Seksdagesløb 2018

Ballerup Super Arena

 

Det 56. københavnske 6-dagesløb
2018.Febr.01 (torsdag) - 2018.Febr.06 (tirsdag)

 


 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

Tag med på en cykeltur af dimensioner,
når 6-dagesløbet igen køres i Ballerup Super Arena

Det 56. københavnske 6-dagesløb køres i dagene fra 1. til 6. februar 2018. Og for 13. gang er det Ballerup Super Arena, som lægger bane til en af vinterens største idrætsbegivenheder.

Denne gang bliver det under et nyt navn, for 6-dagesarrangørerne og Bilka har indgået et samarbejde, som blandt andet omfatter, at navnet på eventet nu er Bilka Sixday Copenhagen.

Bilka Sixday Copenhagen er en del af en international løbsserie, der også omfatter 6-dagesløb i London og Berlin.

6-dagesløbet er stemning og fest og sport på højt niveau.

Feltet til begivenheden er begyndt at tage form og du kan læse om dét og meget mere på 6-dages løbets officielle site: 6dagesløb.dk

Billetsalg: Alt billetsalg foregår via BT shop

Tidspunkt: 1. - 6. februar 2018

Arrangør: Sandstød Sport & Event

ref.:
http://www.ballerupsuperarena.dk/arrangementer/6-dagesloebet/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

2017.Juni.23

Det københavnske 6-dagesløb fortsætter i international løbsserie

Det københavnske 6-dagesløb er også i den kommende banesæson en del af den internationale løbsserie bestående af 6-dagesløb også i London, Amsterdam og Berlin samt en prestigefyldt finale på Mallorca.

Det bliver anden sæson at løbsserien afvikles. Belgierne Kenny de Ketele/Moreno de Pauw vandt finalen på Mallorca den 17. marts i år.

"Vi ser store muligheder og store fordele i at være en del af denne internationale løbsserie. Serien bidrager til at løfte hele 6-dagesporten, og giver ekstra prestige til vores løb i Ballerup", forklarer ejer af det københavnske 6-dagesløb Michael Sandstød.

Via løbene i London, Amsterdam, Berlin og København kan parrene kvalificere sig til finalen, som er yderst attraktiv med store pengepræmier. Destinationen for finalen er endnu ikke offentliggjort.

Historiens 56. københavnske 6-dagesløb skal afvikles den 1. til 6. februar 2018. Billetsalget vil åbne til august via BT shop.

"Vi er godt i gang med arbejdet. Vi har et par spændende nye tiltag i støbeskeen, og glæder os meget til arbejdet de kommende måneder og naturligvis til løbet i februar", uddyber Michael Sandstød.

Det første københavnske 6-dagesløb blev afviklet i 1934 i Forum midt i København. I den første æra blev der kørt seks løb inden Anden Verdenskrig satte en stopper for det ellers succesfulde event.

6-dagesløbet havde sin gyldne periode først 1950'erne og siden i 1970'erne og 1980'erne.

I 1999 blev det sidste 6-dagesløb afviklet i Forum.

I 2002 kørte for første gang i Ballerup Super Arena.

2003 og 2004 udgaverne måtte aflyses grundet et nedstyrtet tag.

Dermed bliver 2018-udgaven nr. 15 i den renoverede Arena i Ballerup.

ref.:
http://www.cyclingworld.dk/det-koebenhavnske-6-dagesloeb-fortsaetter-i-international-loebsserie/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

2017.Aug.30

6-dagesløbet skifter navn

Når den 56. udgave af det københavnske 6-dagesløb skal afvikles den 1. til 6. februar, bliver det under navnet Bilka Sixday Copenhagen.

Det københavnske 6-dagesløb er en ægte københavnerbegivenhed, en fast tradition for mange og Danmarks næststørste cykelbegivenhed. Fra 2018 har 6-dagesarrangørerne og Bilka indgået et samarbejde, der blandt andet omfatter, at navnet på eventet nu er Bilka Sixday Copenhagen.

"Vi er naturligvis super glade for, at det er lykkedes at få en samarbejdsaftale med Bilka. Aftalen giver os mulighed for yderligere at udvikle eventet og gøre oplevelsen endnu større for vores gæster i Ballerup Super Arena", forklarer 6-dages direktør Michael Sandstød. "Og så håber vi desuden på, at samarbejdet kan åbne flere døre og støtte os i arbejdet med at få endnu flere samarbejdspartnere med om bord", uddyber løbsdirektøren.

"I Bilka vil vi gerne være synlige både i den brede befolkning, men også vise vores støtte til en legendarisk begivenhed, som er fyldt med god stemning og holdånd. Jeg er personligt meget begejstret for det traditionsrige cykelløb, så da muligheden for et samarbejde med 6-dagesløbet bød sig, var det ikke svært at tage beslutningen," forklarer Mark H. Nielsen, direktør i Bilka.

Bilka Sixday Copenhagen er en del af en international løbsserie, der også omfatter 6-dagesløb i London og Berlin. Via point hentet i de tre løb kan rytterne kvalificere sig til en meget attraktiv finale på Mallorca.

Der køres i Ballerup Super Arena den 1. til 6. februar. Billetsalget åbner via BT shop den 1. september.

Det første københavnske 6-dagesløb blev afviklet i 1934 i Forum midt i København. I alt 40 gange blev der kørt i Forum, en enkel gang er der kørt i Brøndbyhallen. 2018-udgaven bliver nr. 15 i den flotte Arena i Ballerup.

ref.:
http://www.6dageslob.dk/news/6-dagesloebet-skifter-navn/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

LONDON
2017.Okt.29

Australierne vinder Londons 6-dagesløb


Føringen skiftede flere gange i løbet af den afgørende time, og til sidst var det Cameron Meyer og Callum Scotson, der løb med sejren.

Tre par var for alvor med i kampen om sejren ved 6-dagesløbet i London, da Cameron Meyer/Callum Scotson, Mark Cavendish/Peter Kennaugh samt Kenny de Ketele/Moreno de Pauw lå inden for en enkelt omgang. Adskillige gange vandt briterne en omgang, hvorefter australierne hentede den tilbage, og dermed var topstillingen uændret. Meyer/Scotson holdt den hele vejen hjem trods et sent angreb fra deres konkurrenter, og dermed blev det australsk sejr.

Med danske briller blev finalejagten en stor oplevelse, da både Niklas Larsen/Casper Folsach og Casper Pedersen/Marc Hester var i hopla. De to par var rundt flere gange, og de rykkede begge frem i den samlede stilling på sidstedagen. Larsen/Folsach blev nummer fem, og Pedersen/Hester blev nummer syv.

Referat af finalejagten
Nick Stöpler/Melvin van Zijl tog en omgang tidligt i finalejagten, og kort efter angreb et af de par, der var med i sejrskampen. Belgierne med Kenny de Ketele/Moreno de Pauw kom nemlig afsted sammen med irske Felix English/Mark Downey, og de formåede at tage en omgang. Dermed var belgierne pludselig i front.

Efter den første spurt, som blev vundet af Wojciech Pszczolarski/Adrien Teklinski, angreb Mark Cavendish/Peter Kennaugh sammen med Cameron Meyer/Callum Scotson, men de blev lukket ned. De to australiere prøvede igen uden held, og i stedet var det franske Morgan Kneisky/Benjamin Thomas, der kom afsted. De fik briterne med sig samt det ene danske par i skikkelse af Niklas Larsen/Casper Folsach, der besad femtepladsen inden finalejagten.

Mens de tre par kæmpede for at komme rundt, kørte Casper Pedersen/Marc Hester op til de forreste. Kort efter kom de rundt, og dermed tog de fire par en omgang på de resterende. Derfor var det nu Cavendish/Kennaugh, som overtog føringen, mens Larsen/Folsach rykkede op på femtepladsen.

Briternes føring varede dog ikke længe, for umiddelbart efter tog Meyer/Scotson en omgang sammen med hollandske Yoeri Havik/Roy Pieters. Dermed var australierne nu tilbage i spidsen, inden irerne vandt den næste spurt.

Det ville belgierne og briterne dog ikke acceptere, og derfor angreb de to par. De måtte kæmpe hårdt for at komme rundt, men det lykkedes, og igen var Cavendish/Kennaugh i føring. Igen holdt den dog ikke, for umiddelbart efter tog australierne og hollænderne endnu en omgang, og dermed kørte Meyer/Scotson sig igen i front.

Stor spænding om sejren
Da to tredjedele af finalejagten var kørt, accelererede det spanske par med Albert Torres/Sebastian Mora, og de fik irerne samt de to danske par med sig. De måtte arbejde meget hårdt for at tage en omgang, og det blev ikke lettere, da de Ketele/de Pauw angreb. De fire par kom dog alligevel rundt, og dermed kom Pedersen/Hester op på syvendepladsen, mens Larsen/Folsach stadig indtag en placering som nummer fem.

Belgierne fik til gengæld lov til at stege på egen hånd, da australierne og briterne førte feltet rundt. Endelig stoppede de rutinerede belgiers deres forcering, hvorefter Havik/Pieters vandt spurten med 40 omgange tilbage. På dette tidspunkt førte Meyer/Scotson med en omgang ned til Cavendish/Kennaugh og de Ketele/de Pauw.

Efter lidt stilstand kørte hollænderne igen væk, hvilket sikrede dem endnu en spurtsejr. De opgav dog deres forehavende kort efter, og igen faldt der lidt ro på, inden Havik/Pieters vandt deres tredje spurt.

Dernæst angreb Cavendish/Kennaugh for fulde drøn, og de fik hurtigt et stort hul. Australierne satte sig dog frem for at forsvare deres føring, som var i alvorlig fare. Briterne vandt næstsidste spurt, men Meyer/Scotson nærmede sig langsomt med feltet på slæb.

Briterne løb tør for omgange, og de nåede ikke rundt. Dermed var det Cameron Meyer/Callum Scotson, der vandt Londons 6-dagesløb, mens Cavendish/Kennaugh måtte tage til takke med andenpladsen. de Ketele/de Pauw rundede podiet af, mens Niklas Larsen/Casper Folsach blev bedste danske par med en femteplads. Det andet danske par med Casper Pedersen/Marc Hester sluttede som nummer syv.

Slutstilling i London

1 Cameron Meyer - Callum Scotson (Australien) 353 point

1 omgang efter:
2 Mark Cavendish - Peter Kennaugh (Storbritannien) 459 point
3 Kenny de Ketele - Moreno de Pauw (Belgien) 421 point

2 omgang efter:
4 Yoeri Havik - Roy Pieters (Holland) 382 point

4 omgange efter:
5 Niklas Larsen - Casper Folsach (Danmark) 416 point
6 Albert Torres - Sebastian Mora (Spanien) 346 point
7 Casper Pedersen - Marc Hester (Danmark) 323 point

5 omgange efter:
8 Felix English - Mark Downey (Irland) 354 point
9 Morgan Kneisky - Benjamin Thomas (Frankrig) 309 point

8 omgange efter:
10 Oliver Wood - Mark Stewart (Storbritannien) 325 point

10 omgange efter:
11 Steven Burke - Chris Latham (Storbritannien) 299 point

13 omgange efter:
12 Nick Stöpler - Melvin van Zijl (Holland) 118 point

18 omgange efter:
13 Wojciech Pszczolarski - Adrien Teklinski (Polen) 130 point
14 Sebastian Schmiedel - Maximillian Beyer (Tyskland) 108 point

ref.:
http://www.feltet.dk/nyheder/australierne_vinder_londons_6-dagesloeb_efter_hektisk_finalejagt/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

GENT
2017.Nov.19

Belgisk sejr i det 76. seksdagesløb i Gent


De vindende par i Gent, v-h:
Kneisky & Thomas, Pauw & Ketele, Stroetinga & Havik

Som ventet blev det verdens bedste 6-dagespar og hjemmebanefavoritterne Kenny de Ketele/Moreno de Pauw, der kunne hyldes som vindere, da den 76. udgave af 6-dagesløbet i Gent sluttede søndag.

Belgierne satte søndag en tyk streg under, at de var feltets stærkeste par, og sejrede hele to omgange foran de franske verdensmestre Benjamin Thomas/Morgan Kneisky. Hollænderne Wim Stroetinga/Yoeri Havik måtte nøjes med tredjepladsen, mens de unge belgiere Robbe Chys/Lindsay De Vylder blev nr. fire.

