Mail fra Preben Hansen:

From: Preben Hansen
To: Cykelkurt
Date: 2010.April.29
Subject: Sundbyvester Skole

Hej Kurt

og alle andre der har haft fornøjelsen af at have haft sin skoletid på Sundbyvester Skole.

Jeg hedder Preben Hansen fra Gullfossgade 1 på Islands Brygge og havde den tvivlsomme fornøjelse fra 1956 til 1963 at gå i en ren drengeklasse 1 A i de første 5 år med Hr. Melchior som klasselærer. Han var en rigtig god mand og hjalp mig meget. Jeg kan ikke huske om man brugte ordet ordblind den gang, eller det var derfor man havnede på sidste række, men han hjalp mig meget - en årgang endda i skoleferien, jeg måtte en tur over skole goggen.

I 1962 blev klassen delt i 2 og sammenlagt med en halvdel af pigeklassen med Hr. Navntofte som klasselærer. Var det for øvrigt ikke ham der altid kastede med sine nøgler?

Vi havde i alle årene en gammel gal dame som regnelærer – en tosse med violin som sanglærer – en rund tåbe som gymnastiklærer (ham der blev bortvist af næsten uvist grund). Var det Bach eller hed han Holbæk?

Madlavning var et kapitel helt for sig selv. Jeg var overvægtig og led af stofskifte forstyrrelser og måtte derfor ikke spise den mad vi lavede. Som straf måtte jeg ikke deltage i madlavningen overhovedet, men skulle skrive ugens opskrift ned 15 gange hver uge - pædagogik som kan forstås, ikke sandt.

Men aller tydeligst står Hr. tegnelærer Grisegran i min erindring. Det skal tilstås, at jeg ikke kunne tegne og heller ikke kan det i dag.

Onsdag blev til min onde dag. Aldrig kom jeg igennem den uden en gang æbleskiver med syltetøj, jeg er meget forbavset over at ingen har nævnt det før mig, vi var da altid et par stykker der fik det.

Frikvartererne er et kapitel helt for sig selv. For mig som var så fed, så måtte alle de store sætte ens arme fast i ryglænet på bænkene under halvtaget og to mand holdte ens ben mellem sine ben og så klaskede de en på lårene så man var helt hudløs. Det var frygtelig pinefuldt og så over så lang tid, det skete altid men jeg har ikke læst om andre der har prøvet det. Men jeg så og hørte det jo hver dag også ske for andre.

Jeg har ikke været på skolen siden min sidste skoledag , det kan man vel ikke forstå vel?

Hvor jeg dog misunder de børn som oplever en fornuftig og fredfyldt skolegang , men de er ikke så mange tro mig jeg ved hvad jeg taler om vi har været plejefamilie siden 1975 med næste 30 anbringelser til følge.

Jeg har et klassefoto som jeg sender med som en fil. Desværre kan jeg ikke huske navnene på ret mange. Når jeg kikker nu, syntes jeg de hedder Søren og Flemming alle sammen, men det er jo forkert. Som sagt var klasselæreren Hr. Melchior og så var vi i 1960 22 elever, hvis vi starter øverst til venstre

1 Preben Hansen

2 ?

3 ?

4 Tommy Løve

5 ?

6 ?

7 ?

8 Ebbe ?

9 ?

10 Ove Juul Christensen

11 ?

12 ?

13 ?

14 Søren

15 Find, som boede lige over i portnerboligen og kom altid for sent

16 ?

17 ?

18 Kenneth ?

19 Søren

20 Stig

21 Ole

22 Jørgen meget stærk og smart

I håbet om at nogle kender os og vil hjælpe mig med de rigtige navne.

Jeg har da også tænkt på hvad de er blevet til alle sammen .

Er der nogle som ser dette, men ikke vil melde sig på siden, kan de henvende sig direkte på

prebenhph@tdcadsl.dk

telefon 54 93 12 35, mobil 20 28 12 35

eller til foderets konsulent Preben Hansen 42 430 430.

Og så undskyld alle sammen, det blev til en længere smøre, men når der først går hul på bylden, vælder minderne jo frem og må ud.

Jeg fandt siden efter et tip fra Finn Olsen, som jeg mødte på Bornholm.

På forhånd tak og med venlig hilsen
Preben Hansen


---------------------------------------------

 

Sundbyvester 1950-1975