ARKIV 2003-2 ......Juli-December

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.10
Otto Frello
Forleden dag, da jeg kom traskende hen over Langebro, faldt blikket på en lille butik med store malerier. Langt de fleste var signeret Otto Frello. Motiverne er en blanding af realisme og surrealisme, om man kan lide den slags er selvfølgelig en smagssag, men teknikken er der ihvertfald ingen tvivl om; den er i højeste klasse.
Otto Frello er dansk født i 1924. I en sen alder begyndte han at udstille sine værker. I fundamentalistiske litterære kredse er han vist ikke "in", men så meget desto større er opbakningen fra almindelige dødelige:
En tilfældighed bragte Frello i kontakt med Varde Museum, og efter en del forhandling gik han med til at udstille oliemalerierne på fødeegnen. Reaktionen var overvældende. På tre vintermåneder 1989/1990 kom 5.000 besøgende - ti gange så mange som normalt på denne årstid - for at se Frellos billeder. Billederne kan ikke finde indpas blandt værker af andre kunstnere. Motivverdenen er på én gang dagligdags virkelighed og overnaturlig fantasi - en sammenstilling, der kun kan lykkes for en kunstner som Otto Frello, der behersker maleteknikken til fuldkommenhed.
Som Frello selv udtrykker det: "Det er måske sandt, at jeg balancerer på en kridtstreg ind til surrealismen, men det er elementer fra vor egen verden, jeg maler. Jeg overholder tyngdelovens og perspektivets strenge regler, og hvad angår mine fabeldyr, så er Vorherres skabninger mere fantasifulde end mine".
Giv ham en chance!
Otto Frello - den ukendte maler
Otto Frello's hjemmeside
Varde Museum
Stengalleriet
Sådan laver jeg et billede
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.11
ADLON
ADLON har siden starten tilbage i 1923 været både restaurant, natklub og jazzhus og andet godt.
I bogen "Nørre Kvarters Krønike" fra 1997 fortælles (blandt meget andet) ADLON's historie.
Den er både underholdende og interessant.
ADLON
Ung mand med horn
Værtshuse og restaurationer
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.12
Danske film
Er du interesseret i gamle danske film, er der mange muligheder for at få lysterne styret på nettet.
For eksempel kan man finde oversigt over
- rollelister,
- danske film på TV de kommende dage,
- danske skuespillere
og meget andet.
En film, jeg meget gerne ville se, er fra midten af 1950'erne, Birthe Wilke sang titelmelodien "Tammy", men enten er filmen helt udgået af kataloget eller også hed den noget andet - forsvundet er den.
Filmen hed Tammy 17 år eller noget i den retning.
Er der nogen som kan hjælpe?
Dansk film database
Sagaole
Film i Danmark
Det Danske Filminstitut
Papillon
Lydsporet
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.13
RealPlayer
RealOne Player er et program, der bruges til at vise lyd og video fra Internettet. Man kan gratis hente (downloade) RealOne Player fra Internettet. Alle lyd- og billedfiler på Danmarks Radio (www.dr.dk) bortset fra DR Netradio er i RealOne Player-formatet.
Hvis du bruger Windows NT4.0/98/ME/XP/2000:
- Klik på dette link: RealOne Player
- På den følgende side skal du vælge hvorfra du ønsker at hente RealOne Playeren.
- Når du har klikket på linket vil du blive mødt af en "Filoverførsel" dialogboks.
Denne vil sørge for at du henter RealOne Player.
Klik Åbn.
- Når programmet er hentet, vil RealOne Player begynde at installere sig på din PC.
- Herfra skal du følge instruktionerne RealOne Player giver dig.
Alt hvad du behøver er egentlig blot, at klikke på "Next" hele tiden.
- Når installationen er færdig starter programmet - herfra kan du blot lukke RealOne Player ned igen.
- Når du i fremtiden besøger dr.dk vil RealOne Player automatisk starte op når du får brug for den.

Hvis du har brug for en alternativ version af RealPlayer:
- Klik på dette link: Alternativ version af RealPlayer
- På den følgende side skal du vælge hvorfra du ønsker at hente RealOne Playeren.
- Når du har klikket på linket vil du blive mødt af en "Filoverførsel" dialogboks. Denne vil sørge for at du henter RealOne Player. Klik Åbn.
- Når programmet er hentet vil RealPlayer Player begynde at installere sig på din PC.
- Herfra skal du følge instruktionerne RealPlayer giver dig. Alt i forhold til hvilken version af RealPlayer du henter vil du blive mødt af forskellige dialogbokse.
- Når installationen er færdig starter programmet - herfra kan du blot lukke RealOne Player ned igen.
- Når du i fremtiden besøger dr.dk vil RealOne Player automatisk starte op når du får brug for den.
Hvis det altsammen lyder for indviklet, kan man selvfølgelig også skide det et stykke, gå en tur i skoven, og glemme alt om moderne tider. Det er der både fordele og ulemper ved - ingen tvivl om den sag.
DR
RealPlayer
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.14
DEMKO - et opløsningsmiddel
Som tidligere forudsagt under Kort Nyt den 5. juni, så går det privatejede testfirma UL Demko med usvigelig sikkerhed sin undergang i møde. Sidste nyt fra kampzonen er, at der nu også tyndes ud i chefgruppen - ikke fordi det vil gøre nogen forskel på firmaets overlevelseschancer, men dels får en indskrænket chefgruppe nu smagt sin egen medicin, og dels sendes et klart signal til Børsen, at firmaet er i krise. Mildt sagt.
De dage hvor UL Demko spillede en rolle for forbrugerens sikkerhed, er forlængst passé. I dag er betegnelsen opløsningsmiddel derfor kun alt for rammende. Det var ellers ikke, hvad den daværende direktør i 1996 stillede i udsigt, da statsvirksomheden overgik til amerikansk eje.
Politiken 16. juli 1996, 1. sektion side 6:

Staten sælger Demko til USA

Af Vivi Vestergaard

Danskerne vil fortsat kunne finde det kendte D-mærke på elektriske apparater, som tegn på, at produkterne er sikkerhedsmæssigt i orden. Det står fast, selv om Demko, der kontrollerer produkterne, i går gik fra at være en statsejet virksomhed til at få amerikanske ejere.

- Salget er en naturlig udvikling. Vi har diskuteret privatisering i mange år, fordi det ville give os den største frihed og mulighed for at finde den bedste samarbejdspartner, så vi kan konkurrere med tilsvarende organisationer i resten af verden, siger Demkos administrerende direktør Henning Østerbye.

Firmaet beholder sit navn, selv om den nye ejer hedder Underwriters Laboratories (UL).

Henning Østerbye ser ingen mulig interessekonflikt i, at Demko som privat arbejdsplads fuldt og helt skal leve af at kontrollere andre private firmaer.
- Næh, for selv om vi var en statslig virksomhed, har vi siden 1993 egentlig fungeret som en privat og har lavet kontrakter med firmaer om at prøve og certificere deres apparater. Og det er foregået uden problemer.

GODT MED EN PARTNER
Han frygter heller ikke vanskeligheder med at vænne sig fra at være dansk statslig ejet til at blive amerikansk privat-styret.
- Nej, det tror jeg ikke bliver svært. Og vilkårene på markedet er nu engang sådan, at det er fordel med en partner som UL. De er kendt for høj kvalitet og for at være en non- profit virksomhed som os, samtidig med at de arbejder med test af de samme produkter som os, forklarer han.

Frem til 1993 skulle alt eludstyr undersøges og godkendes af Demko, inden det blev sendt ud på det danske marked. Den kontrol blev stoppet af et EU-direktiv, bl.a. fordi 'varernes frie bevægelighed' blev hæmmet. Frem til nu - og altså også i fremtiden - kontrollerede Demko derfor helt efter producentens eller importørens eget ønske.
Som en slags sikkerheds-kompensation øgede 'Markedskontrollen' under Demko dog samtidig antallet af stikprøver i eludstyrs-butikkerne og udstedte flere forbud mod salg. Den opgave og de ca. ti medarbejdere, der er ansat i Markedskontrollen, er ved amerikanernes opkøb overgået til Elektricitetsrådet, en statslig instans med ansvar for elsikkerheden i Danmark.

KONTROLLEN BEVARES
- Der vil altså være lige så meget kontrol af sikkerheden som tidligere, forsikrer Henning Østerbye, som er øverste chef for 110 medarbejdere. De er blevet lovet, at ejerskiftet ikke medfører fyringer. Faktisk har amerikanerne besluttet, at Demko skal være europæisk hovedkontor for UL-koncernen, og som Henning Østerbye vurderer fremtiden, kan det let medføre flere danske arbejdspladser.

UL er som Demko et uafhængigt certificerings- og afprøvningsinstitut. Virksomheden, der er blandt de største af sin slags, er 102 år gammel og har 3800 ansatte.

==================================

Kurt's kommentar:
Ja der lød mange smukke sange fra de højere lag dengang det gamle DEMKO (Danmarks Elektriske Materiel Kontrol) blev overdraget til UL og navngivet UL Demko (stavet med små bogstaver).
Når den tidligere statsvirksomhed i løbet af året drejer nøglen om, må man håbe at det fra politisk hold vil give stof til eftertanke: om privatiseringen var det hele værd. Den såkaldte Markedskontrol under Elektricitetsrådet er i mellemtiden skåret ned til et minimum, hvilket gør forsikringerne om forbrugernes sikkerhed værdiløs. Det burde bekymre ansvarlige politikere.
Hvis sådanne findes....
DEMKO's historie
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.15
Bane DM
Tour eller ikke tour, så køres der i morgen danmarksmesterskaber i banecykling på Odense Cyklebane.
TIDSPLAN:
17.00 Kommissærmøde
17.45 Damer 15 km. Pointsløb
18.15 Løb for børneklasserne
18.25 SEJRSCEREMONI Damer pointsløb.
18.30 Løb for børneklasserne
18.40 Damer - Sprint - 200 m. på tid.
18.50 Herre - 1000 m på tid
19.40 Damer Sprint - ½ finaler
19.50 SEJRSCEREMONI 1000 m. på tid
20.00 Damer Sprint - finaler.
20.10 Løb for børneklasserne
20.20 Damer Sprint – 500 m. på tid
20.30 Løb for børneklasserne
20.40 SEJRSCEREMONI – Damer sprint.
20.45 Herre - 40 km. Pointsløb
21.30 SEJRSCEREMONI Herre Pointsløb
Vi ses på Højstrupvej!
Odense Cyklebane
Sæson 2003
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.16
Bidt af en gal jernhest
Som der står i overskriften: manden må være bidt af et eller andet.
Han har deltaget i et utal af lange cykelløb, og udsat sig selv for alverdens forhindringer og afsavn, bare for at få lov at banke afsted på en cykel.
Er manden gal?
Jeg ved det ikke, sommetider er grænsen mellem det normale og det unormale temmelig flydende.
Han synes ihvertfald det er sjovt og udfordrende.
Og det er vel ikke helt galt.
Hans Erik gør det (slå op under Cyklister 3/2003)
En lidelsesfælle
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.17
Sommer 6D
Seksdagesløbet i Fiorenzuola (ikke at forveksle med Firenze, som ligger sydligere) blev kørt på udendørsbanen i dagene 3.-8. juli:
1 Giovanni Lombardi (ITA) – Juan Curuchet (ARG), 217 p.,
2 Scott McGrory (AUS) – Matthew Gilmore (BEL), 200 p.,
3 Marco Villa – David Garbelli (ITA), 153 p.,
I alt 22 par gennemførte løbet.
Hver aften i de seks dage lå tilskuertallet i intervallet 3-4.000, hvilket må siges at være meget tilfredsstillende i sommerperioden.
Trerose
Fat Nick i Fiorenzuola

Seksdagesløbet i Torino (ligeledes udendørs) 9.-14. juli blev afsluttet med følgende resultat:
1 Scott McGrory (AUS) – Anthony Gibb (GBR), 187 p.,
2 Martin Liska – Jozef Zabka (SVK), 170 p.,
      1 omgang tilbage:
3 Marco Villa (ITA) – Samuele Marzoli (SUI), 193 p.,
I alt 16 par gennemførte løbet.

Det er en fremragende ide med afholdelse af udendørs seksdagesløb om sommeren, især når det kan gøres med besøgstal som sikrer et økonomisk overskud. Seksdagessporten får jo ingen offentlige tilskud, derfor er økonomien i løbene meget afhængig af tilskuertallet.
Det kan de danske arrangører tale med om.
UIV
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.18
Danmarks Cykelmuseum
Til trods for at museet ligger højt oppe og langt væk - nærmere betegnet nord for Viborg i den lille by Aalbæk - besøges det hvert år af tusinder af cykelinteresserede og turister. Ikke alene er cyklens historie i sig selv spændende, man får også et indblik i det omgivende samfunds syn på transportmidlets placering, f.eks. via de fremviste annoncer fra datiden.
Museet besøgte vi en dag i sommerferien, hvor vi denne tirsdag formiddag var de eneste besøgende og af samme årsag fik positiv særbehandling udenfor kategori. Museet er indrettet i en bygning, der blev opført i 1921 som direktørbolig til cykelfabrikken JYDEN.
Samlingen, der angiveligt er uden sidestykke, omfatter i øjeblikket ca. 200 cykler - fra træcyklen over Væltepeteren til nutidens mest kendte modeller - og indeholder således eksempler på, hvorledes man i tidens løb har eksperimenteret med cyklen som fremdriftsmiddel.
Museet har desuden en stor samling af knallerter.
I erkendelse af, at radioens vugge stod i cykelværkstedet, findes også en repræsentativ samling af gamle radioapparater. På en nedlagt jernbane i nærheden af museet kan man leje skinnecykler og på denne måde nyde landskabet i adstadigt tempo. Det er en oplevelse som stærkt kan anbefales.
Museet holder i sæsonen fra 1. maj til slutningen af september, åbent hver dag fra kl. 10 til kl. 17.
NIBI Cyklen med forhjulstræk var en spøjs oplevlse. Det er en standard cykel med et ekstra Storm-P-system på forhjulet. Ved at rokke op og ned med styret hjælper forhjulet med til at trække. Jo kraftigere man rokker, des kraftigere er trækket.
Gritzner cyklen er et eksempel på de mange smukke reklamer fra datiden. Den viser hvordan en smart ung mand lod sig transportere: fin i tøjet, nul sved.
Visie Lak var vi vist mange som dengang havde glæde af. Det var den lille mands mulighed for at shine den gamle cykel op, så den lignede en ny. Tilmed billigt.
Når museet angiver at være nordens eneste om cyklens udvikling, skal det nok tages med et vist forbehold, for der er i mellemtiden opstået flere cykelmuseer rundt omkring, f.eks. Dansk Cykel- og Knallertmuseum i Glumsø - muligvis ikke så stort, men alligevel....
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.19
Resultater fra Odense
Onsdag d. 16. juli blev sidste afdeling af Bane-DM afholdt i Odense.
- 1000 meter på tid, herrer:
     1. Alex Rasmussen (Team Grøn Synergi)
     2. Casper Jørgensen (Team Grøn Synergi)
     3. Lars H. Thomsen (Team Bornholm)

- 40 km pointløb, herrer:
     1. Alex Rasmussen (Team Grøn Synergi)
     2. Casper Jørgensen (Team Grøn Synergi)
     3. Michael Berling (Team Grøn Synergi)

- 15 km pointløb, damer:
     1. Pernille L. Jacobsen (Team S.A.T.S.)
     2. Mie Bekker Lacota (Greve)
     3. Trine S. Hansen (Værløse-Farum)

- Sprint, damer:
     1. Pernille L. Jacobsen (Team S.A.T.S.)
     2. Mie Bekker Lacota (Greve)
     3. Trine S. Hansen (Værløse-Farum)

Når DM køres på banen i Odense, er det bestemt ikke fordi fynboerne er udstyret med nogen ønskebane. Eksempelvis skrev CyclingWorld for et par dage siden:
Berling styrtet til træning på cyklebanen
Ved onsdag aftens træning på cyklebanen i Odense styrtede Team Grøn Synergis Michael Berling og pådrog sig diverse knubs og hudafskrabninger.
Teamet´s holdløbstræning udviklede sig desværre katastrofalt for Berling og Jakob Dyrgaard, hvor førstnævnte efter et skift fra førerpositionen bag træner Claus Rasmussens pacemaskine ”slog op” for at overlade føringen til næste rytter i rækken.
Pludselig mistede Berling styringen, ramte barrieren og styrtede. Samtidigt med at hans cykel ramte teamkammeraten Jakob Dyrgaards knæ.
Begge ryttere forventes - dog noget svækket - til start i fredagens Cup Danmark afdeling på cyklebanen, hvor de skal forsvare henholdsvis 2. og 5. pladsen i klassementet.
Den mistede styring for Berlings vedkommende kan formentlig henføres til den efterhånden meget slidte cementbelægning på den godt 50 år gamle cyklebane, hvor langsgående brede revner i cementen og ujævnheder generelt i væsentlig grad kan påvirke styreevnen med styrt til følge.
Banelegemet blev i øvrigt i forbindelse med sidste uges juniormesterskaber synet af cyklesportens tekniske kommission, og netop ujævnheder og de før nævnte brede langsgående fuger gav kraftige panderynker hos kommissionsformand Ulf Jensen og kommentarer om at den (banen) nok ikke holder ret mange år mere.

