From: Jørgen Olsen
To: Cykelkurt
Date: 2010.Aug.18
Subject: Mjøsensgade

Hej Kurt

Fredag d.13.8.10 fik jeg nys om din hjemmeside på en meget morsom måde, nemli´ på varmestuen i Kerteminde.

"Mit selskab" kom i snak med et selskab ved nabobordet, hvor der sad en "pige", Jane (tidligere Nielsen) på min alder (63-64 år) som havde boet, og stadig bor i Lysefjordsgade. Hun kendte min bedste legekammerat, Finn Rasmussen som boede i Lysefjordsgade 3.

Jeg har nu lige siden tyret din hjemmeside igennem, og har moret mig rigtig godt med det. Det er helt utroligt hvad der dukker op af minder. Jeg boede i Mjøsensgade 4, 2.th., og det er jo ikke en gade der bliver nævnt ret meget i dine beretninger, så lad os osse få nogen på banen derfra.

Vores gård lå på hjørnet af Mjøsensgade og Gullandsgade og hed Gammelgård. Vi havde en vicevært som blev kaldt Greven, en lille sur krumrygget mand som altid jagtede os unger når vi kravlede rundt på cykelskurene for at kigge ind i det forjættede land i de andre gårde, hvor vi naturligvis kun kom når vi var inviteret.

Valdemar som bliver omtalt som en rod, var garanteret min klassekammerat, den senere så berømte sejler, med efternavnet Bandolowski. Han er forøvrigt advokat - sjovt som tingene kan udvikle sig. Overfor mig i gården boede en familie som var nogle af de første der fik tv, så hver eftermiddag var vi en del unger samlet for at se Andy Pandy.

Vi havde også en en permanent snor med dåser i enden, og det virkede fint, eller også råbte vi bare så højt at vi troede det.

På Tingvej kunne man købe "løse smøger" for 25 øre, hvis man ikke lige havde 95 øre til 5 York ell. 5 Eifel.

COBA, ja tak, for 5 øre extra guf.

Jeg startede i 1. B i 53, og er ret overbevist on at jeg havde Poul Nielsen (Spidsmus) som klasselærer. Vi var ikke søde ved ham, bl.a. fulgte vi efter ham når han med sin lidt ludende holdning og taske i hånden, traskede hjem til kvarteret ved Sæterdalsgade. Det må have været ubehageligt for ham, men vi var jo i bund og grund nogle lorteunger.

Der lå ganske rigtigt en tømmerhandel for enden af Gullandsgade som brændte.

Postbudet med een finger på styret, dukker også op i hukommelsen.

Jeg vil slutte nu, ellers bliver jeg aldrig færdig.

Af dem fra min klasse jeg lige nu kan huske er der:

- Connie Laugesen fra Norgesgade,
- Helle (formand for elefantklubben) som boede i Dovregade,
- Benny og Valdemar,
- Jørgen "Tille" Jensen,
- Finn Rasmussen fra Brydes Alle,
- Jan Schwarts Nielsen fra Kurlandsgade,
- Palle fra Sundholmsvej og
- Jane Blichfeldt.

Det skal nævnes at jeg aldrig har mødt nogen efter jeg gik ud i 62, hvor jeg kom i lære som maskinarbejder på Titan.

 

De hyggeligste hilsner
Jørgen Olsen

 

 

  

 

Sundbyvester

Til forsiden