2015.Dec.30
Alex Rasmussen og Marcel Kalz bliver Par nr. 7

Når den 54. udgave af det københavnske 6-dagesløb skal afvikles den 4. til 9. februar i Ballerup Super Arena, bliver det Alex Rasmussen og tyske Marcel Kalz, der skal udgøre det legendariske Par nr. 7.


Rasmussen, Kalz, Sandstød, Grasmann og lidt af Jesper Mørkøv

stort billede

Spekulationerne har være store og buddene mange i det danske cykelmiljø. Men onsdag aften blev det i forbindelse med det internationale parløb over 100 km i Ballerup Super Arena offentliggjort, at Par nr. 7 i det 54. københavnske 6-dagesløb kommer til at bestå af danske Alex Rasmussen og tyske Marcel Kalz. Desuden blev det offentliggjort, at par nr. 9 bliver danske Marc Hester og belgiske Jasper De Buyst, mens par nr. 14 bliver Jesper Mørkøv og tyske Christian Grasmann.

"Vi har valgt at fordele de tre danske profiler, Marc Hester, Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen i tre forskellige par, og givet dem stærke udenlandske makkere. På den måde håber vi at få en spændende konkurrence mellem de tre par. Men dermed ikke sagt, at der ikke er andre par, der kan blande sig i kampen om at vinde det 54. københavnske 6-dagesløb", forklarer Jimmi Madsen, der er sportslig ansvarlig for 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena.

"Der er de seneste år blevet skabt en god tradition for at par nr. 9 kan drille 7'erne, og sidste år så vi, at Jesper Mørkøv og Grasmann også kunne matche de to par. Desuden vil jeg allerede nu gerne pege på belgierne Kenny De Ketele og Moreno De Pauw som et par vi skal regne med i toppen af 6-dages stillingen", uddyber Jimmi Madsen.

Alex Rasmussen bliver dermed for niende gang en del af Par nr. 7, hvilket er rekord. Det bliver dog første gang, at Alex Rasmussen skal køre i det berømte par med en udenlandsk makker. Alex Rasmussen har syv gange kørt sammen med Michael Mørkøv og en gang med Jakob Piil.

Marcel Kalz er 28 år. Han har vundet fire 6-dagesløb i sin karriere heriblandt i København med Robert Bartko i 2014 og i Bremen med Alex Rasmussen i 2015. I 2015 vandt Kalz med Leif Lampater i Berlin. De to blev kort efter nr. tre i det 53. københavnske 6-dagesløb.

De øvrige par til sæsonens udgave af 6-dagesløbet i Ballerup bliver offentliggjort i de kommende uger.

Det 54. københavnske 6-dagesløb skal køres den 4. til 9. februar 2016 i Ballerup Super Arena.

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

6D 2016

 

6D Index

 

6-dagesløbet i BSA (Facebook)

 

CykelKurt forside

 

 


 

 

Ballerup Super Arena - med fart over feltet!