Seksdagesløb 2018

Ballerup Super Arena

 

Det 56. københavnske 6-dagesløb
2018.Febr.01 (torsdag) - 2018.Febr.06 (tirsdag)

 


 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

Tag med på en cykeltur af dimensioner,
når 6-dagesløbet igen køres i Ballerup Super Arena

Det 56. københavnske 6-dagesløb køres i dagene fra 1. til 6. februar 2018. Og for 13. gang er det Ballerup Super Arena, som lægger bane til en af vinterens største idrætsbegivenheder.

Denne gang bliver det under et nyt navn, for 6-dagesarrangørerne og Bilka har indgået et samarbejde, som blandt andet omfatter, at navnet på eventet nu er Bilka Sixday Copenhagen.

Bilka Sixday Copenhagen er en del af en international løbsserie, der også omfatter 6-dagesløb i London og Berlin.

6-dagesløbet er stemning og fest og sport på højt niveau.

Feltet til begivenheden er begyndt at tage form og du kan læse om dét og meget mere på 6-dages løbets officielle site: 6dagesløb.dk

Billetsalg: Alt billetsalg foregår via BT shop

Tidspunkt: 1. - 6. februar 2018

Arrangør: Sandstød Sport & Event

ref.:
http://www.ballerupsuperarena.dk/arrangementer/6-dagesloebet/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

2017.Juni.23

Det københavnske 6-dagesløb fortsætter i international løbsserie

Det københavnske 6-dagesløb er også i den kommende banesæson en del af den internationale løbsserie bestående af 6-dagesløb også i London, Amsterdam og Berlin samt en prestigefyldt finale på Mallorca.

Det bliver anden sæson at løbsserien afvikles. Belgierne Kenny de Ketele/Moreno de Pauw vandt finalen på Mallorca den 17. marts i år.

"Vi ser store muligheder og store fordele i at være en del af denne internationale løbsserie. Serien bidrager til at løfte hele 6-dagesporten, og giver ekstra prestige til vores løb i Ballerup", forklarer ejer af det københavnske 6-dagesløb Michael Sandstød.

Via løbene i London, Amsterdam, Berlin og København kan parrene kvalificere sig til finalen, som er yderst attraktiv med store pengepræmier. Destinationen for finalen er endnu ikke offentliggjort.

Historiens 56. københavnske 6-dagesløb skal afvikles den 1. til 6. februar 2018. Billetsalget vil åbne til august via BT shop.

"Vi er godt i gang med arbejdet. Vi har et par spændende nye tiltag i støbeskeen, og glæder os meget til arbejdet de kommende måneder og naturligvis til løbet i februar", uddyber Michael Sandstød.

Det første københavnske 6-dagesløb blev afviklet i 1934 i Forum midt i København. I den første æra blev der kørt seks løb inden Anden Verdenskrig satte en stopper for det ellers succesfulde event.

6-dagesløbet havde sin gyldne periode først 1950'erne og siden i 1970'erne og 1980'erne.

I 1999 blev det sidste 6-dagesløb afviklet i Forum.

I 2002 kørte for første gang i Ballerup Super Arena.

2003 og 2004 udgaverne måtte aflyses grundet et nedstyrtet tag.

Dermed bliver 2018-udgaven nr. 15 i den renoverede Arena i Ballerup.

ref.:
http://www.cyclingworld.dk/det-koebenhavnske-6-dagesloeb-fortsaetter-i-international-loebsserie/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

2017.Aug.30

6-dagesløbet skifter navn

Når den 56. udgave af det københavnske 6-dagesløb skal afvikles den 1. til 6. februar, bliver det under navnet Bilka Sixday Copenhagen.

Det københavnske 6-dagesløb er en ægte københavnerbegivenhed, en fast tradition for mange og Danmarks næststørste cykelbegivenhed. Fra 2018 har 6-dagesarrangørerne og Bilka indgået et samarbejde, der blandt andet omfatter, at navnet på eventet nu er Bilka Sixday Copenhagen.