Danske Marc Hester viste løbet igennem stor form og styrke, men blev dog hæmmet af et voldsomt styrt på tredjedagen. Hester og tyske Christian Grasmann kom dog stærkt igen og blev nr. fem, elleve omgange efter de Ketele/de Pauw.

De var 13. gang at Hester kørte 6-dagesløbet i Gent. Hesters bedste placeting i Gent er en tredjeplads i 2011 med den nuværende verdensmester Morgan Kneisky. I 2014 blev det tll en fjerdeplads med Alex Rasmussen. Også i 2012 blev Hester nr. fire. Den gang var det med Lasse Norman, kort efter Normans triumf med OL-guld i omnium i London.

Igen i 2017 var der udsolgt og fulde huse på tilskuerepladserne hver af de seks dage. 6-dageløbet i Gent er med den korte bane, på blot 167 meter, duften af pommes frites og masser af øl, noget helt specielt.

En række danskere har vundet i Gents 6-dagesløb. I 1981 vandt Gert Frank med Patrick Sercu, løbets 41 udgave. Igen i 1984 vandt Gert Frank, denne gang en ren dansk sejr hentet sammen med Hans-Henrik Ørsted. I 1992 vandt Jens Veggerby sammen med Etienne De Wilde. I 1999 sejrede Jimmi Madsen sammen med australske Scott McGrory. Veggerby/Madsen er sammen noteret for en andenpladser i 1995 og 1997, imens Madsen og Tayeb Braikia blev nr. tre i 1998. Den seneste rene danske sejr blev hentet i 1999 af Alex Rasmussen/Michael Mørkøv. Mørkøv har desuden også vundet i 2015 sammen med Iljo Keisse. Her var danskeren den eneste ikke-belgier på podiet.

Slutstilling i Gent

1 Kenny de Ketele - Moreno de Pauw (Belgien) 411 point

2 omgange efter:
2 Benjamin Thomas - Morgan Kneisky (Frankrig) 336 point
3 Wim Stroetinga - Yoeri Havik (Holland) 323 point
4 Lindsay De Vylder - Robbe Ghys (Belgien) 290 point

8 omgange efter:
5 Marc Hester (Danmark) - Christian Grasmann (Tyskland) 109 point

11 omgange efter:
6 Leif Lampater (Tyskland) - Gerben Thijssen (Belgien) 235 point

12 omgange efter:
7 Nick Stöpler (Holland) - Otto Vergaerde (Belgien) 162 point

13 omgange efter:
8 Jonas Rickaert (Belgien) - Roy Pieters (Holland) 218 point

23 omgange efter:
9 Callum Scotson - Cameron Meyer (Australien) 91 point

24 omgange efter:
10 Oliver Wood - Mark Stewart (Storbritannien) 78 point

29 omgange efter:
11 Michele Scartezzini - Elia Viviani (Italien) 222 point

30 omgange efter:
12 Louis Pijourlet (Frankrig) - Tristan Marguet (Schweiz) 62 point

ref.:
http://www.cyclingworld.dk/belgiske-sejr-i-det-76-6-dagesloeb-i-gent-hester-nr-fem/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

ROTTERDAM
2018.Jan.09


De vindende par i Rotterdam, v-h:
Havik & Stroetinga, Ketele & Pauw, Kneisky & Thomas

Sejr til Ketele & Pauw i Rotterdam

Det blev en tæt kamp om podiet i Rotterdams 6-dagesløb, hvor fem par kæmpede om at komme til at stå sammen med de suveræne belgiske vindere, Kenny De Ketele & Moreno De Pauw.

Par nummer 4, Marc Hester & Jesper Mørkøv startede aftenen godt med både at vinde klassementsløbet og superspurten. Det sikrede dem en bonusomgang, da de rundede 100 point, og efter superspurten var de samlet nummer tre og blot tre point fra andenpladsen, spanierne Albert Torres & Sebastian Mora.

Efter partidskørslen vandt yderligere to toppar en bonusomgang. De Ketele og De Pauw øgede sit forspring til tre omgange til de nærmest forfølgere, mens Yoeri Havik og Wim Stroetinga kom på omgangshøjde med Hester/Mørkøv og Torres/Mora - blot med langt flere point. Niki Terpstra og Dylan van Baarle samt Morgan Kneisky og Benjamin Thomas var begge en omgang efter de tre par, inden finalejagten.

Franskmænd forsvarede sidste podieplads
Udover De Ketele og De Pauw viste Havik og Stroetinga sig som det stærkeste par i finalejagten, da de "kun" endte fire omgang efter vinderne pg på løbets andenplads. Dramaet stod til slut om tredjepladsen, som Kneisky og Thomas havde erobret, men med få point måtte de forsvare sig mod flere angreb i slutningen af jagten. Det lykkedes dem dog, og derfor fik franskmændene den sidste plads på podiet.

Hvis Hester og Mørkøv havde vundet en omgang, ville de have taget tredjepladsen. I stedet måtte de nøjes med en sjetteplads, men fik vist fremragende kørsel undervejs. Kenny De Ketele og Moreno De Pauw kontrollerede sikkert den føring, de havde haft siden første aften og blev det første belgiske par til at vinde Rotterdams 6-dagesløb i 42 år. Den gang var det ingen ringere end Patrick Sercu og Eddy Merckx.

Se det danske par vinde tempoløb i nedenstående film:

Slutstilling i Rotterdam 2018

1 Kenny De Ketele - Moreno De Pauw (Belgien) 231 point

4 omgange efter:
2 Yoeri Havik - Wim Stroetinga (Holland) 209 point

5 omgange efter:
3 Morgan Kneisky - Benjamin Thomas (Frankrig) 127 point

6 omgange efter:
4 Niki Terpstra - Dylan van Baarle (Holland) 188 point
5 Albert Torres - Sebastian Mora (Spanien) 141 point
6 Marc Hester - Jesper Mørkøv (Danmark) 132 point

8 omgange efter:
7 Jesper Asselman - Pim Ligthart (Holland) 112 point

10 omgange efter:
8 Roger Kluge - Christian Grasmann (Tyskland) 181 point
9 Dion Beukeboom - Jan-Willem van Schip (Holland) 122 point

11 omgange efter:
10 Raymond Kreder - Ramon Sinkeldam (Holland) 104 point

12 omgange efter:
11 Daniel Staniszewski - WojciechPszczolarski (Polen) 202 point

14 omgange efter:
12 André Looij - Nick Stöpler (Holland) 92 point

17 omgange efter:
13 Roy Pieters - Melvin van Zijl (Holland) 73 point

ref.:
http://www.cyclingworld.dk/sejr-til-de-ketelede-pauw-i-rotterdam/
http://www.feltet.dk/nyheder/hester_og_moerkoev_endte_uden_for_podiet/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

BREMEN
2018.Jan.17


De vindende par i Bremen, v-h:
Ketele, Havik, Burkart, Reinhardt, Mørkøv og Grasmann.
Foto: Sigi Schritt

Kenny De Ketele og Theo Reinhardt vandt i Bremen

Det blev til en tredjeplads for Jesper Mørkøv ved Bremens 6-dagesløb, der dermed tog sin fjerde podieplacering i træk.

Efter en god finalejagt lykkedes det for Jesper Mørkøv og hans tyske makker Christian Grasmann at køre sig frem til den samlede tredjeplads ved Bremens 6-dagesløb.

Aftenens startede ellers perfekt for Leigh Howard og Morgan Kneisky. Parret vandt først udskilningsløbet og siden den lille jagt. Selvom ingen af topparrene satte omgange til i den lille jagt, så sikrede den sejr til Howard og Kneisky med en bonusomgang, da de rundede 300 point.

Parret blev de eneste, der rundede 300 point inden finalejagten, og dermed førte de også løbet ved jagtens start. Men hele fire andre par startede jagten på omgangshøjde med dem, så det var fuldstændig åbent, hvem der ville vinde. Grasmann og Mørkøv havde overtaget fjerdepladsen inden finalejagten efter en andenplads i parudskilningsløb, men der var langt op til tredjepladsen, så de skulle bruge en omgang.

Finalejagten
Status inden finalejagten var 313 point til Howard og Kneisky, 274 point til Achim Burkart og Yoeri Havik, 260 point til De Ketele og Reinhardt, 229 til Grasmann og Mørkøv samt 225 til Wim Stroentinga og Robbe Ghys.

I finalejagten var De Ketele og Reinhardt dog det bedste par, da de sluttede af med at vinde en omgang mere end de øvrige par. Burkart og Havik samt Grasmann og Mørkøv hægtede sig på en omgang efter, men måtte se De Ketele og Reinhardt være for stærke til slut. Burkart og Havik fik dog løbets andenplads, mens Grasmann og Mørkøv endte på tredjepladsen.

Det er fjerde år i træk, at Jesper Mørkøv slutter på podiet i Bremens 6-dagesløb. Sidste år blev han også nummer tre - da var det sammen med Yoeri Havik. I 2016 og 2015 blev han nummer to sammen med Morgan Kneisky, i 2015 endda kun med et knebent nederlag til Alex Rasmussen og Marcel Kalz.

Hattrick til De Ketele og fuldt hus i danske podier
De Ketele har dermed vundet tre 6-dagesløb i træk, efter at han tidligere på sæsonen vandt i Gent og sidste uge vandt i Rotterdam. I alt har han nu vundet 12 seksdagesløb. For Theo Reinhardt var det hans første seksdagessejr nogensinde. Der resterer to løb i denne sæson: Berlin om en uge og København om to uger.

Med Mørkøvs podieplcering kom der en dansker på podiet i alle klasserne under Bremens 6-dagesløb. Tidligere på ugen blev Julie Leth nummer to i damernes parløb. Martin Mollerup og Anders Fynbo blev ligeledes toere i U23-klassen, mens Benjamin Hertz og Mads Rasmussen også kom på andenpladsen i U19.

Slutstilling i Bremen 2018

1 Kenny De Ketele (Belgien) - Theo Reinhardt (Tyskland) 302

1 omgang efter:
2 Achim Burkart (Tyskland) - Yoeri Havik (Holland) 312 point
3 Christian Grasmann (Tyskland) - Jesper Mørkøv (Danmark) 239 point

2 omgange efter:
4 Leigh Howard (Australien) - Morgan Kneisky (Frankrig) 315 point
5 Wim Stroetinga (Holland) - Robbe Ghys (Belgien) 229 point

15 omgange efter:
6 Moreno De Pauw (Belgien) - Leif Lampater (Tyskland) 213 point

19 omgange efter:
7 Andreas Graf (Østrig) - Maximilian Beyer (Tyskland) 170 point

21 omgange efter:
8 Otto Vergaerde (Belgien) - Henning Bommel (Tyskland) 170 point

23 omgange efter:
9 Roy Pieters (Holland) - Nico Heßlich (Tyskland) 75 point

29 omgange efter:
10 Lucas Liß (Tyskland) - Tristan Marguet (Schweiz) 120 point

32 omgange efter:
11 Jan Freuler (Schweiz) - Moritz Augenstein (Tyskland) 84 point

Udgået:
Michele Scartezini - Francesco Lamon (Italien)

ref.:
http://www.feltet.dk/nyheder/jesper_moerkoev_sluttede_paa_podiet_i_bremen_for_fjerde_aar_i_traek/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

BERLIN
2018.Jan.30

Hollændere genvinder Berlins 6-dagesløb


Det vindende par i Berlin, Havik og Stroetinga (Holland).

Wim Stroetinga og Yoeri Havik var stærkest til sidst og genvandt Berlins 6-dagesløb. Jesper Mørkøv og Marc Hester måtte desværre udgå.

Det blev en ny hollandsk sejr i Berlins 6-dagesløb, hvor finaleduellen stod mellem vinderne fra sidste og forrige år. Inden finalejagten havde de forsvarende mestre, Wim Stroetinga og Yoeri Havik sikret sig en føring på seks point ned til vinderne fra 2016, Kenny De Ketele og Moreno De Pauw fra Belgien. I de afsluttende spurter havde hollænderne dog mest at skyde med.

