Dato: 2008.Maj.08
Fra: Poul Mikael Allarp
Til: 'CykelKurt'
Re: Index til Blekingegadebanden II

Hej Kurt
Jeg henvender mig til dig, fordi jeg på Tidsskriftcentret laver en emneliste om Blekingegadesagen og jeg er lige faldet over dit index til Peter Øvigs bog (bind 1) om sagen, som jeg har tænkt mig at linke til. Du har jo ganske ret i, at det mangler i bogen.

Jeg vil i den forbindelse gerne høre om du evt. skulle have fortsat det gode arbejde med bind 2, og har tænkt dig at lægge det på dit site?

Tidsskriftcentret

Det er en del af Modkraft.dk

Direkte link til emnelisten Blekingegade-sagen

Derudover arbejder jeg også med at lægge et udvalg af artikler og pjecer udgivet af organisationerne bag Blekingegade-banden: KAK og KA.

Snylterstaten.dk

Med venlig hilsen
Poul Mikael Allarp

============

Hej Poul Mikael,
det glæder mig at indekset kan bruges til noget. Desværre orker jeg ikke foreløbig at fabrikere et indeks til bind 2 også. Måske senere, jeg vil tænke over det.

Såvidt jeg husker, dukker der ikke ret mange nye navne op i bind 2, hvis overhovedet nogen, så til at finde ud af, hvem der er hvem, tror jeg stadig at indeks 1 er tilstrækkeligt.

Modkraft, ja vi mangler i den grad en stærk venstrefløj til at tage kampen op mod en hoben borgerlige aviser og politikere.

Jeg kan sagtens forstå Blekinge-drengenes harme over verdens tilstand, selvom bandens intelligens og energi sikkert kunne have været bedre anvendt i lovlig politisk virksomhed. Som det er nu, er de jo bare blevet udråbt som nogle dumme svin, der heldigvis i sidste ende blev fanget af policen. Man undgår behændigt (med Øvig Knudsen's bog som en respektabel undtagelse) at forholde sig til baggrunden for deres handlinger.

Personlig er jeg blevet en træt gammel dreng, der bare vil have fred og ro og roomservice (som en eller anden engang udtrykte det). Jeg orker ikke mere ballade, men sympatiserer ikke desto mindre med de (unge), som ufortrødent vover og orker. Der er stadig mange ting i vores samfund, som trænger til en justering. Mildt sagt.

Venlig hilsen
Kurt Starlit

 

--------------------------------------------------
Kort Nyt
2007.Juni.08
Gys i andedammen

Blekingegade-sagen vedrører en gruppe mennesker, som begik alvorlig kriminalitet med det politiske formål at støtte især PFLP (Popular Front for the Liberation of Palestine). Efter opdagelsen af lejligheden i Blekingegade nr. 2, som var "bandens" tilholdssted, fik sagen navn efter adressen.

..."begik alvorlig kriminalitet", ja det kan man roligt sige. Til min 60 års fødselsdag modtog jeg bogen om Blekingegadebanden. Den er vanvittig spændende, overgår med et realistisk gys diverse action-film og -bøger, og så er det endda skinbarlig virkelighed fra den hjemlige andedam. Især synes jeg forfatteren klædeligt har undgået moralske fordomme, men loyalt fortæller om hovedpersonernes personlige, familiære og sociale baggrunde samt ikke mindst: politiske motiver. Eneste anke mod bogen er det manglende stikordsregister. Det har jeg til gengæld konstrueret parallelt med læsningen, og stiller det HERMED vederlagsfrit til rådighed.

Blekingegadebanden stod bag flere forbrydelser

Blekingegadebanden en bestseller fra dag ét

Wikipedia

Gribende og gysende

Kapitel 1: Arrestationen (1989)

Kapitel 6: Verdensbank (1970)

Peter Øvig Knudsen
--------------------------------------------------

 

Stikordsregister "Blekingegadebanden" bind 1 (Den danske celle).

Stikordsregister "Blekingegadebanden" bind 2 (Den hårde kerne).

 

Til forsiden