"Vi er naturligvis super glade for, at det er lykkedes at få en samarbejdsaftale med Bilka. Aftalen giver os mulighed for yderligere at udvikle eventet og gøre oplevelsen endnu større for vores gæster i Ballerup Super Arena", forklarer 6-dages direktør Michael Sandstød. "Og så håber vi desuden på, at samarbejdet kan åbne flere døre og støtte os i arbejdet med at få endnu flere samarbejdspartnere med om bord", uddyber løbsdirektøren.

"I Bilka vil vi gerne være synlige både i den brede befolkning, men også vise vores støtte til en legendarisk begivenhed, som er fyldt med god stemning og holdånd. Jeg er personligt meget begejstret for det traditionsrige cykelløb, så da muligheden for et samarbejde med 6-dagesløbet bød sig, var det ikke svært at tage beslutningen," forklarer Mark H. Nielsen, direktør i Bilka.

Bilka Sixday Copenhagen er en del af en international løbsserie, der også omfatter 6-dagesløb i London og Berlin. Via point hentet i de tre løb kan rytterne kvalificere sig til en meget attraktiv finale på Mallorca.

Der køres i Ballerup Super Arena den 1. til 6. februar. Billetsalget åbner via BT shop den 1. september.

Det første københavnske 6-dagesløb blev afviklet i 1934 i Forum midt i København. I alt 40 gange blev der kørt i Forum, en enkel gang er der kørt i Brøndbyhallen. 2018-udgaven bliver nr. 15 i den flotte Arena i Ballerup.

ref.:
http://www.6dageslob.dk/news/6-dagesloebet-skifter-navn/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

2017.Okt.29

Australierne vinder Londons 6-dagesløb

Føringen skiftede flere gange i løbet af den afgørende time, og til sidst var det Cameron Meyer og Callum Scotson, der løb med sejren.

Tre par var for alvor med i kampen om sejren ved 6-dagesløbet i London, da Cameron Meyer/Callum Scotson, Mark Cavendish/Peter Kennaugh samt Kenny de Ketele/Moreno de Pauw lå inden for en enkelt omgang. Adskillige gange vandt briterne en omgang, hvorefter australierne hentede den tilbage, og dermed var topstillingen uændret. Meyer/Scotson holdt den hele vejen hjem trods et sent angreb fra deres konkurrenter, og dermed blev det australsk sejr.

Med danske briller blev finalejagten en stor oplevelse, da både Niklas Larsen/Casper Folsach og Casper Pedersen/Marc Hester var i hopla. De to par var rundt flere gange, og de rykkede begge frem i den samlede stilling på sidstedagen. Larsen/Folsach blev nummer fem, og Pedersen/Hester blev nummer syv.

Referat af finalejagten
Nick Stöpler/Melvin van Zijl tog en omgang tidligt i finalejagten, og kort efter angreb et af de par, der var med i sejrskampen. Belgierne med Kenny de Ketele/Moreno de Pauw kom nemlig afsted sammen med irske Felix English/Mark Downey, og de formåede at tage en omgang. Dermed var belgierne pludselig i front.

Efter den første spurt, som blev vundet af Wojciech Pszczolarski/Adrien Teklinski, angreb Mark Cavendish/Peter Kennaugh sammen med Cameron Meyer/Callum Scotson, men de blev lukket ned. De to australiere prøvede igen uden held, og i stedet var det franske Morgan Kneisky/Benjamin Thomas, der kom afsted. De fik briterne med sig samt det ene danske par i skikkelse af Niklas Larsen/Casper Folsach, der besad femtepladsen inden finalejagten.

Mens de tre par kæmpede for at komme rundt, kørte Casper Pedersen/Marc Hester op til de forreste. Kort efter kom de rundt, og dermed tog de fire par en omgang på de resterende. Derfor var det nu Cavendish/Kennaugh, som overtog føringen, mens Larsen/Folsach rykkede op på femtepladsen.

Briternes føring varede dog ikke længe, for umiddelbart efter tog Meyer/Scotson en omgang sammen med hollandske Yoeri Havik/Roy Pieters. Dermed var australierne nu tilbage i spidsen, inden irerne vandt den næste spurt.