De to toppar startede aftenen helt i hopla, hvor de i den første jagt blot øgede deres samlede føring. Sammen med Roger Kluge/Theo Reinhardt og Leif Lampater/Christian Grasmann vandt de en omgang på de øvrige par og scorede desuden point nok til en bonusomgang. Det betød, at de efter jagten førte med en omgang ned til Kluge/Reinhardt og Lampater/Grasmann og to schweizerne Nico Selanti/Tristan Marguet. Tilmed havde de to par også flest point.

Frem mod finalejagten lykkedes det også for Kluge/Reinhardt samt Selanti/Marguet at nå 400 point, så de også vandt en bonusomgang. Dermed kom Kluge/Reinhardt på omgangshøjde med de to førende par, mens Selanti/Marguet var en omgang efter. Begge par var dog omkring 50 point efter de to førende par.

Finalejagten
I finalejagten øgede Stroetinga/Havik og De Pauw/De Ketele blot føringen, så de mod slutningen af jagten var to omgange foran deres tre nærmeste rivaler. De lod dog ikke det andet par tage en omgang, og dermed var der lagt op til en spurtduel om sejren.

Kluge/Reinhardt ville gerne sikre sig i podiet og satte et angreb ind på sidste 60 omgange. Det så godt ud, og de var næsten kommet op, da parret missede et skift og måtte arbejde ekstra hårdt for det. Efter en sej kamp lykkedes det dem dog at lukke, og et sent angreb fra Selanti/Marguet ændrede ikke på, at Kluge/Reinhardt tog tredjepladsen.

I duellen om sejren halede De Pauw/De Ketele lidt ind på Stroetinga/Havik i den første af de fem spurter. Men efter det vandt hollænderne de to næste. Ved næstsidste spurt satte de trumf på med et angreb, som belgierne ikke kunne besvare og reelt lukkede løbet ved også at vinde denne spurt. Til slut kunne de to hollændere køre side om side over stregen som vindere af løbet, mens belgierne endte på andenpladsen.

For løbets to danskere Jesper Mørkøv og Marc Hester endte aftenen desværre inden finalejagten. Jesper Mørkøv var neutraliseret på grund af sygdom mandag, og selvom han var tilbage til start tirsdag, så måtte han trække stikket ud inden finalejagten. Forhåbentlig er både han og Hester helt klar til det københavnske 6-dagesløb, som starter torsdag.

Slutstilling i Berlin 2018

1 Wim Stroetinga - Yoeri Havik (Holland) 495 point
2 Moreno De Pauw - Kenny De Ketele (Belgien) 469 point

1 omgang efter:
3 Roger Kluge - Theo Reinhardt (Tyskland) 412 point

2 omgange efter:
4 Nico Selanti - Tristan Marguet (Schweiz) 415 point
5 Leif Lampater - Christian Grasmann (Tyskland) 348 point

5 omgange efter:
6 Mark Downey - Felix English (Irland) 350 point
7 Melvin Van Zijl - Nick Stöpler (Holland) 263 point

7 omgange efter:
8 Daniel Staniszewski - Wojtech Pszczolarski (Polen) 360 point

8 omgange efter:
9 Kersten Thiele - Henning Bommel (Tyskland) 377 point

9 omgange efter:
10 Maximilian Byer - Sebastian Schmeidel (Tyskland) 334 point

10 omgange efter:
11 Andreas Müller (Østrig) - Moritz Augenstein (Tyskland) 152 point

12 omgange efter:
12 Evgeny Shalunov - Maksim Piskunov (Rusland) 208 point
13 Adrian Teklinski (Polen) - Ludek Lichnovksy (Tjekkiet) 206 point
14 Achim Burkart - Nico Hesslich (Tyskland) 150 point

15 omgange efter:
15 King Lok Cheung - Chun Wing Leung (Hong Kong) 182 point

Udgået:
DNF Marc Hester - Jesper Mørkøv (Danmark)

ref.:
http://www.feltet.dk/nyheder/hollaendere_genvinder_berlins_6-dagesloeb/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

COPENHAGEN
2018.Jan.25

Feltet til Bilka 6-dagesløbet 2018 er komplet

Det bliver med et yderst stærkt og interessant felt, at der den 1. til 6. februar skal afvikles Bilka 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena. 16 par med ryttere fra ti forskellige nationer er med i Bilka 6-dagesløbet 2018, der afvikles den 1. til 6. februar i Ballerup Super Arena, og bliver 6-dagesløb nr. 56 i København. "Jeg synes vi har fået blandet kortene rigtig godt med stærke udenlandske makkere til de danske ryttere. Vi har en række toppar, der naturligvis er favoritter, men jeg ser løbet som helt åbent", lyder det fra Bilka 6-dagesløbets sportschef Jimmi Madsen, der peger på Par nr. 1 Yoeri Havik/Moreno De Pauw, Par nr. 7 med Michael Mørkøv/Kenny De Ketele, Par nr. 9 med Marc Hester/Leif Lampater og Par nr. 14 med Jesper Mørkøv/Sebastian Mora som de oplagte favoritter. Men understreger at flere par uden tvivl vil blande sig i front. "Under alle omstændigheder bliver det spændende at følge opgøret mellem de mest rutinerede danske 6-dagesryttere og deres udenlandske makkere", uddyber Jimmi Madsen. Ryttere fra følgende ti nationer deltager i Bilka 6-dagesløbet 2018: Holland, Belgien, Østrig, Polen, Tyskland, Danmark, Irland, USA, Spanien, Storbritannien. Desuden deltager ryttere fra Sverige og Norge i ungdomsløbene i forbindelse med Bilka 6-dagesløbet.

Startliste, Bilka 6-dages 2018:
1 Yoeri Havik (NED) / Moreno De Pauw (BEL) - Bilka
2 Lindsay De Vylder (BEL) / Robbe Ghys (BEL) - JMV Cables
3 Andreas Müller (AUT) / Andreas Graf (AUT) - P.O. Nielsen
4 Adrian Teklinski (POL) / Szymon Krawczyk (POL) - Milwaukee
5 Jonas Aaen (DEN) / Melvan Von Zijl (NED) - Bilhuset Laursen
6 Otto Vergaerde (BEL) / Jules Hesters (BEL) - BT
7 Kenny De Ketele (BEL) / Michael Mørkøv (DEN) - Lundbæk & Hansen
8 Nico Hesslich (GER) / Sebastian Lander (DEN) - Rytger
9 Leif Lampater (GER) / Marc Hester (DEN) - Address
10 Daniel Staniszewski (POL) / Wojciech Pszczolarski (POL) - Fog
11 Nick Stöpler (NED) / Achim Burkart (GER) - Flügger
12 Mark Downey (IRL) / Felix English (IRL) - SCO
13 Daniel Holloway (USA) / Hans Pirius (GER) - AX World
14 Sebastian Mora (ESP) / Jesper Mørkøv (DEN) - Vores
15 Andreas Kron (DEN) / Andreas Stokbro (DEN) - Princip
16 Stephen Bradbury (GBR) / Marc Potts (IRL) - Administrea

ref.:
http://www.cyclingworld.dk/feltet-til-bilka-6-dagesloebet-2018-er-komplet/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

COPENHAGEN
2018.Jan.31

Kenny De Ketele - Mørkøvs ønskepartner i par nr. 7

For første gang i mange år kommer par nr. 7 til seksdagesløbet i Ballerup ikke til at bestå af to danskere. Michael Mørkøv er i stedet sat sammen med Kenny De Ketele, der bliver første udlænding i dannebrogstrøjen siden 2006. Feltet.dk mødtes med De Ketele under seksdagesløbet i Berlin og præsenterer nu den garvede, 32-årige belgiske rytter, der glæder sig til at køre i par nr. 7.

Af Lukas Knöfler

Det er sine femten seksdagessejre, som De Ketele er mest kendt for. Siden den første sejr i 2009 i Hasselt sammen med Bruno Risi har belgieren vundet stort set alle seksdagesløb, der findes - på nær København, hvor han og hans makker og gode ven Moreno De Pauw, de sidste to år kun er blevet slået af par nr. 7. I år er De Ketele selv en del af par nr. 7 og håber på at rykke et trin op på podiet.

Andet end seksdagesløb
Som juniorrytter vandt De Ketele, der blev født i og stadigvæk bor i den belgiske by Oudenaarde og altså har hjemme i den belgiske cykelsports hjerte, flere belgiske mesterskaber på banen. Allerede i sin første seniorsæson kunne han lade sig hylde som belgisk mester i forfølgelsesløb og 1000-m enkeltstart. Siden fulgte mange belgiske og europæiske titler i parløb, pointløb, derny, holdforfølgelsesløb og omnium. Til OL i Beijing 2008 tog han sammen med Iljo Keisse en fjerdeplads i parløbet, og i 2012 blev De Ketele parløbsverdensmester med Gijs van Hoecke.

"Jeg sætter meget stor pris på verdensmesterskaber og olympiske lege," siger De Ketele til Feltet.dk, da vi snakker med ham under seksdagesløbet i Berlin. "Seksdagesløbene er blandt andet en god mulighed for at tjene nogle penge udover den løn, jeg får fra mit hold Sport Vlaanderen-Baloise. Det hold kører jeg for i landevejssæsonen, så der spænder jeg ret bredt i virkeligheden. Der er ikke mange ryttere tilbage, der gør det. Mange fokuserer enten på banen og kører ikke de store landevejsløb, andre fokuserer på landevejen, men har så ikke tid til seksdagesløbene."

Engageret for banecykling
De Ketele meget afholdt blandt sine kollegaer, som valgte ham til den mandlige repræsentant for banecykling i UCIs atletkommission i 2017. Her vil han gøre sit til at forbedre cykelsporten med udgangspunkt i rytternes egne bekymringer: "Banecykling er en fed sport, men jeg vil gerne hjælpe med til at lave den endnu bedre. Den nye atletkommission med alle rytterrepræsentanterne mødtes første gang i december, hvor vi valgte cykel-cross-rytteren Katerina Nash til formand. Hun vil kunne sidde med til de vigtige møder og fremlægge rytternes standpunkt. Det er allerede en forbedring i forhold til tidligere, hvor der ikke var nogen ryttere tilstede i disse møder overhovedet," fortæller De Ketele.

Han fortsætter: "Jeg synes, at i grund og bund, så handler cykelsporten om rytterne. Den nye UCI-formand er meget åben over for rytternes anliggender, det er også en forbedring. Jeg ved ikke endnu, hvad vi konkret kan ændre på. Men vi snakker om alting - rytterfaciliteter til løb og stævner, præmiepenge, dopingtests, rytternes rettigheder, dårlige oplevelser under World-Cup-stævner, valget af lokaliteter til World Cup-stævnerne - vi omhandler virkelig det hele. Det koster en masse energi, men vi håber på at få noget godt ud af det."

Med Mørkøv i par nr. 7
Der er kun få udlændinge, der bliver udtaget til par nr. 7 i det københavnske seksdagesløb. Legendariske belgiske Patrick Sercu havde æren fire gange i 1970erne og 1980erne. Andre udenlandske ryttere har kun kørt med nr. 7 på ryggen en eller to gange. Og de sidste mange år var der en ret hårdnakket tradition for kun at lade danskere køre sammen: Giovanni Lombardi rykkede kun ind på Jakob Piils plads i 2002, fordi danskeren blev syg kort før løbet, og i 2016 ændrede arrangøren på parsammensætningen i ugen før løbet, da tyskeren Marcel Kalz blev erstattet af Jesper Mørkøv som makker til Alex Rasmussen. Men i år var det Michael Mørkøv selv, der havde et ønske om at køre sammen med De Ketele, og det ønske opfyldte arrangøren.

"Jeg er rigtig glad for, at Michael valgte mig som partner," siger De Ketele. "Jeg har kæmpestor respekt for ham som rytter og glæder mig til at køre sammen med ham i hvert fald i dette ene seksdagesløb. Par nr. 7 er noget specielt, og jeg er stolt over at køre i dannebrogstrøjen."