Dansk banecyklings fremtid står og falder med Siemens Arenaen i Ballerup. Derfor er det helt afgørende, at den hurtigst muligt bliver køreklar. Et forlig skulle iflg. CyclingWorld den 4. juni være i hus:
Den kollapsede cykelarena i Ballerup er reddet
Sammen med Siemens Arenas andre panthavere vedtog Ballerup Kommune mandag en forligsaftale. Ifølge den skal de to parter sammen med Hoffmann & Sønner og Limtræ Danmark, der har bygget arenaen, foreløbig betale for genopbygningen. Derfor kan arbejdet med at lave nye tagspær begynde, og når de formentlig bliver færdige om cirka en måned, kan den egentlige reparation gå i gang. Hvis alt går efter planen, vil arenaen igen være klar til brug i oktober, og det er tids nok til, at stedet kan være vært for næste års seksdagesløb.

Hvis man kører forbi banen derude i Ballerup, vil man ved selvsyn kunne konstatere, at arbejdet stadig ikke er gået i gang. Om det skal tolkes som det ene eller det andet, er ikke nemt at vide, men skal banen være klar til brug i oktober, må det efterhånden være på tide at starte genopbygningen.
Odense Cyklebane
Siemens Arena 6D
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.20
Giv Gud ære
Sådan står der på det skilt (badge) som alle Jehova's Vidner bærer under den verdenskongres man i disse dage afholder på Brøndby Stadion. Det må dreje sig om en pæn stor menighed, for stadion var helt fyldt lørdag, samtidig med at alle tilkørselsveje var stoppet, så hvis man måler kongressen kvantitativt, har det uden tvivl været en succes.
"De er ellers sådan nogle pæne mennesker", forklarer en forbipasserende dame, da hun sammen med os andre pænt må vente på, at en næsten uendelig række af biler defilerer forbi på vej ned mod det stadion, hvor menigheden samles.
De fleste deltagere i kongressen - også de danske - så glade og tilfredse ud, og det skal nok være rigtigt.
Men hvad hvis man vil forlade det gode selskab?
Støttegruppen - en kreds af tidligere medlemmer skriver på deres hjemmeside:
Nogle forlader selv Jehovas Vidner, mens andre bliver udstødt.
Sanktionerne er de samme, og omkostningerne er vidtrækkende og i mange tilfælde uoverskuelige.
Ingen Jehovas Vidner må ifølge deres egen litteratur tale med en udstødt eller frafalden, de må ikke hilse på dem - de skal betragtes som døde.
At forlade dette trossamfund medfører i mange tilfælde at man mister kontakten til sin familie, det være sig forældre, bedsteforældre eller ens egne børn. Netværket forsvinder, i nogle tilfælde fra den ene dag til den anden, og arbejder den udstødte eller frafaldne f.eks. for et Jehovas Vidner, kan det også betyde tab af arbejde.
Medlemmer af Jehovas Vidner har typisk næsten udelukkende deres sociale netværk inden for deres egen kreds. De spilleregler der gælder for livet uden for Jehovas Vidner er for de fleste i en vis grad ukendte, og dette bevirker at der ofte indtræder en stor ensomhedsfølelse i forbindelse med et brud med trossamfundet. Der findes desværre eksempler på at nogle har fået alvorlige psykiske problemer af forskellig art. For enkelte har bruddet været så traumatisk at de har begået selvmord.

Man kan læse om mange andre saftige sager på disse sider fra de frafaldne, og hvis bare en brøkdel af beskyldningerne er rigtige, trækker det voldsomt ned i bevægelsens karakterbog.
Døm selv.
Historisk gennemgang
Vagttårnet (officiel hjemmeside)
Støttegruppen (for tidl. medlemmer)
JV-Dialog (kritisk info)
Fyldepennen (en personlig beretning)
Hvad mener du? (om Jehova's Vidner)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.21
Hejremanden
bliver han kaldt - ham den underlige mandsperson, der taler med fuglene.
Nyd den lille historie om et af hverdagens små mirakler.
Hejremanden
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.22
Drøm og virkelighed
Fin debat, men kursen ligger fast, er Venstres svar til tretten løver, som kræver den ægte liberale vare.
Drømmen er fortsat minimalstaten, men virkeligheden er vælgerne, som i overvejende grad er almindelige lønmodtagere, der nyder godt af velfærdsstatens ydelser, et reguleret arbejdsmarked og en acceptabel understøttelse i tilfælde af arbejdsløshed (som også kan ramme en liberalist). Stikker man disse sarte sjæle den ægte liberale vare i snudeskaftet, vender de på en tallerken, og finder et mindre liberalt sted at sætte krydset.
Det er liberalisternes kattepine.
Liberale drømme
Advarsel
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.23
Musikanten
Danske biblioteker har oprettet en musikerservice på nettet:
Musikanten.dk er bibliotekernes kontaktsted for musikere og musikinteresserede i alle aldre, på alle niveauer og inden for al slags musik. Du kan enten søge blandt eksisterende annoncer eller selv indrykke en annonce og tilbyde eller efterlyse det du ønsker.
Du kan vælge imellem følgende kategorier:
- Musikere søger musikere - enkelte musikere, sangere, bands, ensembler, kor
- Folk bag musikken - alt fra klaverstemmere til roadies
- Musikundervisning - for børn og voksne, privat, på musikskoler, aftenskoler eller andre steder
- Instrumenter, grej og øvelokaler - køb, salg, lån, leje, bytte af musikinstrumenter, grej, tilbehør, pladestudier og øvelokaler
- Live musik - for dem der vil ud at spille, og dem der vil finde musik til lejligheden.
Musikanten.dk er gratis og altid aktuel. Den er baseret på nem og sikker selvbetjening, og forældede annoncer udskiftes løbende.
Finder du ikke hvad du søger, så indryk selv en annonce!

www.musikanten.dk
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.23
Teknisk Afd.
oplyser at der har været problemer med fremvisning af billederne til Hejremanden d. 21. juli.
Også andre billeder har drillet.
Forklaringen er, såvidt jeg forstår, at tekst og billede skal befinde sig på samme server.
Der arbejdes ihærdigt på sagen.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.24
En varm kartoffel
Fusionen, der skulle smelte tre forbund sammen og bane vej for et storforbund på en halv million medlemmer, er havareret på grund af uenighed om en imponerende overgangsordning for de ansatte.
Sådan sammenfatter Weekendavisen fagforbundenes problemer med at fusionere og derved finde nødvendige besparelser.
Det antydes dermed, at hovedårsagen til den udeblevne fusion skulle være pamperi.
Det er en grov forenkling, og holder da heldigvis heller ikke - hvilket egentlig også fremgår af artiklen - men nogen har utvivlsomt fået noget galt i halsen.
Var maden for varm?
Otte år for Lillian
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.25
Hvor skal vi ta' hen?
Det spørgsmål har mange stillet sig, når man f.eks. op til weekenden vil finde et arrangement at underholde de kære børn - eller voksne - med.
Det er her KultuNaut - den elektroniske kulturguide - kommer ind i billedet:
KultuNaut henvender sig til alle som ønsker en levende og dynamisk kulturkalender. KultuNaut har over 6000 nye arrangementer hver måned. Ingen anden kalender tilbyder en mere dækkende oversigt over arrangementerne i det danske kulturliv. Vi samarbejder bl.a. med amter, kommuner, biblioteker, turistorganisationer, foreninger, aviser, TV, spillesteder, teatre, kulturhuse, internet portaler og private kulturformidlere.
En stærk guide.
KultuNaut
Kalender
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.26
Warst du doch in Düsseldorf geblieben....
Sådan lød den tyske schlager ind i Kurt's uskyldige ører, da han forleden dag stod og vaskede op.
Det var Radio Hvidovre som spillede Dorthe Kollo's gamle hit fra Tyskland. På dansk kom den til at hedde "Gid du var i Skanderborg", og der skulle man måske ønske hende hen, for Dorthe har aldrig været Kurt's kop te med sine ofte naive tekster og til tider beregnende professionalisme.
Men hun er jo populær og har været det igennem alle årene, og det må man trods alt respektere.
Også Kurt.
Dorthe Kollo
Die Dorthe aus Dänemark
Livet har aldrig været bedre
Tekster
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.27
Så'n en tidlig søndag morgen
er der ingen brug for mig,
jamrer John Mogensen i en af sine sange.
Men her ved Damhussøen ku' han da bare ha' kigget forbi,
så sku' vi nok ha' ordnet verdenssituationen og hans personlige problemer i samme ombæring.
Kl. seks denne søndag morgen kan man jo nærmest gå på vandet, og hvis det ikke er lykke.....
Bemærk iøvrigt fiskehejren som forlængst er stået op, og Valby Gasværk (under den nederste gren) der, som en festlig bordbombe er parat til nårsomhelst at skyde konfetti ud over landskabet.
Det skete sidst engang i tresserne.
Damhussøen kl. 6 am
Filosofiske diskussioner
Fiskehejre
Grey Heron
Eksplosionen
Et ordentligt brag
Før og efter
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.28
Hyggetur
Prøv kræfter med Tour-rytterne, lyder opfordringen.
Det drejer sig om familiecykelløbet CSC Scandihealth Motion, som afholdes lørdag den 2. august i Hadsten.
Her får man chancen for at udfordre de tre Tour de France-ryttere
- Michael Blaudzun (CSC),
- Nicki Sørensen (CSC) og
- Bekim Christensen (CSC)
plus Jimmi Seksdages-Madsen (CSC).
Familiecykling handler mest om at have en dejlig dag, sammen med familie, kolleger og venner.
Det handler ikke om at komme først, men at gennemføre en af de 3 ruter på hhv. 12, 25, og 50 km i og omkring Hadsten.
Nøgleordene er aktivitet, hygge og samvær.

Det lyder da tilforladeligt.
Familiecykling
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.29
Sagen er klar
Hvad oppositionen havde tænkt sig at få ud af en Irak-undersøgelse står ikke helt klart.
Uanset hvad man mener om krigsdeltagelsen, står det til gengæld krystalklart, at Dansk Folkeparti vil støtte den siddende regering i den konkrete sag.
Derfor kommer kravet om en undersøgelse let til at se ud som en tom demonstration (om det faktisk er tilfældet, vil jeg ikke forsøge at gætte).
Iøvrigt siger den berlingske leder fra 15. juli hvad der skal siges om sagen: Det rigtige valg.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.30
Bane VM
Ingenting varer evigt - heller ikke verdensmesterskaber - derfor skal vi igen til VM i banecyling.
Sidste år blev det afholdt i Danmark på banen i Ballerup, mens taget endnu holdt.
Denne gang sker det i Stuttgart i dagene 30. juli til 3. august - altså nu.
Efter forberedelse i Odense og Frankfurt Oder er det danske banelandshold klar til at køre på den 285 meter lange indendørs træbane i Schleyer-Halle.
Landstræner Tayeb Braikia har sammen med sin tyske rådgiver Heiko Salzwedel arbejdet intenst med truppen i år og der er klar fremgang at spore, forsikrer han. Der arbejdes langsigtet frem mod OL i år 2008, men et delmål er naturligvis OL i Athen 2004, hvor dette års VM er et skridt på vejen.
Løbet kan følges via EuroSport.

Onsdag 30. juli      kl. ca. 20.30 - Scratch race med Alex Rasmussen
Torsdag 31. juli      kl. 10.00 – 3 km indv. forfølgelsesløb med Pernille Jakobsen
Fredag 1. august    kl. 10.00 – 4.000 m holdløb med                   &nbs p;           Alex Rasmussen, Jens Erik Madsen, Jimmy Hansen og Morten Christiansen
Fredag 1. august    kl. ca. 20.30 – Pointløb med Jimmy Hansen
Lørdag 2. august    kl. 13.00 – Scratch race med Pernille Jakobsen
Søndag 3. august   kl. 11.00 – Parløb med Jimmy Hansen og ? (udtages fredag)

Weltmeisterschaften Bahnradsport
Schleyer-Halle Stuttgart
Det komplette program
UCI
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Juli.31
På plads
Den højtærede minister fik rettet ballerne ind.
Et velrettet Lemmy-dask afgjorde sagen.
Godt vi har ham.
Lemmy.
Regeringen freder LO og DA
Nu bli'r der slagsmål
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.01
Set udefra
Som en anden astronaut der svæver rundt i rummet, kan man se billeder af Jorden fra et punkt man selv bestemmer.
Der er tusind-og-tolv muligheder, gå derfor selv ind og kig.
Tilsvarende gælder for Månen:
Sig mig, du må-ne hist, om du kan hus-ke sidst
vi to fik en pas-si-ar, hus-ker du hvor det var?

(det var halvdelen af første vers.....gæt en me-lo-di)
Earth & Moon Viewer
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.02
Kultur
Søger man kulturelle oplevelser hjemme i sofaen, er KULTUR en af de tjenester som man med fordel kan frekventere.
Det er et amerikansk forlag som leverer VHS (video) og DVD udgaver af kunst og kultur indenfor genrer som opera, ballet, historisk litteratur, skønlitteratur, maleri og klassisk musik - ja, selv jazz er der i et vist omfang blevet plads til.
We also offer the largest collection of art, literature, and history programs, as seen on Public Television, The Discovery channel, The History Channel, Ovation, Bravo and many other networks.
Dette og meget mere kan man finde på firmaets hjemmeside.
Man bli'r helt inspireret....
Kultur
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.03
Systemforvirring
Ang. diverse videoer, som kan købes i KULTUR butikken, så burde jeg nok have pointeret meget klart, at det drejer sig om en amerikansk virksomhed.
Man skal derfor være opmærksom på, at de ovre på den anden side af dammen bruger et andet TV- og video-system end herhjemme. Derfor skal man ved køb i USA udtrykkeligt bede om en PAL-version, hvis videoen skal bruges i Danmark.

NTSC (National Television System Committee) er det amerikanske system, som i europæiske teknikerkredse lidt ondskabsfuldt ofte bliver oversat med Never The Same Colour p.g.a. systemets notoriske problemer med farvegengivelse. Garvede søfolk har hjembragt rystende beretninger fra over there om røde græsplæner, grønne pølser og andre gruopvækkende syn fra sømandshjemmets kulør-TV.
Herren være deres sjæl nådig.

PAL (Phase Alternating Line) er en tysk videreudvikling af NTSC systemet, hvor man især har lagt vægt på at få løst problemet med de farveskift, som det amerikanske NTSC var (og er) berygtet for.
Teknisk det bedste system af de tre operative systemer på verdensmarkedet.

