Preben "Ulrik" Ulrichsen

 

Butikschef hos Musikhuset Aage Jensen i 1960'erne

 

1964
Aage Jensen flytter i 1964 til hjørnet af Åbenrå og Landemærket i indre by, Kbh. K. og kalder fra nu af forretningen for Musikhuset Aage Jensen.

Butikken bliver hurtigt sin tids hotte sted (dengang var et "hot" sted forøvrigt "cool") med alle de fine mærker Vox, Fender og Gibson blandt meget andet. Også de skønne mikrofoner fra Shure bliver forhandlet her.

Butikschef Preben "Ulrik" Ulrichsen er en effektiv sælgertype, som er indforstået med, at kunden gerne vil prøve sig frem med de forskellige mærker og modeller. En låneordning er altid mulig. Han besætter stillingen som Butikschef (Store Manager) i årene 1964-68.

Aage Jensen himself bliver stadig mindre synlig i forretningen, fordi han fra 1964 og fremefter kun beskæftiger sig med den administrative del af forretningen. Det er Ulrik som overtager styringen af det daglige rykind.

 

Og apropos Ulrik, så var han rytmeguitarist hos Rune Christy & The Christies. Prøv f.eks. at gå ind på Dansk Rock, Pigtråd og Beat 1958-68 og søg på gruppen. På billedet ses han yderst til venstre med en Stratocaster i hånden.

RUNE CHRISTY
Sanger født Rune Winberg Christensen 29.1.1945 i Lidköping i Sverige. Startede i Radioens Drengekor, men gik ind i r.&r. omkring 1962, hvor han turnerede som solist uden fast gruppe. Indspillede i 1962 (1), som var i den blødere r.&r.-stil. Indgik i 1963 i et mere fast samarbejde med gruppen Las Vegas, som ændrede navn til The Christies. The Christies havde en skiftende besætning, men på Rune Christy & The Christies eneste udgivelse (2) (indspillet i Roklubben Kvik i 1963) bestod gruppen af

Benny Johansen (lead-g)
Jes "Fats" Rasmussen (dm)
Preben Ulrichsen (rhythm-g)
Claus Hansen (el-b).

The Christies deltog den 9. marts 1963 i "Peer Frost's Popmelodi Grand Prix", og den 17. marts 1963 i konkurrencen om kåringen af den danske Cliff Richard, men opnåede ikke at komme i finalen i nogen af konkurrencerne. Rune Christy forlod The Christies i 1964, som fortsatte med amerikaneren Bobby Lee (ex Ink-Spots) som forsanger.

I 1965 dannede Rune Christy den Everly Brothers-inspirerede duo The Christy Brothers med Peder Jelsbak (ex-The Defenders).

Indspillede to plader inden opløsningen i 1966. The Christy Brothers medvirkede i TV's "Klar i Studiet" i 1965. Rune Christy er ikke mere musikalsk aktiv, og var i 80'erne speditør. Han døde i 2003.

 

1968
Aage Jensen udlejer også udstyr (gear), bl.a. husker jeg en episode fra 1968, hvor forretningen står for alt udstyret til en koncert med engelske The Move i Tivoli's Koncertsal (se evt. nærmere beskrivelse af episoden under Rockscenen, del 2). Her spiller bestyrer Preben "Ulrik" Ulrichsen en central rolle.

1969
Ulrik forfremmes til Direktør for Import & Detail(salg). Han besætter stillingen som Director, Import & Wholesale i perioden 1969-82.

1973
Selskabet MUSIC RETAIL DENMARK A/S stiftes. Preben Wohlers Ulrichsen ("Ulrik") udpeges som direktør og bestyrelsesmedlem (han fratræder begge stillinger i 2002).
Virksomhedsoplysninger:

Music Retail Denmark A/S
CVR 47806518
Etableret 1973

1983
Ulrik udpeges som President for Musikhuset Aage Jensen. Han besætter denne stilling i årene 1983-1988.

1992
Direktørerne Preben "Ulrik" Ulrichsen og Peter Busk - som på dette tidspunkt begge har arbejdet en årrække hos Aage - køber i fællesskab Aage ud af hans forretning på Landemærket.

2000
Preben "Ulrik" Ulrichsen udpeges som direktør for Musikhuset Aage Jensens afdeling i København og den nye afdeling i Vestergade i Århus.

Musikhus ribbet for varer

2002
Direktør Peter Busk afgår ved døden. Preben Wohlers Ulrichsen ("Ulrik") fratræder stillingerne som direktør og bestyrelsesmedlem i MUSIC RETAIL DENMARK.

 

Hvis du har en mening om Ulrik i almindelighed
eller konkrete steder og episoder i særdeleshed, hvor han er involveret, hører jeg gerne fra dig.

Skriv til:


Mange tak!

Kurt Starlit
aka CykelKurt

 

 

Musikhuse, del 1

 

Musikhuse, del 2

 

Musik Index

 

Forsiden