Respektér rytterne, publikum!
Dog er De Ketele heller ikke ukritisk. Som en af seksdagesløbenes topstjerner og som rytterrepræsentant har han en opfordring til det københavnske publikum: "Støt op om alle rytterne; alle i feltet har fortjent jeres opbakning, ikke kun par nr. 7. Som udenlandsk rytter er det ikke altid så rart at køre i København; publikum er nærmest ligeglad med én, de er kun interesseret i par nr. 7," forklarer han.

"Det er faktisk lidt mærkeligt for mig nu selv at være en del af par nr. 7," mener belgieren. "I alle de år, jeg har kørt i København, er det her første gang, jeg er blevet interviewet! De sidste to år sluttede Moreno og jeg på andenpladsen, men det føltes som om de kun fejrede par nr. 7, og så kunne vi andre ellers snige os ud af bagdøren. Og hvis par nr. 7 ikke vinder, er der nogle, der råber ad vinderne og piber dem ud. Det har rytterne ikke fortjent, og det er noget, jeg altid nævner, når jeg snakker om seksdagesløbet i København."

"Selvfølgelig må publikum gerne heppe mere på hjemmebanerytterne," siger De Ketele. "Det er helt normalt; men alle rytterne, uanset nationalitet, har fortjent respekt. Jeg er ikke forarget, men vil række hånden ud til publikum nu, hvor jeg selv er med i par nr. 7. Jeg håber, at de vil se mit engagement, anerkende min indsats og ad den vej også værdsætte de andre udenlandske ryttere mere."

Moreno De Pauw
Seks af sine femten seksdagessejre har De Ketele opnået med en fast makker. Moreno De Pauw er også en af De Keteles bedste venner, og de kører altid sammen som par, hvis det kan lade sig gøre. Det bliver ikke tilfældet i Ballerup i år: "Vi var i første omgang ikke så glade for at blive delt op, men løbsorganisationen snakkede med os og forklarede, hvorfor de gjorde det. Vi har en stor lidenskab for seksdagesløb, så hvis de har brug for os i to forskellige par, så er det helt i orden," siger De Ketele afklaret omkring situationen.

Han forklarer: "I Bremen kørte vi også mod hinanden, der havde jeg en rigtigt godt kørende Theo Reinhardt som makker, og han vandt sit første seksdagesløb sammen med mig. Det var en god oplevelse. Men Moreno og jeg kører på det samme landevejshold, vi er sammen halvdelen af året, vi kender hinandens kærester, tager ud at spise sammen, når vi vinder sammen, så er det noget specielt. Alligevel vil jeg også altid lære noget nyt, selvom jeg allerede er lidt gammel, så jeg ser frem til at køre med Michael Mørkøv, som er en rigtig stærk rytter, jeg stadigvæk kan lære af."

Kommunikationen bliver vigtig - eller bliver den?
Med sin faste makker De Pauw behøver De Ketele ikke snakke taktik forud og under løbene: "Vi kender hinanden så godt, at der ikke er brug for ord. Vi starter løbet, og så giver vi små tegn til hinanden, som folk ikke engang vil lægge mærke til. Det kan være, at han i afleveringen giver et lille klem med hånden, og så ved jeg f.eks. 'han har det ikke så godt' eller 'han vil have, at jeg angriber' eller noget andet. Vi kigger også på kropssproget; jeg kan læse noget i, hvordan Moreno holder sin hånd ud til afleveringen, og han gør det samme. Det sparer på kræfterne, at man ikke skal tænke meget over det," forklarer han.

Samme samspil er der naturligt nok ikke med Michael Mørkøv: "Med Michael bliver det anderledes," anerkender De Ketele. Problemet er, at der ikke er meget tid. Man råber noget, og for det meste er svaret 'hvad?!', og så er makkeren allerede langt væk. Så der vil ikke være den samme helt dybe forståelse."

Alligevel er han fortrøstningsfuld: "Michael er en meget erfaren, stærk rytter, så jeg tror ikke, der vil være brug for meget kommunikation. Det vil være benene, der snakker sammen, han kan godt lide at angribe, det kan jeg også, så det tror jeg ikke, bliver noget problem," mener De Ketele.

Det bliver spændende under løbet at se på, hvordan de forskellige toppar, som alle er sat sammen af ryttere, der normalt ikke kører sammen, håndterer situationen, og hvilke par der hurtigst kan vænne sig til og få mest muligt ud af hinanden.

De særlige forhold under et seksdagesløb
I dagligdagen går De Ketele med briller, men når han kører cykelløb, bruger han kontaktlinser. "Det er så jeg kan læse pointtavlen og finde min partner på tværs af banen. Jeg er ikke decideret svagtseende, men i et løb skal man kunne se helt perfekt," forklarer han.

Kontaktlinser kan give deres helt egne problemer, da man næppe har tid til at sætte dem ind igen under en jagt. Det er belgieren opmærksom på: "Nogle gange taber jeg en kontaktlinse under et løb. På baner, der er støvede, kan man få et lille støvkorn i øjet, og så bliver det svært. I Berlin er luften meget tør, så bliver øjnene også tørre i løbet af aftenen. Men jeg har en meget god optiker, vi har prøvet flere forskellige modeller, og jeg har fundet kontaktlinser som passer meget godt til mine øjne, så alt i alt har jeg det fint."

Lydniveauet i en propfyldt cykelbanehal er også forskellig fra et landevejsløb eller selv et mindre banestævne. Og det kan godt blive irriterende i længden: "Man prøver at vænne sig til det, men det kan være til gene," mener De Ketele. "Moreno har stort set altid høretelefoner på mellem løbene; det er ikke for at lytte til musik, men bare for at lukke af for det værste af støjen. Når man ligger i sin seng efter løbet, så kan man stadigvæk mærke basserne den første halve time. Speakeren har en meget vigtig opgave, der er folk, som er til seksdagesløb for første gang, og de nyder meget godt af at få forklaret, hvad der sker. Men en gang imellem nærmest skriger de ind i mikrofonen, og det er vel ikke strengt nødvendigt. Men det er en del af jobbet, og det er også dejligt med stemning."

Stemning og fest er garanteret i Ballerup Super Arena, der starter i morgen torsdag, den 1. februar. Kenny De Ketele kan være sikker på, at publikum vil heppe på ham og Michael Mørkøv i dannebrogstrøjen med nr. 7, og han vil gennem sin optræden og sine præstationer på banen prøve at få publikum med til at gøre seksdagesløbet endnu mere storslået.

ref.:
http://www.feltet.dk/nyheder/kenny_de_ketele__moerkoevs_oenskepartner_i_par_nr_7/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

COPENHAGEN
2018.Jan.31

Det har været nødvendigt med nogle ændringer af feltet til det kommende 6-dagesløb. Derfor præsenterer vi her en ny revideret liste.

Feltet til den 56. udgave af det københavnske 6-dagesløb

Startliste, Bilka 6-dages 2018:
1 Yoeri Havik (Holland) - Moreno De Pauw (Belgien)
2 Lindsay De Vylder (Belgien) - Robbe Ghys (Belgien)
3 Andreas Müller (Østrig) - Andreas Graf (Østrig)
4 Adrian Teklinski (Polen) - Szymon Krawczyk (Polen)
5 Jonas Aaen (Danmark) - Melvin Van Zijl (Holland)
6 Otto Vergaerde (Belgien) - Jules Hesters (Belgien)
7 Kenny De Ketele (Belgien) - Michael Mørkøv (Danmark)
8 Nico Hesslich (Tyskland) - Sebastian Lander (Danmark)
9 Leif Lampater (Tyskland) - Marc Hester (Danmark)
10 Daniel Staniszewski (Polen) - Wojciech Pszczolarski (Polen)
11 Nico Selenati (Schweiz) - Achim Burkart (Tyskland)
12 Mark Downey (Irland) - Felix English (Irland)
13 Daniel Holloway (USA) - Hans Pirius (Tyskland)
14 Sebastian Mora (Spanien) - Jesper Mørkøv (Danmark)
15 Andreas Kron (Danmark) - Andreas Stokbro (Danmark)
16 Stephen Bradbury (Storbritannien) - Marc Potts (Irland)

ref.:
http://www.feltet.dk/nyheder/livestrem_optakt_til_6-dagesloebet_2018/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

COPENHAGEN, Day 1
2018.Febr.01

De Pauw og Havik overnatter på førstepladsen

Yoeri Havik og Moreno De Pauw fører Bilka 6-dagesløbet efter dets første dag, mens 7'erne er det eneste par på omgangshøjde.

En tæt første dag af det Københavnske 6-dagesløb er nu slut, og det er par nummer 1 med Yoeri Havik og Moreno De Pauw, som kommer til at overnatte på førstepladsen. Michael Mørkøv og Kenny De Ketele ligger lige bag dem, mens flere andre toppar fortsat er med i kampen.

Første spurtserie
Næst på programmet efter den indledende jagt stod Bilka 6-dagesløbets første spurtserie, hvori der var seks muligheder for at score point til sit par. Det var desuden værd at bemærke, at Hans Pirius, som måtte udgå fra aftenens første jagt, var tilbage på cyklen og klar til at spurte.

Pointfordelingen blev ganske lige over de seks spurter, hvor parrene skiftedes til for alvor at jagte pointene. Kendetegnene var det dog, at 1'erne og 7'erne virkede til at holde lidt mere igen, end deres konkurrenter.

Longest lap
Den efterhånden publikumskære disciplin, hvor det gælder om at stå stille på cyklen, indtil startskuddet lyder, hvorefter man skal køre en omgang hurtigst muligt.

Det er en disciplin, som nogle elsker, og som andre dårligt træner, og den sidste kategori virker Marc Hester til at tilhøre, da han opgav først af de ryttere, som testede deres balanceevne på de skrå brædder. Flere andre top-par bukkede ud i de efterfølgende sekunder, og da løbet så blev skudt i gang, var det ganske overraskende par nummer 16, der tog føringen.

Det var Stephen Bradbury, der kom hurtigst afsted, og briten havde tydeligvis både balancen og accelerationsevnen på plads, da han slog konkurrenterne komfortabelt. Bag ham kom par nummer 8 og 4.

Derny Grand Prix
Da klokken rundede de 22.00, blev det tid til 6-dagesløbets første Derny Grand Prix, hvor B-gruppen var den første på de skrå brædder. Der var dog bestemt intet andenrangs over cykelløbet, da rytterne leverede et underholdende væddeløb, mens "In Zaire" for første gang i år kunne høres i Ballerup Super Arena.

Utallige angreb og kraftige forceringer fra nærmest samtlige ryttere gjorde, at der var spænding fra start, hvor man i andre løb tit ser, at favoritterne venter til de allersidste omgange med at komme med deres fremstød.

Wojciech Pszczolarski og Daniel Holloway fra par nummer 10 og 13 var imidlertid dem, der kom ind på de sidste omgange forrest, og førstnævnte viste sig som værende klart stærkest i spurten. Måske Holloways mange omgange alene i jagten kunne mærkes i benene, men ikke desto mindre var det en flot sejr fra polske Pszczolarski, som afviste en stærkt kørende Andreas Stokbro (par nummer 15) til sidst. Faktisk kom Stokbro så stærkt, at han slog Holloway på stregen, og dermed hentede otte point ind.

Omgang på tid
Nu var det ikke derny-pacere, som rytterne skulle ligge på hjul af, men derimod deres makkere. Til den populære omgang på tid starter den ene rytter med stille og roligt at hæve tempoet, hvorefter den formodede hurtigste af de to spurter den sidste omgang i en kamp mod uret.

De første to par på banen, nemlig 3'erne og 5'erne, leverede ikke tider, som kunne være med i toppen, og det var dermed Hans Pirius og Daniel Holloway, som satte aftenens første tid, som skulle holdes lidt øje med: 13,446.

Den blev dog allerede slået få minutter senere, da Andreas Kron og Andreas Stokbro, løbets eneste rene danske par, kørte omgangen på 13,200. Talent-duoen nød godt af hjemmepublikummets støtte og satte en tid, der nemt kunne placerede dem i toppen.

Heller ikke de holdt længe, da Marc Hester som næste mand fløj over målstregen i 12,982 efter et flot lead-out af Leif Lampater. Med flere stærke par endnu kunne den godt ende med at blive slået, men det ville ikke være med meget.

