Indgangen til stadion
Foto: CykelKurt

 

Odense Cyklebane & Bane DM 2004
- Odense Cyklestadion
- FBC (Fyens Bicycle Club)

 

Cykling Odense
Højstrupvej 9
5200 Odense V

 

Program for Bane DM

Stærke felter ved DM i banecykling

Cykling Odense

 

Hvor mange kender Odense Cyklebane?

Heller ikke jeg, så da jeg tog derover søndag den 25. juli for at overvære sidstedagen af DM i banecykling 2004, var det i forventning om, at det meste af arrangementet ville foregå på Lars T's marker. Så galt gik det heldigvis ikke. Tværtimod viste stadion sig at være et kønt lille anlæg i den pæne del af byen.

Vejen til stadion er et kapitel for sig, for magen til snørklet tilkørsel skal man lede længe efter (det skulle da lige være vejen i sin tid til Ordrupbanen). Overalt finder man skiltning til fodboldstadion, isstadion, golfbane og meget andet, men ikke et ord om cykelbanen. Mærkværdigt. Da jeg på et tidspunkt spurgte en taxichauffør om vej, viste det sig at heller ikke han vidste hvor cykelbanen lå. Vi befandt os på dette tidspunkt udenfor fodboldstadion, som vel på det nærmeste ligger klods op ad cykelbanen. Noget tyder på, at cykelstadion er en offentlig hemmelighed...

Mesterskaberne afvikles på Odensebanen fordi Siemens Arena stadig ikke er køreklar (alle forventer det vil ske i dette kalenderår), så man kan vel tillade sig at sige, at Odense er en nødløsning. Det skal dog retfærdigvis siges, at alt fungerede udmærket, og der var i det hele taget ikke noget at udsætte på arrangementet.

Som det måske fremgår af billederne, er betonbanen ikke i nogen overvældende form. Hele vejen rundt er der tydelige reparationer og udbedringer, som ikke altid er lige perfekte. Det så dog ikke ud til at påvirke rytterne nævneværdigt - de kørte som om det hele foregik på verdens bedste underlag.

Stadion iøvrigt er der ikke noget i vejen med. Udmærkede siddepladser, borde og bænke med parasol samt, hvis alt slår fejl, et indendørs cafeteria med udmærkede siddepladser. Samt ikke at forglemme: en fremragende udsigt over hele banen. Cykelstadion er en del af et stort temmelig grønt område, hvor også Odense fodboldstadion og andre arenaer er beliggende. Travbanen, som jeg lige nåede at se på vejen herhen, er også et besøg værd.

 

DM Individuelt forfølgelsesløb

Fra dommertårnet

 

Søndag var planlagt som arrangementets store klimaks med især Scratch disciplinen for herrer. Den var vi vist mange der havde set frem til. Desværre skulle det vise sig, at regnen kom os i forkøbet...

I en pause talte jeg med manden der i dagens anledning kradser penge ind: Preben "Proppen" Johansen og en anden gammel FBC'er med en række fine løbsresultater bag sig: Jørgen Lønsmann. De kunne begge fortælle om fordums storhed i 1950'erne og et stykke op i 60'erne, hvor ekstra tribuneplads var nødvendig for at give plads til de mange tilskuere, som strømmede ind fra alle verdenshjørner.

Det er jo noget anderledes i dag, hvor man mageligt kunne tillade sig at besætte tre pladser til eget forbrug - så få mennesker møder der op til et DM nu om stunder. Der er givet mange forklaringer på publikumssvigtet, men en ting er ihvertfald sikker: cyklingen fejler ikke noget, tværtimod var det topforberedte ryttere der udfoldede sig på (og ved siden af) banen. Det var en fornøjelse at se den seriøsitet der blev lagt for dagen i samtlige discipliner og på samtlige niveauer. Flot!

Fra søndagens løb:

Opvarmning til holdforfølgelsesløb.

Inderkredsen

Dommertårnet

Indledende tidskørsel

Line-up til 5. etape af De unges Par-Omnium (13-16 årige).

 

Herefter blev kørslen indstillet foreløbig til kl. 13 p.g.a. regn.
En timestid senere blev pausen forlænget til kl. 17.
Længere henne på dagen blev de resterende løb henlagt til senere afvikling.

 

Regn udsætter Bane DM

 

Sieger Städtevergleich Berlin-Kopenhagen
Berliner 6-Tage Rennen GmbH 26.01.2003

 

Jeg fik ikke spurgt om dette sejrstrofæ, men det var vist en gestus fra 6-dages arrangørerne i Berlin til københavnerne ovenpå det nedfaldne tag i Siemens Arena: en konkurrence mellem de to byer, afholdt på 6- dagesbanen i Berlin - og altså vundet af København.
Men hvorfor hænger det så i Odense?

