From: Joan Olsson
To: Cykelkurt
Date: 2011.Oct.21
Subject: Sundbyvester

Hej Kurt

Da jeg så mange af de billeder fra Gullandsgade, kom minderne frem. Jeg så det billede hvor vi ser det nederste stykke af Gullandsgade. Kan fortælle dig at det første hus vi ser på venstre hånd boede familien Damgård. Jeg var veninde med Jette og jeg kan godt huske at deres ene dreng hed John. Og så var der Vita. Jeg kan ikke huske hvad de sidste 3 hed. På højre hånd lå Frelsens Hær.

Jeg boede i haveforeningen der lå for enden af Gullandsgade. Der var kun en havegang der, resten af haveforeningen lå længere tilbage og der var kun haver på den ene side. Den anden side havde Frelsens hær også, det var den, der brændte ned. Der var en stor bygning hvor de havde samlet papir i store baller, Det var der nogle drenge der ikke kunde modstå, så de lavede huler, og i huler skal man da have lys, så jeg tror de havde sterinlys med, så der gik ild i det.

Jeg gik på Sundbyvester Skole fra 1953 tll 1960 i det de kaldte frimellem. Tror jeg gik i klasse med Johnnie de 5 første år, i ren pigeklasse. Jeg havde også fru Hagenbo til klasselærer, i de første år hed hun fru Olrick.

Jeg kan huske, at vi kørte med sporvogn til ZOO, tror kun det var nogle klasser fra forskellige skoler på Amager der var med.

MVH

Joan Olsson

Pigenavn var Nielsen

 

========================================================

 

  

 

Sundbyvester

Forsiden