From: Per Søfeldt Jessen
To: Cykelkurt
Date: 2010.Febr.20
Subject: Rettelse til Rocken i 60'erne

Hej Cykelkurt

Bare en lille kommentar til det sludder som Henning Sørensen fra Rudkøbing skriver:

Navnet Holler stammer fra en sammentrækning af Holberg og Møller.

Holberg står for Holberg Radio, som på det tidspunkt var "Danmarks største stemme", idet ejeren Preben Hansen udlejede højttalergrej til alle store ting i København, som f.eks. 1. maj demonstrationer på Rådhuspladsen og Christiansborg Slotsplads o.s.v.

Preben Hansen fra Holberg Radio leverede de første sluttrin baseret på rørene EL34 til Holler forstærkerne. Problemet med disse trin var, at ledningen til rørernes glødestrøm var for spinkel 0,25 kvadrat blød ledning. Der gik 6 A glødestrøm i de fire EL 34 og det lille ECC 82, så denne ledning brændte af efter noder.

Jeg, som var ansat i Musikhjørnet, har skiftet stort set alle disse glødestrømsledninger, men da var skaden jo allerede sket for en musiker der var på job.

Dette, samt at Alfred Christensen i Jylland, som fra starten havde leveret harmonikaer til Svend Møller, nu begyndte at sælge et eget udviklet mærke af forstærkergrej, nemlig Selmer, hvor han bl.a. sponserede Hit House og Peter Belli m.fl., gjorde sit til at salget af Holler stille og roligt gik ned, selv om vi satte verdens bedste sluttrin (et Leak rørtrin) i bunden af de nyeste Holler forstærkere.

Vedr. Holler guitaren, så var det et samarbejde med en nordsjællandsk kammerat Freddy, der startede denne lille produktion. Vi i Holler fik solgt omkring 200 stk. af en for sin tid fantastisk HOLLER-guitar. Freddy fik produceret omkring 20 guitarer i sit eget navn Freddy.

Der har aldrig været lavet seriøst grej under navnet Moller.

Der er lavet en del halvprofessionelt grej under navnet Sefler. Sefler Electronic var et lille selskab, som bestod af mig selv, Sv. O. Møller, Preben Hansen, samt en god ven og fotograf Mogens Jørgensen.

Se eventuelt en af mine hjemmesider: www.pers-verden.dk

Hilsen
Per Søfeldt

 

 

PS.
Jeg er kammerat med Sv. O. Møller, og har været det fra vi var omkring 16-20 år.

 

 

 

 

Henning Sørensen (Musikhjørnet & Kugleøje)

 

Rockscenen i 1960'erne

 

 

Til forsiden