SECAM (Systeme Electronique Couleur Avec Memoire) er fransk, og franskmændene - åh de franskmænd - skal selvfølgelig have deres helt eget system.
Systemet har ingen tekniske fortrin, men bruges udover Frankrig ikke desto mindre af mange - hvis ikke alle - de tidligere kommunistiske østlande samt Sovjet. Formålet med systemet har været (og er) at demonstrere fransk suverænitet. Især overfor de satans amerikanere - les Américaines diablement.
Sammenligning NTSC, PAL, SECAM
FAQs on NTSC, PAL, SECAM
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.04
Ingen Engell
Økonomien på EkstraBladet har det efter omstændighederne godt.
Trods et vigende marked har tallene på bundlinien den rigtige kulør.
Alligevel har man fra ledelsesside besluttet at afskedige dygtige medarbejdere.
Det skaber harme og mistro.
Hvem skulle have troet det.
Ikke ledelsen.
Journalisten nr. 11/2003 Tømmermænd på EkstraBladet
Se også Journalisten nr. 10/2003, "Hans Engells kur" (hyperlink fungerer ikke).
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.05
Nedtur?
Ifølge Ugebrevet A4 ser det sort ud for ja-siden ved den kommende EU afstemning:
Oplægget fra EU-konventet træder på næsten alle ligtorne i den danske EU-debat, skriver en bekymret redaktør.
Men er det ikke lige netop det som i alle årene har været problemet, at politikerne ikke tør tale om det reelle indhold af EU?
Den kommende afstemning kunne være en lejlighed til at få sagen reelt belyst, så det netop ikke ender i skræmmebilleder fra NEJ-siden eller glansbilleder fra JA-siden.
For gu' fanden skal vi afgive suverænitet, og gu' fanden vil der komme mere union - men der kommer jo altså også nogle fordele ud af disse suverænitetsafgivelser som vil komme alle til gode. EU er på mange måder som det danske folketing: hvis vi er vakse ved havelågen, kan reformer og forslag stemmes igennem. Hvis vi er sure nej-sigere, løber modparten ("de andre") med palmerne - med eller uden dansk deltagelse.
Ta' nu og vågn op!
På vej mod et nyt EU-NEJ
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.05
Par nr. 7
er uløseligt knyttet til seksdagesløbene i Forum, selv om de også præsterede resultater ude omkring på vinterbanerne i Europa.
I slutningen af 1970'erne skrev Elmgreen et lille hefte, som i al ubemærkethed henslæbte dagene her på hjemmesiden - uden billeder.
Det er der nu gjort noget ved, heftet har fået tilført de nødvendige fotografier og er klar til gennemsyn.
One-two-three-o'clock-four-o'clock-rock,
five-six-seven-o'clock-eight-o'clock-rock............(par nr. 7 er gået i udbrud)....
Historien om Par nr. 7
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.06
Grosbøll og Gud
Grosbøll, det er jo ham præsten der ikke tror på noget-som-helst.
Er han gået over stregen?
Skal han gå planken ud?
Jeg ved det ikke (som Nyrup ville ha' sagt), personligt har jeg forlængst udmeldt mig af Folkekirken (1967 for at være præcis), men altså......jo, det kan godt forekomme en smule selvmodsigende, at Grosbøll slet ikke har tiltro til de varer han langer over disken.
På den anden side: menigheden er glade for Grosbøll, han er god ved dyrene og hver torsdag er der kaffe og blødt brød oppe på præstegården - så kan det vel ikke være helt galt.
Kristeligt Dagblad har set på sagen: Grosbøll uden Gud
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.06
Hva' fanden er meningen
spø'r Hubert i en mail.
Det er Kort Nyt d. 31. juli som er årsag til udfaldet.
Og meningen er god nok, svarer Kurt, selvom den kræver et vist kendskab til film fra 1950'erne for at give mening.
Dengang var Eddie Constantine det store navn inden for spændingsfilm og nærmest synonym med hovedfiguren i den række af franske Lemmy-film, som kom til Danmark i 1950'erne. Hvem der opfandt begrebet ved jeg ikke, men blandt skoledrenge var udtrykket "Lemmy-dask" (muligvis en afledningsmanøvre fra "lemmedasker") selvindlysende og behøvede ingen nærmere forklaring.
Lemmy-dask betyder simpelthen tæv, og Lemmy kunne tæve sine modstandere på en måde som så smart ud - og så havde han succes hos pigerne.
Senere har han fået utallige efterfølgere, men selve opskriften er uændret.
Den virker åbenbart.
På pigerne.
Alphaville
Kino 813
Eddie & Lemmy
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.06
Stavegondrol
Kong Kristians Hængeparti fremsætter forslag om ERFARENDE chauffører.
Og Kurt fremsætter forslag om danskundervisning.
Til Hængepartiet.
Erfaren de lastbilchauffører
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.07
En god cigar
Afsnittet om cigarer har fået en ansigtsløftning plus et par nyheder.
Det er ikke nogen revolution som vil sætte sig spor i verdenshistorien, men lidt har vel også ret.
Bare lidt?
Cigar Hvabbehar
Cigar ordliste
Mini oversigt
Maxi oversigt
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.07
Strammere og strammere
Stadig flere aviser får den ide, at det hverken skal være nemt eller billigt at læse gamle artikler.
Senest har Weekendavisen ændret praksis, således at man kun kan læse netavisens artikler i en kort periode.
Herefter kræves password, som kun udleveres til abonnenter.
Jyllandsposten er forlængst ramt af pesten, og noget tyder på at smitten vil sprede sig.
Man kalkulerer åbenbart med, at der kan tjenes skejser på stramme baller.
Men kalkulationen er forkert, fordi indtægter på nettet kommer fra de såkaldte bannere - altså annoncer.
Bannerne bestemmes i sin tur af besøgene på siden (som annoncørerne forlanger dokumenteret).
Hvis besøgstallet går ned, går bannerne samme vej.
Med andre ord graver man sin egen grav.
Til gengæld har man kun sig selv at takke.
Selv tak.
Aviserne vil tjene på nettet
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.08
Skorpeskolen
- DKO
- Det Kongelige Opfostringshus & Den Thorupske Stiftelse
- Opfostringshuset
- Skorpeskolen
- Slaveanstalten
og hvad skolen, hvor Kurt var indespærr......æh optaget i årene 1959-65 nu ellers blev kaldt, fyldte fornylig 250 år.
En gammel dreng kan man sige, for anstalt....øh kostskolen har i langt den overvejende del af perioden kun været for drenge.
Det er der heldigvis i nyere tid lavet om på.
Plus lavet om på en del andre ting, som det vil fremgå af interviewet i Helsingør Dagblad
OHF (OpfostringsHusForeningen)
DKO (Det Kongelige Opfostringshus)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.08
Arena sagen
Ballerup Bladet har fulgt sagen om det nedstyrtede tag på Siemens Arena tæt gennem hele forløbet.
Kurt har samlet artiklerne om Arena sagen sammen plus diverse tillæg og en personlig kommentar.
Her skilles skæg fra snot - økonomisk og politisk.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.09
Tilbage til normal
De sidste par dage har der været både to og tre indlæg pr. dag i Kort Nyt.
Det kan naturligvis ikke fortsætte, man skulle jo nødig gå i selvsving.
Derfor drosler vi ned igen, så fra i morgen skulle det gerne betyde EEN nyhed pr. dag.
I modsat fald ring venligst efter isvand og en pys-ko-log.
En alt for varm tak.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.09
Et forsøg med omkostninger
Privatisering ført ud i sin yderste konsekvens fik man et indtryk af under det newzealandske eksperiment.
Et liberaliseringsforsøg, hvor lønmodtagere over en bred kam måtte sejle deres egen sø, og kapitalejerne - med regeringen i ryggen - kunne gøre hvad der passede dem.
Det gode i en dårlig situation er, at borgerlige politikere herhjemme ikke længere kan argumentere for den såkaldte arbejdsmarkedsreform, som reelt er endnu et forsøg på at få skovlen under lønmodtagerne i almindelighed og fagforeningerne i særdeleshed.
Og som vi kun alt for godt kender resultatet af.
Fik de magt som de har agt......
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.10
Jazz is not dead - it just smells funny.
Det var musiker, komponist, provokatør, samfundskritiker og-meget-mere Frank Zappa der udstødte denne syrlige kommentar i forbindelse med fremførelsen af nummeret "Be-Bop Tango" i 1974.
Det syrlige var så at sige Zappa's varemærke.
"Mothers of Invention" var gruppen som startede lavinen, og Zappa var hjernen bag.
De slog igennem med nummeret "Help I'm a Rock" i 1967 - hentet fra deres første LP "Freak Out".
Nummeret var, som det meste andet fra samme kant, en syrlig kommentar til samfundet i almindelighed og amerikansk livsstil i særdeleshed.
Gruppen var i København omkring samme tidspunkt.
Kurt og konen var inde og se kamelen.
Suzy Creamcheese, som også gav navn til en af gruppens sange, lå på scenegulvet under hele koncerten, pillede sig både her og der, og så i det hele taget smækfornærmet ud.
Senere blev Suzie og Zappa gift og fik banket et par unger sammen hjemme i Los Anderledes.
Skal man sige det kort - og det er svært med Zappa - kan man sige, at han var en underlig skid. Men også spændende, for han havde altid en pirrende kritisk indgangsvinkel til et hvilket-som-helst emne, det være sig musik, politik, livsstil eller hvad-som-helst. Han formåede at få os til at grine og derefter tænke en ekstra gang....
Som musiker (guitarist) hørte han efter min opfattelse aldrig til de store.
Som komponist af moderne musik fik han efterhånden oparbejdet et vist renommé - fortjent eller ufortjent.
Zappa er først og fremmest blevet en kultfigur i kraft af en bevidst iscenesættelse af sig selv - det siges at han havde sit eget reklamebureau (så glider det hele lidt lettere).
Han endte sine dage dage i forbindelse med en ukompliceret kirurgisk operation, som ikke desto mindre gik galt.
Det kostede forsikringsselskabet en stor erstatning til Suzie og ungerne.
Alting er godt for noget.
Frank Zappa
Zappa i København
Musikalsk analyse
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.11
Sikken fest vi har haft.....
Trænger du til et par dage væk fra det hele, eller et sted at holde fest, så overvej Hotel Søfryd i Jyllinge.
Kurt har været der, og kan på det varmeste anbefale stedet:
Hotel Søfryd er et hyggeligt lille hotel, som byder på atmosfære og gæstfrihed.
Vejen til hotellet er så diskret, at man slet ikke forventer at finde et hotel her.
Men så meget desto bedre, så er der nemlig fred og ro.
Stemningen, betjeningen og atmosfæren er i top.
Og udsigten over Roskilde Fjord - den skal opleves!
Hotel Søfryd

PS
Skal man absolut sige noget dårligt om stedet, må det blive manglen på aircondition.
I den type vejr vi har haft på det seneste, burde kølig luft indendørs være en selvfølge.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.12
Fremad og opad
Fra flere sider frygter man det værste, når grænserne om få måneder åbnes op mod øst.
Men er det ikke sådan det altid har været - at vi maler fanden på væggen?
Helt tilbage fra den oprindelige afstemning i 1972 har luften været tyk af frygt for alle de ulyksaligheder, som ville kunne ramme os danskere, hvis og ifald.......og hvor mange af ulykkerne ramte?
Heldigvis ryster LO ikke på hånden, når man i sit hovedorgan "Ugebrevet A4" erklærer:
Fagbevægelsen må tro på sin egen styrke og stå fast på, at arbejde i Danmark foregår efter danske overenskomster.
Derfor kan man også ganske roligt gå ud fra, at der i givet fald vil blive bakket op omkring de arbejdspladser, som skulle blive truet af undergravende virksomhed østfra.
Opgaven er, at få disse landes virksomheder og ansatte løftet op på europæisk niveau - ikke omvendt.
Den opgave er Danmark en del af.
Lad dem komme
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.13
Swingende post
fra Inge Andersen:

Kære Alle!
Minsandten om ikke DK4 de næste par dage har valgt at sende et kvarters program med Inge Andersens Swingtet.
Skulle du ha´ lyst til at kikke med, kommer her tiderne for udsendelserne:

Onsdag 13. august kl. 19.15
Torsdag 14. august kl. 05.00
Fredag 15. august kl. 06.45
Søndag 17. august kl. 23.40
Mandag 18. august kl. 22.15

De tidlige tider kan man jo altid lige stå op og se, og så gå i seng igen, ikk´ !!!!

Mange varme hilsner og på gensyn
Inge

PS
Husk at kikke på min hjemmeside hvis du vil se hvor du kan høre os live.

Swingtet
Inge Andersen
(Jeg synes alle hilsener er så varme i denne tid....)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.14
Tilbage til naturen
Som optakt til et opgør med socialdemokratisk kulturpolitik har den siddende regering placeret sin bannerfører i en strategisk og magtfuld position, hvorfra han vil jævne oppositionens bastioner med jorden. Hvad han og regeringen venter at få ud af kulturkampen, kan man - udover de bombastiske erklæringer fra Venstre's sommerstævne - gøre sig sine tanker om.
Og det gør man!
Klar til kulturkamp (interview med Claes Kastholm Hansen)
Vi skal vinde kulturkampen (CKH's tale ved Venstre's sommerstævne)
Kulturkamp lugter af fortid (kronik af Stig Dalager)
Kulturkamp med omvendt fortegn (interview med Peter Rønnov-Jessen)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.15
Nye tider
Winfred Holtmann, den drivende kraft bag seksdagesløbene i Stuttgart, døde i marts efter lang og tro tjeneste for seksdagessporten. Først fornylig er en afløser fundet, idet sportsdirektør Roman Hermann har erklæret sig villig til at gå (økonomisk) ind i fremtidige arrangementer.
Det betyder at det planlagte seksdagesløb 15-20 januar næste år er sikret.
Ydermere har Roman Hermann en række gode ideer, f.eks. at sammensætte holdene sådan, at der er 3 ryttere på hvert hold (nu kan man jo ikke kalde det "par" længere). Det har tidligere været forsøgt i Antwerpen, Paris og Zürich.
"Men vi vil ikke gøre som i Zürich, hvor 3.-manden var en landevejsrytter der kun deltog i særlige discipliner. Vi skal have alle tre ryttere på banen i jagterne, det vil give mere speed og dynamik i løbet", siger Roman Hermann.
Det bliver spændende at se, om tremandshold bliver begyndelsen til enden for parløb i gammeldags forstand.
Fremover kommer det måske til at hedde Parløb plus een eller Trioløb.
UIV (se under NEWS)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.16
Orm og andre gebrækkeligheder
Der kom en meddelelse frem på Hubert's skærm som meddelte:
Din side er i stor risiko for at blive hacket!
Klik her for at få dine sikkerhedssystemer opdateret.

Hubert klikkede.
Det skulle han aldrig have gjort.
Det var nemlig en af de små søde hackere, som nu installerede lidt småguf på Hubert's store dumme PC.
Stakkels PC.
Stakkels Hubert.

Derfor:
Få råd og vejledning hos www.virus112.com, som er specialister i forebyggelse, reparation og eftersyn.
Her kan man også finde et værktøj , som kan fjerne ormen W32.Blaster.worm
Hubert's orm.
Fjern W32.Blaster.worm
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.17
Bådfart
Sommer er for de fleste familier anledning til udflugter med børnene, vennerne og familien.
Tag med den hyggelige turbåd "Lille Claus" på en rundtur på Sorø Sø, hvor mad og drikke må medbringes ombord.
Rundturen tager 1 time.

Og det er en time i fornøjeligt selskab, kan jeg godt fortælle. Svigermor havde pungen fremme, vi blev trakteret med en skøn sejltur og efterfølgende på Støvlet Katrine.
Søen er smuk, området har en lang og interessant historie, som vi i løbet af turen indvies i. Blandt andet Sorø Akademi som ligger direkte ned til vandet, hvor vi sejler forbi. Grundtvig, Ingemann og mange andre koryfæer har trasket sutterne flade her på egnen, så der er historiske anekdoter og seværdigheder nok til fem ture.
First class, som Ping sagde
(og hvis du ikke ved hvem Ping er, må forklaring vente til en anden gang).
Bådfart
Støvlet Katrines Hus
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.18
Banket på plads
Dansk Funktionærforbund har vundet en sag imod genstridige virksomheder, som nægter at indgå overenskomst. Arbejdsretten slår fast, at virksomheder har pligt til at indgå aftale med det forbund, som har tegnet den generelle overenskomst for området.
En vigtig dom.
En rigtig dom.
Dansk Funktionærforbund (klik på Dom sikrer overenskomst)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.19
Lugten i bageriet
Lykketoft har indskærpet at diskussioner holdes indendøre - at partiet optræder enigt udadtil.
Helt elementære krav, skulle man mene.
På den baggrund har han derfor været nødt til at bede Torben Lund dæmpe sin kritik i det offentlige rum.
Torben Lund, som i den grad har ladet sine personlige ambitioner tage over hvor partidisciplinen slap op, har både skuffet og overrasket med sin demonstrative fremvisning af særstandpunkter.
Hans optræden kan kun skade - aldrig gavne - partiet.
Derfor må han ENTEN dæmpe udladningerne ELLER forlade bageriet.
Gerne begge dele.
Lykketoft vil af med Torben Lund
Lund vil fortsætte sin kamp
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.20
Saftige slogans som sælger
Eksempelvis den slimede slamsuger: De skider og prutter - vi kommer og sutter.
Der er dømt svup i Pilestræde.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.21
Form og deform Hvad sker der, hvis man skriver den samme historie på fire forskellige måder - hvilken version bliver læst og hvilken version fænger?
Den slags spørgsmål har en amerikansk undersøgelse sat sig for at undersøge.
For mit eget vedkommende er der ikke noget nyt eller revolutionerende i undersøgelsen, tværtimod er formens betydning en af de ting vi blev gennemheglet med på forårets journalistkursus: Don't tell it - show it!
Læreren (som selv var journalist) havde Berlingske Tidendes Poul Høi (ikke at forveksle med Weekendavisens Ulrik Høy) som sin absolutte favorit. Derfor blev dennes artikler ofte anvendt som eksempler på god journalistik.
Personlig synes jeg Høi er.......jeg vil nødig lyde negativ, men efter mine smagsbegreber er han slet ikke noget at stræbe efter (derimod synes jeg overmåde godt om Ulrik).
Når man har fået tudet ørerne tilstrækkelig fulde tilstrækkelig længe om, hvad der er godt og hvad der er skidt, kommer man (hvis man er Kurt) til sidst frem til et punkt, hvor man siger: Rend mig i røven, jeg skriver som mig selv.
Så det er hvad jeg gør.
Selvfølgelig vil jeg gerne have høje læsertal og selvfølgelig vil jeg gerne tryllebinde mine læsere, men jeg skal vel for fanden også være mig selv.
Derfor fortsætter Kurt som Kurt.
Hilsen Kurt.
Formens betydning
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.22
Kunst og Klamp

Ifølge DSB er al ikke-udtrykkelig-bestilt bemaling at betragte som hærværk, mens man andre steder i byen har sat hærværksmændene til bestilt og betalt arbejde.
Som for eksempel ovenstående på en gavl ved Sjællandsbroen.
Respektløst har en konkurrent skrevet sit professionelle tag yderst til venstre.
Det kan tages som et tegn på kamp om pladserne.
Den Blå gavl for eksempel.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.23
Musik på museum
Musikhistorisk Museum er stedet hvor alle med interesse for musik, instrumenter og deres historie med lethed kan spendere en dag. Med ideel beliggenhed i det centrale København (tæt på Nørreport Station) fremvises alle godterne på en pædagogisk og spændende måde.
En særudstilling om den elektriske musiks historie var et af højdepunkterne, da den blev afholdt i efteråret 2001: Strøm til!.
Museet råder over Bibliotek & Arkiv og en fin billedsamling, der altsammen står til rådighed for den besøgende.
Musikhistorisk Museum
Åbenrå 30
1124 K
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.24
Ogsåtilnogetheltandet...
Et ugeblad havde for femten år siden arrangeret en fotografering af en beboelsesejendom på det ydre Nørrebro.
Man gik rundt i opgangene og ringede på hos tilfældige mennesker, og spurgte om man måtte fotografere deres stue.
Jo, det måtte de da gerne, svarede de fleste, men undskyldte samtidig at der muligvis så lidt rodet ud....
Det store chok for journalist og fotograf var ensartetheden af stuerne: ALT stod i pæneste orden, møbleringen var påfaldende ensartet fra lejlighed til lejlighed, og stuerne så ud som om de aldrig blev brugt (det gjorde de måske heller ikke).
Fænomenet kaldes muligvis SELSKABSORDEN og er ihvertfald titlen på et af Piet Hein's gruk:
       Vi gemmer al den hygge væk som flyder her til daglig,
       og sørger for at alt er tomt og vinkelret og sagligt.
       Her ligner et sterilt og ubeboeligt kontor,
       for der kommer et par men'sker, som skal se hvordan vi bor.