Det ville belgierne og briterne dog ikke acceptere, og derfor angreb de to par. De måtte kæmpe hårdt for at komme rundt, men det lykkedes, og igen var Cavendish/Kennaugh i føring. Igen holdt den dog ikke, for umiddelbart efter tog australierne og hollænderne endnu en omgang, og dermed kørte Meyer/Scotson sig igen i front.

Stor spænding om sejren
Da to tredjedele af finalejagten var kørt, accelererede det spanske par med Albert Torres/Sebastian Mora, og de fik irerne samt de to danske par med sig. De måtte arbejde meget hårdt for at tage en omgang, og det blev ikke lettere, da de Ketele/de Pauw angreb. De fire par kom dog alligevel rundt, og dermed kom Pedersen/Hester op på syvendepladsen, mens Larsen/Folsach stadig indtag en placering som nummer fem.

Belgierne fik til gengæld lov til at stege på egen hånd, da australierne og briterne førte feltet rundt. Endelig stoppede de rutinerede belgiers deres forcering, hvorefter Havik/Pieters vandt spurten med 40 omgange tilbage. På dette tidspunkt førte Meyer/Scotson med en omgang ned til Cavendish/Kennaugh og de Ketele/de Pauw.

Efter lidt stilstand kørte hollænderne igen væk, hvilket sikrede dem endnu en spurtsejr. De opgav dog deres forehavende kort efter, og igen faldt der lidt ro på, inden Havik/Pieters vandt deres tredje spurt.

Dernæst angreb Cavendish/Kennaugh for fulde drøn, og de fik hurtigt et stort hul. Australierne satte sig dog frem for at forsvare deres føring, som var i alvorlig fare. Briterne vandt næstsidste spurt, men Meyer/Scotson nærmede sig langsomt med feltet på slæb.

Briterne løb tør for omgange, og de nåede ikke rundt. Dermed var det Cameron Meyer/Callum Scotson, der vandt Londons 6-dagesløb, mens Cavendish/Kennaugh måtte tage til takke med andenpladsen. de Ketele/de Pauw rundede podiet af, mens Niklas Larsen/Casper Folsach blev bedste danske par med en femteplads. Det andet danske par med Casper Pedersen/Marc Hester sluttede som nummer syv.

Slutstilling

1 Cameron Meyer - Callum Scotson (Australien) 353 point

1 omgang efter
2 Mark Cavendish - Peter Kennaugh (Storbritannien) 459 point
3 Kenny de Ketele - Moreno de Pauw (Belgien) 421 point

2 omgang efter
4 Yoeri Havik - Roy Pieters (Holland) 382 point

4 omgange efter
5 Niklas Larsen - Casper Folsach (Danmark) 416 point
6 Albert Torres - Sebastian Mora (Spanien) 346 point
7 Casper Pedersen - Marc Hester (Danmark) 323 point

5 omgange efter
8 Felix English - Mark Downey (Irland) 354 point
9 Morgan Kneisky - Benjamin Thomas (Frankrig) 309 point

8 omgange efter
10 Oliver Wood - Mark Stewart (Storbritannien) 325 point

10 omgange efter
11 Steven Burke - Chris Latham (Storbritannien) 299 point

13 omgange efter
12 Nick Stöpler - Melvin van Zijl (Holland) 118 point

18 omgange efter
13 Wojciech Pszczolarski - Adrien Teklinski (Polen) 130 point
14 Sebastian Schmiedel - Maximillian Beyer (Tyskland) 108 point

ref.:
http://www.feltet.dk/nyheder/australierne_vinder_londons_6-dagesloeb_efter_hektisk_finalejagt/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

2017.Nov.19

Belgisk sejr i det 76. seksdagesløb i Gent


De vindende par i Gent, v-h:
Kneisky & Thomas, Pauw & Ketele, Stroetinga & Havik

Som ventet blev det verdens bedste 6-dagespar og hjemmebanefavoritterne Kenny de Ketele/Moreno de Pauw, der kunne hyldes som vindere, da den 76. udgave af 6-dagesløbet i Gent sluttede søndag.

Belgierne satte søndag en tyk streg under, at de var feltets stærkeste par, og sejrede hele to omgange foran de franske verdensmestre Benjamin Thomas/Morgan Kneisky. Hollænderne Wim Stroetinga/Yoeri Havik måtte nøjes med tredjepladsen, mens de unge belgiere Robbe Chys/Lindsay De Vylder blev nr. fire.

