Dato: 2008.Tirs.24
Fra: Ellen Jensen
Til: CykelKurt
Emne: Sdr. Tranders

Hej CykelKurt,
Ved ikke hvem du er, men kom tilfældigt ind på din hjemmeside og læste om dine oplevelser i Sdr.Tranders. Der så jeg nogle navne som jeg genkendte. Du nævner bl. a. Christian og Irene og deres sønner. Dog kan jeg sige at de også har en søn der hedder Henning. Ham legede jeg med som barn.

Min bedstemor Elna var gift med Viggo (Irenes far). Jeg, mine søskende og næsten alle mine mostre og onkler er barnefødt i Sdr. Tranders. Mine forældre hed Jensigne og Peter Møller. Mine søskende hedder Else, Inger, Grethe, Gregers og Kirsten. Også vi gik i den "lille" og "store" skole ved lærer Sørensen og Frk. Uhrenholdt.

Hilsen Ellen Jensen (født Møller)

============

Kære Ellen Jensen,
mange tak for oplysningerne fra Sdr. Tranders, jeg er meget glad for at høre "nyt" om gamle dage.

Jeg er med på at Christian og Irene havde fire sønner, Viggo, Erling, Leif (som jeg var jævnaldrende med, døde i en tidlig alder p.g.a. noget med hjertet) og Henning. Sidstnævnte så jeg lidt til midt i 1970'erne, hvor han gjorde sig som sanger i en rockgruppe....jeg mener de var i fjernsynet dengang. Jeg spillede engang med min egen gruppe på Arden Kro ved Randers (forhåbentlig husker jeg bynavnet rigtigt), hvor han kom ned og hørte os. Han må have været 18 -20 år på dette tidspunkt.

Din bedstemor husker jeg ikke så tydeligt, men til gengæld kan jeg huske Irenes far Viggo med hvidt hår, når han af og til kom ud til ishuset. Var det ikke et af de lokale børn som ekspederede der? Ihvertfald fik jeg engang en isbåd af en ung karl fra Gregers gård. Han var meget flink og venlig over for mig, mens de ældre karle til gengæld ikke var særlig søde ved ham - de virkede vel nærmest som lidt stupide slagsbrødre.

Min mor snakkede meget om en lærer (Theter eller noget i den retning), som underviste alle elever på een gang (der var vist kun een klasse til samtlige børn i den lille skole), men det var før min tid.

Jeg går stadigvæk og kommer i tanke om mange små begivenheder fra Sønder Tranders, som jeg på trods af alle årene kan huske - ikke tidsmæssigt sammenhængende, men enkeltstående. Det er min plan at skrive videre om tiden i Sdr. Tranders, lidt efter lidt. Hav tålmodighed!

Venlig hilsen og mange tak
Kurt Starlit

============

Ellen Jensen har efterfølgende været så venlig at undersøge en række af mine spørgsmål omkring personer i datidens Sdr. Tranders. Jeg siger endnu en gang mange tak og lægger (i det omfang det er relevant) oplysningerne ud på siden om Sdr. Tranders.

 

Til forsiden