From: Johnnie Dalgård
To: Cykelkurt
Date: 2011.Okt.07
Subject: Billeder fra SVS

Hej Kurt

Jeg vil gerne bidrage til din fine hjemmeside om Sundbyvester Skole med et par fotos, som jeg har fundet i gemmerne.

De to billeder af lærerpersonalet fra hhv. 1943 og 1968 fandt jeg i et fint lille festskrift udgivet i forb. med skolens 50-års fødselsdag i 1968. Af programmet fremgår, at der både var jubilæumskantate af "overlærer, fru E. Hartmann-Petersen" (mor til Habakuk, hvis nogen kan huske ham, og lærer Hemming Hartmann-Petersen, som en overgang også var lærer på skolen); korsang; taler af diverse honoratiores; kantate (skrevet i 1943 af lærer Mary Temte); recitativ (!) af "en elev"; fællessang; Mozarts børnesymfoni (ved lærerorkestret!) og endelig Carl Nielsens "Festmarch" fra skuespillet Aladdin, 1918. Endelig indeholder hæftet også et lille essay om løst og fast om SVS gennem 50 år ved "overlærer Ingeborg Nygård". Et fint program, lidt højstemt måske, men egentlig ok.

Derudover et billede af min egen første klasse, 1c, 1952/1953, med den søde fru Hagenbo - dengang Olrik Jensen. Jeg selv sidder i midten på første række i dørrækken ved siden af hjerteveninden Else Nini.

Det sidste billede er fra ca. 1930, 4. ell. 5. klasse med lærerinden fru Bjerg Sørensen. Min mor sidder i midten i forreste række med fletningerne bag skuldrene. Fru Bjerg var af den faste overbevisning - sagde min mor - at alle elever skulle lære navnene på Jacobs 12 sønner udenad, inden de forlod skolen. Så kunne det ikke gå helt galt. Den historie har jeg fået fortalt hele min barndom, så jeg kan dem osse! Skørt, men skægt.

Venlig hilsen
Johnnie Dalgård

 

 

 

 

Til forsiden

 

Sundbyvester