Dato: 2008.Febr.14
Fra: Kai Dalsgaard
Til: 'CykelKurt'
Re: DKO

Kære Kurt!

Tilfældigvis kom jeg ind på din hjemmeside ang. din tid på DKO. Det var interessant at læse om adskillige af de elever som jeg kendte i de to år jeg var lærer på DKO, nemlig i årene 1959-61. Du beder om rettelse til skemaet over lærere m.m. Jeg er uddannet cand. mag. i dansk og kristendomskundskab i stedet for det anførte.

Men måske mere interessant. For nogle år siden afleverede jeg mine diapositiver fra årene i Hellebæk til Københavns Rådhus - jeg vil tro at det var skoleforvaltningen. Det var så meningen at interesserede kunne låne dem derfra. Hvis det har din interesse så står de til din rådighed.

Vil du hilse mange af dem du nævner. Navnene vækkede mange minder hos mig. Det var for mit vedkommende to gode år, inden jeg kom på Århus Seminarium, hvor jeg virkede til 1991. Nu er jeg pensioneret, men stadigvæk aktiv med læserbreve, som du kan se på Google med politik. I ni år var jeg repræsentant for en åben miljøliste i Odder. Nu bor jeg med min kone i Ulfborg ca. 12 km fra Vesterhavet og er i nærheden af børnebørnene. Men hils endelig alle de kendte.

Venlig hilsen
Kai Dalsgaard

============

Kære Dalsgaard,
mange tak for din hilsen, jeg er meget glad for at høre fra mennesker, som har oplevet DKO i den periode jeg selv kender til: 1959-65. Internettet har vist sig som et fantastisk effektivt redskab i den forbindelse.

Som du sikkert ved, er der en forening for gamle skorper kaldet OHF - Opfostringshusforeningen. De optager elever såvel som lærere, DKO-personale og pårørende. Måske var det en overvejelse værd: OHF.

Derudover findes der et debatforum på nettet, som ikke hører under OHF. Det bestyres af Ole Rafn, og såvidt jeg er orienteret, kan alle med større eller mindre tilknytning til DKO deltage her: Yahoo Groups "Skorper"

Det glæder mig meget at høre om billederne, som du har overdraget til Københavns Kommune. Jeg lader oplysningerne gå videre til skorpe-debatten, så må vi se hvem der først rører på sig.

Venlig hilsen
Kurt Starlit

 

 

Dagbog fra DKO