Dato: 2019.Febr.17
Fra: Andreas Lauritzen
Til: CykelKurt
Emne: Søren Kierkegaard

Kære Kurt

Jeg vil gerne takke dig for det store arbejde som du har lavet med at lægge dokumentaren om Kierkegaard på nettet i tekstformat.

Jeg skal netop til at se 2. del af filmen i morgen med min 10'ende klasse i dansk og de forstår ikke så meget af den. Derfor har jeg kunnet bruge din hjemmeside som hjælp.

Der er kun en lille ting som jeg har bemærket og det er, at du betegner den daværende forstander af Testrup Højskole Jørgen Carlsen som "elev" i din ellers fremragende fremstilling af filmen.

Derudover, så er jeg ikke helt enig i din analyse til slut af Kierkegaard. Han har været helt umådelig central og vigtig for det moderne menneskes opfattelse af sig selv i en kompleks verden. Havde det ikke været for hans eget offer om at vælge forlovelsen med Regine fra og vælge forfatterskabet til, så havde verden været et væsenligt dårligere sted. Han gjorde et offer for menneskeheden. Han valgte at skrive om mennesket frem for sine egne behov og det må man virkelig have stor respekt og anerkendelse for.

Mange hilsner
Andreas Lauritzen

============

Hej Andreas,
tak for de konstruktive ord omkring Kierkegaard-siden. Det var for at komme ind i Kierkegaard's univers, at jeg besluttede at afskrive lyddelen til Anne Regitze Wivel's film - og selvfølgelig et forfængeligt håb om, at siden ville kunne bruges af andre end mig selv.

Det er nok især Kierkegaard's fjendskab på sine gamle dage overfor menneskeheden der gør, at jeg tager afstand fra ham. Men det skal selvfølgelig ikke forlede andre til at gøre det samme. Jeg er helt med på, at man kan have forskelligt syn på manden.

Især er jeg glad for, hvis afskriften af filmen's lydspor kan bruges til noget derude. Jeg startede med ingenting at vide om Kierkegaard, men føler trods alt at jeg ved en lille smule i dag - takket være Wivel's film og frem for alt takket være Johannes Møllehave, som er en fantastisk formidler (om man så er enig med ham, er en anden sag).

Mange tak for dit input!

Venlig hilsen
Kurt Starlit
aka CykelKurt
www.cykelkurt.com

============

 

Søren Kierkegaard

Post Index

Til forsiden