Mail fra Henning "Nojer" Nør, 2016.Juli.28

 

Hej Kurt.

Jeg har fået tilsendt noget digitalt, affotograferet materiale, billeder m.v. fra vores rytmeguitarist Prebens bo. Imellem var et par kontrakter.

Meget sjovt at se honorarerne for 5½ time incl. sammenlagt en times pause i 1968 (4 mand) og 2 x 1 time (interview og koncert) i 1985.

Vores egen kontrakt var en tro kopi, som jeg (med tilladelse) havde lavet af Bendix Music's - eller Bureau Bendix, som det hed i Århus tiden, og som vi havde en del jobs igennem.

Da jeg jo var i lære som trykker, havde vi en masse forskellige reklametryksager, kort, plakater m.v. til ingen penge.

Vi blev som tidligere fortalt lidt efter lidt selvforsynende med jobs, så vi sparede honorar til impressario.

Stor hilsen
Nojer

 

 

Vejgård Hallen 1968

DR kontrakt 1985

 

 

PS

Den nævnte Flemming Retbøll i DR kontrakten var i mange år journalist og studievært på TV2 Nord og stoppede for et års tid siden.

Forinden var han tilknyttet Nordjyllands Radio, hvor han bl.a. lavede udsendelsesrækken "Hvor blev de gamle grupper af?", som vores engagement var en del af.

Den aftale med ham, der er tale om vedr. prøver, drejede sig om, at jeg, der jo boede i den anden ende af landet, fik DR-betalt flyrejse til Aalborg en weekend, hvor vi fik indøvet et repertoire af en times varighed samt lavet et interview.

Ugen efter blev koncerten afholdt på spillestedet Rendez Vous i Jomfru Ane Gade (beliggende lige over for mit gamle lærested). Den blev optaget af DR.

Jeg var noget nervøs, idet jeg ikke havde rørt en guitar siden 1968, men fik det dog hurtigt rimeligt "på plads".

Det gik faktisk rigtigt godt. Så godt, at værten på Rendez Vous under den efterfølgende frokost rejste sig og sagde, at han godt kunne tænke sig at gentage succes'en nogle måneder efter. Hvorefter produceren fra radioen rejste sig og meddelte, at så ville de også være der.

Så det hele gentog sig i januar 1986.

Her var vi så heldige, at låne salen på kroen i Arentsminde, hvor Johannes boede, til at øve lidt, mod at vi spillede et par timer nytårsaften. Honoraret var det vi, og vores koner kunne drikke. Jeg tror nok, de fandt ud af, at de havde lavet en dårlig aftale. Konerne drak nemlig kun champagne.

Publikum ville ikke lade os gå, så hatten gik rundt og indbragte en hel del penge. Så det blev til et par timer mere.

Da reunionbølgen så småt var begyndt på det tidspunkt, talte vi om en evt. gendannelse, men droppede det, idet geografien ville gøre det for besværligt.

Vores sanger, Leif Kerstein, blev herefter countrysanger i The Winchesters, som jeg nogle år efter havde et par gæstejobs med.

Jeg var sammen med Flemming Retbøll og en masse gamle Aalborg pigtrådsdrenge til et reunion arrangement arrangeret af Arne Lybech for 3 år siden. En rigtig sjov oplevelse. Mange havde ikke set hinanden siden slut 60'erne.

Flemming udgav desuden for et par år siden en bog om Tivoli Karolinelund i Aalborg, hvortil han bad mig skrive et par indlæg. Bl.a. om musikken på stedet.

 

 

Tidsskema:

28. 04. 85 Interview Nordjyllands Radio
05. 05. 85 Koncert/optagelse Rendez Vous
03. 06. 85 Radioudsendelse interview
10. 06. 85 Radioudsendelse koncert
05. 01. 86 Koncert/optagelse Rendez Vous
13. 01. 86 Radioudsendelse koncert

 

 

Musik Index

Til forsiden