ROLAND

Cube 60
Speaker-Amp (kuffert forstærker)

 

Cube 60 bringer den nuværende Cube forstærker serie til et højere niveau.

- Kraftfuld 60 watts output i et kompakt, 12" højttaler design

- Indbygget COSM guitarforstærker modeller, inklusiv JC, British Combo og R-Fire m.m.

- Ny "Dyna Amp" funktion giver en ekspressiv kontrol over ren og forvrænget lyd når man spiller "picking style"

- 6 klassiske indbyggede Roland effekter, inklusiv Chorus, Flanger, Phaser, Tremolo og uafhængig Reverb/Delay

- Flere udgange, inklusiv optage/høretelefonudgang, Line udgang, Tuner udgang og ekstern højttaler udgang (til at tilslutte eksterne kabinetter)

- Kanalskift, delay/reverb og effekt on/off kontrol via ekstern pedal (tilbehør).

Førpris : 3.290 kr.
Pris nu : 2.495 kr.
(2007 priser)

ref.:
http://www.bjoernholt.dk/Bj/www/Roland_Cube_60.asp

 

==================================================

 

CUBE - 60

Cuben er tilbage, spiller højere og er mere alsidig end nogensinde før, men stadig lige vidunderligt kompakt. Forbered dig på en gang smæk.

Tekst: Nick Cooper

Roland introducerede Cube-forstærkerne i 1980’erne som svar på den stigende efterspørgsel på forstærkere med høj kvalitet, men i kompakt, transportabelt letvægtsdesign. Cuben blev snart legendarisk og produktlinien blev udvidet med næsten 20 variationer over temaet. Som tro væbner ved enhver type liveoptræden man kan forestille sig, havde modellerne forskellig udgangseffekt, kabinet, effekter, størrelse af højttalerenhed og endda farve!

De tidlige modeller var baseret på analog elektronik. Ånden i de gamle modellers koncept og design har Roland bevaret og er stolte af nu at kunne fremvise den seneste og bedste model - Cube-60. Teknologien, der er gemt under kølerhjemen, er ganske anderledes end hos forgængerne. Dette skyldes at Roland i 1990’erne lagde kimen til en teknisk revolution med deres opdagelse af en metode, hvormed man digitalt kunne genskabe den karakteristiske lyd og virkemåden fra populære, analoge forstærkere. Det første produkt, der blev baseret på denne teknologi, var den verdensberømte VG-8 og teknologien blev kaldt COSM. Cube-60 bruger præcis denne teknologi, der giver to kanaler med de ni bedste forstærkermodeller, fra ultra-ren til beskidt!

Pump up the volume…
Der er rigelig smæk i en Cube-60 til at holde skansen i selv de mest øre-sønderrivende livesituationer. Højttalerenheden på 12” bliver drevet af et 60 watts udgangstrin, men det er ikke forklaringen på lydstyrken. For at en instrumentforstærker bedst muligt kan udnytte den strøm, der er til rådighed, skal forstærkerudgangen og enheden helst tilpasses hinanden for at give maksimal overførsel. Det ”sweet spot” kan du kun finde, hvis forstærkeren ”ser” den rigtige belastning og belastningen får den rigtige mængde forstærkerkraft. Mange forstærkerfabrikanter bruger ufleksible standardenheder, hevet lige ned fra hylden, hvilket gør at man faktisk er nødt til at lave justeringer i selve forstærkeren, hvis man vil opnå nogen som helst form for harmoni mellem forstærker og enhed.

Roland derimod, har skabt et unikt samarbejde med sin højttalerleverandør, som har skræddersyet enhederne fuldkommen. I tests spiller en 30 watt forstærker med en Roland custom-matchet højttalerenhed højere end en standardenhed med en dobbelt så kraftig forstærker. Check vores Micro-CUBE – den har en 2 watts enhed (ja, to!), som er matchet med forstærkeren og den spiller højere end større øveforstærkere.

Kan nu udvides
Cube-60 er den første af de nye modeller med stik til ekstra kabinet, så nu kan du sætte den til dit kabinet med 4x12” enheder og få flyttet noget luft! Denne feature blev demonstreret ved en præsentation i U.S.A. for nylig, hvor man placerede en Cube ovenpå to store 4x12” kabinetter. Demonstratøren gik grassat på guitaren og publikum var helt vilde og forbløffede over lydstyrken. Først bagefter afslørede man at Cuben endnu ikke var blevet forbundet til kabinetterne...

Styr på udtrykket
Den nyskabende Dyna Amp feature gør forstærkeren ekstremt følsom overfor dynamikken i dit spil. Vi har alle prøvet at trække en forvrænget lyd ned til en ren lyd ved at skrue ned for guitarens volume, og det kan en Cube-60 gøre mere effektivt end nogensinde, ved at kombinere to forstærkermodeller – en ren og en forvrænget. Når du ændrer styrken af dit plektoranslag kan du crossfade mellem de to kanaler, så du kan gå let og ubesværet fra ultra-ren lyd til dødsmetal.

Flere udgange
Der er også flere muligheder for at føre din lyd ud til omverdenen. Hovedtelefonudgang med forstærkersimulator og en lineudgang giver dig mulighed for både at øve for dig selv og lave direkte optagelser. Der er endda Tuner Out, så du kan tilslutte en tuner, uden at skulle have den i guitarens signalvej – en potentiel kvalitetsdræber i visse tuneres tilfælde.

Fantastisk lyd
Toppen af kransekagen er en indbygget selvstændig delay/rumklang plus en separat effektsektion med chorus, flanger, phaser og tremolo. Det er lige så praktisk som at have en masse Boss-pedaler indbygget i forstærkeren. Cube-60 er let at betjene med den enkle brugerflade, hvor du vælger forstærkere og effekter. Du kan skifte mellem kanaler og slå effekter til og fra med en almindelig dobbelt fodpedal, som Boss FS5U.

Konklusion
Rolands Cube er tilbage for fuld kraft og har fået en ordentlig opstramning, både ergonomisk og teknologisk. Hvis du leder efter en live- eller øveforstærker som er alsidig, med adskillige forstærkermodeller og integrerede effekter, masser af ind- og udgange, let transport og masser af lydstyrke, så check den ud.

ref.:
http://www.roland.dk/New%20Pages/PowerOn/Cube-60_48-49.pdf