From: Berit Mørup-Petersen
To: Cykelkurt
Subject:
Date: 2009.Dec.08

Hej Kurt.

Det hele startede med en underskreven dødsannonce i Berlingeren. Jeg har tidligere søgt min gamle skolekammerat Johnnie Dalgaard. Nu forsøgte jeg igen via Google, og pludselig dukkede minder fra fortiden op. Johnnie havde et indlæg om skoletiden på Sundbyvester Skole.

Jeg boede i Liflandsgade nr. 5. Skolevejen var "lang og uhyggelig", gennem den meget fattige ende af Liflandsgade hvor der lugtede af lort. Og når vi kom til skolen lidt før kl. 8, havde man lige lukket alle "børnelokkerne" ud af Sundholms port. Meget pædagogisk. Set i erfaringens lys var de jo en flok stakkels mennesker.

Jeg har mange gode minder fra mine 6 år på skolen, men et står som det værste af alt: toiletterne i skolegården - jeg fornemmer endnu lugten. Mange dage kom jeg hjem og havde tisset i bukserne, fordi jeg nægtede at gå på wc i skoletiden. Hvordan mon de ser ud i dag?

Vi havde i vores klasse gode og elskelige lærere. Som Johnnie nævner Birte Hagenbo som klasselærer. Hende har jeg senere mødt, jeg som sygeplejerske og desværre hende som patient. Gensynet var meget overvældende. Mon hun lever endnu?

Dernæst var der Else Olsen, som vi havde i regning og religion. Hun uddelte mange flag og vuptier. Jeg husker hendes undervisning i religion som meget spændende. Hun kom altid slæbende med store billeder om lignelserne.

Man kan blive ved at mindes. Jeg har ofte tænke på hvordan det er gået for: Merete Baadsgaard, Inge Andersen (med forklæderne), Marian Sidenius, Else Nini og Vinnie Otto. Eva Bøje har jeg tilfældigvis truffet på et tyskhold.

Rigtigt hyggeligt at mindes tiden på Amager.

I 1960 flyttede vi til Buddinge og jeg har ikke haft kontakt til Sundby siden.

Mange hyggelige hilsner
Berit Mørup-Petersen
(tidl. Tidemand Nielsen)

PS.
Min gamle mor på 91 år har også gået på skolen, vi griner af og til af den tid.

 

 
 

 

Til forsiden