Blandt disse par var 7'erne, og Michael Mørkøv levede i høj grad op til publikums kærlighed, da han efter Kenny De Keteles forarbejde spurtede en omgang på imponerende 12,904 sekunder.

Derfor var det nu også interessant at se, hvordan par nummer 1 ville klare sig, da de fortsat lå i toppen af den samlede stilling. Det hollandsk-belgiske par levede dog ikke helt op til forventningspresset, da de kørte ind i 12,936 og dermed kun snuppede tredjepladsen bag 7'erne og 4'erne, som var kørt ind i 12,926.

Derny Grand Prix
Mens B-gruppen havde været i gang tidligere på aftenen, var det nu tid til A-gruppen, hvor blandt andre Mørkøv-brødrene stillede op imod hinanden.

Som sædvanlig startede de to relativt langt tilbage, men allerede med små 30 omgange til mål startede Michael Mørkøv sit fremstød, og 10 omgange senere havde han trukket fra. Skulle det blive til endnu en disciplinsejr til danskeren?

Kort efter dukkede Jesper Mørkøv op bag sin bror, men det tydede på, at danskerne havde lagt for hårdt ud. I løbet af de næste 10 omgange kom Achim Burkart fra par nummer 11 forbi begge, og senere gjorde Leif Lampater (9) og Yoeri Havik (1) det samme.

Burkart, som desuden er europamester i disciplinen, fortsatte sin forcering og kunne kalde sig sikker vinder af aftenens sidste Derny Grand Prix, mens Lampater og Havik tog sig af henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Gigantspurt
Sidst, men ikke mindst, skulle Heino Cyklers Gigant Spurt afvikles, hvor rytterne blev hyldet for aftenens bedrifter, men hvor de samtidig kunne dyste om de sidste point til regnskabet. Havik og De Pauw havde kun syv point ned til De Ketele og Mørkøv på andenpladsen, og løbsføringen var derfor på spil.

Ingen af disse par fik dog hentet store point, og det var derimod Jules Hesters fra par nummer 6, som kørte først over stregen.

Samlet status
Yoeri Havik og Moreno De Pauw har i kraft af deres sejr i åbningsjagten en kneben føring efter første aften på seks point ned til Kenny De Ketele og Michael Mørkøv i par nummer 7.

Fire par er en omgang efter, og Leif Lampater og Marc Hester i par nummer 9 er bedst af dem på point, mens både Daniel Staniszewski/Wojtech Pszczolarski og Lindsay De Vylder/Robbe Ghys er få point efter. Det er dog ikke lykkedes for Sebastian Mora og Jesper Mørkøv at score så mange point endnu, og derfor er de på sjettepladsen.

Stillingen efter 1. døgn

1 Yoeri Havik - Moreno De Pauw (Holland/Belgien) 36 point
2 Kenny De Ketele - Michael Mørkøv (Belgien/Danmark) 30 point

1 omgang efter:
3 Leif Lampater - Marc Hester (Tyskland/Danmark) 25 point
4 Daniel Staniszewski - Wojtech Pszczolarski (Polen) 23 point
5 Lindsay De Vylder - Robbe Ghys (Belgien) 21 point
6 Sebastian Mora - Jesper Mørkøv (Spanien/Danmark) 7 point

2 omgange efter:
7 Andreas Müller - Andreas Graf (Østrig) 0 point

3 omgange efter:
8 Otto Vergaerde - Jules Hesters (Belgien) 20 point
9 Andreas Kron - Andreas Stokbro (Danmark) 15 point
10 Adrian Teklinski - Szymon Krawczyk (Polen) 14 point
11 Nico Selenati - Achim Burkart (Schweiz/Tyskland) 13 point
12 Melvin Van Zijl - Jonas Aaen (Holland/Danmark) 11 point
13 Mark Downey - Felix English (Irland) 3 point

4 omgange efter:
14 Nico Hesslich - Sebastian Lander (Tyskland/Danmark) 7 point

5 omgange efter:
15 Stephen Bradbury - Marc Potts (Storbritannien/Irland) 6 point

7 omgange efter:
16 Daniel Holloway - Hans Pirius (USA/Tyskland) 7 point

ref.:
http://www.feltet.dk/nyheder/de_pauw_og_havik_overnatter_paa_foerstepladsen/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

COPENHAGEN, Day 2
2018.Febr.02

7'erne forsvarer føringen i toppen

Michael Mørkøv og Kenny De Ketele fører fortsat Bilka 6-dagesløbet efter dets andet døgn.

Michael Mørkøv og Kenny De Ketele forsvarede i dag deres føring i det Københavnske 6-dagesløb, da de efter en pæn pointhøst i flere indlagte discipliner også kørte en flot jagt, hvor de sluttede bag par nummer 1, men ikke tabte nogen omgange til dem.

Longest lap
I gå var det Stephen Bradbury, der tog en flot sejr i denne relativt nye disciplin, men i dag var briten ude af stand til at holde balancen ved målstregen, og han måtte derfor trille over den og acceptere sit nederlag. I stedet var det Nico Hesslich, der med god balance og en flot spurt vandt disciplinen og sikrede maksimumpoint til par nummer 8.

Derny Grand Prix - B
Næst på programmet var en sand power-disciplin, da B-gruppen skulle ud og køre Derny Grand Prix. Her var blandt andre Achim Burkart med, og han var klar favorit fra start: Europamesteren i derny vandt nemlig A-gruppens løb i går.

Tyskeren startede løbet meget anonymt, men med 12 omgange til mål, hvor han lå på sidstepladsen, øgede han tempoet gevaldigt og begyndte at overhale konkurrenterne en efter en. Oprindeligt så det ud til, at rytteren fra par nummer 11 havde ventet for længe med sit fremstød, men europamesteren viste sin rutine ved at tage teten på allersidste langside.

Selv ved starten af sidste omgang lå han på tredjepladsen, men til sidst susede han forbi Felix English og Jonas Aaen og tog en meget imponerende sejr.

Derny Grand Prix - A
Mens disciplinsejren var det vigtigste i B-gruppens derny, kunne A-gruppens løb også byde på vigtige point for løbets toppar, som alle stillede op med ganske habile ryttere i disciplinen.

Ens for de to løb var, at hovedpersonerne valgte at lægge roligt ud. Både Michael Mørkøv og Moreno De Pauw startede således langt tilbage, og først med 21 omgange tilbage begyndte sidstnævnte at bevæge sig fremad. Hans danske konkurrent ventede to omgange mere, og accelererede så også.

Mens De Pauw havde ligget i spidsen eller deromkring længe, var Michael Mørkøv med tre omgange igen kun på femtepladsen, men det fik han hurtigt lavet om på. Med en formidabel acceleration kom han på sidste omgang helt op på siden af Marc Hester og Moreno De Pauw, men Hester fik presset cyklen forbi de to andre og tog en meget flot, og ganske overraskende, sejr.

De Pauw tog andenpladsen, mens Mørkøv blev tre'er.

Udskilningsløb
De Pauws makker, Yoeri Havik, formåede dog ikke at fortsætte belgierens gode takter i det efterfølgende udskilningsløb, da han var blandt de første ryttere til at ryge ud. Det betød dog ikke det store for par nummer 1, da også 7'ernes Kenny De Ketele blev udskilt, før han kunne nå at tage point.

I stedet endte to af de knap så profilerede par med at køre om sejren, da Daniel Staniszewski slog Otto Vergaerde i spurten om disciplinsejren - polsk sejr til par nummer 10, som har gang i et ganske imponerende løb.

Omgang på tid
Næst på menuen var den populære omgang på tid, som par nummer 7 med Michael Mørkøv som sidste mand i gå vandt.

Det var dog i første omgang en anden dansker, der markerede sig, da Andreas Stokbro kørte omgange på 13,102 sekunder efter Andreas Krons lead-out. Det eneste rene danske par i løbet havde bedste tid efter 11 par havde kørt, men med fem meget stærke konkurrenter tilbage, var det ingen overraskelse, at tiden ikke holdt.

Første mand under de 13 sekunder var også dansker: Marc Hester fortsatte sin flotte aften med at køre ind i 12,860 og lagde dermed pres på de efterfølgende par. Tiden var den hurtigste, som er kørt i årets 6-dagesløb - også hurtigere end vindertiden fra i går.

Derfor var det ikke overraskende, at Moreno De Pauw ikke formåede at slå Hesters tid - 13,039 sekunder brugte han på at tilbagelægge den ene omgang. Det havde Simon Krawczyk til gengæld, da han spurtede over stregen og satte tiden 12,853.

Det eneste par, der kunne slå ham, var par nummer 7, men Mørkøvs tid på 13,005 var ikke nok til at slå hverken Krawczyk eller Hester. Til gengæld slog han De Pauw fra par nummer 1.

Gigant-spurt
Rytterne var dog ikke færdige med at spurte, da Heino Cyklers Gigant-Spurt skulle afvikles som det sidste løb inden den afsluttende jagt. Den blev for alvor indledt af et angreb fra Jesper Mørkøv med små to omgange igen, og selvom Stephen Bradbury passerede ham ved næstsidste krydsning af stregen, kom danskeren rundt om sin konkurrent og vandt spurten.

Jagten
Så var det blevet tid til aftenens sidste løb. Blot 30 minutter skulle rytterne være på banen, men efter en lang aftens cykelløb kunne det nemt være, at enkelte deltagere var ved at være møre.

Som det også var tilfældet i aftenens første jagt, var der gang i den fra starten af, hvor blandt andre Kron/Stokbro lagde ud med at snuppe en omgang, mens Hester/Lampater og Ghys/De Vylder fulgte op.

Det var dog først efter otte minutter, at et af feltets to toppar bevægede på sig - Michael Mørkøv angreb, men Yoeri Havik sad på hans hjul med det samme, og forsøget var dermed neutraliseret.

Med 15 minutter tilbage kom topparrene så rundt, og mens de dermed meldte sig ind i kampen om jagtsejren, var der fortsat status quo i toppen af klassementet.

Ved 20 omgange til jagtens afslutning gik Mørkøv/De Ketele, Staniszewski/Pszczolarski og Havik/De Pauw så i udbrud, og det satte gang i et vildt forfølgelsesløb, hvor især par nummer 9 og 2 var opsatte på at få kørt de tre forreste ind. Grundlæggende for deres panik var, at alle tre par i front kunne gå hen og snuppe jagtsejren for næsen af dem, hvis ikke de fik lukket hullet inden den sidste passage af målstregen.

Hentet blev de, og så var der pludselig otte par, der kunne gå hen og vinde jagten. Med en flot spurt var det, til manges overraskelse, De Vylder/Ghys der løb med den - belgierne selv virkede mere forundrede end glade, da de krydsede målstregen, men deres potentiale og i forvejen høje niveau kommer man ikke udenom.

Havik/De Pauw tog andenpladsen, mens 7'erne sluttede udenfor pointene - det betyder dog ikke det store for dem foreløbigt, da de stadigvæk fører løbet med en omgang ned til andenpladsen.

Stillingen efter 2. døgn

1 Kenny De Ketele - Michael Mørkøv (Belgien/Danmark) 90 point

1 omgang efter:
2 Yoeri Havik - Moreno De Pauw (Holland/Belgien) 84 point

2 omgange efter:
3 Lindsay De Vylder - Robbe Ghys (Belgien) 71 point
4 Leif Lampater - Marc Hester (Tyskland/Danmark) 65 point
5 Daniel Staniszewski - Wojtech Pszczolarski (Polen) 61 point

4 omgange efter:
6 Sebastian Mora - Jesper Mørkøv (Spanien/Danmark) 31 point

5 omgange efter:
7 Otto Vergaerde - Jules Hesters (Belgien) 38 point
8 Andreas Kron - Andreas Stokbro (Danmark) 36 point
9 Melvin Van Zijl - Jonas Aaen (Holland/Danmark) 25 point
10 Andreas Müller - Andreas Graf (Østrig) 2 point

7 omgange efter:
11 Nico Selenati - Achim Burkart (Schweiz/Tyskland) 31 point

8 omgange efter:
12 Adrian Teklinski - Szymon Krawczyk (Polen) 36 point
13 Mark Downey - Felix English (Irland) 14 point

9 omgange efter:
14 Nico Hesslich - Sebastian Lander (Tyskland/Danmark) 14 point

10 omgange efter:
15 Stephen Bradbury - Marc Potts (Storbritannien/Irland) 18 point

14 omgange efter:
16 Daniel Holloway - Hans Pirius (USA/Tyskland) 10 point

ref.:
http://www.feltet.dk/nyheder/7erne_oeger_foeringen_i_toppen_-_unge_belgiere_vinder_jagten/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

COPENHAGEN, Day 3
2018.Febr.03

7'erne fører stadig

Par nummer 7, Kenny De Ketele og Michael Mørkøv, fører stadig Bilka 6-dagesløbet efter 3. aften.