Er der noget om snakken?
Gruk
Gruk 1-2-3
Piet Hein gruk
Kumbel
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.25
Minimalstatsnyt
Flere ledige.
Færre på deltid.
Det skal kunne betale sig at arbejde.
Banker får millioner
Milliardbesparelser på dagpengene
Flere ledige og færre på deltid
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2004.Aug.26
Overflytning
Pladsen hos Webbyen er ved at være opbrugt (1MB diskplads og højst 15 billeder).
Derfor har jeg besluttet at flytte MÅNEDENS BILLEDE over på GeoCities serveren, hvor der er mere plads og ingen billed-begrænsning. Fordelen skulle gerne være, at MÅNEDENS BILLEDE principielt kan fortsætte i det uendelige (så må det vise sig, hvem der bliver først træt, Klaus eller Servants......sludder Kurt eller Serveren).
Ulempen er, at man er tvunget til at glo på et banner (en annonce) hver gang siden åbnes, men det kan klikkes væk efter et par sekunder (klik på krydset).
Bortset fra det, skulle der være lutter fordele ved flytningen.
MÅNEDENS BILLEDE - forklaret og kommenteret

PS
Glæd dig til 1. september,
hvor menuen står på Kabelkræm og Potangsjometersåvs.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.27
Set indefra
Hubert kræver svar på musikopgaven fra 1. august.
Og Hubert har ret, derfor undskylder jeg og meddeler det korrekte svar:
Sangen hedder "Du gamle måne",
Tekst Ludvig Brandstrup,
(prøv også at slå op i Danske Film databasen og søg efter skuespiller Ludvig Brandstrup).
Musik Kai Normann Andersen.
Nummeret blev første gang opført i Scalarevyen "Regnbuen" i 1925, sunget af Arne Weel.
     Vers 1
     Sig mig, du må-ne hist, om du kan hus-ke sidst
     vi to fik en pas-si-ar, hus-ker du hvor det var?

     Jeg stod ved lyg-ten der, fuld som du ser mig her,
     fuld, for-tviv-let og gal, pint af sorg og kval.

     Refr.
     Du gam-le må-ne, der var in-gen der så det,
     du gam-le må-ne, så kun du kan for-stå det.
     Du så mig hul-ke som et barn sam-me nat,
     hun mig hav-de for-ladt.
     Må-ne, er du virk-lig min ven?
     Må-ne, glem det igen!

Eller skulle man måske hellere have valgt "Fly me to the Moon"?
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.28
Danmark og Damaskus
Jørgen Bæk Simonsen er til daglig leder af Det Danske Kulturinstitut i Damaskus og tillige kender af arabisk kultur og politik.
Han fortæller interessant og vedkommende om forholdene i de arabiske lande, og meningen med at lave kulturudveksling (begge veje) med disse.
Det kan man altsammen høre mere om ved at stille ind på P1 Internet, Koplevs Krydsfelt.
Udsendelsen blev første gang sendt den 14. august, men kan sagtens tåle lagringen.
Varighed: 1 time 45 minutter.
I godt selskab.
Danmark
Damaskus
Herunder nogle fine fotos:
               - Instituttets oprettelse og
               - Instituttets etablering
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.29
29. august 1943
Den dag da Danmark fik nok, kunne man sige.
Nu har dagen fået sin egen hjemmeside.
Og det er vel godt nok.
Bortset fra altså, at forskellige borgerlige politikere nu 60 år efter forsøger at gøre dagen til en borgerlig politisk mærkesag.
Men at modstanden mod samarbejdspolitikken dengang skulle være et specielt borgerligt fænomen, er der ikke noget der tyder på. Tværtimod var der f.eks. indenfor forsvaret stærke borgerlige kræfter (højtstående befalingsmænd) som lige fra begyndelsen var tyskervenlige, og som aktivt støttede den tyske invasion 9. april (1940).
Eller KU'ere der rendte rundt i brunskjorter, så det kunne være svært at se hvisses der var hvemses.
Eller Venstrefolk på tinge, som hellere end gerne så danske arbejdere udskrevet til tvangsarbejde i Tyskland.
Eksempler er der nok af, og konklusionen bliver uhjælpelig, at den anti-nazistiske borgerlige front aldrig har eksisteret - men at der uden tvivl var mange hæderlige enkeltpersoner.
Derfor skulle de borgerlige politikere også hellere gå lidt stille med dørene.
Det ville klæde de borgerlige politikere gevaldigt.
Især i denne sag.
29. august 1943
Anders Fogh stjal billedet
Fogh kritiseres
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.30
Hej du spillemand.....
Den største, har himmelstormerne kaldt ham.
Det kan man være enig eller uenig i, men ihvertfald er det ubestrideligt at Jimi Hendrix' påvirkning af samtidens guitarister dårligt kan overvurderes.
Eric Clapten fik engang i 60'erne i et interview i New Musical Express presset ud mellem ribbenene, at der (iflg. Clapton) fandtes større stjerner (Look, Hendrix is a friend of mine, but as a guitarist there are better), og hvis man betragter hans spil rent formelt, har Clapton ret.
Men det specielle ved Hendrix var netop, at hans spil var uformelt. Han spillede ting på guitaren som ingen - heller ikke Clapton - havde tænkt på.

I 60'erne var Kurt & Kamelen inde og se/høre THE JIMI HENDRIX EXPERIENCE (Mitch Mitchell, Noel Redding, Jimi Hendrix) tre gange og CREAM (Ginger Baker, Jack Bruce, Eric Clapton) en enkelt gang.
EXPERIENCE var (især under det første besøg) morsom, usædvanlig påklædt, havde udstråling, tyk lyd og spændende musik - det hele.
CREAM var derimod helt igennem kedelig: lyd, tøj, udstråling. Clapton's spil indeholdt alle de kendte bluesfraser, som gøres lige så godt af 999 andre guitarister, og ikke ret meget andet.

Hendrix var fordomsfri i alle livets forhold - hans tankegang var hverken hvid eller sort, højre eller venstre.
Det kunne høres.
På grund af den første LP's banebrydende stil, var forventningerne også skyhøje inden LP nr. 2 (Axis bold as Love) nåede på gaden. Den var til gengæld en skuffelse og hverken indhold eller spil blev bedre på de efterfølgende plader - der var blevet sagt hvad der skulle siges med den første.
Derfor ville det heller ikke have gjort nogen musikalsk forskel, om han havde overlevet div. syretrips - eller hvad det nu var, der i sidste ende trak tæppet væk.
Selv en guitargud må dø.
Jimi Hendrix kåret som guitargud
Jimi Hendrix
The Axis
Rolling Stone on Hendrix
Hendrix links
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Aug.31
Bløde pakker
Et sted hvor man helt legalt kan hente gratis software, det lyder næsten for godt til at være sandt.
Ikke desto mindre skriver Berlingske den 28. aug.:
Nordisk Ministerråd lancerede på sit møde i Stockholm i dag en fælles nordisk hjemmeside, hvor forbrugere kan hente såkaldte open source-programmer til både privat og professionel brug på pc'en.
Altså kan vi fjerne alle bløde pakker fra ønskesedlen.
Fra nu af er der frit valg på alle hylder.
Og hylderne vokser.
Gratis software
nordicos.org
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.01
Big Bøwl
Human Resource Management er en strategi som benyttes af moderne ledere til at vride det maksimale ud af personalet.
Så brutalt udtrykkes det selvfølgelig ikke i praksis, hvor det gøres med søde ord, lønspredning og en aften på bowlingbanen.
Ledelsesforsker Niels Åkerstrøm forklarer det således:
Du kommer med initiativ, fleksibilitet, engagement, er parat til forandring og villig til at involvere dig.
Til gengæld får du lov at udfolde dig som et helt menneske, du kan udvikle din personlighed og dine kompetencer og du inddrages i dialog, teamwork og en fælles fortælling.

På de arbejdspladser jeg har kendskab til, virker HRM-strategien dog noget anderledes. Her er det slikkere og stikkere der løber med gevinsten. Ofte benyttes slik og stik som camouflage for faglig inkompetence, eller som et middel til at møve sig frem på kollegers bekostning. I den forbindelse er det sikkert overflødigt at nævne, at de pågældende kun yderst sjældent er medlem af det faglige sammenhold. Man får derfor uvilkårligt mistanken, at formålet med individualisering (også) er at splitte gruppen.
På grund af den store afstand fra teori til praksis tildeles HRM derfor laveste karakter af Kurt.
Arbejdsgiverne derimod er særdeles begejstrede for systemet.
Det forstår man.
Moderne ledere kræver kærlighed
Big Bowl
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.02
Der er noget galt...
Da jeg kom ud fra butikken, stod han der og ville sælge sit blad.
Jeg stak ham en seddel og fik den korte udgave af hans historie: 28 år, blikkenslager, hjemløs.
"Vi står bagest i køen, og den bli'r hele tiden længere", forklarer han.
"Jeg vil gerne passe mit arbejde, men det er umuligt når jeg skal sove på gaden" kommer det næsten tryglende - som et råb om respekt.

I hans blad HUS FORBI er der bl.a. et brev fra Kofi Annan, som skriver:
Den person, som solgte dig denne avis, er en af mange millioner mænd, kvinder og børn over hele verden - i rige og fattige lande - uden et hjem, de kan kalde deres eget. Nogle bor og sover på gaden, andre finder midlertidigt ly i dårlige boliger, på herberg m.v. Dertil kommer den skjulte hjemløshed - mennesker, som bor hos familie og venner, fordi de ikke kan finde deres eget sted at bo.
Og længere nede:
Hjemløshed opstår langtfra i et vakuum. Det kan ikke løsrives fra en større økonomisk, politisk, kulturel eller social sammenhæng. Og det kan ramme os alle.
Det internationale samfund har ved flere topmøder givet tilsagn om at gøre noget ved dette problem. Og FN støtter arbejdet. Men intet af det vil lykkes, hvis ikke de hjemløse selv bliver styrket og støttet. Det internationale netværk af gadeaviser, INSP, er én måde at engagere og inddrage de hjemløse i deres egen kamp for et bedre liv.
Ved at købe denne avis har du vist og givet din støtte til denne sag.

Jeg må indrømme, at jeg ikke ved hvor stort problemet er i Danmark.
Jeg må også indrømme, at jeg ikke ved, hvorfor der ikke bliver gjort noget.
Jeg ved det simpelthen ikke.

Og dog!
Flemming Knudsen (tidl. borgmester i Århus) skriver i samme blad bl.a.:
Den borgerlige regering er godt i gang med at gennemføre forringelser for samfundets svageste og gøre det sværere for kommunalpolitikere at føre en forsvarlig og sammenhængende socialpolitik. Det sker ved at sælge ud af de almene boliger og lave dem om til ejerboliger. Anders Fogh havde travlt med i valgkampen at føre sig frem som "den lille mands beskytter", som vi trygt kunne overlade vores velfærdsstat til, men dette nye forslag beviser, at han i virkeligheden varetager de stærkestes interesser på bekostning af de svageste.
Længere nede:
Regeringen har fremhævet, at salg af boligerne til private ejere vil føre til mere stabile og velfungerende boligområder p.g.a. en mere blandet beboersammensætning. Det holder imidlertid ikke, da det kun er de mest attraktive boliger, der vil være købere til. Der vil givetvis være rift om boligerne i Århus midtby, og meget ringe interesse for boligerne i Gellerup-området. Dermed vil de resourcestærke beboere, der har råd til at købe, samles i de attraktive ejendomme og de svageste i de ringeste boligområder. Med andre ord vil salget føre til øget social ulighed og forøget ghettodannelse, og så er mange års aktiv socialpolitik kastet i grams.
Sluttelig:
Hvis regeringen virkelig vil hjælpe de svage, kunne den jo overveje at give kommunerne mulighed for også at anvise til private boliger. Det har flere kommuner forsøgt, men interessen fra den private sektor har ikke været til stede.

Med andre ord: de hjemløses situation har en hel del med den førte politik at gøre.
Det er her slaget skal slås.
Støt sagen!
Hjemløs
Hus forbi
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.03
Socialkammerater i krig
Hubert gør opmærksom på, som en kommentar til Kort Nyt den 29. august, at Socialkammeraterne heller ikke var for smarte under krigen, at der under dække af samarbejdspolitikken blev begået både det ene, og navnlig det andet.
Og jeg giver Hubert ret.
Jeg har bare villet imødegå borgerligt valgflæsk, hvis man forsøger at tage patent på opstanden den 29. august 1943.
Venstre og Konservative var en del af den daværende samlingsregering, og må derfor påtage sig et medansvar. Det kan man ikke løbe fra, selvom der er gået et antal år.
Opstanden den 29. august var ikke en borgerlig opstand, men en dansk opstand.
Lad os holde fast i det.
Besættelsestiden 1940-45
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.04
Møbler med mere
FDB Møbler har i mange år været kendt for kvalitetsmøbler, hvor prisen kommer i anden række.
Fornylig har FDB koncernen (Coop) valgt at frasælge sin møbelafdeling i Albertslund.
Derfor holder butikken udsalg af sine mærkevarer og derfor var mange københavnere mødt op for at gøre et godt køb.

Et eksempel:
Et spisestuebord med fire stole i bøgetræ til 16.000 kr. er nedsat til det halve. Pænt og nydeligt uden at være prangende, nærmest diskret, overfladen meget flot forarbejdet, ingen skarpe kanter eller hjørner.
Vi sætter os.
Siddehøjden på stolene og bordets højde i sig selv er tydeligvis lavet til mennesker omkring 170 cm.
En tværbjælke inde under bordet er strategisk placeret, så folk på Kurt's højde med sikkerhed slår skinnebenet imod.
Folk over 180 cm må altså sidde med benene bøjet under hele seancen.

Det viser sig efterfølgende, at siddehøjden på samtlige møbler - det være sig køkkenstole, sofaer eller hvadsomhelst - er nede i samme niveau som det tidligere afprøvede spisebord.
Ingen af møblerne kunne justeres eller leveres i alternative (sidde)højder.
Flere træstole var udformet, så et eller andet uvilkårligt stak i ryggen eller siden, når man satte sig.
Efter sådan en oplevelse vælger man at spare sine penge....
Men tag selv derud og bedøm.
Og husk benskinner.
FDB Møbler
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.05
Ørn i sigte!
Havørnen, Den Flyvende Dør, som den også kaldes, er på vej tilbage til det danske landskab.
Det er anslået at der oprindelig for et par hundrede år siden har været omkring halvtreds ynglende havørnepar i Danmark. Næstformand i DOF (Danmarks Ornitologiske Forening) mener der er alle chancer for at få bestanden op på samme niveau som dengang:
I dag synes langt de fleste grundejere, at det er flot at huse ynglende ørne. Der er respekt om de store rovfugle. Så hvis vi opfører os naturvenligt og giver ørnene den fred, de kræver omkring deres redetræ, så er der alle muligheder for at få den talstærke gamle ørnebestand tilbage i løbet af nogle årtier.
Det ser vi frem til.
10 par havørne yngler i Danmark
Havørn
Havørn, side 1
Havørn, side 2
(bemærk størrelsesforskellen til de omkringsiddende kragefugle)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.06
Samtale om tro
Er man et troende menneske, men savner nogen at tale med, er JesusNet en mulighed:

Jesus2000 nedlagt - JesusNet tager over
Det ambitiøse projekt Jesus2000 lukkede ved årets udgang. Fire foreninger på den folkekirkelige højrefløj var gået sammen om et missionerende websted, som sidste år tiltrak i omegnen af 100.000 besøgende. I stedet satser foreningerne bag kampagnen nu på deres egne net-initiativer. Indre Mission er allerede godt i gang med Jesusnet.dk, som har arvet de fleste elementer fra jesus2000.dk: vidnesbyrd, et spørgepanel, debat med mere. Luthersk Mission har åbnet tro.dlm.dk med blandt andet online-bibelstudie, og Kristeligt Forbund for Studerende er snart klar med sit udspil.

