Kommentar:

2019.Okt.20

Det kan være svært at acceptere, at det skulle ende så galt for DANMARKS MUSIKFORRETNING NUMMER 1, at den ligefrem skulle gå hen og lukke.

Gennem alle årene med Aage Jensen som ejer af musikhuset var der tale om et fornuftigt og veldrevet firma, hvor der ikke var nogen grund til at kritisere nogen eller noget. Dette til trods har Aage gennem tiden forsøgt sig med forskellige initiativer, som ikke altid var lige vellykkede. Til gengæld har han været hurtig til at reagere, når et forretningsmæssigt koncept ikke fungerede.

Det er mere end man kan sige om 4SOUND, hvor man tilsyneladende har ment, at der kun var tale om overgangsproblemer, når det årlige regnskab viste underskud - at man så at sige kunne investere sig ud af problemerne. På MUSIC RETAIL DENMARK's konkurs-side kan man læse om alle bedrøvelighederne. For eksempel, at der op til konkursen har været ansat mindst 50 personer, som alle sandsynligvis mister deres arbejde i forbindelse med den famøse konkurs.

Rent økonomisk skal vi helt tilbage til skatteåret 2012, før der har været et overskud at betale skat af (800.000 kr. betalt i 2012). Det fortæller noget om, hvor presset virksomheden - og sikkert hele branchen - har været gennem årene.

De mange udskiftninger i DANISH MUSIC RETAIL's bestyrelse, og ikke mindst blandt revisionsselskaberne, ligner mest af alt en ledelse i panik.

Som kunde hos 4SOUND kan man undre sig over, at man fra selskabets side ikke har skruet ned for kvadratmeterne på Åbenrå og Landemærket, når man tydeligt kan læse ud af regnskaberne, hvilken vej vinden blæser. Rent fysisk ser det selvfølgelig flot og imponerende ud, når man starter henne fra Rundetårn og som det første møder Drum Clinic, der på vegne af 4SOUND har overtaget en komplet vinforretning (med fuld kælder) til at servicere trommefolket. Længere henne dukker en stor keyboard afdeling op, samt ikke mindst en separat klaverafdeling på første sal. På hjørnet af Landemærket og hen langs Åbenrå finder man guitar- og forstærkerafdelingen, som siger spar to til det meste. Butikken fortsætter i en reparations- og konstruktionsafdeling henne langs Åbenrå, hvorfra alskens problemer er blevet løst gennem en lang årrække. Sluttelig må vi ikke glemme selve lageret og administrationen...

4SOUND breder sig dermed over forretningslokaler i stuen, en fuld kælder og en første sal på - lad os gætte - omkring to tusinde totale kvadratmeter for hele molevitten (da lokalerne senere bliver sat til salg/leje, reklamerer salgsmaterialet med 1.700 kvadratmeter plus arealet af den fhv. vinforretning). Det er noget der gør indhug i økonomien, når der skal betales husleje for space af den kaliber. Til sammenligning kan man se på Alfred Christensen's 1965 katalog, hvor det på forsiden proklameres:

Vi har atter udvidet, og denne gang er udvidelsen så stor, at det giver os mulighed for at få hele vort kæmpeudvalg frem i lyset. Vi har nu 22 udstillingsvinduer med 800 kvadratmeter lokale, hvor De i ro og mag kan gå rundt og se på Skandinaviens største udvalg i musikinstrumenter.

Midt i alle beklagelser over 4SOUND's deroute bør retfærdigvis også nævnes de fremsynede initiativer som virksomheden har taget.

At slå tre konkurrerende firmaer (Aage, Eskildsen & Supersound) sammen til eet stort virker logisk og nødvendigt i en branche, hvor alle kæmper for livet. Ligeledes idéen med indretning af f.eks.

- en Marshall Disk,
- en Fender Custom Shop,
- en separat Gibson-udstilling,
- et spil-højt-rum med forstærker-stacks,
- en "skovhytte" til akustiske guitarer,
- en separat basafdeling,
- en gedigen PA-kælder og
- fire Drum Workshop trommecentre.

For selvfølgelig er det glimrende, godt og udmærket, at man vil servicere sine kunder på første klasse, MEN altså....når indtjeningen ikke er der, var det måske bedre at overveje en ekstra gang, at justere forretningen ind efter de faktiske forhold i jernindustrien, frem for - som meget tyder på - at føre skuden frem som en anden synkefri Titanic.

Gamle Aage ville rotere i sin grav...

En bedrøvelig hilsen fra
Kurt Starlit
aka CykelKurt
www.cykelkurt.com

 

--------------------------------------------------

 

Musikhuse, del 1

Musikhuse, del 2

Musikhuset Aage Jensen

Musik Index

Forsiden