En lang lørdag skulle sluttes af, hvor der både var blevet kørt eftermiddagsprogram og et aftenprogram med en timejagt. Intet var dog slut, før den sidste jagt på 30 minutter var blevet kørt sammen med en masse andre discipliner.

Marc Hester og Leif Lampater vandt en omgang på de to andre rivaler i kampen om sejren i den afsluttende jagt. Det endte dog med en polsk jagtsejr til Daniel Staniszewski og Wojtech Pszczolarski. Samlet har par nummer 7 stadig en omgangs forspring og er også parret med flest point. Lampater og Hester tog dog andenpladsen.

Longest lap
I longest lap fik Jules Hesters fra par nummer 6 timet det hele perfekt. Belgieren havde placeret sig helt fremme ved målstregen, og da startskuddet lød, satte han ind i en vældig acceleration. Den gav ham et kæmpe forspring til resten af feltet, og han kunne juble hele vejen op ad opløbslangsiden af den sikre sejr. Lindsay De Vylder fra par nummer 2 kom ind på andenpladsen.

Dernypace - Gruppe B
I dernypace for parrene nederst i klassementet var der oprejsning til østrigerne Andreas Graf og Andreas Müller, som ellers plejer at være med i toppen i Ballerup. Müller vandt nemlig løbet efter en tæt finale. Mod slutningen lå han og Jonas Aaen helt fremme, mens Achim Burkart lå klar til et angreb. Burkart kom stærkt til sidst, men Müller holdt sig akkurat forrest og vandt foran Burkart og Aaen.

Udskilningsløb
Sebastian Mora fik revanche fra at have tabt i parudskilningsløb tidligere på aftenen. Det lykkedes ham at vinde alene i udskilningsløbet. Denne gang skulle han i finalen op imod Jules Hesters. Selvom den unge rytter prøvede at holde ham oppe ved banden i starten af spurten, så kom den stærke spanier forbi til sidst.

Dernypace - Gruppe A
For klassementets bedste ryttere endte dernypace som en tæt affære. Ind i sidste sving lå Daniel Staniszewski, Yoeri Havik, Marc Hester og Michael Mørkøv nærmest side om side. Det var dog Mørkøv og Hester, der havde højest fart ud ad svinget og skulle spurte om sejren. Mørkøv var hurtigst og inkasserede flere point til par nummer 7. Efter løbet kunne Mørkøvs pacer Dan Schwartz fortælle, at de var nået op på 75 km/t til slut i løbet.

Omgang på tid
Efter den tætte dernyduel kunne Marc Hester hente oprejsning i omgang på tid. Fredag havde han været tæt på at vinde disciplinen, men her til aften lykkedes det. Med 12,925 sekunder var Hester blot tre millisekunder hurtigere end Adrian Teklinski fra par nummer 4. Det var noget, som Hester tidligere på aftenen havde udtalt var et stort mål for aftenen.

Gigantspurt
I gigantspurten havde Lindsay De Vylder og Robbe Ghys lagt en plan. De ville udnytte, at alle ryttere på banen til at sikre sig maks point. De to belgiere tog fronten af feltet ud på sidste omgang og holdt de to forreste pladser helt til mål med Ghys forrest.

Jagt over 30 minutter
Den afsluttende jagt startede som vanligt med nogle vundne omgange fra alle toppar, og halvvejs gennem jagten var der også status quo i toppen. Men så lykkedes det for par nummer 9, Lampater/Hester, at vinde en omgang sammen med Lindsay De Vylder/Robbe Ghys og Daniel Staniszewski/Wojtech Pszczolarski. Det bragte de tre par i front i jagten.

Par nummer 7 svarede igen og vandt en omgang alene lidt efter.

Yoeri Havik og Moreno De Pauw i par nummer 1 prøvede at svare igen med et soloangreb, da 7'erne ellers ville føre samlet med to omgange. I første omgang var det uden held, men til slut i jagten lykkedes det dem dog i selskab med Lampater/Hester, De Vylder/Ghys, Staniszewski/Pszczolarski og Adrian Teklinski/Szymon Krawczyk.

I den afsluttende kamp om jagtsejren var Staniszewski/Pszczolarski bedst foran De Vylder/Ghys. Lampater/Hester sluttede også på omgangshøjde med de to og fik dermed hentet en omgang på 1'erne og 9'erne.

Samlet fører par nummer 7 dog stadig. De har nu en omgang ned til Lampater/Hester, der har taget andenpladsen, samt Havik/De Pauw. De Vylder/Ghys er to omgange efter, mens Staniszewski/Pszczolarski er tre omgange bagud. Det var en skidt aften for Jesper Mørkøv, der stadig er sygdomsplaget og nu er nummer otte og otte omgange bagud.

Stillingen efter 3. døgn

1 Kenny De Ketele - Michael Mørkøv (Belgien/Danmark) 159 point

1 omgang efter:
2 Leif Lampater - Marc Hester (Tyskland/Danmark) 138 point
3 Yoeri Havik - Moreno De Pauw (Holland/Belgien) 134 point

2 omgange efter:
4 Lindsay De Vylder - Robbe Ghys (Belgien) 132 point
5 Daniel Staniszewski - Wojtech Pszczolarski (Polen) 112 point

8 omgange efter:
6 Otto Vergaerde - Jules Hesters (Belgien) 94 point
7 Andreas Kron - Andreas Stokbro (Danmark) 86 point
8 Sebastian Mora - Jesper Mørkøv (Spanien/Danmark) 81 point

10 omgange efter:
9 Melvin Van Zijl - Jonas Aaen (Holland/Danmark) 59 point

11 omgange efter:
10 Andreas Müller - Andreas Graf (Østrig) 13 point

13 omgange efter:
11 Adrian Teklinski - Szymon Krawczyk (Polen) 59 point
12 Nico Selenati - Achim Burkart (Schweiz/Tyskland) 53 point

17 omgange efter:
13 Stephen Bradbury - Marc Potts (Storbritannien/Irland) 44 point
14 Mark Downey - Sebastian Lander (Irland/Danmark) 28 point

22 omgange efter:
15 Daniel Holloway - Hans Pirius (USA/Tyskland) 21 point

Neutraliseret:
Nico Hesslich (Tyskland) og Felix English (Irland)

Foreløbigt par:
Mark Downey - Sebastian Lander (Irland/Danmark)

ref.:
http://www.feltet.dk/nyheder/hester_rykker_en_omgang_taettere_paa_-_stadig_7erfoering/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

COPENHAGEN, Day 4
2018.Febr.04

Hester og Lampater på omgangshøjde med 7'erne

Marc Hester og Leif Lamparter var fremragende kørende i den afsluttende jagt, hvor de vandt jagten og nu er på omgangshøjde med par nummer syv.

Jagt over 60 minutter
Knap var jagten skudt i gang, før Marc Hester/Leif Lamparter, Moreno De Pauw/Yoeri Havik og Daniel Staniszewski/Wojciech Pszczolarski angreb, og der gik heller ikke mange minutter, før de havde vundet en omgang. Michael Mørkøv/Kenny De Ketele og Lindsay De Vylder/Robbe Ghys angreb dog straks derefter, og så fik de også hurtigt vundet en omgang uden de store problemer.

Topparrene skiftede derefter til at angribe og tage omgange på hinanden, men stadigvæk uden nogen forskydninger i toppen af stillingen. Næsten halvvejs i jagten angreb par nummer 1 med Moreno De Pauw/Yoeri Havik alene og fik ingen andre med, men til gengæld satte par nummer 7 tempo nede i feltet og fik indhentet dem igen. Det benyttede Marc Hester/Leif Lampater dog til at angribe kontra sammen med Daniel Staniszewski/Wojciech Pszczolarski, og det fik de succes med, så par nummer 9 kom på omgangshøjde med par nummer 7.

Nøjagtig i det øjeblik de kom op til feltet, så angreb Moreno De Pauw/Yoeri Havik sammen med Michael Mørkøv/Kenny De Ketele, og kort tid efter var der igen status quo. Det virkede til at være kendetegnende for resten af jagten, hvor særligt par nummer 1 og 7 hele tiden holdt øje med hinanden. Det benyttede Marc Hester/Leif Lampater til at angribe, men 1'erne og 7'erne tog igen sagen i egen hånd bagefter og vandt omgangen tilbage.

Dette scenarie udspillede sig igen, men med 12 omgange satte par nummer 9 med Marc Hester/Leif Lampater det afgørende stød ind. Med tempoet skruet helt i vejret i feltet, så var vilkårene hårde for 9'erne. På den sidste omgang lykkedes det dog Marc Hester at køre sig op til feltet og dermed bringe sig på omgangshøjde med par nummer syv efter hele søndagens program. Den flotte kørsel sikrede også Marc Hester og Leif Lampater jagtsejren, der nu kun er tre point efter Michael Mørkøv og Kenny De Ketele, der stadigvæk er i spidsen af 6-dagesløbet.

Stillingen efter 4. døgn

1 Kenny De Ketele - Michael Mørkøv (Belgien/Danmark) 173 point
2 Leif Lampater - Marc Hester (Tyskland/Danmark) 170 point

1 omgang efter:
3 Yoeri Havik - Moreno De Pauw (Holland/Belgien) 159 point
4 Lindsay De Vylder - Robbe Ghys (Belgien) 149 point

2 omgange efter:
5 Daniel Staniszewski - Wojtech Pszczolarski (Polen) 136 point

8 omgange efter:
6 Sebastian Mora - Jesper Mørkøv (Spanien/Danmark) 105 point

9 omgange efter:
7 Andreas Kron - Andreas Stokbro (Danmark) 108 point
8 Otto Vergaerde - Jules Hesters (Belgien) 105 point

11 omgange efter:
9 Melvin Van Zijl - Jonas Aaen (Holland/Danmark) 87 point

13 omgange efter:
10 Adrian Teklinski - Szymon Krawczyk (Polen) 83 point

17 omgange efter:
11 Nico Selenati - Achim Burkart (Schweiz/Tyskland) 75 point
12 Andreas Müller - Andreas Graf (Østrig) 20 point

21 omgange efter:
13 Stephen Bradbury - Marc Potts (Storbritannien/Irland) 49 point

22 omgange efter:
14 Mark Downey - Sebastian Lander (Irland/Danmark) 36 point

28 omgange efter:
15 Daniel Holloway - Hans Pirius (USA/Tyskland) 26 point

Neutraliserede:
Nico Hesslich (Tyskland) og Felix English (Irland)

Foreløbigt par:
Mark Downey - Sebastian Lander (Irland/Danmark)

ref.:
http://www.feltet.dk/nyheder/hester_og_lampater_paa_omgangshoejde_med_7erne/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

COPENHAGEN, Day 5
2018.Febr.05

Uhyre tæt i 6-dagesløbet inden sidstedagen

Inden sidstedagen på 6-dagesløbet er det uhyre tæt i toppen af den samlede stilling efter en intens parløbshandicap-jagt, som blev vundet af Daniel Holloway og Hans Pirius.

Arenaen i Ballerup var godt fyldt, og publikum var i god stemning forud for den 75 km lange parløbshandicap, der er gået hen og blevet en klassiker og publikumsfavorit om mandagen. Forinden jagten havde sportschef Jimmi Madsen uddelt handicapomgange til alle parrene, hvor de tre toppar var blevet tildelt -7 omgange.

