From: Jane Nielsen Hornbaek
To: CykelKurt
Subject: Sundbyvester Skole
Date: 2013.Okt.13

Hej Kurt.
Jeg har været inde og kigge billeder og set de dertil knyttede kommentarer og har nu selv lidt at tilføje.

Der bliver talt om købmand Fritz, Tingvej. Han hed Fritz Nielsen og var ganske rigtigt en lidt sær snegl, men det var jo der man hver lørdag fik et, ganske vist minimalt, kræmmerhus med lørdagsbolsjer. Det fik man også hos købmanden på hjørnet af Sundholmsvej og Dovregade. Den lille trind, glad mand og hans meget søøøøde kone. Og der fik man altså også slik, når man var med sin mor ovre for at betale klosregningen, for sådan var det jo også, han kunne og ville åbenbart give kredit.

Skomageren i porten i Dovregade hed Jørgensen og boede privat i min opgang, Brydes Alle 2.tv., så nu må jeg vel hellere præsentere mig: Jane Nielsen, dengang pg boede Brydes Alle 3 st.th sammen med mine forældre og min søster, den rødhårede Grete med briller.

Jeg gik de første 5 år i skole sammen med din søster Mona og jeg kan godt huske din bror og dig og også Monas kommentarer, da der blev lidt mere plads til hende i lejligheden,

Jeg kan se, at Mona ikke helt kan huske, hvad vi hed, så her er en liste fra billedet 4c 1958, taget oppefra venstre:

Jytte Sindesen, Lone Bruunsgaard, Merethe Wermund, Lone Espensen, Jane Nielsen, Marianne H. Nielsen, Ina Pedersen og Inge Hansen.

Næste række: Lis, jeg tror det var Rasmussen, Grethe Dahl, Marie Friis, Hanne Tværøe, Mona Hansen, Rose Marie Nielsen, Lene Poulsen.

Næste række: Bente Janvals, Ingrid Christiansen, Ruth Nielsen (eneste bryggebo), Lis Jensen, Annie Engmann, Annie Sørensen

Sidste række: Hanne Nielsen, Ingelise Schou (Putte), Edel Jørgensen, Margot Nielsen og Annette Andersen og så fru Mortensensen, der ikke var væres klasselærer, men kristendomskundskab.

Lillian Andersen var væres klasselærer fra 1c og da vi blev skilt i A og B blev hun vores klasselærer i 6 og 7 klasse, så måtte hun smide håndklædet i ringen og erklære, at hun var bedst egnet til de mindre klasser og ikke mindst UDEN drenge. Hun blev iøvrigt gift og kom til at hedde fru Madsen. Vi fik så Børge Melchior Jensen som klasselærer indtil vi gik ud af III real.

Jeg husker min skoletid som sjov og skæg, men også lærerig, og ganske rigtigt, det var kun de bedre forældres børn, der kunne komme i betragtning til legater osv. Mine forældre var jo sådan, at de betalte skat af hver en krone de tjente, selvom de kun var ansatte, men det var de andre børn der blev tilgodeset, da deres forældre ikke officielt tjente så meget......Og sådan er det vist stadig.

Jeg har stadig kontakt til nogle fra min klasse bl.a. Lone Bruunsgaard så vi har jo snart kendt hinanden i 60 år, vor herre bevares os i mange år endnu.

Ja det varså lidt af mine kommentarer for denne gang. Måske kommer jeg i tanke om flere detaljer.

Mange hilsner
Jane Nielsen, dengang.

 

  

 

Sundbyvester

Forsiden