THE STRANGERS
(Danmark)

The Strangers har optrådt sammen med bl.a. The Javalins og Crazy Rockers

 

The Strangers in 1965

The Strangers 1965, v-h:
Jørn Jensen (trommer),
Johannes Jensen (basgitar),
Preben Nielsen (rytmeguitar),
Henning Nør (sologuitar) og
Chris Brøbeck (sang).

 

Affiche

The Strangers er ikke den hollandske gruppe som de fleste kender, men en dansk gruppe af samme navn. Hvorfor findes den så på en hollandsk side om indorock?

Forklaringen er, at jeg via internettet kom i kontakt med lead guitarist Henning Nør fra den forlængst hedengangne danske gruppe The Strangers. Gruppens interesse for indorock skyldes, at de ofte optrådte sammen med indobands i Danmark, bl.a. The Javalins.

Historien om The Strangers begynder i 1961, hvor Henning Nør møder brødrene Johannes og Jørn Jensen og beslutter at danne et band sammen med dem. På dette tidspunkt er de alle fans af den engelske instrumentalgruppe The Shadows.

Henning Nør kender i forvejen de fleste af The Shadows' guitarsoli, så derfor bliver de hurtigt enige om, at Johannes Jensen skal spille bas og Jørn Jensen tage sig af trommerne.

Snart bliver instrumenter og øvrige udstyr anskaffet, og gruppen begynder at øve under navnet The Strangers.

Kort efter bliver Leif Kerstein optaget i gruppen. Han har en god sangstemme og spiller desuden rytmeguitar. Gruppe udvikler lidt efter lidt deres egen spillestil og er efterhånden klar til deres første offentlige optræden.

Efter nogle år bliver Leif Kerstein erstattet af Preben Nielsen på rytmeguitar. Derfor består gruppen nu af fire musikere, som mangler en sanger. Heldigvis varer det ikke længe, før Chris Brøbeck dukker op. Han er en fremragende vokalist, og er desuden med til at udvikle gruppen musikalsk.

I 1966 forlader Johannes Jensen (basguitar) og Chris Brøbeck (vokal) gruppen. De bliver erstattet af Ole Uhrenholt (bas og vokal). Senere, i 1967, forlader Jørn Jensen (trommer) bandet og erstattes af Poul Høst Jensen.

Samme år føjes en ny sanger til gruppen: Børge Olsen. Med hans indlemmelse i gruppen sker der igen en signifikant ændring i gruppens repertoire. Mange sange fra The Searchers og The Hollies repertoire bliver anvendt med stor succes. Gruppen turnerer jævnligt i Danmark - ofte sammen med The Javalins (se billede) og Crazy Rockers.

I 1968 kommer gruppen ud i store problemer, idet tre af dens medlemmer bliver indkaldt for at aftjene deres værnepligt i den danske hær. I denne periode er der i forvejen en række omstændigheder (arbejde, ægteskab, børn m.m.), som gør det svært at holde sammen på gruppen. Derfor standser samarbejdet med udgangen af 1968.

I 1985 bliver gruppen samlet med den samme besætning som i 1963, og optræder ved en reunion koncert på spillestedet Rendez Vous i Aalborg. I 1986 bliver arrangementet gentaget en enkelt gang. Efter dette har gruppen ikke været samlet.

Der findes billeder fra 1985-koncerten på Rendez Vous og en video fra 1986-koncerten. De vil muligvis senere blive lagt ud på siden her.

 


Leif Kerstein,
som var medlem af The Strangers i den første periode, spillede professionelt i Danmark med sin gruppe Leif Kerstein & Winchesters i en årrække. Søg gruppen via nedenstående link:

Leif Kerstein & Winchesters

 

The Strangers in 1966 in de Hit-Club
The Strangers 1966 i HitClub, v-h:
Preben Nielsen (rytmeguitar),
Ole Uhrenholt (basgitar & sang)
Henning Nør (sologuitar) og
Jørn Jensen (drums).

 

The Strangers in 1967
The Strangers 1967, v-h:
Henning Nør (sologuitar),
Poul Høst Jensen (drums),
Preben Nielsen (rytmeguitar) og
Ole Uhrenholt (basguitar & sang).

 

The Strangers in 1962
Et af de første fotos af The Strangers fra 1962, v-h:
Henning Nør (sologuitar),
Johannes Jensen (basguitar),
Leif Kerstein (rytmeguitar) og
Jørn Jensen (drums).

 

The Strangers in 1964 - Tivoli-Land
The Strangers 1964 i forlystelsespark Tivoli-Land, v-h:
Jørn Jensen (drums),
Chris Brøbeck (sang),
Preben Nielsen (rytmeguitar),
Johannes Jensen (basguitar) og
Henning Nør (sologuitar).

 

 

Med tak til Henning Nør for billeder og info.
Henk Looijestijn
email: indorock@xs4all.nl

 

 

Tilbage til hovedsiden

 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

OBS!
Ovenstående er en dansk oversættelse af den originale side på hollandsk. Hvis teksten trænger til en justering, eller du har andre kommentarer, skriv venligst til:


Venlig hilsen
Kurt Starlit
aka CykelKurt