Robbe Ghys blev meldt syg forud for jagten, og selvom Lindsay De Vylder først blev sat til at følge med par nummer 10, så blev parret trukket ud af løbet lidt over 100 omgange inde i den 300 omgange lange jagt. Samme skæbne led Sebastian Lander, men så blev Lindsay De Vylder med 70 omgange tilbage sat sammen med Nico Heβlich som et nyt par nummer 8

75 km Parløbshandicap
Jagten var kun få minutter gammel, inden Moreno De Pauw/Yoeri Havik angreb, og de kom afsted uden 9'erne og 7'erne, der heller ikke investerede de store kræfter i at hente dem. Derfor kunne de hurtigt registrere sig for en vunden omgang og dermed bringe sig på omgangshøjde med par nummer 7.

Nogle omgange uden angreb blev det til, men så kom Michael Mørkøv/Kenny De Ketele og Marc Hester/Leif Lamparter i offensiven for første gang i jagten, hvorefter de hurtigt vandt en omgang.

Efter 50 omgange var gennemsnitsfarten 54,61 kilometer i timen, så rytterne hvilede ikke på laurbærrene. Fortsatte den gennemsnitsfart resten af løbet, så ville det være ny banerekord.

Godt en tredjedel inde i jagten opstod et nyt partnerskab i Moreno De Pauw/Yoeri Havik og Marc Hester/Leif Lamparter, der sammen kom afsted uden Michael Mørkøv/Kenny De Ketele. 7'erne prøvede da også at angribe, men feltet forcerede blot, og de kunne ikke slippe afsted, før 1'erne og 9'erne havde vundet en omgang.

Det lykkedes de dog også med, men så angreb par nummer 1 i mellemtiden og tog en ny omgang, hvilket 7'erne dog også lykkedes med. 9'erne var dermed en omgang bagud i jagten, hvor gennemsnitsfarten halvvejs inde i løbet var 55,3 kilometer i timen.

54,95 kilometer i timen var gennemsnitsfarten med 100 omgange tilbage, og det satte sig hårdt på rytterne i feltet, men det udnyttede Moreno De Pauw/Yoeri Havik og Michael Mørkøv/Kenny De Ketele ved at tage endnu en omgang uden 9'erne.

En omgang var dog ikke nok for par nummer 1, der prøvede at tage en dobbeltomgang, og de fik flere andre par med sig heriblandt Andreas Müller og Andreas Graf, der har skuffet indtil videre i dette 6-dagesløb, men de lykkedes med at vinde en omgang. Det østrigske par bragt sig samtidig tæt på føringen i parløbshandicappen, hvor Hans Pirius og Daniel Holloway var i spidsen.

Endnu en gang tog par nummer 7 sagen i egen hånd og tog en omgang, hvilket bragte Marc Hester og Leif Lamparter ned på sammenlagt at være fire omgange efter det førende par. Med 50 omgange tilbage var gennemsnitsfarten faldet til 54,68 kilometer i timen, hvilket dog stadigvæk var foran banerekorden fra 2017 på 54,46 kilometer i timen.

Med 25 omgange tilbage af jagten fik Moreno De Pauw/Yoeri Havik efter at have taget en soloomgang. De måtte kæmpe hårdt for den, da mange par nede i feltet skruede tempoet op, men de kom rundt og kom dermed også på omgangshøjde med 7'erne. 10 omgange efter kom Kenny De Ketele med et eksplosivt angreb, og resten af jagten blev det en intens kamp for par nummer 7 om at få kontakt til feltet, men nede i feltet kæmpede 1'erne hårdt for at forhindre dem i det.

De nåede ikke at komme op til feltet, men til gengæld kunne Hans Pirius og Daniel Holloway lade sig hylde som vinder af den 75 kilometer lange parløbshandicap. Status inden sidstedagen er dermed, at par nummer 1 og 7 er på omgangshøjde, mens Marc Hester og Leif Lamparter er blevet distanceret i den samlede stilling. Nyt par i front er Moreno De Pauw og Yoeri Havik.

Stillingen efter 5. døgn

1 Yoeri Havik - Moreno De Pauw (Holland/Belgien) 218 point
2 Michael Mørkøv - Kenny De Ketele (Danmark/Belgien) 214 point

4 omgange efter:
3 Leif Lampater - Marc Hester (Tyskland/Danmark) 197 point

5 omgange efter:
4 Daniel Staniszewski - Wojtech Pszczolarski (Polen) 161 point

9 omgange efter:
5 Lindsay De Vylder - Robbe Ghys (Belgien) 168 point

12 omgange efter:
6 Sebastian Mora - Jesper Mørkøv (Spanien/Danmark) 110 point

13 omgange efter:
7 Melvin Van Zijl - Jonas Aaen (Holland/Danmark) 106 point

14 omgange efter:
8 Otto Vergaerde - Jules Hesters (Belgien) 116 point
9 Andreas Kron - Andreas Stokbro (Danmark) 115 point

18 omgange efter:
10 Adrian Teklinski - Szymon Krawczyk (Polen) 90 point

20 omgange efter:
11 Nico Selenati - Achim Burkart (Schweiz/Tyskland) 91 point
12 Andreas Müller - Andreas Graf (Østrig) 38 point

21 omgange efter:
13 Stephen Bradbury - Marc Potts (Storbritannien/Irland) 49 point

28 omgange efter:
14 Mark Downey - Sebastian Lander (Irland/Danmark) 62 point

32 omgange efter:
15 Daniel Holloway - Hans Pirius (USA/Tyskland) 31 point

ref.:
http://www.feltet.dk/nyheder/uhyre_taet_i_6-dagesloebet_inden_sidstedagen/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

COPENHAGEN, Day 6
2018.Febr.06


De vindende par i Copenhagen 6D 2018, v-h:
Havik, Pauw, Ketele, Mørkøv, Lampater og Hester.
Bagved Mørkøv er det par nr. 7's hovedsponsor, Kim Hansen (Lundbæk & Hansen Bygningsforbedring a/s)

Enestående 7'ere vinder 6-dagesløbet efter vild jagt

Par nummer 7 vandt det københavnske 6-dagesløb efter en meget underholdning finalejagt.

Michael Mørkøv og Kenny De Ketele kan kalde sig vindere af Bilka 6-dagesløbet 2018 efter en fantastisk præstation i finalejagten, hvor par nummer 1 og par nummer 7 skiftedes til at presse hinanden til, og over, grænsen.

Med 'kun' en time tilbage af løbet, skulle topparrene benytte sig af hvert et minut for at få hinanden udover grænserne, og det var de udmærket klar over. Efter blot fire minutter åbnede Yoeri Havik for alvor jagten med et voldsomt angreb, og efter få sekunder reagerede par nummer 7s Michael Mørkøv ved at gøre det samme.

Begge par nåede rundt relativt hurtigt, men det var tydeligvis ikke nok. Moreno De Pauw kørte nemlig direkte forbi feltet og angreb igen; 1'erne var ude på en brutal dobbeltomgang, og igen nægtede 7'erne at opgive, da de også kørte udenom feltet. Igen kom begge par rundt, og så var tonen ligesom sat: Jo hårdere løbet kunne blive, jo bedre, og det virkede begge toppar til at være enige om.

Efter en lille pause var det efter 14 minutter Kenny De Ketele, der angreb. Belgieren så, at 1'erne netop havde fuldført en føring i feltet, og at de dermed var på vej ned i tempo, og så kunne 7'erne pludselig skrive endnu en omgang på regnskabet. Havik/De Pauw var kørt efter, men de kom ikke med på hjul, og måtte derfor tage omgangen alene.

Det lange, seje træk
10 minutter senere var det igen De Ketele der angreb, og der virkede til at være sat aftaler i stand i feltet i den forbindelse, for med ham kom par nummer 4's Adrien Teklinski. Polakken og belgieren snuppede en omgang, og mens 1'erne gjorde det samme efterfølgende, måtte de igen komme rundt på egen hånd.

Det virkede til, at 7'erne forsøgte at slide deres konkurrenter op inden spurten, og det virkede tilmed til, at det virkede. Da 1'erne igen kom frem til feltet, angreb De Ketele/Mørkøv således igen - få minutter senere snuppede de deres anden dobbeltomgang i jagten. Det samme gjorde 1'erne, men for tredje gang i træk havde de fået ingen hjælp med at tage omgangen.

Endnu en omgang gik til begge par med lidt over 20 minutter igen, og som tidsnedtællingen skiftede til omgange - 50 af slagsen - kunne rytterne begynde at spejde efter point. Hele fire spurter stod nemlig på menuen de sidste 50 omgange, og her var der 10 point på spil til vinderen hver gang.

7'erne nærmer sig
Ved den første af disse spurter kom De Ketele/Mørkøv bedst afsted og sejrede, mens 1'erne måtte nøjes med de seks point for andenpladsen.

10 omgange senere så Yoeri Havik imidlertid ud til at have styr på sagerne, da han kom med på Kenny De Keteles hjul på sidste omgang, men hollænderen nåede ikke forbi på langsiden, og igen trak 7'erne fire point nærmere 1'erne.

Med små 30 omgange igen førte Havik/De Pauw altså med blot to point - løbet kunne afgøres på så mange fronter, at det næsten ikke var til at overskue.

Begge toppar virkede dog opsatte på at afgøre det på pointene, så der blev spurtet med alt, hvad de overhovedet havde, med 20 omgange igen. Selv albuerne blev brugt på de sidste meter, men en sejr på fotofinish til Michael Mørkøv foran Moreno De Pauw betød, at 7'erne nu førte med to point.

Med 10 omgange igen åbnede Moreno De Pauw igen først, men på de sidste meter kom en brølstærk Michael Mørkøv forbi til enorm jubel fra et propfyldt Ballerup Super Arena. Seks point havde 7'erne nu ned til 1'erne, men det hele kunne stadig afgøres i sidste spurt.

Sådan en turde Havik/De Pauw dog ikke at overlade til skæbnen, og de angreb derfor med fem omgange igen. 7'erne lå dog godt fremme og gik frem for at kontrollere, og selvom 1'erne gav alt, hvad de havde, kunne de ikke for alvor trække væk. Med tre omgange til mål skiftede Mørkøv De Ketele ind, og belgieren kom, med en vanvittig forcering, op på hjul af, og forbi, Yoeri Havik.

Han skiftede kort efter til Mørkøv, og så kunne danskeren fejre en utrolig sejr efter en jagt, som formentlig vil blive husket længe.

Slutstillingen efter 6. døgn

1 Michael Mørkøv - Kenny De Ketele (Danmark/Belgien) 313 point
2 Yoeri Havik - Moreno De Pauw (Holland/Belgien) 297 point

7 omgange efter:
3 Leif Lampater - Marc Hester (Tyskland/Danmark) 225 point
4 Daniel Staniszewski - Wojtech Pszczolarski (Polen) 213 point

17 omgange efter:
5 Sebastian Mora - Jesper Mørkøv (Spanien/Danmark) 134 point

18 omgange efter:
6 Melvin Van Zijl - Jonas Aaen (Holland/Danmark) 114 point

20 omgange efter:
7 Otto Vergaerde - Jules Hesters (Belgien) 153 point
8 Andreas Kron - Andreas Stokbro (Danmark) 137 point

21 omgange efter:
9 Adrian Teklinski - Szymon Krawczyk (Polen) 98 point

23 omgange efter:
10 Andreas Müller - Andreas Graf (Østrig) 51 point

25 omgange efter:
11 Lindsay De Vylder - Felix English (Belgien/Irland) 124 point

29 omgange efter:
12 Nico Selenati - Achim Burkart (Schweiz/Tyskland) 98 point

36 omgange efter:
13 Stephen Bradbury - Marc Potts (Storbritannien/Irland) 64 point

42 omgange efter:
14 Daniel Holloway - Hans Pirius (USA/Tyskland) 49 point
15 Hans Pirius - Sebastian Lander (Tyskland/Danmark) 9 point

ref.:
http://www.feltet.dk/nyheder/enestaaende_7ere_vinder_6-dagesloebet_efter_vild_jagt/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

COPENHAGEN
2018.Febr.07

Kommentar: 6-dagesløb er ikke de Olympiske Lege...

... men det er sport og underholdning i topklasse og en fed propaganda for banesporten. Par nummer 7, Dannebrog på 4 hjul, er et af de allerstærkeste brands i dansk cykelsport.

