Date: 2020.Marts.25
From: Jørgen Gammelgaard
To: CykelKurt
Subject: Musikhuset Aage Jensen

Hej Kurt,
jeg har flere gange været inde på din hjemmeside, og falder fuldstændig i staver og drømmer tilbage til tresserne.

Jeg kan oplyse at jeg i 1962-1963 købte min 1. forstærker, det var en VOX AC30, fordi The Shadows spillede på det mærke.

Det var hos Aage Jensen i Stengade. Jeg husker det lige så tydeligt da jeg købte den, fordi Aage's butik lå nogle få trin ned af gadeniveauet.

Den havde 2 stk. 12" blå Jensen højttalere og var meget tung, jeg baksede med den op ad de få trin, så den ikke fik skrammer.

Jeg husker at den kostede ca. 3.000 kroner.

Jeg spillede på en rød Høfner blokguitar købt hos Blue Boys på Gl. Kongevej og ønskede mig også en Fender Stratocaster, som jeg havde set hos Hagstrøm.

Jeg husker også at ekspedienten var lidt af en gnavpot.

Prisen på Fender Stratocaster var ca. 3.000 kr., det havde jeg ikke råd til, fordi jeg også skulle have en Everton knallert med masser af chrom, så jeg kunne komme frem og tilbage på arbejde og øvning.

Jeg handlede også hos Aage, da han flyttede til Aabenraa, senere 4 Sound.

Ja op til den triste lukning kunne jeg mærke på stemningen de 2 sidste år, at det ikke gik så godt, servicen faldt drastisk, de havde ikke de varer jeg efterspurgte m.v.

Trist, men jeg mindes alle de aftner jeg har stået og kikket på vinduerne og Hans kom ud af butikken efter lukketid og spurgte om den eller det skulle pakkes ind.

Jeg spiller stadig i en alder af 73 år og tænker stadig på tresserne, det var jo i den tid det bedste skete på rekordtid.

Tak for dine indlæg.

Med venlig hilsen
Jørgen Gammelgaard

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Hej Jørgen,
mange tak for et konstruktivt brev, jeg er meget glad for at høre fra dig - især fordi du i sin tid har købt instrumenter hos Aage i Stengade.

Det er jo "the missing link" i efterforskningen af Aage Jensen, fordi det længe har været usikkert, hvornår Aage egentlig boede i Stengade.

Takket være dig kan vi nu slå fast, at det må dreje sig om årene 1962-63.

Gert Michelsen har købt udstyr i forretningen Kapelvej 11 i 1961, og i 1964 åbner butikken på Åbenrå, så Stengade i årene 1962-63 lyder ikke helt tosset.

Stor hilsen og tak
Kurt Starlit
aka CykelKurt
www.cykelkurt.com

 

 

Musikhuse

 

Musik Index

 

Front Page