Dato: 2012.Dec.21
Fra: Chris Albertson
Til: Cykelkurt
Emne: København

Kære Kurt Starlit,

Ja, jeg fik jo helt hjemve da jeg tilfældigvis fandt din hjemmeside. Mange minder fra min ungdom da jeg arbejdede på Fona's tegnestue og cyklede dertil hver morgen fra vores lejlighed i Toldbodgade 14 (anden baggård til venstre!). Jeg boede også i Nyboder på et tidspunkt, så det var morsomt at se billedet fra 1890.

Jeg har boet i min New York lejlighed siden 1963 og kom hertil i 1957 (min blog har lidt om mit liv i Danmark, men mest om jazz: http://stomp-off.blogspot.com).

Jeg vender tilbage til din hjemmeside og læser videre.

Christiern Albertson

 

PS
I gamle dage så jeg tøjsnore, skraldespande og en ussel baggård fra mit vindue. Nu er det Central Park. Men jeg er lige fattig!

 

Skyline from my window

 

============

 

Hej Chris,
mange tak for din mail, det glæder mig at du kan bruge "Oh Copenhagen" til noget.

Meningen med siden er, at turister skal kunne finde det hele på eet sted. Jeg har selv savnet den slags oplysninger, når vi var ude at rejse. Du skriver et godt dansk, det er imponerende efter så mange år i the big apple.

Vi var i NY 2004, det var en kæmpe oplevelse.

Jeg håber at kunne komme derover igen sammen med min nye kone Hennie, som jeg har været gift med i seks år.

Fattigdom, åh ja, jeg kan jo se at du bl.a. har arbejdet indenfor jazzen. Det bliver man ihvertfald ikke rig af i Danmark. Modtager man nogen form for pension som amerikansk statsborger?

Håber at høre fra dig, stor hilsen og tak
Kurt Starlit
aka Cykelkurt
www.cykelkurt.com

 

PS1
Et pragtfuldt billede af Central Park skyline, et fantastisk sted du bor!

PS2
Jeg vil studere din jazzede blogspot og evt. vende tilbage med spørgsmål og/eller kommentarer.

 

============

 

From: Chris Albertson
To: Cykelkurt
Date: 2012.Dec 23
Subject: Copenhagen & Jazz

Tak for dit svar på mit email. Det var kun efter at jeg havde kontaktet dig at jeg opdagede at du har en alvorlig interesse i jazz. Min begyndte i København på et tidspunkt hvor der var lidt levende jazz at høre andet end Papa Bue. Jeg ved ikke om du har hørt om Storyville Klubben, men den blev jeg en slags direktør for og da jeg var den første i vores kreds som ejede en båndoptager indspillede jeg Ken Colyers band, som egentlig var begyndelsen på plademærket Storyville. Der er noget om det på min blog.

Det er et sjovt tilfælde at du boede på et hostel der ligger i mit nabolag.

Jeg har egentlig tilbragt hele mit liv indenfor jazzen, men jeg tegner stadig og tilbragte også nogle år som radio disc jockey (min første udsendelse var på DR).

Med hensyn til pension, så findes det selvfølgeligt here (det kommer an på hvem man arbejdede for), men ellers betaler regeringen (landet?) noget der hedder Social Security. Beløbet kommer an på hvor meget man selv betalte over årene. Da jeg var selvstændig siden 1967 blev det ikke til meget for mig ($700 om måneden), men det hjælper altsammen, og så får jeg også $200 om måneden til at købe mad. Jeg kan ikke huske hvor meget jeg fik betalt som tegner på Fona Radio (mit første job) men jeg tror det var et par hundrede kroner om måneden — det blev man ikke rig af.

Nå, men så vil jeg ikke kede dig mere med mit skriveri. Jeg fortsætter med at læse din blog og håber vi kan vedligeholde forbindelse. Jeg er forresten ved at starte en ny blog, der skal være på dansk og indeholde breve o.s.v. fra min familie. Jeg begynder med en dagbog som min tipoldefar (Christiern August Broberg) holdt da han rejste til Sicilien i 1834. Jeg har langt om længe ført den ind på min computer — det er ikke så let at læse næsten 200 år gammel håndskrift.

Så vil jeg ønske dig og din familie en rigtig god jul og godt nytår,

Chris

 

============

 

Oh Copenhagen

Chris Albertson (Wikipedia)

Chris Albertson

Chris Albertson, Jazz Lives!

Chris Albertson, Stomp Off!

Chris Albertson, WBAI

Bill Evans (YouTube)

 

PS
Måske skal vi også nævne,
at Chris Albertson har lavet en række fremragende udsendelser med jazzmusikere, for eksempel denne med Bill Evans.

 

Post Index

Til forsiden