Af Henrik "Rico" Elmgreen

Så vandt par nummer 7 endnu engang det københavnske 6-dagesløb. Det var ikke nogen sensation, for hvis det bedste par skulle vinde - og det skal det jo helst - så var der ikke rigtig nogen andre muligheder, når man havde valgt at sætte feltets to bedste ryttere sammen.

Michael Mørkøv var en klasse bedre end de næstbedste danskere, og de af hans landsmænd, der måske kunne have udfordret ham: Lasse Norman, Casper Folsach, Julius Johansen og Frederik Rodenberg, var ikke til rådighed.

Og hvorfor var de så ikke det?

Fordi det danske banelandshold er på træningslejr i Sydafrika, som et vigtigt led i træningen frem mod årets verdensmesterskaber i den hollandske by Apeldoorn i slutningen af februar.

Er det ikke et uheldigt sammenfald og er det ikke absurd, at de bedste danske baneryttere ikke kan deltage i årets mest profilerede begivenhed på dansk grund?

6-dagesløb er ikke de Olympiske Lege, men når det er bedst, er det sport og underholdning i topklasse og en fed propaganda for banesporten.

Måtte det nødvendigvis være sådan, eller kunne det være undgået ved rettidig omtanke og samarbejde parterne (DCU og 6-dagesarrangøren) i mellem?

Det må man mene, fordi terminen for VM 2018 har været kendt i et år. Når der ikke var noget problem sidste år, var det fordi VM 2017 i Hong Kong blev kørt en måned senere. Men alle implicerede vidste eller burde vide, at det var en undtagelse, og at det ville være anderledes i 2018.

Størstedelen af det belgiske banelandshold var faktisk til start i 6-dagesløbet i Ballerup. Det var de, fordi de var gode cykelryttere og fordi man i Belgien satser anderledes. 4.000 meter holdforfølgelsesløb er for belgierne ikke det store altoverskyggende mål, her satser man bredere på discipliner som pointsløb, omnium og ikke mindst parløb (der igen er blevet OL-disciplin) og i den sammenhæng kan 6-dagesløb være en perfekt forberedelse.

Løsningen er egentlig forholdsvis enkel
Ryk datoen for det københavnske 6-dagesløb frem på en tidligere termin! For en 10-15 år siden, hvor der stadig kørtes en 12-14 seksdagesløb i Europa, var det ikke så enkelt. Det er det desværre, må man sige i dag, hvor der kun er en 5-6 stykker tilbage. Så meget desto mere er der grund til at værne om de løb, der stadig er tilbage.

Jeg kan ikke andet end tro, at DCU må være interesseret i at medvirke til det. Jeg husker stadig den dag for cirka 10 år siden, hvor Casper Jørgensen sad overfor mig på mit kontor i Arenaen, da det var mig, der var 6-dagesarrangør, og han med himmelvendte øjne spurgte, om der mon var en chance for, at han kunne komme med i 6-dagesløbet...

Det var der, og han blev glad.

Med al respekt: Hvad er det, der får drenge på 10-12 år til at køre baneløb? Er det drømmen om en plads på det danske 4.000 meter hold eller er det mon drømmen om at blive en del af Par nummer 7?

De Keteles pointe
Par nummer 7 vandt, men alligevel var det nu ikke helt, som det plejede i år. Godt nok kørte rytterne rundt som "Dannebrog på fire hjul", 6-dagesløbets stærkeste brand, men i den ene af trøjerne gemte der sig en rytter med belgisk pas, Kenny de Ketele.

Det var langt fra første gang, han var med i Ballerup, men aldrig har han været genstand for så megen opmærksomhed som i år. Efter eget udsagn var han i år for første gang blevet interviewet af danske journalister. Det fortalte han her på Feltet.dk, og han fortalte også, at publikums massive - og måske nok lidt énsidige - fokusering på par nummer 7 kunne virke demotiverende på de udenlandske ryttere.

Også de udenlandske ryttere har behov for at mærke, at deres indsats bemærkes og honoreres, ikke kun når en Daniel Holloway fører an i Gigantspurten.

De Ketele har så absolut en pointe, og faktisk er den ikke ny. Jeg har selv hørt den samme sang helt tilbage i Forum-tiden, men forstærket her i Ballerup.

I de "rigtig gamle dage" i den mytiske tid i 1950'erne var det anderledes. Godt nok var par nummer 7 Kay Werner - Evan Klamer og senere Kay Werner - Palle Lykke folkets helte, men publikum elskede og værdsatte også superstjernen Rik van Steenbergen, den énøjede Arnold, der kunne køre solen sort, den charmerende italiener Terruzzi, der var hurtig, både når han jagtede konkurrenterne på banen og de unge damer på inderkredsen, den elegante Senfftleben med flere.

I en senere periode forstod en Patrick Sercu og ikke mindst en Danny Clark at begejstre. I Ballerup er der vel kun én udenlandsk rytter, der for alvor har kunnet få taget til at lette: Bruno Risi, den sidste "rigtige" 6-dagesrytter og vel også den sidste, der kunne leve af "bare" at køre 6-dagesløb.

Der mangler personligheder i dag, vil nogen måske sige, og det kan vel ikke helt afvises, men det ville ikke skade, hvis det ellers entusiastiske publikum i Arenaen ville vise lidt mere interesse for de udenlandske koryfæer, flere af dem er faktisk rigtig gode...

Men som sagt kunne vi godt have brugt lidt flere danske profiler, selv om to gange Andreas og Jonas Aaen gjorde deres bedste. Det burde ikke have været nødvendigt at hente en utrænet Sebastian Lander ind med alt for kort varsel.

ref.:
http://www.feltet.dk/nyheder/kommentar_6-dagesloeb_er_ikke_de_olympiske_lege/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

MALLORCA
2018.April.12

Startlisterne til lørdagens 6-dagesfinaler på Mallorca

Lørdag er det tid til finalerne i sæsonens 6-dagesserie. Der køres på Mallorca i Spanien for både kvinder og herrer. 6-dagesserien består af løbene i London, Berlin og København.

Herrerne kører først en jagt over 20 minutter, siden 250 meter på tid, 15 km pointløb, udskilning og afsluttende med en jagt over 60 minutter. Kvinderne kører omnium over 10 km scratch, udskilning og 20 km pointløb. Desuden køres sprint. Stævnet indledes kl. 18:30 og afluttes ved midnat.

Eneste danske deltager er Marc Hester, der kører sammen med irske Felix English i par nr. 6.

Startliste, herrer

1 Kenny De Ketele/Moreno De Pauw (BEL)
2 Yoeri Havik/Wim Stroetinga (NED)
3 Christian Grasmann/Leif Lampater (GER)
4 Wojcieh Pszzolarski/Daniel Staniszewski (POL)
5 Roger Kluge/Henning Bommel (GER)
6 Felix English (IRL)/Marc Hester (DEN)
7 Nico Selenati/Tristian Marguet (SWI)
8 Albert Torres/Sebastian Mora (SPA)
9 Nick Stöpler/Melvin Van Zijl (NED)
10 Jules Hesters/Otto Vergaerde (BEL)
11 Andreas Müller/Andreas Graf (AUT)
12 Sebastian Schmiedel/Moritz Augenstein (GER)
13 Chun Wing Leung/King Lok Cheung (HKG)

Startliste kvinder

1 Jasmin Duehring (CAN)
2 Laurie Berthon (FRA)
3 Maria Giulia Confalonieri (ITA)
4 Anita Stenberg (NOR)
5 Daira Pikulik (POL)
6 Elisa Balsamo (ITA)
7 Justyna Kaczkowska (POL)
8 Leire Olaberria (SPA)
9 Kirsten Wild (NED)
10 Wiktoria Pikulik (POL)
11 Lisa Küllmer (GER)
12 Nikol Plosaj (POL)
13 Jarmila Machacová (CZE)
14 Eukene Larrate (SPA)

Sprintere

1 Juan Peralta (SPA)
2 Alejandro Martinez (SPA)
3 José Moreni Sánchez (SPA)
4 Juiri Janosek (CZE)
5 Robin Wagner (CZE)
6 Max Levy (GER)

Det er anden gang, at der køres 6-dagesfinale på Mallorca. Sidste år sejrede henholdsvis belgierne Kenny De Ketele/Moreno De Pauw. Danskerne Jesper Mørkøv/Marc Hester måtte nøjes med en ellevteplads. Kvinderne kørte også sidste år en finale på Mallorca som en omniumserie. Her blev det dobbelte britisk sejr ved Elinor Barker og Katie Archibal. Danske Amalie Dideriksen blev nr. tre.

ref.:
http://www.cyclingworld.dk/se-startlisterne-til-loerdagens-6-dagesfinaler-paa-mallorca/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

MALLORCA
2018.April.15


Det vindende par, Mora Vedri & Torres

Spansk sejr i 6-dagesfinalen på Mallorca

Hester/English nr. seks

Det blev sejr til spanierne Albert Torres/Sebastian Mora, da årets 6-dagesserie lørdag (14. april 2018) blev afrundet med en finale på Mallorca.

Serien bestod af 6-dagesløbene i London, Berlin og København, hvorfra man kunne kvalificere sig til finaleaftenen på Mallorca.

Fire par endte på omgangshøjde i finalen på den spanske ferieø.

Spanierne scorede 117 point,
mens sidste års vindere, Kenny De Ketele/Moreno De Pauw blev nr. to med 103 point.

Danske Marc Hester og irske Felix English blev nr. seks en omgang efter og med 89 point. Parret vandt lørdag omgang på tid.

- De Ketele/De Pauw vandt udskilningen,
- pointløb blev vundet af schweizerne Nico Selanti/Claudio Imhof,
- omgang på tid af Marc Hester,
- dagens første jagt af Torres/Mora,
der altså siden sikrede sig den samlede sejr i den afsluttende jagt over en time. Dette efter en super tæt afgørelse.

I det samlede resultat blev tyskerne Roger Kluge/Sebastian Bommel nr. tre med 86 point,
mens østrigerne Andreas Müller/Andreas Graf blev nr. fire med 70 point.

Hos damerne vandt Kirsten Wild aftenens omniumserie.

Norske Anita Stenberg, der har hjemmebane i Ballerup Super Arena, blev nr. fire.

Sprintserien for herrer blev vundet af tyske Max Levy.

Samlet resultat - herrer

1 Albert Torres - Sebastian Mora (Spanien) 117 point
2 Kenny De Ketele - Moreno De Pauw (Belgien) 103 point
3 Roger Kluge - Henning Bommel (Tyskland) 86 point
4 Andreas Müller - Andreas Graf (Østrig) 70 point

1 omgang efter:
5 Nico Selenati - Tristian Marguet (Schweiz) 99 point
6 Felix English (Irland) - Marc Hester (Danmark) 89 point
7 Yoeri Havik - Wim Stroetinga (Holland) 80 point
8 Wojciech Pszczolarski - Daniel Staniszewski (Polen) 71 point
9 Christian Grasmann - Leif Lampater (Tyskland) 42 point
10 Nick Stöpler - Melvin Van Zijl (Holland) 36 point

2 omgange efter:
11 Jules Hesters - Otto Vergaerde (Belgien) 37 point
12 Sebastian Schmiedel - Moritz Augenstein (Tyskland) 35 point

4 omgange efter:
13 Chun Wing Leung - King Lok Cheung (Hong Kong) 39 point

ref.:
http://www.cyclingworld.dk/spansk-sejr-i-6-dagesfinalen-paa-mallorca-hesterenglish-nr-seks/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

LiNKS:

Fiorenzuola 6D (6.-11. juli 2017) (betonbane under åben himmel)

SIX DAY LONDON (24.-29. Okt. 2017)

Gent 6D (14.-19. Nov. 2017)

Rotterdam 6D (4.-9. Jan. 2018)

Bremen 6D (11.-16. Jan. 2018)

SIX DAY BERLIN (25.-30. Jan. 2018)

SIX DAY COPENHAGEN (1.-6. Febr. 2018)

SIX DAY FINALE, MALLORCA (14. Apr. 2018)

 

BT Shop

Bilka Sixday Copenhagen (Facebook)

Sandstød Cykling

CyclingWorld

Feltet

Cykelmagasinet

DBC Cykelbanen

Track Cycling News

 

 

6D Index

 

CykelKurt forside

 

 


 

 

 

 

Ballerup Super Arena - med fart over feltet!