Date: 2021.Jan.17
From: Dorrit & Sandy
To: CykelKurt
Subject: Musikhilsen fra Amager

Goddag Kurt Starlit.

Min kone og jeg har et par gange snused' lidt rundt på din hjemmeside, og ikke mindst de fine historier om musiklivet der har været dit omdrejnings-punkt.

Vi er bosiddende på Amagerbrogade. Min kone er Amagerkaner og har gået på Sundbyvester Skole, som du. I 25 år har vi været rejsende musikere og sunget og spillet alle hvide vegne henne. Min kone er opvokset med AmagerMusikken og alle de gamle musikere fra starten af 70erne og op igennem. Jeg er tilflytter fra det jydske land, og kom hertil Øen i slut 80erne. Før jeg indtog Kbh. blev det også til meget musikrejserier rundt omkring, hist og pist og allevegne og her og der.

Ja, der er desværre mange skønne venner og musikkolleger fra dengang som ikke fik lov til at blive særlig gamle. Vi har mistet rigtig rigtig mange af disse dejlige kapaciteter....!!

Vi har helt sikkert mange fine oplevelser at udøse af på begge sider, fra os og dig imellem. Vi har kendt så mange skønne gudsbenåede sangskrivere og musikere af alle slags som har haft stor betydning for både min kone og jeg, det er dejligt at tænke på. Vi har rigtig mange sange og tekster fra nogle af disse prægtige magiske kunstnere.

Vi skriver også selv sange, men har aldrig rigtig indspillet noget kun demoer o.s.v.

Det er svært at stoppe dette skriveri når man først kommer igang. Men slutter foreløbig for denne gang og håber vi kan skrives ved, eller mødes igen hvis verden står til den tid.

De allerbedste musikhilsner fra Ama'r

Dorrit og Sandy

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Kære Dorrit & Sandy,
mange tak for jeres fine brev, det glæder mig at høre nyt fra Amager, som jo også er mit hjemsted - det er her hjertet bor. Min mor og stedfar (plus jeg selv og søster og lillebror) boede i mange år i Gullandsgade, lige overfor cigaretfabrikken Chr. Augustinus Fabriker (med eet K) som der stod på gavlen.

Jeg vil sgu gerne mødes med jer, men synes vi skal finde et (forholdsvist) neutralt sted at starte, Hviid's Vinstue på Kgs. Nytorv er et fantastisk sted at udveksle memoirer.....nå nej, det er jo coronatider, men ellers kan man få tre halve stykker smørrebrød og en grøn Tuborg her for omkring 80 kroner på Hviid's, og så kommer humøret ligesom på plads.

Rent spillemæssigt har jeg droslet ned på mine gamle dage, har i dag kun en 6-strenget western guitar, med indbygget elektronik, så den i givet fald kan tilsluttes en forstærker. Desuden en trådløs mikrofon og en lille trådløs forstærker, så det hele kan forstærkes lidt op. Spiller lidt til familiekomsammen og den slags, men det er helt klart i småltingsafdelingen.

Spillekarrieren er beskrevet kort (meget kort) HER.

Hvad spiller I af instrumenter?

Det kunne sikkert være sjovt at mødes et sted og afprøve mulighederne, jeg har tekst og akkorder (sommetider endda noder) til de fleste sange som jeg fumler rundt med. Jeg er tom for ideer i øjeblikket til hvordan og hvor vi kan mødes,, men vil gerne høre mere fra jer, inden vi evt. finder ud af noget.

Mit Herzlische Grüssen
fra Kurt Starlit
aka CykelKurt
www.cykelkurt.com

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++

 

2021.Jan.17
Svar på Til-Tale fra Ama'r til Eastern Bridge.
Fra: dorrit bak
Til: cykelkurt@cykelkurt.com

Kære KURT.

Tusinde Tak for din søde tilbagemelding! Det er spændende!

Vi vil også frygtelig gerne mødes med dig, det glæder vi os vildt meget til.

Ja Ama'r er et forrygende skønt sted at leve sit liv. Man lærer meget af Amagerfolket.

Der er og har været så mange dygtige mennesker på alle fronter. Rigtig mange i musik-branchen og kunstens verden kommer fra Øen. Tilbage i 30'erne/40'erne fødtes på Amager, den verdenskendte George Frederik Ulmer (George Ulmer). Han havde først karierre som bokser og siden som sanger og sangskriver. Han lavede flere sange som blev kendt verden rundt. Blandt andet ("Pigalle").

Så er der jo den allesteds nærværende Frede "Fup" Nordbrink fra Ballonparken. Michael "Mick" Rasmussen ("MusikMick"). Michael spillede jo blandt andet i bandet "CYRK" med brødrende Stig, Svend og Ivan Christensen. Det var sgu da nogen fandens dygtige unge mennesker, og de fyrede den af med det dejligste progressive syrerock. De boede på Brigadevej (Brigadegården).

Den yngste af brdr. Stig døde desværre tilbage i 90'erne. Han var desværre på de tunge stoffer... Svend Christensen bor i dag på Præstø og har det ifølge sig selv ret godt. Han har den fedeste hjemmeside, se det under hans navn eller under Amagerhistorier. Han har lavet de feeeeedeste sange og melodier, det' bare rent syretråd DYRK HAM! Svend skriver og fortæller så mange spændende historier fra hans liv på Amager i musikkens tjeneste, jeg skulle hilse og sige at det er ikke spor kedeligt!!!

