Mail fra Lars Eriksen:

Date: 2020.Jan.08
From: Lars Eriksen
To: CykelKurt
Subject: Skagen

Så tilfældigt din side om rejser, hvor du påstår at Skagen har 2 millioner turister om året.

Her i Bramminge hvor jeg bor er vi heldige hvis der bare kommer to tusind om året.

Hvad er det de gør rigtigt i Skagen?

Hilsen
Lars Eriksen
Bramminge

 

============

 

Hej Lars,
Tallet med de to millioner besøgende stammer fra Skagen's borgmester, som fremlægger det famøse antal i forordet til en lille bog om byens historie og mange seværdigheder - udgivet af byens turistbureau.

Og noget de jo gøre rigtigt oppe i Skagen, når de kan tiltrække så mange turister hvert år.

Jeg er bestemt ikke specialist udi det turistmæssige, men udtaler mig som almindelig besøgende i Skagen. Som udenforstående får man (jeg) det indtryk, at Skagen er en dynamisk by i bevægelse. Det er altså ikke nok med et støvet museum omkring en gammel maler, som døde for mange år siden, eller en tilsandet kirke som antyder hvordan tingene var engang i fortiden.

Skagen havn er for eksempel forlængst gjort klar til modtagelse af store krydstogt skibe, hvor hvert anløb let resulterer i tusinde turister. De mange gæster giver beskæftigelse i turistindustrien, men byen har også en række andre aktiviteter, såsom et stort skibsværft, et lille bryggeri, en række festivaler, en skibsførerskole, en videnskabelig fuglestation, en stor fiskeauktion, hvor alverdens fiskere hver dag lander deres fangst. Ikke mindst er der de mange friluftsområder med tilhørende aktiviteter, som trækker turister til.

Skal man sige det kort, kan man sige at der sker noget i Skagen. Byen er alt andet end stillestående - året rundt. Det må være den vigtigste forklaring på de mange turister.

Tak for et godt spørgsmål!

Venlig hilsen
Kurt Starlit
aka CykelKurt
www.cykelkurt.com

 

 

Skagen