En afstemning som stiller spørgsmålet, Hvor føler du dig kirkeligt hjemme?, besvares således:
     - Folkekirken 23%
     - Folkekirken / missionsforening 37%
     - Luthersk valg- eller frimenighed 7%
     - Anden frimenighed 6%
     - Den katolske kirke 1%
     - Apostolsk kirke / Pinsekirken 10%
     - Baptistkirken 2%
     - Missionsforbundet 2%
     - Frelsens Hær 2%
     - Anden kristen kirke 3%
     - Ikke-kristent trossamfund 2%
     - Ingen 6%

Man ku' da kigge ind.....
JesusNet
KD's Netpris
Giraffen
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.07
Hedeland
Hedeland er et 15 km2 stort natur- og fritidsområde ved Hedehusene.
Her kan man få sig en god dags oplevelser med f.eks. suset fra skibakken eller dampen fra veterantoget.
Området er en tidligere grusgrav, som over en årrække er omdannet til natur- og fritidsområde.
Det kommer hele vestegnens befolkning til gode.
I 1970'erne kom jeg periodisk på disse kanter (f.eks. når vi skulle spille på Hotel Ritz i Roskilde), og kunne ikke undgå at bemærke et stort landområde der så ud som et ørkenlandskab med sine nøgne bakker og dale. Det var fristende at kalde den daværende aktivitet for hærværk, mishandling og voldtægt, men politisk blev det jo bakket op.
I dag er det meste genetableret, så man må trods alt sige, at der kom noget godt ud af en dårlig situation.
Pak derfor madpakken, og drag med familien til Hedeland.
Du vil ikke fortryde det.
Hedeland
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.08
Kamp om klassen
Metal-forbundets formand Max Bæhring forlader pladsen.
Men klassekampen fortsætter, forsikrer han - den er langtfra død.
Ligeså samarbejdet med Socialdemokratiet - den er helt nødvendig.
Det var klar besked på faldrebet.
Tak for det!
Klassekampen lever
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.09
Herren mildner luften....
Kong Sjursens Hængeparti er ude efter fagforeningskontingentet.
Sjursen mener det er til vores eget bedste.
Ikke alene skal vi iflg. Hængepartiet vende den anden kind til når arbejdsgiveren slår, vi skal gud-hjælpe-mig også frivilligt afstå fra den lille økonomiske hjælp som fradragsretten er udtryk for.
Nå, Sjursen himself skrider snart ud af politik, og hans lille flipparti går sikkert sammen med ham.
Så må vi prøve at klare os uden....
Kristelige vil fjerne fradragsret
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.10
Noget nyt?
Hvordan gik det med Hubert's PC, vil Spørge-Jørgensen vide.
Såvidt jeg forstår, måtte han gå den tunge gang til Virus 112 og bede om hjælp.
Det er ikke gratis.
Men sådan er det, når man ikke er PC- eller viruskyndig.
Det er Kurt heller ikke og fulgte derfor 8 gode råd fra TDC.
Gør man ikke det, er der to muligheder tilbage:
               - Virus 112 eller
               - Storskrald.
Begge dele gør ondt.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.11
Jacta est alea!
Så skete det, der måtte ske: DEMKO lukker, en epoke er slut og D-mærket er historie.
De amerikanske ejere har besluttet, at Danmark kan rende og hoppe, samtlige medarbejdere er opsagt pr. hurtigst muligt, og forbrugerne er overladt til sig selv.
Hvad jeg skrev i Kort Nyt den 14. juli har dermed fået højeste aktualitet:
Når den tidligere statsvirksomhed i løbet af året drejer nøglen om, må man håbe at det fra politisk hold vil give stof til eftertanke: om privatiseringen var det hele værd.
Jeg forventer ikke at den nuværende regering vil foretage sig noget i den anledning, men havde den haft bare en lille smule sans for andet end nedskæringer, ville den kunne indse, at lukningen har bragt landets forbrugere i en uacceptabel situation. Privatiseringen i 1996 var slem nok, hvor samtlige danske interesseorganisationer (herunder forbrugernes) blev sparket ud af bestyrelsen fra den ene dag til den næste, og DEMKO blev videreført som erhvervslivets logrende kæledægge.
Opgaven for en dansk regering (uanset partifarve) må være, at skabe ordnede forhold på det el-sikkerhedsmæssige område.
Selv en minimalstat kan gå under mål.

Aviserne har tilsyneladende endnu ikke fået nys om lukningen.
Det skal blive interessant at se, hvor meget "sag" der er i DEMKO, og hvor meget aviserne vil røre ved sagen.
Min frygt er, at man simpelthen vil tage lukningen til efterretning.
Som så meget andet.
Kvartalsrapporter
VA-godkendelse
EEPCA
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.12
Det trækker!
Det er blevet efterår og fugletrækket sætter ind.
Så skal vi ud og "obse" !
Hvis man vil forberede sig til turen, kan man kigge i DOFbasen.
Og så er det ellers afsted.....
Følg trækfuglene på nettet
DOFbasen (klik på Fænologi)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.13
Er det ganske vist?
Vi har hørt meldingen ca. 112 gange før: Seksdagesløbet er reddet / i fare / aflyst !
F.eks. Ballerup Bladet - som plejer at være godt orienteret - der den 28. august citerer Elmgreen for udtalelsen, "Håbet er ved at svinde":
               - klik på Nyheder
               - klik på Lokal arkiv
               - klik på 28. aug. Håbet er ved at svinde

Dagen efter melder Politiken cykelarenaen klar til seksdagesløb.

Den 12. september ( i går) kommer det næste ryk, hvor Baby Times skriver: "Intet seksdagesløb til vinter".
Avisen refererer til fagbladet Ingeniøren, som bekræfter: "Intet seksdagesløb i 2004".
Igennem hele tagperioden har det vrimlet med rygter og meldinger, og selv om man skal være optimist, har det sidste slag ramt hårdt.
Det bliver svært at nå.
Arenasagen
Arena kollaps
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.14
Elmuseet
Danmarks museum for elektricitetens fysik, teknologi og kulturhistorie
Det var NESA som for et par år siden gjorde opmærksom på el-værkernes museum ovre i det jyske.
Det lød sgu ærlig talt ikke særlig spændende, nærmest sådan lidt støvet........og så i Jylland!
Nå, da vi på et tidspunkt alligevel skulle på de kanter, besluttede vi at lægge vejen forbi Elmuseet - en time ku' man vel slå ihjel......
Efter besøget på Elmuseet kan det nok være at vi har måttet tage det synspunkt op til fornyet overvejelse!
For det første er museet STORT - antallet af udstillede genstande var overvældende.
For det andet var det SPÆNDENDE - alt var levende og interessant forklaret.
For det tredie......nej, det bliver for tumpet med alle de opremsninger, men afsæt en hel dag til besøget - tiden fløjter afsted!
Jeg vil især fremhæve to ting som gjorde indtryk:

1. VANDKRAFTVÆRKET
Danmarks største og stadig i drift.
Meget imponerende.

2. VINDKRAFTVÆRKET
herunder den store møllevinge som lå til gennemsyn på jorden (må gerne berøres).
Her gik man og troede at vindmøller var sådan nogle små lækre plasticdimser, og så viser de sig at være MONSTRE: Ved Elmuseets udstillingshal står en 25 meter lang møllevinge, som er blevet brugt som testvinge til den store vindmølle, der i 1993 blev rejst ved Avedøreværket på Amager. Møllen ved Avedøre var den første meget store vindmølle (på 1 megawatt), der havde stall-regulerede vinger.

Og så ligger museet forresten i særdeles smukke omgivelser ved Tange Sø.

Elmuseet
Bjerringbrovej 44
8850 Bjerringbro

Email elmus@elmus.dk
Tlf. 86 68 42 11
Elmuseet
Sommer på Elmuseet
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.15
Spade sælges - igen
Jens Hansen havde en bondegård og Georg havde en spade.
Gården blev hurtigt solgt, men spaden var ikke nem at komme af med.
Slet ikke da de hørte prisen.
Georg var ellers en flink fyr....tjenstvillig og rar, det gik godt med den gruppe han spillede i, de var tit ude og optræde.........de kom godt ud af det med hinanden og så videre og frem og tilbage og en hel masse andet.
Jo, der var et enkelt aber dabei..........det der med spilleriet........Georg var godt nok aldrig det store hit på en guitar.......det var kendt af mange, men få talte højt om det......derfor var det måske heller ikke så mærkeligt at salget gik noget trægt.
Nå, skal vi nu ikke lade Georg hvile i fred, og så bare huske ham som et af de pæne unge mennesker, der spillede nogle af de sange vi nynnede med på.
Dem var han en del af.
Guitar optræder igen
Guitar to auction
Guitar on show
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.16
Tynd is
Københavns Kommune vil have flere trafikanter over på cykler og offentlige trafikmidler.
I en storby, som er overbebyrdet af biltrafik, burde det ikke være så svært at forstå.
Fremtidsforsker Martin Ågerup forstår det ikke, eller vil måske ikke, for han har tidligere haft svært ved at adskille sin stilling som uafhængig forsker fra trangen til at politisere.
Det er heller ikke nemt.
Især ikke, hvis man aldrig har prøvet.
Bilafvænning
Enerne
(se evt. Kort Nyt 20. juni)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.17
Radiodoktoren
bliver han kaldt, og man bliver syg og træt bare ved tanken.
Men Carsten Vagn-Hansen forstår at gøre emnet levende. Det får vi bevis for i en samtale med Hanne Riisgaard, hvor han bl.a. fortæller om lægestandens habilitetsproblemer i en tid, hvor den overvejende del af forskning og kursusvirksomhed ligger i lommerne på medicinalindustrien. Betalt i sidste ende af forbrugerne.
CVH's univers er så gennemtænkt og alt-omfattende, at jeg ikke orker at forklare det her. Hans tanker er meget spændende, og giver anledning til eftertanke - og morskab.
Det sidste ikke mindst.
Radiodoktoren
Hanne i samtale med CVH
Artikler
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.18
Brev fra Europa
Foreningen Nyt Europa har på sin hjemmeside lagt det udkast til en europæisk forfatning frem, som konventet fornylig har overdraget til stats- og regeringslederne. En regeringskonference, som skal banke forfatningen endeligt på plads, begynder den 4. oktober.

Ovenpå det hjemlige småfnidder i Venstre & Omegn, der ikke kan blive enig med sig selv om man vil af med forbeholdene eller ej (afhænger bl.a. af vind, vejr og folkestemning), og modbevægelserne der lader op til det helt store bagstræbergylp, er det rart med et budskab fra en fraktion, der uden forbehold vil af med forbeholdene. Steen Gade skriver således i et brev til foreningens medlemmer, at man grundlæggende er positiv over for udkastet, som vil betyde mere demokrati i EU. Han frygter dog, at debatten vil udspille sig på den nationale banehalvdel - at det internationale perspektiv på forhånd er presset ud af banen.

Men, fortsætter Gade, vi har dog ikke tænkt os at overlade banen til snæversyn og manglende horisont. Derfor vil NYT EUROPA fortsat være den stemme i debatten som står for kritisk saglighed, højt til loftet, og en EU-debat hvor verdens tilstand er den egentlige målestok for god og dårlig politik - også når det gælder konventets og regeringskonferencens forslag.
NYT EUROPA vil fastholde proportionerne og understrege, at Danmarks 5,3 millioner indbyggere ikke er verdens navle. Omvendt vil vi også fremhæve at borgerne i Danmark bør være fuldt og helt med - uden forbehold - i det forpligtende samarbejde i EU, som snart vil omfatte 454 millioner borgere.
NYT EUROPA vil fastholde et grænseoverskridende politisk perspektiv på tingene, og betone behovet for et stærkt europæisk centrum-venstre. Ved valget til Europa Parlamentet den 13. juni 2004 skal det EU-positive centrum-venstre have et godt valg. I debatten om den kommende europæiske forfatning skal de internationale kræfter vinde.

Og bare for en ordens skyld: centrum-venstre har IKKE noget med partiet Venstre at gøre.
Tværtimod, fristes man til at sige.
Nyt Europa
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.19
Bilfri?
Den verdensomspændende begivenhed BILFRI BY bliver hvert år afholdt i september måned, hvorimod berettigelsen af arrangementet indædt diskuteres hele året igennem.
I år skete der så det ekstra diskutable, at arrangementet var planlagt til at falde på en dødssyg mandag, hvilket ikke gjorde diskussionen mindre forbitret. De handlende synes ikke at der var nogen grund til at genere deres omsætning på hverdage, hvor det daglige brød skal tjenes, og det kan man måske godt forstå.
Modargumentet er, at den bilfri dag arrangeres i samarbejde med andre storbyer, at datoen den 22. september er det afgørende - ikke ugedagen. Desuden påpeges det pædagogiske i, at bilstoppet vil tvinge trafikanterne til at overveje, om det daglige trut i blikdåsen nu også er helt uundværligt.
Hvad der end kan siges for og imod, ser det foreløbig ud som om man er landet på søndag den 21. som dagen, hvor det store projekt skal løbe af stabelen.
Har man mulighed for at møde op i den indre by på denne dag, kan det anbefales:
- at slingre ned ad Vestergade, som til daglig er tæt besat med biler,
- at stå ude midt i en hvilken-som-helst strasse og kigge op på de gamle facader og ind ad de gamle vinduer,
- at opleve byens stilhed.
Altsammen er det noget man kun oplever denne ene gang om året.
Desuden arrangeres en række tilbud og aktiviteter på dagen, hvor alle er velkomne. Sidste år var der f.eks. mulighed for at prøvekøre Citroën's elektriske bil (en anelse selvmodsigende måske).
Desværre har en lind strøm strøm af uklare meldinger til det sidste skabt usikkerhed om, hvorvidt arrangementet i det hele taget afholdes, men søndag skulle være god nok.
Nyd byen som H.C. Andersen: på de flade konvolutter.
Bilfri søndag
Bilfri dage kritiseres
Bilfri billeder 2001
Set i bakspejlet
Bilfri mandag
(se evt. Kort Nyt den 31. marts)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.20
De maler byen...
Graffittien har fået konkurrence fra en ny bølge - den såkaldte Street Art.
Ifølge dens udøvere er der væsentlig forskel på de to udtryksformer.
For os, der tilfældigt lunter forbi, er det vigtigt at malerfolket respekterer de følsomme steder, og ikke bare sværter løs overalt.
Så må de ellers kalde det hvad de vil.
Bortset fra det kan Street Art kun være et løft for byen.
Og for os, der tilfældigt lunter forbi...
De maler byen
kopenhagen.dk (søg på street art)
silenciowarfare
banksy.co.uk
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.21
Når nok er nok
Enåf ids enåf, siger de ude på Amager.
Det betyder noget i retning af, at grænsen er nået, og at den ulykkeshærgede ø som følge deraf er tæt på en vaskeægte opstand. Ama'rkanerne har fået nok af chikane fra myndigheder og Metro, og har derfor dannet fælles front mod overmagten.
Repræsentanter for de rebelske ø-boere har tidligere dokumenteret problemets omfang, f.eks.
- at man kan se Metroen fra havevinduerne,
- at Metroen skygger for aftensolen,
- at der på udsatte steder er målt Metrostøj svarende til en ottendedel af biltrafikken samt
- at afstanden til nærmeste Metro station i enkelte tilfælde kan medføre op til flere minutters gang på de flade konvolutter.
Som et effektfuldt klimaks afslører en grådkvalt aktivist, at han fra sin bopæl over en strækning på to kilometer ikke kan krydse Amagerbanen i bil. Det betyder i al sin gruopvækkende rædsel, at han er tvunget til at gå eller cykle.
Intet under at oprøret ulmer.
Til kamp mod Metro!
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.22
Kedelpasseren
Ken forlod os den 17. september 2003, er den manende indledning til historien om en af de store danske trommeslagere, der nu er draget til de evige slagtøjsmarker.
Første gang jeg hørte Ken Gudman var i Karrusellen i 1965, hvor han var trommeslager hos The Defenders (Jens Dahl, Flemming Sørensen, Rudolf Hansen), en velspillende kvartet som formåede at servere musikken med charme og elegance.

Gudman spillede så godt og indlevet, at man egentlig ikke bemærkede det - det så jo så let ud, når han hev sine små mirakler op af gryderne. Derfor fik han nok heller ikke fuld kredit for sin indsats i Defenders perioden, hvor han sad diskret omme bagved og passede kedlerne. Han har siden spillet i et utal af sammenhænge og orkestre, hvor han ikke mindst blev valgt på grund af sine musikalske kvaliteter.

Guitaristen Peter Thorup siger f.eks. om perioden i Den Benhårde Trio: Jamen, det fungerede jo bare perfekt! Jeg havde selvfølgelig hørt Ken, da han spillede i Defenders, det var imens jeg var i Beefeaters. Allerede der kunne jeg høre, der var noget. Mens jeg var i udlandet, spillede jeg jo med en del ganske dygtige folk, men Ken er en af dem, der har passet bedst. Han SPILLER jo trommer, han SLÅR ikke på trommer. Han sidder jo bag dem, som var det hjemme i stuen. Jeg havde et job på Tagskægget i Århus, så fik jeg fat i Rudolf og Ken, vi øvede en nats tid, og det gik jo meget godt, så vi blev bare ved. Hehe, Den Benhårde Trio.

Sidst jeg så Gudman var ved Brøndby Pop Club's jubilæum sidste år i april, hvor han med sit sædvanlige lette spil indgik i Young Flowers trioen sammen med guitaristen Per Frost og Ingemann på bas. Men samtidig var det tydeligt at hans dage var talte, det behøvede man hverken være spåkone eller doktormand for at afgøre. Kroppen var slidt op af det ubarmhjertige musikerliv, hvor også cigaretter og whisky og gud-ved-hvad havde krævet sit, og man fik helt ondt af den smukke unge mand der var kommet til at ligne en meget træt og chokerende gammel olding.
Derfor kommer meddelelsen om hans bortgang heller ikke som nogen overraskelse.
En kompetent og respekteret musiker har takket af.
Ken Gudman
The Defenders
Young Flowers
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.23
6D skema
Seksdagessæsonen starter igen.
Løbet i Siemens Arena kan vist godt betragtes som urealistisk nu, men der er mange andre muligheder, f.eks. Berliner 6-Tage-Rennen, som sidste år havde mere end 10.000 besøg pr. aften. Det er jo helt fantastisk og overgår langt de danske rekorder.
En dansk arrangør arbejder på at organisere en bustur til Berlin i weekenden d. 24-26. januar (fre-lør-søn).
Skriv til Kurt, hvis du vil med.
Calendar
Fat Nick
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.24
Liebe Freunde
Nede i Wuppertal har de en svævebane.
Et par gange har Kurt & Konen været dernede.
Indtil 1989 havde Wuppertal også sporvogne (Strassenbahn) der kørte rundt i gaderne, og forresten også en bjergbane (Bergbahn) med egen skinnebredde, så byen var et rent eldorado for banefreaks.
En dag tager vi afsted igen, så skal vi ud og køre Schwebebahn.
Og møde liebe Freunde.
Ganz sicher.
Die Schwebebahn (klik f.eks. på Schwebebahn og nyd de historiske billeder)
Die Wuppertaler Schwebebahn
Webcam Wuppertal Barmen
Livecam
Billeder fra Wuppertal
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.25
Vi hepper på Sebber!
Overskriften hentyder til komponist og musiker Søren Sebber Larsen's forkærlighed for rappe slogans.
Men ellers er Sebber et gammelt bekendtskab fra musikkens verden, og derfor er det også kun rimeligt med en kort anmeldelse af hans to seneste udgivelser.

