERUP, DENMARK - JANUARY 27:
(L to R) Alex Rasmussen, race director Michael Sandstod, Jesper Morkov
pose for a photo as the new par nr 7 during the Copenhagen 6 Days press conference
at Ballerup Super Arena on January 27, 2016 in Hedehusene, Denmark.
(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

stort billede

 

 

6D Index

 

6-dagesløbet i BSA (Facebook)

 

CykelKurt forside

 

 


 

 

Ballerup Super Arena - med fart over feltet!