Dato: 2013.April.24
Fra: Viggo Knackstredt
Til: 'Cykelkurt'
Re: Mælkepoppen i København

Jeg fandt din webside om Alt det andet... og læste den med stor interesse, idet jeg leder efter information om mælkepoppen i København hvor jeg først mødte den pige, som jeg senere hen giftede mig med efter at have emigreret til Australien.

Dagen vi mødtes var den 14. Nov. 1964.

Jeg forstår i dag at der var flere mælkepopper i Danmark, hvilket jeg ikke vidste dengang som en 16 år fyr. Jeg forstår at formålet med din webside ligger andetsteds og jeg er allerede meget glad for den information som den har bragt til dagens lys. Dog, jeg vil jeg være dig utrolig taknemmelig hvis du er i stand til at give mig nogle flere detaljer som vil kunne hjælpe mig på vejen. Disse inkluderer:

• Hvornår blev mælkepoppen i København etableret? Jeg selv tror at det var i 1964, men det er jo ikke nøvendigvis rigtigt.

• Jeg ser at du referer til Jomfruburet på din site. Kan du verificere at Mælkepoppen i København og Jomfruburet lå side om side i 1964?

• Jeg har den følelse at de gjorde efter at have set på din site. I så tilfælde tænker jeg at Jomfruburet lå nærmest til Rådhuspladsen og bestemt på samme side af vejen. Er det mon rigtigt?

• Jeg var ikke klar over at der var live bands som spillede nogle af stederne. Var det også tilfældet i København?

• Da jeg var der i 1964 var der kun borde og stole og selve baren langs bagvægen, hvor man kunne bestille sin milkshake. Der synes ikke at have været plads til et band. Er det mon rigtigt?

Jeg takker dig på forhånd og håber at høre fra dig.

Venlig hilsen
Viggo Knackstredt

 

============

 

Tak for alle spørgsmål, men jeg er bestemt ikke specialist udi Mælkepoppen - kom der kun ganske få gange - så vi må bede andre, der læser dette, om at hjælpe!

Dog er det værd at bemærke, at mejerigiganten Arla på sin side om Mælkepop på Axeltorv giver svar på nogle af spørgsmålene:

- Året er 1964, og landets fire Mælkepop’er har lagt sig i spidsen med at vise de unge, at man skam godt kan hygge sig uden alkohol. Bag projektet står Karolines Køkken, der et par år forinden – med stor succes – testede idéen.

- .....ved særlige lejligheder kan man være heldig at møde både Johnny Reimar og Dario Campeotto.

- De fire Karoline Mælkepop’er slutter i 1966...


Det må betyde, at Mælkepoppen i København levede et kort, hektisk liv fra 1962 til 1966 med lejlighedsvis optræden af solister og orkestre (se f.eks. billedet af The Cliffters).

Vedr. placeringen af Mælkepoppen, så lå der både en ved siden af Jomfruburet (det var der jeg kom) og en på Axeltorv (håber jeg husker rigtigt).

Jeg kan vist desværre ikke komme svarene nærmere end dette. Det vil derfor glæde mig meget, hvis andre vil træde til. Skriv venligst til:


Venlig hilsen
Kurt Starlit
aka CykelKurt

 

Post Index

Cykelkurt forside