Den ene er CD'en "Somewhere down the Line", som hører til i den afdeling, hvor man roligt kan læne sig tilbage og kigge op i loftet eller for den sags skyld lukke øjnene - der bliver tid til det hele. Det er sange i moderat eller langsomt tempo, og Sebber - der synger alle stemmer og spiller de fleste instrumenter - formår at lægge nogle høreværdige arrangementer frem, hvor også sjælen er med.
En del af numrene er med engelsk tekst og en del er med dansk, men alle er de selvskrevne - og velskrevne.
Personlig foretrækker jeg så afgjort de danske, fordi numrene derved bliver mere nærværende, f.eks. "Camilla" - den pige som pladen er dedikeret til.
"Mexican Eyes" er en ørehænger som diverse radioer har lukket ind i varmen, mens et nummer som "Times" glider ubemærket ned i baggrunden.
"Lush and Mellow" er tredive sekunders a capella med Beach Boys inspireret sang.
"Jennie" er sangen om den første kærlighed, hvor Robby Turner hjælper ikke så lidt til på steel guitar.
En del af numrene har en lidt blå stemning som - tilsigtet eller ej - kan sætte sit præg på hele produktionen. Derfor vil jeg foreslå at fremtidige projekter indeholder et up-tempo nummer, f.eks. en dunkende dansk ørehænger til at trække farven over mod rød.
Ellers er det en vel arrangeret og vel spillet produktion, som lover godt for kommende projekter.
Det ser vi frem til!
CD - "Somewhere down the Line" Søren Sebber Larsen, SSL 00004
Sebber
Hvad blev der af Charlie?
DO SI DO

Den anden CD er lavet sammen med sangerinden Monique:
I forbindelse med en TV-produktion i 1998 opstår denne duo ret tilfældigt, da Monique og Søren omkring et flygel finder ud af, at de faktisk holder af de samme sange fra deres - nå ja - ungdomsår. Søren forslår om de dog ikke skal berige de små cafeer og lignende med et repertoire bestående af romantiske velskrevne sange.
Og det gør de så.
Det drejer sig om sange som "On the Radio", "You've got a Friend" og "Will you still love me Tomorrow", alle i arrangementer med ganske få instrumenter (spillet af Sebber), der giver plads til det vokale. Der er med andre ord indlagt en vis afstand til originaludgaverne.
Samtlige numre viser Monique som en overmåde dygtig sangerinde med vel polerede og vel kontrollerede fraseringer, f.eks. "Natural Woman", hvor hun akkompagneret af et klaver synger så stjernerne blegner.
Musik- og sangteknisk er der klasse over foretagendet, og når Monique udover sit ubestridelige sangtalent tillige fremtræder som en smuk og attraktiv kvinde, burde alle døre stå åbne. Hvis man derfor betragter projektet ud fra, hvad det giver sig ud for - et repertoire bestående af romantiske velskrevne sange - må man sige at forventningerne er opfyldt.
Godt og vel endda.
CD - "Feel like making Love" Monique & Søren, M&S00001
Monique
Monique & Søren
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.26
Ti-øres Bazaren
Det var en tidlig morgen da jeg kom cyklende ad Øresundsvej på Amager.
Pludselig tårner biksen sig op: deja vu - her har du været før!
Ja, mon ikke.
I min barndom traskede vi mange gange ud ad Øresundsvej, når vi skulle til Amager Strand for at bade.
Herold's var et af de små mirakler på vejen.
Sådan er det stadigvæk.
Herold's Varehus
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.27
Det mobile sus
GSM teknikken diskuteres i denne tid.
Diverse TV- og radioudsendelser om emnet har fået mange til at ryste i bukserne.
Hvad man end kan mene om de mobile telefoners fordelagtigheder iøvrigt, så har især en svensk TV-udsendelse fornylig om GSM gjort indtryk. Det blev eksempelvis dokumenteret, at hjernen i normal sovetilstand går ned på en brøkdel af det vågne aktivitetsniveau, mens den hos de bestrålede pisker afsted med samme fart som i dagtimerne.
Det kan umuligt være sundt i længden.
Det bedste ved systemet er, at ingen kan sige sig fri. Hvis en håbløs oldsag som Kurt tror sig fritaget for stråling bare fordi han ikke køber, ikke låner og ikke anvender mobiltelefon, kan han godt tro om igen. Alle modtager den digitale dosis fra de tæt- og lavtplacerede sendemaster, som når ud i alle hjørner af samfundet. Der er uenighed blandt forskerne om strålingsfaren, og derfor mener de forskellige telefonselskaber sig fritaget for ansvar - fordi skader ikke beviseligt kan føres tilbage til mobiltelefon eller mast.
Fra politisk hold er det såkaldte forsigtighedsprincip forlængst sat ud af kraft.
Det betyder, at forbrugeren i denne sag må klare sig selv - der er andre hensyn der vejer tungere.
De økonomiske for eksempel.
GSM dækning
EMF
Mobilmaster
Strålingsdebat I
Strålingsdebat II
GSM og GPRS
A brief overview
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.28
Kender du det?
En melodi der sætter sig fast i det indre univers:

Der var engang en gade,
jeg kendte hvert et hus,
hver port, hver gård, hver vindue,
der snart er lagt i grus.
Her har man boet
og trådt sine barnesko
og fået en livlig fantasi,
her har man troet
og tabt sin barnetro,
men lærte sig gadens melodi.
Der var engang en gade,
et yndefuldt kvarter,
med skæve gamle huse,
snart er den der ikke mer´.

Melodien stammer fra filmen af samme navn, som kom på plakaterne herhjemme i 1957.
Er den værd at se?
Ja, blandt andet og ikke mindst fordi den er indspillet i midten af 1950'erne i et københavnermiljø som ikke længere eksisterer:
Vi er i det gamle maleriske københavnske kvarter omkring Nyboder, Borgergade og Adelgade. Selv om det er ved at falde for tidens ubønhørlige krav om sanering, har dette kvarter endnu bevaret sin særegne poesi, og er stadig beboet af mange interessante typer.
Netop sådan var kvarteret, og netop sådan huskes det af mange københavnere.
På Danske Film's hjemmeside kan man skrive sig op til en advisering, når (hvis) filmen bliver vist på TV.
Grib chancen!
Der var engang en gade
Danske Film (klik på "Søg" og/eller "Søg efter sangtekster", hvor også komponist og tekstforfatter oplyses)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.29
For iværksættere
Hvis man tænker på at starte sin egen virksomhed, er der nok at spekulere over.
En stor del af de mange spørgsmål er besvaret i Startguiden, som er
én indgang til information for alle iværksættere.
Start Guiden
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Sept.30
Tranesøen
Oppe i Sverige, 150 kilometer NØ for Göteborg ligger Hornborgasjön.
Her kan man se traner i stort tal.
Kurt & kompagni var deroppe i denne weekend, hvor vi så 4500 traner gå til ro.
Det største tal, 11.500 blev optalt for en måned siden.
Om sommeren opholder fuglene sig i området omkring søen, om vinteren går turen via Rügen til Spanien. Om dagen fouragerer de på markerne omkring søen i en 20 kilometers radius, og om aftenen samles flokkene under højlydt palaver i søens lavvandede dele for i fællesskab at overnatte i stående tilstand - et forsvar mod alskens firbenede rovdyr.
Tranen er en stor fugl som kan minde om Fiskehejre, dog noget større.
Den er meget sjælden i Danmark, hvor den har været forfulgt i århundreder, men bestanden er dog igen så småt på vej opad.

Hornborgasjön med omliggende skove er et vidunderligt smukt naturområde. Udover det rent naturmæssige ligger Stora Ekeberg Sommarland og Axevalla Travbane i nærheden af søen, så uanset om man er fugleinteresseret eller ej, er området et besøg værd. Hovedkvarteret for et tranekig må være Hornborga Naturum, hvor man ud over det rent ornitologiske finder et cafeteria med fremragende udsigt over søen, udstillingslokaler, udryddelsestruede svenske husdyr (bl.a. heste, køer og får) i levende live på de våde enge. En lang gangbro fører via forskellige gömslen (skjul eller gemmesteder, hvorfra fuglelivet kan iagttages uden at forstyrre) ud til et 15 meter højt udsigtstårn, som ved højvande står langt ude i vandet. Herfra er der en formidabel udsigt over søen - og skræmmende langt ned.

Stora Ekeberg Vandrarhem, hvor vi overnattede fra lørdag til søndag, viste sig at være en overmåde stor og flot residens, beliggende i en ikke mindre storstilet park. Stedet blev oprindelig bygget som sanatorium for tuberkulosepatienter omkring 1920. I slutningen af anden verdenskrig blev Stora Ekeberg brugt som behandlings- og rekreationshjem for koncentrationslejrfanger, som blev kørt hjem i de berømte hvide Bernadotte-busser. Først i 1996 blev stedet indrettet til vandrerhjem.
Da det var uden for højsæsonen (hjemmet lukker 1. okt.), var vi de eneste pensionärer og havde derfor hele herligheden for os selv.
Fantastisk!
Tidlig søndag morgen så jeg fra terrassen en flok på ca. 30 traner komme flyvende og trompeterende i V-formation hen over parken. Alt var stille, solen var ved at stå op, temperatur 2 plusgrader, parken, palæet, himlen og tranerne......jamen, det si'r jeg Dem, fru Heilbundt, efter sådan en oplevelse er man klar til at gå til alters.
Det siges, at Kongeørn og Havørn også findes i Hornborga området, men vi så ikke noget til dem, men det gør nu heller ikke noget, for vi fandt trods alt hvad vi kom efter - og mere til.

Hist og her på tilbagevejen så vi en Trane spankulere rundt på marken, og et sted, hvor vi gjorde holdt for at spise, kunne vi højt oppe se og høre en flok som trak bort. Pludselig, da den var lige over os, opløstes V-formationen, og fuglene begyndte at flyve rundt imellem hinanden under fortsat trompeteren, inden flokken efter et minuts tid igen fløj videre i formation mod Rügen.
Var det til ære for os?
Det vælger vi at tro på, og ihvertfald var det en både bevægende og smuk afsked.
Trevlig resa - kom snarast åter!
Hornborgasjön
Stora Ekeberg Vandrarhem
Skara Sommarland
Axevalla Travbana
De hvide busser
Bernadotte aktionen
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.01
Flyv ikke høj're...
Københavns Universitet har fået kig på rockmusikken.
Et treårigt stipendium har sat sig for at...........undersøge forskellige aspekter af dynamikken i møderne mellem de forskellige kulturelle mønstre og mellem de enkelte, lokale aktører inden for dansk rockkultur i ovennævnte tidsrum. Det sker på grundlag af musikvidenskabelige (herunder musiketnologiske og populærmusikvidenskabelige), antropologiske samt kulturteoretiske og -historiske problemstillinger.

I den praktiske afdeling:
Seks frikøbte seniorforskere samt 6-8 løst tilknyttede forskere og ph.d.-studerende deltager i projektet. Disse mødes til to-dages seminarer hvert halve år i projektperioden. Projektet samarbejder desuden med et konsortium, der arbejder på at oprette et rockmuseum og -experimentarium i Roskilde.

Beskrivelsen af projektet kan give bange anelser, for selvfølgelig er det godt at få ting og sager belyst, og oprettelse af et rockmuseum kan muligvis også være en udmærket ting. Men herregud, de fleste rockmusikere var jævne folk, der hellere ville ha' en bajer end føre diskussioner om litterære eller politiske emner. Derfor er efterfølgende forsøg på at løfte hele menageriet op på en akademisk platform også kun at gøre sagen en bjørnetjeneste.
Rocken kom nedefra.
Det håber jeg de pågældende forskere vil huske.
rockhistorie.dk
Hvis nogen har mod på jobbet, sendes henvendelser til Det Humanistiske Fakultet.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.02
Minimalstatsnyt
Statsministeren har nedsat en kommission.
Konklusionen er vedtaget på forhånd.
Let og liberalt.
Cand Polit'erne kommer
Farvel til efterlønnen
Presseklip
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.03
Fantasi og virkelighed
Koplev havde engang inviteret Allan ind i krydsfeltet.
Emnet var incest, og Allan var offeret.
Allan begynder uopfordret at fortælle om sin fars 60 års fødselsdag og om den tale han holdt for ham.
Talen er mildt sagt oprørende - baggrunden ligeså - og gæsterne forlader festen, så faderen til sidst sidder alene tilbage.
Thomas Vinterberg hører udsendelsen og bliver så dybt berørt, at det inspirerer til dogmefilmen "Festen".
Filmen gør et kolossalt indtryk og vinder priser både her og der og allevegne.
Vinterberg vil selvfølgelig gerne møde sin inspirationskilde, men denne er forvundet, hvorhen ved ingen.
Tiden går.....længe cirkulerer rygtet at Allan slet ikke findes i virkeligheden, at det er et rent Koplev-gimmick, men en dag ringer telefonen hos Vinterberg.
Det er journalist Lisbeth Jessen, som efter seks år har opsporet Allan et sted i landet, er Vinterberg interesseret?
Det kan du bande på!
Mødet afholdes og vi lytter med.
Allan fortæller om sin tvillingesøster, der p.g.a. stedfaderens seksuelle overgreb har begået selvmord.
Allan fortæller meget mere og mange detaljer.
Vinterberg har nu mødt sin hovedperson, og rejser lettet tilbage til København.
Jessen fortsætter sin research - et par småting stemmer ikke, spor ender blindt, flere oplysninger er direkte forkerte, og til sidst konfronterer hun Allan med sine iagttagelser.
Allan indrømmer, at incest-historien er opspind, at det hele faktisk er opdigtet.
Koplev har dermed opbygget sin radioudsendelse på fiktion, og burde som minimum have røde ører.
Vinterberg har ladet sig rive med af en stemning - det kan man tillade sig som producent af fiktion.
Allan burde skamme sig - det gør han helt sikkert - men har en forklaring.
Jessen vinder international pris for en blændende god montage.
Sådan overgår fantasi og virkelighed hinanden.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.04
En krydret sag
Med mellemrum modtager jeg mails fra hr. Fummelwasser i Deutschland.
Hvad hr. Fumlevand egentlig vil, vides ikke, manden er redaktionen ubekendt, og hans henvendelser godtages derfor ikke.
Efter at have modtaget mails fra hr. Fumlevand igennem noget der ligner to år, syntes morskaben efterhånden at stivne.
Jeg fik derfor den idé at kigge på TDC's hjemmeside, hvor man finder en række gode råd.
Hvis man f.eks. frabeder sig post fra bestemte afsendere, kan man indsætte et såkaldt spamfilter:
Spam er egentlig krydret skinkekød på dåse, men Monty Python har en del af æren for betydningen i forbindelse med internettet. I deres Spam-sketch får en restaurantgæst med kone hele tiden serveret spam, selv om han ikke har bestilt det. Han bliver ved med at sige nej tak, og tjeneren bliver ved med at servere det.
Det er ganske let at montere aggregatet, og bedst af alt, så virker det.
Overvej derfor et skinke filter, hvis du vil have ro i madkassen.
Hvorfor spam hedder spam
SPAM - kort og godt
TDC's spam politik
Gode råd om spam
Spam filter
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.05
Hubert mener
at afsnittet om cigarer, især henvisningen til Maxi Oversigt II er ret håblås - for ikke at sige amatøragtig.
Alting bryder sammen, hvis man klikker på de dertil indrettede knapper, skriver Hubert.
Og desværre må jeg (som sædvanlig) give Hubert ret, oversigten er ikke alt for kvik.
Til gengæld indeholder Maxi Oversigt II stort set det samme som Maxi Oversigt I, hvorfor man ikke absolut behøver at hente den ned.
Fordelen ved at hente 2'eren skulle gerne være, at samtlige cigarer er fremvist i eet dokument - at man derfor slipper for at klikke på hver enkelt cigar.
Jeg har ikke mulighed for at gøre det anderledes, så derfor må man altså vælge - også Hubert.
Ælle-bælle-mig-fortælle....
Cigar
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.06
Play it again....
Har man et hjem med klaver, har man signaleret Kultur (med stort K) og et aktivt forhold til musik.
Men hvad nu, hvis man i virkeligheden slet ikke kan spille?
No problem, man melder sig til et kursus på nettet, f.eks. Play Piano.
De, som ikke kan høre forskel på Tjaldur og K-mol, starter helt fra bunden, og de som til daglig lister forbi konservatoriets vinduer, kan hente de sidste staldtips i afdelingen for virtuoseri.
Med andre ord er der noget for enhver.
Tryk den af!
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.07
Grindedrab på Kastrupgård
Kastrupgårdsamlingen er et kunstmuseum på Amager.
Tilmed et smukt og spændende et, for dels er selve museet indrettet i en smuk gammel gård fra 1700-tallet, og frem for alt afholder museet ofte specialudstillinger med kunstnere som på den ene eller anden måde rager op.
Sidste skud på stammen er malerier og akvareller af Samuel Joensen-Mikines - manden der bliver kaldt det færøske maleris fader, og som vel mest er kendt for malerierne af grindedrab:
Udstillingen omfatter 50 malerier og 20 akvareller, heraf en del af Mikines' hovedværker. Fra 1930'erne vises de mørke og meget stærke billeder med døden som tema. Der er eksempler på kunstnerens kendte grindedrabsbilleder, samt mange af de mere lysfyldte bygd- og landskabsmalerier fra 1940'erne og 1950'erne. Derudover kan man se en række af Mikines' bedste portrætter.

