From: Johnnie Dalgård
To: Cykelkurt
Date: 2010.Oct.11
Subject: Svar til Fini

Hej Fini

Ved et rutinetjek af Kurts fantastiske hjemmeside, ser jeg søreme, at der er en hilsen til mig fra dig. Tak for det. Som du sikkert ved, korresponderer jeg med din bror - også foranlediget af Cykelkurt - og det er fast utroligt, hvad der ved fælles hjælp dukker frem af gamle (skole)minder.

Jeg opfattede nu ikke skolen som en slaveanstalt, men måske var der forskel på behandlingen af drenge og piger? Pigerne blev vist ikke slået i samme omfang - bortset fra hos Einar Jensen, der for så vidt angik revselse af glemsomme børn gik ind for ligestilling - og vi var vel gennemgående heldige med vore lærere. Også den hoppende og raslende Leif Rasmussen, som ofte brugte sin humoristiske sans som pægagogisk værktøj, en vældig god egenskab.

Hos pigerne var gymnastiklærerens outfit heller ikke særlig hensigtsmæssigt. Den søde fru Blarke optråde i nederdel og fint cardigansæt, fru Hørup i spadseredragt, men vi var ligeglade. Vi fik da både slået kraftspring (jo, jo), spring over hest og plint samt - ved sommertide - slået bolden over på Sundholm.

Og frk. Wilken - jeg ser hende for mig og gyser lidt, men har altid haft lidt ondt af hende (plus alle de andre gamle frøkener, som der vist var en del af på skolen). Herunder frk. Rosenkvist. Hvad hendes titel var, husker jeg ikke, måske en slags kvindelig viceskoleinspektør, for hun stod altid på trappen, når man skulle op fra frikvarter, sortklædt med midterskilning og knold i nakken. Man nejede, når man gik forbi! Jeg havde hende i håndarbejde. Det var ikke min stærke side, så karakteren godt minus trak kraftigt ned. Hun havde det besynderlige princip, at eleverne skulle sidde i alfabetisk orden, ikke noget med at sidde ved siden af veninden; der skulle broderes, holdes kæft og som belønning læste hun op for os. Glimrende historie iøvrigt - om den amerikanske borgerkrig - men håndarbejde forblev et mysterium.

Interessant at du kendte min bror. Det anede jeg ikke! Han var ret god til håndbold; min svigerinde har hans skrapbog fra dengang, og der er mange fine udklip. Undertiden tog min bror mig med i MK31's klub, der lå ved den lille Amagerbroskole. At klubben kun var for drenge, gik op for mig, da en lille snotunge hvæsede mig ind i hovedet, at "nu var der ikke til at være for tøser". Øh, kender du noget til det??

Hilsen
Johnnie Dalgård
PS: Jeg hed Nielsen, ikke Jensen

 

 

 

 

Til forsiden

 

Sundbyvester