Løbsresultater for tirsdag d. 9. febr. 2016 (sjette dag).

 

Par nr. 7 vandt dramatisk 6-dagesløb

 

Det 54. københavnske 6-dagesløb blev en triumf for par nr. 7 bestående af Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen.

 


Par nr. 7, Alex Rasmussen & Jesper Mørkøv på sejrsskamlen

stort billede

 

Den afsluttende jagt over en time blev et intenst opgør mellem par nr. 7, det belgiske par nr. 2 bestående af Kenny De Ketele og Moreno De Pauw samt det østrigske par nr. 3, Andreas Graf og Andreas Müller. Med 25 minutter igen af 6-dagesløbet var belgierne alene i front.

Dette blev dog udlignet. Men med 40 omgange igen kom par nr. 3 alene rundt, mens 7'erne og 2'erne vogtede på hinanden. Det lykkedes dog at få stillingen udlignet igen, og selvom østrigerne var meget aggressive finalen, så lykkedes det for par nr. 7 at forsvare sig og vinde det 54. københavnske 6-dagesløb.

"Jeg begyndte at køre cykelløb på grund af det her. Det har været min drøm i 20 år at vinde som par nr. 7, så jeg kan næsten ikke fatte at det er lykkedes", lød det fra en meget bevæget Jesper Mørkøv efter at sejren var en realitet, og de to danskere havde fået overraket laurbærkranse på banen foran det imponerende store og meget engageret publikum.

Sejren var den første i et 6-dagesløb for Jesper Mørkøv, mens det var den ellevte 6-dagessejr til Alex Rasmussen, der fire gange tidligere har vundet som par nr. 7 i Ballerup sammen med Michael Mørkøv, der som bekendt er storebror til Jesper Mørkøv.

"At vinde i København er altid noget meget specielt og betyder rigtig meget for mig", forklarede Alex Rasmussen efter sejren.

Næste år skal det 55. københavnske 6-dagesløb køres i Ballerup Super Arena den 26. til 31. januar 2017.

Samlet slutstilling

 

 

6D Index

 

6-dagesløbet i BSA (Facebook)

 

CykelKurt forside

 

 


 

 

Ballerup Super Arena - med fart over feltet!