2018
Et chokregnskab viser, at 4SOUND har tabt 25 mio. kroner på 4 år - samt at træerne kun sjældent vokser ind i himlen. Det kan man overbevise sig om ved at læse JyllandsPosten i juli 2018, hvor avisen skriver:

 


4SOUND forhandler diverse musikinstrumenter i landets fem største byer og gennem en webshop.

 

Danmarks største musikkæde i nyt milliontab

Musikkæden 4SOUND har på fire år formøblet næsten 25 mio. kr. Det har tvunget den norske ejer til at hive pengepungen frem.

Danmarks største musikkæde, 4SOUND, har fået økonomisk nødhjælp fra sin ejer.

Efter endnu et millionunderskud i kæden, der har forretninger i landets fem største byer, har den norske ejer, Music Retail Holding ApS, lavet en kapitalforhøjelse på 5,3 mio. kr. Det fremgår af et nyt årsregnskab fra 4SOUND.

Samtidig har ejeren tilkendegivet, at man er parat til yderligere en kapitalforhøjelse i løbet af 2018.

Det kontante indskud kommer, efter at 4SOUND på fire år har tabt næsten 25 mio. kr. Det har sendt egenkapitalen i minus og tvunget den norske ejer til at træde til.

I 2017 forventede 4SOUND ellers at tjene mellem 1,5-2 mio. kr. I stedet blev det til et tab på over 5 mio. kr.

"Målsætningen blev ikke opfyldt primært som følge af hård konkurrence, et aftagende marked samt afholdelse af engangsomkostninger i forbindelse med fraflytning af lejemål," skriver ledelsen i årsregnskabet.

4SOUND sælger indspilningsstudier, trommer, guitarer, keyboards og andet til musikentusiaster. Kæden blev stiftet helt tilbage i 1973 og tidligere gik under navnet Musikhuset Aage Jensen.

I dag drives de danske butikker af selskabet Music Retail Denmark.

Det største underskud i kædens historie kom i 2016, da den tabte 10 mio. kr. Det fik ifølge Finans' oplysninger ejeren til at opsige en række chefer i Norge, Sverige og Danmark, heriblandt Music Retail Denmarks adm. direktør, Jens Eskildsen.

I dag er det svenskeren Patrik Johansson, der er adm. direktør.

4SOUND forventer i regnskabsåret 2018 et overskud på 3-5 mio. kr.

 

 

 

Musikhuse, del 1

 

Musikhuse, del 2

 

Musik Index

 

Forsiden