 

En opfordring til de fremmødte: Bliv cykelrytter!

Resultater fra Bane DM

Foto

Flere foto

 

Sluttelig:
De fleste håber selvfølgelig, at den professionelle indendørsbane i Ballerup - Siemens Arena - bliver en realitet inden næste års DM. Men skulle det ikke ske, går turen trods alt med glæde vestover til Odense Cyklebane, som sagtens tåler en genvisit. Eller to.

 

OBS!
Bemærk, at de fleste billeder kan forstørres:
1. - hold musen ind over billedet,
2. - klik på det felt som kommer til syne efter et øjeblik.

 

===============================================

 

Den 31. juli modtog jeg følgende svar fra Odensebanens speaker m.m.:

Vedr. DM på Odense Cyklebane

Hej Kurt

Uden at vide hvem du egentlig er, tillader jeg mig at kontakte dig på denne måde via mail.

Ved en tilfældighed sad jeg her i aften og brugte Internettet, som forberedelse til min rolle som speaker ved Fyen Rundt i morgen søndag. Under div. søgninger faldt jeg pludselig over linket http://www.geocities.com/eatong2000/odense/odense.html, som jeg ærligt talt studsede lidt over. Var/Er der virkelig nogen i Danmark, der interesserede sig så meget for det arrangement, som jeg selv havde ansvaret for i sidste week-end (DM på Bane) og som jeg var speaker ved?

Det glædede mig faktisk meget at konstatere dette.

Du må jo givetvis have dybe rødder i cykelsporten og interessen for denne gennem mange år, siden du har gjort det store beskrivende arbejde på din internetside.

Min baggrund for min rolle på Odense Cyklebane er, at jeg gennem 10 år har haft min gang på cykelbanen og i Odense Cykle Klub, da min søn Jakob Dyrgaard Sørensen har valgt denne idræt. Hans virke i klubben har givet mig flere perioder i bestyrelsen, hovedarrangør af børne/ungdomsstævner på landevej og bane (bla. Tour de Himmelfart gennem 8 år), et utal af baneløb på cykelbanen m.v. Idag er jeg Baneudvalgsformand i den nye fusionsklub Cykling Odense, som er en sammensmeltning af Odense Cykle Klub og Fyens Bicycle Klub. Jeg er således hovedarrangør af hovedparten af baneløbene i Odense i disse år - og dem er der mange af, da vi jo mangler Siemens Arena pt. Min søn Jakob har været på banelandsholdet de seneste sæsoner og min yngste søn på 13 år (som er den forreste af de ryttere du har taget billede af på banen i søndags) går ligeledes aktivt ind i sporten i disse år.

Een af grundene til at jeg reagerer på din artikel er den forundring du udtrykker overfor det sejrstrofæ fra Berlin. Min egen søn var med til at vinde denne bykamp mellem "Berlin" og "København", som du ganske rigtigt har fundet frem til at det drejede sig om. Det pudsige var at hovedparten af rytterne på holdet var fra Odense, anført af Alex Rasmussen, som netop er blevet europamester i Scratch for U-23-ryttere i Valencia i sommer. Derfor hænger Trofæet i Odense - for det var Odense-drengene, der vandt det. Sådan er der så meget.

Jeg håber meget at du får lyst til og mulighed for at besøge Odense Cyklebane en anden gang (som du skriver på din side) og vi ved denne lejlighed kan hilse på hinanden. Tak for din positive omtale af arrangementet. Det luner altid, især i disse tider, hvor bagsiden af cykelsporten ofte kommer mest frem i medierne.

På gensyn i Odense !

 

Venlig hilsen

Uffe Sørensen

E-mail:       bangsalle3SNABELAdsa-net.dk
(snabel-a er fjernet for at undgå spam)

 

===============================================

 

EFTERSKRIFT
Cykelopgøret mellem Berlin og København er kort omtalt på UIV's hjemmeside:

Solidarity race during the Berlin 6-days Berlin – Copenhagen
On Sunday 26th January (after the Sundays Family-program) a match Berlin – Copenhagen will take place with eight riders on each team. The initiative has come from Director Heinz Seesing, the organizer of the 6-days in Berlin, who wants to show his and Berlin’s solidarity towards the Danish cyclists after the sad accident in the Siemens Arena in Copenhagen on the 3rd of January this year.
Why don't you go there too?

 

Til 6D Index

 

Til forsiden