Gorm Johnsen hos Musikhuset Aage Jensen

 

Tilbage til Musikhuse, del 1

Tilbage til Musikhuse, del 2

Tilbage til Musikhuset Aage Jensen

 

--------------------------------------------------

 

1985
Gorm Johnsen ansættes som elev og derefter som sælger hos Aage i årene 1985-90. Fra Gorm's arkiv har vi fået lov at kigge med:

Arne Christiansen, Aage & Ole Baltz
i indkørslen til sommerhuset på Femø.
Arne Christiansen bestyrede afdelingen i Helsingør, senere Rock Sound.
Ole Baltz var vores lagermand.
"MY HOME" i baggrunden er nabohuset.

Peter Busk & Preben Ulrichsen (desværre uskarpt)

Peter Busk, Aage, Lasse Thernøe & Ole Baltz.
Den unge mand i døren er Anders Gudnasson.

Lasse Thernøe & Basse Seidelin
Basse var guitarbygger og reparatør.
Så vidt jeg husker, havde han værksted et sted på Midtsjælland.
Check evt. hans Facebook side, hvor det afsløres at han også er jazzmusiker.

En hilsen fra Aage, da jeg blev udlært.

Visitkort

 

Gorm Johnsen har efterfølgende uddybet sin forbindelse til Aage Jensen:

Ca. 1984/85 var jeg begyndt at spille musik og interessere mig for instrumenter o.s.v.

Jeg havde købt et lille Casio keyboard for mine konfirmationspenge hos Alfred Christensen i Rødovre Centrum, men det slog aldrig rigtig an, jeg var mere til guitar. Vi spillede på livet løs og jeg kom ofte i butikken på Åbenrå, for at købe strenge eller bare for at snuse.

En dag så jeg i et trykt medie (der var ikke andet dengang) at Musikhuset Aage Jensen søgte en "eftermiddagshjælp" - altså en ung person der kunne gå til hånde et par eftermiddage om ugen.

Jeg var tændt, og vidste bare at det her - det var lige mig!

Problemet var bare, at jeg for nylig var startet som elev hos den lokale købmand i Glostrup - med kittel, kuglepen og det hele... Hvordan skulle man lige dreje dén?

Situationen blev derfor drøftet indgående med min daværende skolekæreste, Tina. Hun var god til at sætte ord på papir, så vi skrev en ansøgning til Aage Jensen, hvori jeg fortalte at jeg rigtig gerne ville ansøge om jobbet, men det skulle være på fuld tid - og at jeg i øvrigt var i gang med en uddannelse.

Et par uger kom der svar fra Aage. Jeg husker ikke om det var pr. brev eller telefon, men jeg blev i hvert fald tilsagt til jobsamtale hos Aage Jensen Himself.

Dagen kom, og jeg kan huske at jeg var rystende nervøs... røg 2 cigaretter på den korte gåtur fra Nørreport Station til Åbenrå, hvor jeg få minutter efter skulle stå face-to-face med selveste Aage.

Aage sagde at han havde læst min ansøgning, og at han var imponeret over mit gå-på mod, og også min frækhed over at foreslå, at jeg ikke bare skulle være eftermiddagshjælp, men måske kunne fortsætte min uddannelse der.

Vi snakkede frem og tilbage og pludselig spurgte Aage, hvor jeg kunne se mig selv om 5-10 års tid?

Jeg var ikke forberedt på spørgsmålet og svarede noget i retning af, at "Så læser jeg sikkert jura, eller sådan noget." Det fik Aage til at afslutte samtalen, hvor han forklarede, at han ledte efter folk der så en fremtid i hans firma, og at mit svar desværre ikke passede ind i det han søgte... AV AV AV.

Jeg rejste slukøret hjem til Glostrup, og glemte alt om mit musikhandlereventyr i et par uger. Lige indtil telefonen ringede en dag - og det var Aage i røret.

Jeg har tænkt over vores samtale, sagde han, vil du komme herind på prøve en uges tid?

Så var gode råd dyre. Jeg måtte med kort varsel bede om en uges ferie fra købmanden i Glostrup, men det var han så vant til, for på det tidspunkt drog vi en del rundt med bandet og spillede i ind og udland.

Første morgen hos Aage blev jeg mødt af Lasse Thernøe, der skulle sætte mig i arbejde. Jeg husker tydeligt at han stak mig en klud i hånden, pegede på de 50-100 elguitarer, som hang rundt omkring i butikken og sagde: "Så kan du bare gå i gang."

Det var en drøm der blev til virkelighed.

Da ugen var omme, blev jeg kaldt ind på Aages kontor, hvor han tilbød at jeg kunne fortsætte elevtiden hos ham hvis jeg ville. Men der var lige en uafklaret aftale med købmanden i Glostrup - den måtte jeg selv klare...

Således drog jeg hjem til min mor, som var forholdvis uvidende om det hele og meddelte hende, at nu ville jeg "sige op" hos købmanden og derefter fortsætte hos Aage. Det blev der en værre ballade ud af....

Jeg husker tilbage på min tid hos Aage med stor glæde - han var en inspiration uden lige, selvom han fik det lidt svært på sine gamle dage.

Jeg har meget at takke Aage Jensen for, og vil aldrig glemme ham.

Med de bedste minder fra
- Gorm Johnsen

 

--------------------------------------------------

 

PS

Jeg vil heller aldrig glemme den dag, hvor Aage bad mig komme ind på kontoret til ham for at "snakke lidt".

Jeg troede selvfølgelig at jeg havde gjort et elle andet galt, men Aage sagde han havde lagt mærke til, at jeg altid var på arbejde i hele butikkens åbningstid, hvilket slet ikke var nødvendigt, så det ville han gerne takke mig for.

Vi importerede Marshall forstærkere dengang, og Aage foreslog at jeg skulle rejse til England og besøge fabrikken...på hans regning!

Der var ingen betænkningstid og få dage efter sad jeg i toget på vej til England (dengang fløj man ikke bare som man gør i dag).

Vel fremme i Milton Keynes efter et par dage i London besøgte jeg fabrikken, hvor der var lejlighed til at spise frokost sammen med Jim Marshall. Desuden en privat trommekoncert på hans kontor, personlig rundvisning på fabrikken, hvor jeg fik lov at lodde på en printplade til en JCM 800 forstærker, inden rejsen gik hjem igen - nogle kæmpe oplevelser rigere.

Det var Aage Jensen og Ulrichsen der stod bag alt dette - mest Aage, tror jeg.

Sådan var Aage, og det vil jeg aldrig glemme ham for.

 

--------------------------------------------------

 

Musikhuse, del 1

Musikhuse, del 2

Musikhuset Aage Jensen

Forsiden