From: Jørgen Sørensen
To: CykelKurt
Subject: Sundbyvester Skole
Date: 2014.Maj.17

Hej CykelKurt,
Jeg blev for nylig gjort opmærkom på din hjemmeside: og nu får jeg på næste mandag besøg af 2 skolekammerater. (Der er en 3. som ikke kan komme på mandag) og det gav mig inspiration til at skrive til dig.

Vi gik på Sundbyvester Skole, med start i 1945, efter at skolen var blevet "afluset". Vi gik ud i 1956 med realeksamen, og vi ses stadig 2-3 gange om året. Her 58 år efter.

Jeg boede i Lerfosgade, og mine kammerater boede i henholdvis, Røsågade, Tinggade og Tinggården.

Jeg havde så kort til skole, at jeg blot skulle hjemmefra, når 'husmoderens 2 minutter' begyndte.

En bestemt ugedag gik jeg lidt før hjemmefra. Det var når Ester Olsen havde gårdvagt i drengegården. Så var det ikke tilrådeligt, at komme for sent.

I realklassen havde vi til klasse- og dansklærer: Poul Nielsen, som vi kalde Be'mu. Jeg kan ikke huske hvorfor. Han var en flink og venlig men lidt svag mand. Til matematik havde vi Richardt Hansen. Jeg kunne godt lide dem begge. Til engelsk havde vi før omtalte frk. Ester Olsen. Gammeldags undervisning, men jeg har senere haft god nytte af mine engelsk-kundskaber.

Jeg kunne, i det hele taget, godt lide at gå i skole (det meste af tiden). Det er måske derfor jeg blev lærer. Det har jeg været i 40 år, og været glad for det.

Jeg har været lærer i 2 skoler, der er så langt fra Sundbyvester Skole, som tænkes kan. Nemli landsbyskoler med mellem 100 og 150 elever.

Jeg kan selvfølgelig fortælle en masse fra min skoletid, men det virker helt uoverskueligt. Jeg er ved at planlægge mine memoirer. Men nu vil jeg lige se, hvordan du tager dette brev.

Venlig hilsen
Jørgen Sørensen
Glamsbjerg

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Hej Jørgen Sørensen,
tak for de indledende memoirer.

Hvis der er interesse for det, vil jeg gerne lægge dine memoirer ud på siden her; de bliver i så fald lagt i forlængelse af dette brev (denne mail), så dine klassekammerater (og andre) kan læse med.

Venlig hilsen
Kurt Starlit
aka CykelKurt

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Sundbyvester

 

Til forsiden