"De er noget mørke", siger en ældre dame spontant til sin sidemand, da vi står og betragter billedet af en voldsom brådsø, og sandt nok er der i Mikines verden ikke det store farvemæssige fyrværkeri, men til gengæld er det klare og stærke følelser der udsendes.
Når Mikines maler de berygtede grindedrab, virker billederne stærke og afskyvækkende (på Kurt ihvertfald). Og når den døende ligger i sengen med de nærmeste ved sin side, beskrives sceneriet med en betagende enkelhed.
Stor kunst.

I underetagen er der indrettet et filmfremvisningsrum, hvor der for tiden vises en film om Mikines.
Udover særudstillinger indeholder Kastrupgård også de permanente udstillinger med Theodor Philipsens værker (maleri & keramik) og de to lokalhistoriske samlinger, Midt på Amager og Kastrup Glas.
Sidstnævnte er næsten et museum i sig selv med masser af billeder, fortællinger og brugskunst fra dengang Kastrup Glasværk eksisterede.
Et inspirerende sted.

Kastrupgård
Kastrupvej 399,
2770 Kastrup.
Hver dag 14-17, onsdag 14-20, mandag lukket.
Gratis adgang
Kastrupgårdsamlingen
AOK
Samuel Joensen-Mikines
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.08
Den republikanske vinkel
Mary had a little lamb, siger sangen, og Mary er helt sikkert en sød pige, ligesom Jeg-går-og-hedder-Frede uden tvivl er en god dreng.
Ikke desto mindre er kongehusets oprindelse og historie så fuld af anti-demokratiske indslag, at historiens dom nødvendigvis må blive hård. Et eksempel er dengang den daværende Kong Christian X under Påskekrisen i 1920 sammen med den borgerlige oppostion forsøgte at underløbe en lovlig valgt regering med et statskup. Heldigvis lykkedes det beskidte trick ikke, men det er ikke noget vi behøver takke kongen for. Han hjalp hellere end gerne med at undergrave den demokratiske styreform.
Kongehusets privilegier hører fortiden til, og de kongelige bør via en fredelig proces overgå til almindeligt medborgerskab.
Det er det bedste for samfundet, og alt i alt også bedst for de kongelige selv.
Afskaf monarkiet
Prins PR
Republikanerne
Republikker og monarkier
Kongehuset
Glücksborgerne
Oldenborgerne
Kongerækken
Stamtavle
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.09
De flyver mod stjernerne
Forleden dag talte jeg med Hejremanden i Frederiksberg Have.
Han fortalte at den lille artikel i "Ud & Se" næsten har givet ham og hejrerne stjernestatus.
Svensk TV, dansk TV, hollandsk TV - alle er de ude efter Hejremanden.
"Og om seks uger kommer der en artikel i Hjemmet", fortæller han grinende.
Hvad familien siger til alt ståhejet, glemte jeg at spørge om, men fakta er at Erik Andersen er en almindelig borger med et almindeligt borgerligt arbejde. Det var rene tilfældigheder der bragte ham i kontakt med de store grå fugle.
De har til gengæld vendt op og ned på Hejremandens dag.
Hver dag efter arbejdstid kan man finde ham i Frederiksberg Have.
Lørdag og søndag er der besøgstid fra kl. tolv.
Hejremanden
(Hejremanden er tidligere omtalt under Kort Nyt den 21. juli)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.10
Endnu en umulighed
Det vælter op af jorden med bryghuse i disse år.
For få år siden var øl-depressionen til at få øje på: to store dumme svin som dominerede markedet.
For at gøre ondt værre blev Rød Tuborg trukket ud af markedet - firmaets originale og ældste øl.
Det var dråben der fik flasken til at flække.
Som en følge deraf skyder alternative bryggerier op overalt.
Men iflg. bryggerigiganten er markedet for lille og forlængst mættet.
Det ved de små bryggerier heldigvis ikke.
Lad dem forblive i uvidenhed.
Glocal Beer
Øl med ambitioner
Alt om København
5 øl- og spisesteder
Nørrebro Bryghus
Encyklopædi
(se også Kort Nyt 2003.Maj.23 om valgpakken fra Carlsberg)
(se især Kort Nyt 2002.Dec.06 om Rød Tuborg der slukker og lukker)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.11
Tid til tanke
Efteråret er over os!
Jo, jeg ved selvfølgelig godt, at årstiden af mange forbindes med surt mørke og tristesse, men efterår er også kølig luft og klare tanker, og kan derfor også bruges som inspiration og opladning til f.eks.
          - at gå eller cykle lange ture,
          - at opleve en natur i bevægelse (og ikke bare som en stillestående baggrund), samt
          - at gøre status.

Når man futter rundt derude, påmindes man om det materielle livs midlertidige karakter, og når man truet af timenyheder og bilkabras flygter ud til efterårets udbud af ægte oplevelser, forekommer årstiden jo nærmest at være et refugium - et tilflugtssted.
Tak og lov at efteråret hvert år kommer tilbage med en kølig hilsen.
Hils igen!

Vil du med endnu længere ud, så kig under Kort Nyt 2003.Jan.17.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.12
Det utænkelige forlis
Det gjorde et stærkt indtryk på alle, da det nybyggede og synkefrie skib HANS HEDTOFT gik ned med mus og mand i januar 1959. Årsagen til havariet er aldrig blevet opklaret, skibets position ej heller, og det eneste vraggods der nogensinde blev fundet, er en redningskrans som drev i land ni måneder efter forliset.
Iflg. TV-2's Godmorgen Danmark den 2. okt. har et bjærgningshold sat sig for indenfor en overskuelig fremtid at lokalisere skibsvraget, og derefter hejse det op.
Det bliver noget af en opgave.
For 40 år siden.....
Katastrofen om Hans Hedtoft
Vidste du at......
Hans Hedtoft biografi
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.13
Brev fra Inge
Inge Andersen's Swingtet spiller lækker råhygge jazz på LongJohn i Købmagergade,
tirsdag d. 14. oktober kl. 17.
Besætningen er:
          - Niels "Flipper" Stuart, sax, fløjte, klarinet og vokal
          - Inge Andersen, piano
          - Tomas Raae, gæstebassist
          - Martin Roy Wade, trommer
Da det er efterårsferie, er der nok mange af vore fans der er ude og rejse, men hvis du har tid, lyst og lejlighed til at kikke forbi, vil det glæde os meget!!
Vi spiller bedre, når lige netop DU er der!!!
Håber vi ses!
Mange hilsner
Inge

Ja Inge og hendes dygtige musikere bliver man aldrig træt af.
Som skrevet står, er det i morgen på LongJohn i Købmagergade (tæt ved Rundetårn) det foregår.
Kan på det varmeste anbefales.
Inge Andersens Swingtet
Inge Andersen
Mere LongJohn under Kort Nyt 2003.Maj.13
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.14
Det makedonske snit
Min frisør er makedoner, men taler udmærket dansk.
Eller rettere: min nye frisør er makedoner, og taler udmærket dansk.
Han har boet og arbejdet i Danmark i femten år, og fortæller ikke uden stolthed, at han kun havde været i Danmark i fjorten dage, da han fik arbejde på den salon vi står i lige nu.
Den makedonske historie er utrolig kompliceret og blodig, så spørgsmålet er derfor, om det er klogt at gå for tæt på hr. Balkarin i den slags følsomme spørgsmål?
Efter mange overvejelser frem og tilbage vover jeg forsøget.
Til min store overraskelse er han ligefrem glad for, at nogen spørger!
Makedonerne har deres egen forening, hvor de mødes, laver mad som vor makedonske mor gjorde det, og udveksler rygter, sladder og erfaringer.
Da han hører, at jeg gerne ryger en cigar i muntert lag, insisterede han på at skaffe en æske makedonske cigarer hjem.
Den ligger derude og venter, lover han.
Næste gang.
Makedonien I
Madedonien II
1912 - Med den serbiske arme i Makedonien
Sidste nyt fra Albanien og Kosova
Rejseguide
At rejse er at leve
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.15
Set oppefra
I disse dage kan man på torvet i Slagelse se en udendørs udstilling af billeder.
Fotografiske mesterværker i stort fysisk format.
Optaget fra luften.
Den franske fotograf Yann Arthus-Bertrand har indfanget en række scenerier fra hele verden, som fremvist på de store plancher ser meget imponerende ud. Fotografierne er hver på deres måde smukke, og frem for alt tankevækkende, f.eks. billedet af et jordskælvsramt område i Tyrkiet.
I den tilstødende butik fremvises en film, hvor fotografen med egne ord fortæller om tilblivelsen af de enkelte billeder.
Her kan også plakater, postkort og bøger købes.
Ellers kan man i Københavnsområdet besøge Himmelbutikken i Nybrogade, hvor alt ligger til skue.
Et kig værd.
Jorden set fra himmelen
Vores planet portrætteret fra luften
Fotoudstilling af Yann Arthus-Bertrand
Nytorv, Slagelse
5. juli - 2. november 2003
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.16
Kortmaskinen
Et opdateret kort over hele verden, hvor finde man sådan et?
Ad tilfældige omveje faldt jeg over National Geographic, som i mange herrens år har udgivet bøger om geografiske emner, og som altså også er gået på nettet.
Jeg har kun brugt deres kortmaskine ganske kort (undskyld), og har derfor ikke den store erfaring, men prøvede dog, som en lille ondskabsfuldhed, at bede maskinen om at vise Færøerne - Faroe Islands.
Det slap den ikke særlig heldigt fra.
Billedet var alt for lille og unuanceret til at kunne bruges, og Zoom In knappen hjalp ikke meget, men måske er der andre måder?
Prøv selv!
National Geographic Map Machine
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.17
Tingenes tilstand
Kammerat Hermann har været så venlig at forklare, hvordan sagerne står:

Folk over 30 burde være døde!
Ifølge dagens lovgivere og bureaukrater burde de af os, som var børn i 40'erne, 50'erne, 60'erne, ja til og med tidligt i 70'erne, ikke have overlevet.

Vores børnesenge var malet med blybaseret maling.
Vi havde ingen børnesikring på medicinflasker, døre eller skabe, og når vi cyklede bar ingen af os hjelm.
Som børn kørte vi i biler uden sikkerhedsseler eller airbags.
Og det at sidde bag på en ladvogn en varm sommerdag var altid en speciel nydelse.
Vi drak vand fra haveslangen og ikke af flasker.
Vi spiste brød med smør, drak sodavand med sukker i, men de fleste blev alligevel ikke overvægtige, fordi vi altid var ude at lege.
Vi delte gerne en sodavand med andre og drak af samme flaske, uden at nogen rent faktisk døde af det.
Vi brugte timer på at bygge sæbekassebiler af ting der var kasseret, og vi ræsede i fuld fart ned ad bakken - bare for så at finde ud af, at vi havde glemt at sætte bremser på.
Efter nogen ture i grøften lærte vi at løse problemet.
Vi tog hjemmefra tidligt om morgenen for at lege ude hele dagen og kom først hjem, når gadelygterne blev tændt.
Ingen kunne få fat i os i løbet af dagen. Ingen mobiltelefon.
Vi havde ingen Playstations, Nintendo 64 eller X-boxe - i det hele taget ingen TV-spil, og ikke 99 TV-kanaler, ingen videofilm, surround-sound, mobiltelefoner, hjemme-PC'er eller chatrooms på Internettet.
Vi havde legekammerater!
Vi gik ud og fandt dem!

Denne generation har fostret nogle af de mest risikovillige, de bedste problemløsere og investorer nogensinde.
De sidste 50 år har været en eksplosion af nyskabelser og nye ideer.
Vi havde frihed, fiaskoer, succes'er og ansvar, og vi lærte at forholde os til det alt sammen.
Og du er en af dem.
Til lykke!!!

Ja, jeg er en af dem fra dengang, men er meningen med Hermann's svada,
          - at de gode gamle dage var bedre end i dag?
          - at vi skal skrue tiden tilbage?
          - at det grå guld er toppen af poppen?
Eller noget helt fjerde (f.eks. at dagens ungdom er uduelig)?
Skriv til Kurt med et svar eller en kommentar.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.19
Dänen lüge nicht
Kort Nyt lå brak i går.
Det skyldes bortrejse til Wuppertal.
Nogle pæne unge mennesker skulle giftes.
Vielsen er nu forrettet og livet kan fortsætte.
Overskriften skyldes en af sangene til brudeparret på melodien "Tränen lüge nicht" (som Bamse hittede med i Danmark under titlen "Tårer taler sandt"). Den havde parrets venner genialt omdøbt - og fremført med musikalsk opbakning - som ovenstående.
Wuppertal ligner stort set sig selv, dog er bjergbane og sporvogne forlængst væk - selv die Schwebebahn er midlertidigt ude af drift i weekenden p.g.a. renovering.
Men ellers er Tyskland under kontrol (se evt. Kort Nyt 2003.Sept.24).
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.20
Det cykler
De danske baneryttere hentede to 4. pladser ved Europamesterskaberne i banecykling i Amsterdam lørdag aften.

I Eliteafdelingen gjorde Michael Sandstød og Jimmy Hansen en god figur i det 50 km lange løb, men tingene blev dog til sidst sat på plads af det rutinerede 6-dagespar Kappes - Beikirch (Tyskland), som sammen med Slippens - Stam (Holland) og Risi - Betschart (Schweiz) tog sig af de tre første placeringer.
"Sandstød gjorde det virkelig godt, og Jimmy Hansen gjorde sit yderste for at leve op til ham," udtalte landstræner Tayeb Braikia efterfølgende.
De fik med en 4. plads det optimale ud af løbet.

I U 23-løbet over 40 km gjorde det danske par Michael Smith Larsen - Michael Berling en behjertet indsats og var på afgørende vis med til at præge begivenhederne. Syv par (herunder danskerne) vandt undervejs en omgang, og det danske par forsøgte hen mod afslutningen yderligere at komme alene rundt. Det lykkedes dog ikke, men de fik alligevel en respektabel 4. plads ud af anstrengelserne.
Patanchon - Ladagnous (Frankrig), Chmidt - Ponomarov (Rusland) og Keisse - De Fauw (Belgien) besatte de tre første pladser.

Alt i alt går det den rigtige vej for dansk banecykling, men tænk, hvad det kunne have været blevet til, hvis vi som vore konkurrenter havde haft en hjemmebane at træne på.
Læs mere på UIV.dk
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.21
Byrned
En ven i staterne sendte to CDer med Talking Heads og spørgsmålet, What do you think?
Det drejer sig om CD'erne "77" og "Fear of Music".
Ja, hvad synes jeg, det er et godt spørgsmål, for selvom lykken hverken er stiv 4/4 eller rock, er det ikke desto mindre en regulær 4-mands instrumentering vi udsættes for - ikke noget med computerstyrede instrumenter eller oppumpede arrangementer. Det er da altid noget.
Rent omslagsmæssigt er begge plader kedelige - ingen billeder, ingen informationer, et par indadvendte småsure tegninger.
Efter at have hørt pladerne to gange igennem, læste jeg teksterne til sangene, som er aftrykt i coveret.
Det blev jeg ikke meget klogere af.
Man skal ihvertfald ikke forvente at finde svaret på livets gåde, eller nøglen til smykkeskrinet i gruppens tekster. David Byrne har en interessant stemme og hans fraseringer kan være med til at løfte de ofte stillestående arrangementer, men ophidsende, uforglemmeligt eller skelsættende bliver det aldrig. Der mangler spænding og frem for alt improvisation i gruppens numre, ligesom det aldrig rigtig swinger. Det har Talking Heads tilfælles med ti tusind andre rockgrupper, og måske har de heller aldrig stillet noget sådant i udsigt, og måske er det derfor unfair at dømme udfra sådanne krav.
Vi går derfor hver til sit.
Good day, mister Byrne.
Talking Heads
77
77 Lyrics
Fear of Music
David Byrne
Lead us not into Temptation
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.22
Flere i arbejde?
Dansk Arbejdsgiverforening finder med passende mellemrum ud af at de arbejdsløse - og denne gang er det især de ældre - vist ikke reelt står til rådighed for arbejdsmarkedet.
Det må derfor være på sin plads at gøre opmærksom på følgende:

Som modtager af understøttelse er man forpligtet til at være aktivt jobsøgende.
I modsat fald annulleres understøttelsen.
Alle landets ledige bliver i dag (i.h.t. lov om aktivering) indkaldt hver tredie måned til et forhør, hvor det kontrolleres OM den arbejdssøgende har søgt så og så mange stillinger, OM det kunne have været gjort anderledes eller bedre, OM den arbejdssøgende kan opkvalificeres (kurser o.l.), OM den arbejdssøgende brænder for at komme tilbage til arbejdsmarkedet, og OM en hel masse andet - alt sammen med det angivelige formål at få jaget de ledige tilbage på arbejdsmarkedet.