Dorrit er min sangerinde og hun synger så smukt at englene græder. Hun tager også gerne mundharpen frem når lejligheden byder sig. Jeg Sandy synger og spiller guitar, bas, og lidt percussions ting. Jeg spiller trådløst på guitaren, så det er bare at plugge på. Vi har også et par fede forstærkere (AER 60w) som vi synger i, ligeså guitarforstærkere. Jeg har både en bas, elektrisk, spansk, og western guitar, alle er med pickupper.

Dorrit og jeg er henholdsvis årgang 1964 og 1962. Så vi er lige et par år yngre end dig.

Vi vil også meget gerne mødes med dig, og "HVIDS VINSTUE" er jo et dejligt sted, hvor Kunstnere mødes. Så det gør vi ved først kommende lejlighed der byder sig. De har måske lukket i øjeblikket? Det ved jeg ikke helt. Men hvis der er, så mødes vi når de åbner igen, det kan forhåbentligt ikke vare så længe, VEL!

Det var vist hvad vi kunne vride af os for denne omgang, men vi vender jo tilbage lige pludselig før vi ved af det. Tag lige og hold dig munter så længe som muligt!!!

H E R M E D   S I G E R   V I   T A K   F O R   D E N N E   G A N G!

Og HEJ så længe..............

Mange Ø-Hilsner

Dorrit og Sandy.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Re: MusikHilsen fra Ama'r
2021.Jan.18
Fra: dorrit bak
Til: cykelkurt@cykelkurt.com

Hej KURT.
Ja, det er ikke for at trætte dig med vores lange skriverier, men vi har lige et par spørgsmål vi vil spørge dig om.

Dorrit havde engang en svoger som desværre ikke er mere, Bent Jensen, som havde mange tilnavne/øgenavne ("Radio BENT") ("AtomJensen") og flere. Han havde gennem årene flere radioværksteder m.m. på Amager. Bl.a. i Halgrensgade, vist også Holmbladsgade. Han spillede også lidt musik i de gode gamle dage.

En af vores rigtig gode venner hed Freddie Martin fra Yes Indeed. Han var også en gammel Ama'rRod. Men boede mange år i Søborg. Ham har du måske også kendt.

Vi har haft stor stor glæde og fornøjelse af din hjemmeside. Den bliver flittigt læst af mange i familien, og flere af vores venner elsker at læse alle de spændende Amagerhistorier.

Forøvrigt skal vi til koncert i Ama'r Bio til maj, med ACHE (Finn og Torsten Olafsson), hvis alt går vel. Vi skriver nogen gange med FINN. Koncerten var egentlig programsat oktober sidste år, men så satte coronaen ind og spændte ben.

Nu slutter vi af for denne gang og ønsker dig et godt 2021.

Med ønske om at vi kan mødes en dag.

Hyg og Hejsa..
Dorrit og Sandy

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Re: MusikHilsen fra Ama'r
2021.Jan.18
Fra: cykelkurt@cykelkurt.com
Til: dorrit bak

Hejsa igen,
tak endnu en gang for diverse skrivelser, det er morsomt at få brev fra jer, det er ligesom at modtage et brev fra en anden tid (og det skal opfattes rosende).

Ang. Bent Jensen, så tror jeg ikke jeg kender ham, selv om jeg blev udlært radiomekaniker i 1974, og derfor måske i det mindste burde have hørt om ham. Husk også på, at til trods for mit følelsesmæssige tilhørsforhold til Amager, så har jeg jo ikke boet mange år derude. Det var mest i barndommen, min bedstemor i Jylland døde i 1955, Jeg boede hos mine bedsteforældre i Sdr. Tranders indtil bedste døde i 1955. Så var det over til min mor i København, som i mellemtiden havde fundet sig en ny mand. I 1959 kom jeg på kostskole i Nordsjælland (Skorpeskolen i Hellebæk), og herefter blev det kun til korte besøg på Amager.

Amager har jo kendt mange berømtheder, f.eks. dem du nævner, men også fodboldspillerne Søren Lerby og Frank Arnesen kommer ude fra det forblæste Amager. Lerby spillede vist endda i Fremad Amager.

Selvfølgelig skal vi mødes en dag, når coronablæsten har lagt sig lidt, jeg synes stadigvæk at Hviid's Vinstue er et godt mødested, men i princippet kan det jo være hvorsomhelst.

Ang. Yes Indeed, så hørte jeg dem en enkelt gang i Karrusellen, men mit kendskab til dem er uendeligt lille, så jeg har ikke nogen færdig mening om gruppen. Jeg har skrevet lidt om oplevelsen i Karrusellen i 1967:

Rockscenen i 60'erne

Jeg har oplevet mange grupper live, og nydt at skrive om disse oplevelser, dels som en personlig dagbog, dels for (forhåbentlig) at glæde andre med skriveriet.

De sidste par år har jeg kunnet mærke hvilken vej det går, at tiden er inde til at bruge tid på andet og mere end musikken, det er det jeg prøver på nu. Derfor kunne det alligevel være morsomt at møde Dorrit & Sandy, og se om vi evt. kan finde ud af noget sammen.

Mit sidste værk er websiden om Musikhuset Aage Jensen og efterfølgeren 4SOUND, især har jeg været interesseret i at finde ud af, hvem gamle Aage egentlig er. Takket være hjælp fra en række mennesker, især hans datter Annemette Jensen er der kommet en rimelig beskrivelse af Aage ud af det:

Nå, men jeg må videre i programmet, vi holder forbindelsen og mødes når det igen er muligt.

Stor hilsen
Kurt Starlit
aka CykelKurt
www.cykelkurt.com

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Musik Index

 

Front Page