From: Hans Chr. Jensen
To: CykelKurt
Subject: Min skoletid på SVS
Date: 2016.Nov.07

Hej Kurt.

Ja, jeg kender dig ikke, men er for nylig gjort opmærksom på din hjemmeside om Sundbyvester Skole, som jeg gik på fra august 1955 til juni 1965, hvor jeg gik ud af 3. real u.

Fra 1. til 5. klasse gik jeg i A-klassen, som var en ren drengeklasse. Jeg har fundet to klassebilleder i mine gemmer. De er fra 2A, taget 3. april 1957 og fra 3A fra 1958. Billederne vedlægges denne mail.

Jeg har med fornøjelse læst de mange indlæg om skolen. Jeg havde selv en rigtig god skoleoplevelse, og det til trods for, at jeg havde den meget lidt roste viceinspektør, som hed Arne K. Rasmussen i de 5 første år i fagene dansk, regning og historie. Måske har jeg ikke oplevet ham som de, der ikke havde ham som klasselærer.

I 6. klasse - hvor den oprindelige klasse blev delt i a- og b-linien, og hvor vi samtidig begyndte at gå sammen med piger, fik jeg Thyre Rosenvinge, som var viceinspektrice, i dansk, Jørgen Johansen (kaldet Malle) i matematik, Vita Larsen og senere Richard Hansen i fysik/kemi, Poul Nielsen (Spidsmus) i engelsk og Lænkholm i tysk.

Jeg mener, at Arne K. Rasmussen havde os i historie og senere - i 3. real - i fransk. Som jeg husker det, blev Arne K. Rasmussen ansat på skolen samtidig med, at min klasse startede i august 55, og han stoppede i foråret 1965, hvor han havde fået en anden stilling. Han førte os dog til eksamen i både historie og fransk.

Jeg var en elev, der var fremme i skoene, og jeg har da også rendt ind i lussinger og svedere, men det var ligesom accepteret dengang, og som jeg husker det, accepterede jeg det også, fordi de fleste var pga. min egen lidt for smarte væremåde.

Dog husker jeg specielt en episode, som burde komme i top 3 over helt uberettigede afstraffelser:

I sidste gymnastiktime inden jul - måske i 7. klasse - fik vi det privilegium, at vi måtte spille indendørs fodbold, dvs. 3 på hvert hold, mens de, der ikke spillede, pænt ventede på redskaberne i den ene ende af salen. Ikke en lyd kom over vores læber, bl.a. fordi det øjeblikkeligt ville have medført stop af spillet, og det ville for alt i verden ikke.

Vores idrætslærer var Aksel Nielsen. Pludselig stopper han spillet og går hen mod mig og en kammerat og spørger, hvem der piftede. Ingen meldte sig - for der var ingen, der havde piftet. Så spurgte han, om det var min kammerat, som sagde nej. Herefter fik han en syngende lussing. Så blev jeg spurgt, og jeg sagde også nej - jeg kan ikke og har aldrig kunnet pifte - hvorefter jeg fik en tilsvarende lussing. Derefter blev spillet stoppet og alle blev sendt i bad. Efterfølgende var vores teori, at en sko havde givet en høj lyd, som Aksel Nielsen opfattede som et pift!!

Men selv om ovenstående eksempel er helt ude i hampen, havde jeg generelt en rigtig god skoletid. Måske er det årsagen til, at jeg senere blev lærer og har været ansat på den samme skole i Tårnby Kommune gennem 41 år, og jeg underviste fortrinsvis i matematik og fysik/kemi i overbygningen. Jeg gik på pension i december 2015.

 

billedet fra 2A - billedet uden klassebetegnelse - ses

Bagerst fra venstre:
Klasselærer Arne K. Rasmussen, Snedorff Østtoft, Lars Tobiasen, Peer Sørensen, Torben ?, Keld ?, Ole Nellemann, Erik Froskov, John Frederiksen, Per ?

I midten fra venstre:
Ove Petersen, Kurt Jensen, Benny Jensen, Kurt Danielsen, René Høier, Klaus Lund, Einar Carstensen, Peter Sabroe.

Forrest fra venstre:
Svend Åge Bissø, Poul Petersen, Jan Dvoracec, Kim ?, Hans Chr. Jensen (mig selv), Brian Rahr, Jørgen Andersen, Knud Andersen, Bent Jensen og Rolf Petersen

 

Billedet fra 3A:

Bagerst fra venstre:
Rolf Petersen, Poul Petersen, Knud Andersen, Klaus Lund, Peer Sørensen, Svend Åge Bissø, Einar Carstensen, Ole Nisted, klasselærer Arne K. Rasmussen

I midten fra venstre:
Kurt Danielsen, Kurt Jensen, Peter Sabroe, René Høier, Benny Jensen, Ove Andersen, Steen Vogelius.

Siddende fra venstre:
Poul Erik Nielsen, John Frederiksen, Erik Froskov, Lars Tobiasen, Bent Jensen, Ole Nellemann

Hugsiddende fra venstre:
Ove Petersen, Per Nielsen, mig selv, Snedorff Østoft og Peter Mortensen.

 

Mange hilsener
Hans Chr. Jensen
Strandvænget 15
2791 Dragør

 

PS
Flere billeder....

SVS 7. bu 1962

SVS 2. real u 1964

SVS 3. real u 1965

 

 

Sundbyvester

 

Til forsiden