Erling Hermansen

 

Dato: 2016.Sept.20
Fra: Erling Hermansen
Til: CykelKurt
Emne: Central Caféen, Sleepwalkers m.m.

Hej Kurt.

Her er lidt pigtråds musikhistorie.

Min bror Knud Erik Hermansen (alias Denger) så en annonce i Berlingske Tidende, hvor et nystartet pigtrådsorkester søgte en trommeslager. Han ringede til Per Fessor og fik besøg af Fessor og sangeren Niels.

Min broder havde ikke sit trommesæt hjemme. Det var af fabrikatet Lefima, som var et italiensk sekundamærke købt hos en musikforretning i Frederiksborggade i København.

Da min broder ikke havde trommesættet hjemme og heller ikke nogen trommestikker, hentede han to spisebordsknive ude i køkkenskuffen og demomstrede sine evner som trommeslager ved hjælp af de to spisebordsknive nede på stuegulvet. Fessor og Niels var åbenbart tilfredse med min broders evner som trommeslager og hans musik smag.

Så blev bandet dannet.

Det bestod af Per Fessor lead guitar (som iøvrigt gik til guitarundervisning hos Mogens Træfod fra The Cliffters), Palle på bas og sangeren Niels på rythme guitar, og så min broder Denger på trommer.

Der blev øvet intenst i en lille lejlighed ude på Bispebjerg.

Min broder syntes det ville være fedt at få en på orgel med i orkestret.

I Damhus Tivoli var der talent-konkurrene om søndagen, hvor også Jan & Kjeld gjorde deres første optrædener. Tommy Seebach mødte også op og spillede bl.a. "Blueberry Hill".

Min broder henvendte sig til Tommy efter hans optræden, og spurgte om han ikke kunne tænke sig at komme med i et orkester og spille orgel. Det var han helt frisk på. De kørte på cykler hjem og talte med hans forældre, som sagde ok for at han købte sig et orgel og kom med i Sleepwalkers.

Det var historien om en meget ung Tommy Seebach's vej til pigtrådsmusikken.

The Sleepwalkers blev iøvrigt et ganske velspillende orkester. De blev f.eks. nummer 1 i Københavnsmesterskabet i Pigtråd, men måtte nøjes med andenpladsen, da det ikke var velset at de stillede op på scenen iført nattøj.

Trommeslageren Denger spillede senere med bl.a. Peter Belli & Les Rivals, Melvis and His Gentlemen, Teddy Edelmann, Seven Nine Thirteen, Elektro Swingers m.fl.

I 1964-1965 var vi i Hamburg, hvor vi bl.a. var i Star Club og i Top Ten og hørte en del bands.

De bands der spillede der - hold kæft hvor det swingede, vi tabte både næse og mund. Det var fantastisk at opleve Chubby Checker, Milli Small, Tony Sheridan & Beat Brothers.

Det var lidt om en tid, som aldrig kommer tilbage.

Mange hilsener
Erling Hermansen

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

Og endnu en mail fra Erling Hermansen:

 

Vedr. spillesteder, der var også et sted som hed RESI. Det lå i Hillerødgade, ikke så langt fra Nørrebrogade. Her spillede bl.a. The Black Devils, The Sleepwalkers, Melvis and His Gentlemen. Det var et rigtigt Nørrebro værtshus med billardstue og en bal sal.

Der var også noget der hed Ølandshus på Amager. Jeg ved at The Sleepwalkers nærmest i en periode var husorkester der. Hvem der ellers spillede der, ved jeg ikke.

Vedr. Hamburg, så kan du gå ind på YouTube og søg på Stammtisch Starclub. Der er en masse live optagelser fra Starclub i en god lydkvalitet. Hvis du er til Jerry Lee Lewis, er der en live koncert med ham fra 1964 med Nashville Teens som backing group. Den regnes for hans bedste live concert med fremragende lyd.

Jeg var, som jeg skrev til dig, i Hamburg. Musikken havde en speciel sound, som i dag kaldes The Hamburg Sound.

Det første sted vi besøgte, for at høre musik, hed Top Ten hvor bl.a. The Beatles spillede. Vi hørte Tony Sheridan & Star Combo. Ham Tony Sheridan, han kunne altså godt spille guitar, skulle jeg hilse og sige, og Star Combo var også noget af et Band. De spillede bl.a. et nummer som hed "Just A Little Bit".

Søg nummeret på YouTube, så kan du høre hvordan pigtråden lød i 1964. I Hamburg.

Ha det godt + Mange hilsener

Erling

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

Hej Erling,
tak for det tilsendte, jeg har været inde på YouTube og lytte, det lyder slet ikke så tosset.

Jeg har dog et enkelt spørgsmål til din første mail, hvor du bl.a. skriver:

"The Sleepwalkers blev iøvrigt et ganske velspillende orkester. De blev f.eks. nummer 1 i Københavnsmesterskabet i Pigtråd, men måtte nøjes med andenpladsen, da det ikke var velset at de stillede op på scenen iført nattøj."

Jeg forstår ikke rigtig, blev de nummer 1 eller to???

Kurt

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

Hej Kurt.

Konkurrencen blev afholdt i Bella Bio.

Første afstemning faldt ud til Sleepwalkers fordel. Og det var publikum godt tilfreds med.

Der blev nedlagt protest fra nogle af dommerne, fordi Sleepwalkers optrådte i Pyjamas.

Protesten blev ikke godt modtaget af publikum - mildest talt. Men dommerne ville ikke bøje sig.

Og så blev Sleepwalkers under stor utilfredshed nr. 2.

Jeg tror dommerne oprindelig havde planer om, helt at smide dem ud af konkurrencen. Men det turde de altså ikke.

Håber problemet dermed er afklaret.

Glad for at du fik hørt mine forslag på YouTube. Hamburg var jo trods alt dengang Pigtråds/Beat musikkens kuvøse i Europa.

Stor hilsen
Erling

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

Danke schön, nu dæmrer det i øst og jeg siger mange tak for det hele.

- CykelKurt

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

Med pigtråd på drengen (Bjarne Krohn)

 

Musik Index

 

Til forsiden