2010.Jan.04

Hej Kurt,

Jeg må korrigere dig på et punkt, nemlig ang. Musikhjørnet på Strandbulevarden.

Omkring 1959-1960 kom jeg meget i forretningen og købte forstærker og guitar.

Svend Olaf Møller spillede rigtig nok på harmonika og han var god til det. Han var også tidligt i gang med at udvikle elektronik, så ledningen mellem guitar for forstærker kunne undværes. Og tro det eller ej, han lavede selv det hele.

Penge havde vi ikke nogen af, så en Fender Strat. var uopnåelig. Den lurede Svend Olaf hurtigt, så han begyndte at lave en Fender Strat. kopi, og kaldte den, ikke Møller eller Holler men ”Moller”. En forstærker af samme navn blev det også til. De sidste dele til en Moller guitar købte jeg af Svend Olaf’s far. Den er aldrig lavet færdig, men jeg har den endnu.

Årsagen til at det hele stoppede var kærlighed. Svend Olaf havde imod alle odds fundet en pige der elskede ham, så han løb fra det hele. Hans forældre stod tilbage med forretningen. Hans far, der var maler og finansierede forretningen, måtte lukke.

I 1979 var jeg så meget ved muffen, at jeg kunne købe en Fender Strat, ja sågar to, en perlemors hvid 1979 Anniversary og en sort Strat samt en Fender Vibrolux rørforstærker. I 2009, altså 30 år efter købet, har jeg solgt det hele til Åge Jensen.

Min svoger hævder at han kender dig, hans navn er Lasse Hagen. Han boede i skoletiden i Telemarksgade, men flyttede senere til Dovregade. Jeg er gift med hans søster Tove, som jeg lærte at kende i 1960. Vi giftede os i 1963 og er det stadig.

Med venlig hilsen
Henning Sørensen
Faarevejle Alle 1
5900 Rudkøbing

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hej Henning,
tak for oplysningerne, det er meget morsomt at høre om Svend Olaf og hans dynamiske forretning.

Lasse Hagen, åh ja, vi var klassekammerater på Sundbyvester Skole sidst i 1950'erne. Du må endelig hilse ham!

Stor hilsen og tak
Kurt Starlit

 

 

Musikhuse, del 2

 

Rockscenen i 1960'erne

 

 

Til forsiden