Date: 2014.Nov.28
From: Willie Charlie Sommer
To: CykelKurt
Subject: 6D

Hej Kurt,
Tak for en god 6 dages side, der findes jo ikke så meget om denne fascinerende disciplin - så det er dejligt, at du har samlet så meget information.

Jeg er selv tidligere drengerytter fra Ordrupbanen i starten af 1980'erne, og søn af en tidligere 6 dages arrangør, så jeg er opvokset med det og kom første gang i Forum i 1978, og blev grebet af det hele, især cykelløbet som for mig er langt mere spændende end landevejsløb.

Har selv kørt en enkelt gang i Forum, et forløb til EM i parløb 1981 - jeg vandt løbet og senere på aftenen blev mine idoler Frank & Ørsted europamestre. Det var en kæmpe oplevelse for en knægt på 8 år.

Nå men jeg kiggede lidt på 6 dages musik og kunne ikke se den her af Walther Murphy !

Den blev som oftest spillet før finalejagten, så vidt jeg husker.

Endvidere Kim Larsen og "Vi er dem" optrådte første gang i 1987 eller -88, da Jørgen V. Pedersen og Jesper Vorre udgjorde et godt kæmpende par nr. 9 - senere fik de jo også chancen som par nr 7.

Ved du om der findes et arkiv over samtlige 6 dages resultater? Fandt et en gang på nettet, men har mistet det.

På forhånd tak
Bedste hilsner
Willie

 

============

 

Hej Willie,
tak for de smukke ord om min 6-dagesside. Jeg startede i sin tid (ca. 1990) på siden, fordi der dengang ikke fandtes noget om seksdagesløb på nettet....det kunne faktisk kun gå een vej.

Og tak for oplysningen om Walther Murphy, den vil hurtigst muligt blive en del af siden med 6-dagesmusik.

Ordrupbanen var et skønt sted, jeg nåede desværre først derud de sidste par år stedet eksisterede, men nåede da at indsnuse atmosfæren et par gange - og den fejlede ikke noget.

Og Forum, hvor du har kørt, de hellige haller, som 6-dagesfolk aldrig bliver trætte af at snakke om, det er jo noget der svarer til Mekka for muhammedanere.

Hvis du ellers og iøvrigt har noget 6D materiale liggende (fotos, beskrivelser, kataloger etc.), vil jeg med fornøjelse lægge det ud på siden. Send enten originalmaterialet, som jeg derefter kopierer og returnerer, eller send en kopi.

Et resultat over 6D resultater? Jeg ved det ikke umiddelbart, men ellers må Henrik "Rico" Elmgreen være den rette at spørge. Han administrerer UIV's hjemmeside (organisationen af 6-dagesbaner), udgiver bøger om 6D og skriver hist og pist om cykelløb. Prøv at skrive til ham.

Venlig hilsen
Kurt Starlit
aka CykelKurt

 

============

 

Hej Kurt
Ja selv tak, dejligt at møde andre entusiaster ! Det er jo en niche, må man sige.

Dengang jeg startede på Ordrupbanen kunne jeg virkelig fornemme historien og atmosfæren fra fortidens koryfæer som Kay Werner, Rik van Stenbergen og hvad de ellers hed. Det hang i gangene og de gamle omklædningsrum. Banen var dog godt slidt ned på det tidspunkt med sprækker mange steder, men det var en fed tid hver tirsdag, når der var DBC drenge løb for flere årgange. Jeg var klar og omklædt flere timer inden min far og jeg kørte mod Ordrup.

Helt enig, Forum var noget helt specielt - duften af candyfloss, popcorn, mad, dæk, træ og tobak der mødte en, når man kom ind fra vinter kulden har sat sig fast !

Som du nok kan forestille dig, har min far mange cykel historier i kufferten, som jeg heller aldrig bli'r træt af at høre.

Jeg havde engang samtlige programmer fra 6 dages løbet i perioden 1976 til engang i 90'erne - men de er forsvundet gennem flytninger desværre... Mener min far har nogle af dem stadig, måske også ældre endda.

Næste gang jeg kommer hjem, vil jeg kigge efter det.

Du har ret, Rico er nok om nogen manden at spørge om det - han er jo et omvandrende cykelleksikon som min far siger ! Det var iøvrigt ham, min far solgte sin andel af vinterbanen til i 1985... til min store ærgelse.

Har dog lidt kopier fra min egen scrapbog - læg mærke til præmien: 6 Tuborg Squash ! På Ordrupbanen var der 3 kr. for en 1. plads, 2 kr. til 2'eren og en enkelt til nr 3, som så blev udbetalt i form af et gavekort til en cykel forretning når sæsonen var slut.

Go' Lørdag, der er jo finale fra Zürich i aften på nettet !

Willie

 

============

 

 

Post Index

 

6D Index

 

Forside