Danske Marc Hester viste løbet igennem stor form og styrke, men blev dog hæmmet af et voldsomt styrt på tredjedagen. Hester og tyske Christian Grasmann kom dog stærkt igen og blev nr. fem, elleve omgange efter de Ketele/de Pauw.

De var 13. gang at Hester kørte 6-dagesløbet i Gent. Hesters bedste placeting i Gent er en tredjeplads i 2011 med den nuværende verdensmester Morgan Kneisky. I 2014 blev det tll en fjerdeplads med Alex Rasmussen. Også i 2012 blev Hester nr. fire. Den gang var det med Lasse Norman, kort efter Normans triumf med OL-guld i omnium i London.

Igen i 2017 var der udsolgt og fulde huse på tilskuerepladserne hver af de seks dage. 6-dageløbet i Gent er med den korte bane, på blot 167 meter, duften af pommes frites og masser af øl, noget helt specielt.

En række danskere har vundet i Gents 6-dagesløb. I 1981 vandt Gert Frank med Patrick Sercu, løbets 41 udgave. Igen i 1984 vandt Gert Frank, denne gang en ren dansk sejr hentet sammen med Hans-Henrik Ørsted. I 1992 vandt Jens Veggerby sammen med Etienne De Wilde. I 1999 sejrede Jimmi Madsen sammen med australske Scott McGrory. Veggerby/Madsen er sammen noteret for en andenpladser i 1995 og 1997, imens Madsen og Tayeb Braikia blev nr. tre i 1998. Den seneste rene danske sejr blev hentet i 1999 af Alex Rasmussen/Michael Mørkøv. Mørkøv har desuden også vundet i 2015 sammen med Iljo Keisse. Her var danskeren den eneste ikke-belgier på podiet.

Slutstilling

1 Kenny de Ketele - Moreno de Pauw (Belgien) 411 point

2 omgange efter
2 Benjamin Thomas - Morgan Kneisky (Frankrig) 336 point
3 Wim Stroetinga - Yoeri Havik (Holland) 323 point
4 Lindsay De Vylder - Robbe Ghys (Belgien) 290 point

8 omgange efter
5 Marc Hester (Danmark) - Christian Grasmann (Tyskland) 109 point

11 omgange efter
6 Leif Lampater (Tyskland) - Gerben Thijssen (Belgien) 235 point

12 omgange efter
7 Nick Stöpler (Holland) - Otto Vergaerde (Belgien) 162 point

13 omgange efter
8 Jonas Rickaert (Belgien) - Roy Pieters (Holland) 218 point

23 omgange efter
9 Callum Scotson - Cameron Meyer (Australien) 91 point

24 omgange efter
10 Oliver Wood - Mark Stewart (Storbritannien) 78 point

29 omgange efter
11 Michele Scartezzini - Elia Viviani (Italien) 222 point

30 omgange efter
12 Louis Pijourlet (Frankrig) - Tristan Marguet (Schweiz) 62 point

ref.:
http://www.cyclingworld.dk/belgiske-sejr-i-det-76-6-dagesloeb-i-gent-hester-nr-fem/

 

 

++++++++++++++++++++++++

 

 

LiNKS:

Fiorenzuola 6D (6.-11. juli 2017) (betonbane under åben himmel)

SIX DAY LONDON (24.-29. Okt. 2017)

Gent 6D (14.-19. Nov. 2017)

Rotterdam 6D (4.-9. Jan. 2018)

Bremen 6D (11.-16. Jan. 2018)

SIX DAY BERLIN (25.-30. Jan. 2018)

SIX DAY COPENHAGEN (1.-6. Febr. 2018)

SIX DAY FINALE, MALLORCA (14. Apr. 2018)

 

BT Shop

Bilka Sixday Copenhagen (Facebook)

Sandstød Cykling

CyclingWorld

Feltet (søg på "6-dagesløb")

Cykelmagasinet

DBC Cykelbanen

Track Cycling News

 

 

6D Index

 

CykelKurt forside

 

 


 

 

 

 

Ballerup Super Arena - med fart over feltet!