Derfor behøver DA heller ikke frygte, at nogen kører på fribillet.

For de fleste betyder arbejdsløshed desuden en voldsom nedgang i disponibel indkomst, som i sig selv sikrer den motivation arbejdsgiverne er så glade for. Men understøttelsen skal altså endnu længere ned, og efterlønnen helt væk, kan jeg forstå.
Hvad jeg ikke forstår er, hvad arbejdsgiverne forventer at få ud af denne manøvre.
Flere i arbejde?
Rend og hop!

Ældre står ikke til rådighed
Stop umyndiggørelsen

"Lov om aktiv beskæftigelsesindsats" kan findes på Folketingets hjemmeside, brug derefter søgefunktionen.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.23
Folketinget
Som antydet i går, har vores allesammens Folketing har fået sin egen hjemmeside.
Her kan man få oplysning om mange af de ting, der foregår i tinget.
Ud fra en demokratisk synsvinkel er det selvfølgelig udmærket med den åbne adgang, men retsbevidstheden får et knæk når de mange lovtekster stort set er ulæselige for almindelige dødelige.
Alle skal som bekendt (?) kende og efterleve landets love.
Det kræver loven.
Folketinget
Dokumentsøgning (klik på Søgning)
Folketingets Oplysning
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.24
Ondes courtes
DR nedlægger kortbølgetjenesten omkring nytår - ihvertfald som vi kender den i dag.
Til gengæld oprettes en række andre tjenester:
Med DR's nye tilbud kan brugerne få de programmer, de ønsker, og på udstyr de allerede har - et almindeligt fjernsyn, en telefon, internet, en fax eller en fjernskriver.
Kortbølge fra verdens øvrige nationer skal dog stadigvæk hentes via dampradioen - eller den programmerbare digitale radio, som efterhånden har været i handelen i nogle år. Jeg har selv en SONY PLL Synthesized World Band Receiver model ICF-SW7600G, som er helt fantastisk til eksempelvis at støvsuge æteren for franske sendere.
Derfor skal man heller ikke tro at DR's skridt betyder døden for kortbølgeradioen.
Det er den alt for levende til.
Internet skal erstatte kortbølgeradio
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.25
Skidesprællere
Det var ham dersens Klap-sammen-Henrik, som forleden dag fortalte Kurt om sin underlige duo, der kan finde på næsten hvad som helst. For eksempel dengang på Roskilde Festivalen, hvor de på skumbanan og cykelpumpe spillede for de utålmodigt ventende lokumsgæster.
- Et svampet og oppumpet show, forklarer han, men WC-folket kunne jo dårligt trække sig....
Derfor var der heller ingen vej udenom.
På nettet er der mulighed for at kigge nærmere på deres særprægede univers.
Et Stykke med Bart?
Jadak!
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.26
Normal tid
I dag skal urene stilles om - igen igen.
Til hvilken nytte?
Kuk i klokkeværket
Min uforgribelige mening
(se evt. sidste års udbræk under Kort Nyt 2002.Okt.27)

Slår det hele klik, så smut ind i café Jazzcup, Gothersgade 107, hvor den i rette tid får en på tangenter kl. 14:30 - 17:30.
Det er pianist & tekstforfatter Arne Forchhammer, der spiller soloklaver.
Som han skriver, så husk lige at stille uret tilbage natten mellem lørdag og søndag, så du ikke kommer en time for tidligt!
Fri entré.
Jazzcup
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.27
Når en sailor går i land
Engang var en sømandskirke en kirke for søens folk.
Nutildags er sømandskirken et samlingssted for alle danskere i udlandet.
Den Danske Sømandskirke i New York gør f.eks. et stort arbejde for at tiltrække de mange unge danskere som bor i byen.
I en radioudsendelse den 12. oktober fortalte Anja Grønne Mathiassen, der arbejder som præst i Sømandskirken, at hun bruger mange gode benkræfter på at få fat i flest mulige af de unge danskere, som ellers i fritiden ofte føler sig ensomme og fortabte i den store by. Hver torsdag er der åbent hus for alle danskere, og det har iflg. flere af de interviewede haft en afgørende betydning for deres lyst til at forblive i New York.
Tilstrømningen til kirken sker både af sociale og religiøse grunde.
Et godt stykke arbejde, og en fin reklame for Danmark.
Dansk Sømandskirke (New York City)
Ambassade Info
Nyt fra Sømandskirken
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.28
Alt om kabørken
Er der rotter på loftet eller vand i kælderen, så gå ind på OIS Borgerinformation, hvor man kan få oplyst diverse data på huset.
Foreløbig indeholder OIS data fra følgende registre:
               - Bygnings- og Boligregistret (BBR)
               - Det fælleskommunale Ejendomsdatasystem (ESR)
               - Planregistret (PLAN)
               - Krydsreferenceregistret (KRR)
               - Matrikelregistret (MATR)
               - Statens Salgs- og Vurderingsregister (SVUR)
Snage, snage, nu kan vi endelig få oplyst, hvad naboens hundehus er værd....
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.29
Gunde & Garner
Når man hører Henrik Gunde Trio, går det op for en, at Erroll Garner ikke har levet forgæves.
Trioen swinger så det er en fornøjelse, og Gunde på piano er en professionel musiker i den bedste betydning af ordet.
Derfor er det så afgjort også en hæder til gamle Garner, at unge dynamiske musikere finder hans stil interessant og brugbar.
Men samtidig dokumenterer trioens CD, at der kun var een Garner - og at der efter al sandsynlighed ikke kommer flere.
Men trods alt: Godt gået Gunde.
Henrik Gunde Trio
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.30
Genbrug
At reparere i stedet for at kassere, det er sagen.
En guide på nettet viser vej til reparatører med eget værksted.
Det er samfundsmæssigt fornuftigt og der er penge at spare for den enkelte.
Reparationsguiden
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Okt.31
En fugl i hånden....
Hvis du kunne tænke dig at komme tæt på en rigtig levende rovfugl, er der muligheder for at få ønsket opfyldt på Falkonergården i Fredensborg, hvor Edith Wenzel fremviser de smukke fugle.
Det drejer sig for tiden om
             - Steppeørn
             - Sakerfalk
             - Vandrefalk
             - Jagtfalk og
             - Kongemusvåge.

Tidligere har man haft Havørn på gården, men den var lidt for interesseret i en nærliggende put-and-take sø, og måtte derfor flyttes til Ørnereservatet i Nordjylland, der bestyres og ejes af Edith Wenzel's far Frank.
De to steder arbejder tæt sammen, og udveksler bl.a. fugle.

Ørnereservatet i Nordjylland har været meget omdiskuteret gennem årene, hvor især dagbladet AKTUELT i midten af 1980'erne havde en række kritiske artikler om Wenzel's omgang med arabiske oliesheiker. Deres fly er gentagne gange set lande på den lokale lufthavn, og sheikerne stiger ud med deres fine metalkufferter, ligesom fotograf Wenzel påfaldende mange gange er set flyve rundt i Grønland pr. helikopter (hvilket mildt sagt ikke er gratis) i en periode af sit liv, hvor han officielt ingen indtægter havde, og.......nej, jeg vil ikke gå i for mange detaljer, for der er mange, og de taler afgjort ikke til Wenzel's gunst.

I dag er myndighedernes kontrol med bestandene på de to falkonérgårde baseret på genteknologi, derfor er der heller ikke længere grund til at mistænke Wenzel & co. for manipulation med bestandene. Derimod udfører begge gårdene et fremragende pædagogisk arbejde, når f.eks. skoleklasser kommer helt tæt på de fugle, man næppe ser skyggen af til hverdag. Fremvisningen af rovfugle er på denne måde med til at stimulere interessen og forståelsen for rovfuglenes særlige situation.

Tilbage står diskussionen om falkejagt.
Såvidt jeg forstår, udøves falkejagten på de to falkonérgårde via en dispensation.
Dansk Ornitologisk Forening (DOF) mener at den form for jagt helt skal forbydes, og at det i det hele taget skal forbydes at holde vilde fugle i fangenskab.
Jeg kan dog ikke helt frigøre mig for den tanke, at hvis flere jagede med falk og færre med bøsse, ville vi for det første have flere (rov)fugle i den danske natur, og for det andet færre nedlagte byttedyr. Desuden ville vi have mindre (hagl)forurening, og de nedlagte byttedyr ville med sikkerhed være de svageste, fordi en falk altid vælger det svageste byttedyr ud - et hensyn som den traditionelle jæger ikke tager.
Derfor kunne det måske være en mulighed, at begrænse den traditionelle jagt til fordel for falkejagt, samt jagt med bue og pil.
Under den forudsætning forekommer ideen med falkejagt slet ikke så dårlig.

Fredensborg Falkonergård
Davidsvænge 11 (sidevej til Helsingørsvej, som går fra Fredensborg til Helsingør)
3480 Fredensborg
Tlf./fax: 48 48 25 83
Mobiltelefon: 21 26 88 63
E-mail: falkonergaarden@falkonergaarden.dk

Eagleworld (Ørnereservatet / Eagle Sanctuary / Adlerreservat) (50 tønder land)
v. Frank Wenzel,
Tuen (nær Sindal flyveplads)
9881 Bindslev
Tlf. 98 93 20 31

--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.01
Til lejligheden
Vi har konstrueret en sang til lejligheden.
Sådan gør man.
Eller gør man?
Få svaret i Festsangens historie.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.02
Det rigtige valg
Nu, hvor et folketingsflertal tilsyneladende har tvunget en høring om Danmarks deltagelse i Irak-krigen igennem, var det måske en idé, at styrke moral og hukommelse v.h.a. lederen i Berlingske den 29. juli (citat):

I foråret stod Danmark sammen med andre europæiske lande over for en beslutning af stor tyngde: Vores største og vigtigste allierede var på vej i krig mod en diktaturstat.
Skulle vi tage mod opfordringen fra vores ven, USA, om at gå med i krigen, eller skulle vi snige os udenom?
Ja eller nej til den demokratiske supermagt, som europæerne skylder hovedparten af æren for deres frihed.

Opfordringen blev fremsat på toppen af en dynge FN-resolutioner, der var vedtaget i enighed mellem de vestlige lande igennem et årti. Resolutioner som krævede øjeblikkelig og betingelsesløs afrustning af Saddam Husseins Irak. De var alle som én blevet ignoreret af diktatoren. Han havde chikaneret og udvist de våbeninspektører, der skulle verificere, om han efterlevede det internationale samfunds krav. Krav der var fremsat som resultat af diktatorens militære nederlag i 1991 efter hans uprovokerede overfald på Kuwait. Ikke engang diktatoren selv benægtede dengang, at han var i besiddelse af masseødelæggelsesvåben og pønsede på at udvikle flere. Ved mindst én lejlighed brugte han dem imod sine egne borgere.

Valget omkring årsskiftet 2002-03 stod efterhånden ganske klart: Skulle diktatoren have lov til på tolvte år at løbe om hjørner med verdenssamfundet, eller skulle der omsider - efter yderligere advarsler og nye, lovformelige FN-resolutioner - sættes en fysisk stopper for ham, når han stadig ikke tilfredsstillende samarbejdede med FNs våbeninspektører og stadig ikke havde dokumenteret, at han havde skaffet sig af med sine våben?

Resultatet kender alle. Danmark sagde, som en af en håndfuld nationer, ja til at deltage i Irak-krigen under ledelse af USA og Storbritannien. Det er en beslutning, som denne avis forsvarede og forsvarer. Vi mener, at det formelle grundlag var i orden. Tovtrækkerierne i FNs Sikkerhedsråd det sidste par måneder op til krigen mellem de lande, der mente, at våbeninspektørerne skulle have yderligere nogle måneder at inspicere i, og de lande, som mente, at nok er nok, forrykkede ikke det principielle grundlag: at den militære aktion mod Saddam Hussein lå i knivskarp logisk og rimelig forlængelse af alt, hvad et - indtil da - forbløffende enigt Vesten havde sagt.

Uden aktionen var FNs autoritet og troværdighed blevet fatalt svækket. Og dét i en grad, der langt overgår den mulige skade, samme FN blev påført ved, at Tyskland og Frankrig i allersidste ombæring sprang fra, og aktionens endelige FN-bemyndigelse derved fra modstanderside har kunnet drages i tvivl.

Men hvad nu, hvor de masseødelæggelsesvåben, som Saddam Hussein i hvert fald har haft, ikke er fundet efter krigen?
Og hvad nu, hvis præsident George Bush og premierminister Tony Blair »solgte« krigen ved hjælp af delvist strammede eller forfalskede efterretninger?

Det er et indlysende psykologisk problem, at der indtil nu ikke er blevet fundet substantielle beviser på de forbudte våben, som var krigens begrundelse. Psykologiske problemer har det med at blive realpolitiske problemer. For det ville unægtelig gøre det nemmere fremover at begrunde indgreb mod andre slyngelstater, hvis dette første eksempel på en sådan krig havde ledt frem til det klokkeklare bevis på, at slynglen Saddam Hussein udgjorde en trussel ikke bare mod sine egne borgere, men mod hele sin region. Det anfægter bare ikke for alvor det formelle grundlag, som Danmark gik med i krigen på: Iraks notoriske modarbejdelse af alle skridt, der i henhold til international retsorden var taget imod landet. Den legitimering er der ikke rokket ved - med eller uden fundet af den »rygende pistol«, som ville have forlenet det hele med en dejligt visuel berettigelse.

Anderledes med indicierne for, at visse efterretningsrapporter om Saddam Husseins våben var af - mildt sagt - diskutabel værdi. Hvis George Bush og Tony Blair har vidst, at de har viderebragt forkerte oplysninger, så belaster det dem kraftigt. Det må de, hvis indicierne er stærke nok, stå til regnskab for over for deres befolkninger. Hensigten om en retfærdig krig undskylder ikke løgn og manipulation. Og hvis der har været tale om den slags, er det klart, at det smitter af på krigens eftermæle.

Men igen: Danmarks krigsdeltagelse hvilede på FNs resolutioner, ikke sidste øjebliks fotos af noget i ørkensandet, der måske, måske ikke var noget farligt. Den var en politisk beslutning, og også af den grund er det tæt på nonsens at kræve undersøgelser og lignende af det grundlag, Danmark gik i krig på.
Det grundlag kender alle.
(citat slut)

Konklusion:
          - 1. krigsdeltagelsen var en politisk beslutning (som man kan være for eller imod), og
          - 2. det formelle grundlag var i orden.

En undersøgelse eller høring er derfor overflødig.
Mildt sagt.

Den Berlingske leder ligger på net-adressen http://www.berlingske.dk/leder:aid=340212/, men er ikke længere tilgængelig for almindelige dødelige (abonnenter og andre subjekter muligvis undtaget).
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.03
Et verdenshit
Da Jacob Gade i sin tid skrev melodien "Tango Jalousie", havde han ingen idé om hvilken plads melodien ville få i musikhistorien.
Sådan skal det selvfølgelig også være, det skulle helst ikke være muligt at spekulere sig frem til et hit (selv om en del af dagens hits godt nok lyder som noget i den retning) - for et hit blev det, og et hit er det.
Værket tjente store summer hjem til komponisten, som på sin side oprettede et mindelegat, som i alle årene har hjulpet lovende danske (klassiske) musiktalenter på vej.
Det kan musik også bruges til.
Tango Jalousie
tango.dk
El Boliche
Cybertango
Filmen
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.04
Før og efter tidsmaskinen
De teoretiske overvejelser omkring rejser i tid er nu så langt fremme, at forskere indenfor området siges at have leveret det endelige bevis for muligheden af den famøse tidsmaskine.
Erfaringen fra tidligere tekniske landvindinger i menneskehedens historie viser, at hvis muligheden er til stede, vil den også blive udnyttet.
Under forudsætning af at beviset holder, kan man derfor være rolig for at tidsmaskinen kommer.
Det er kun et spørgsmål om tid.
Rejser i tid snart mulige
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.05
Florida
"Florida"-filen er opdateret og ligger nu serielt lagret på datamediet. Grundet implementering af additiv diskspace på webserveren kan al grafik nu downloades fra den context, hvori den forekommer - klik på relevante spots i html doc. Baj-Baj!
Det betyder noget i retning af, at her kører Karl Baj.......nå, der gik strømmen......(endelig noget man forstår)....men altså,
Florida-dokumentet er blevet sexet op og ligger klar til gennemsyn.
Sådan cirka.
Florida
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.06
Når illusionerne brister
Her gik man og troede at den belgiske kong Leopold II havde de bedste motiver for udvikling af sit private kongerige, og så viser det sig, at virkeligheden i Congo så ganske anderledes ud.
Artige sager afsløres hele vejen gennem udsendelsen i P1, som heller ikke sætter den berømte Stanley i noget gunstigt lys.
Spænd sikkerhedsselen, siger jeg bare.
Kolonialismens sortbog
Den Demokratiske Republik Congo
Republikken Congo
Tidslinie
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.07
Vegetar hvabbehar
Det var Ragnhild som skulle på plejehjem.
Efter et langt liv på sunde råvarer, havde hun selvfølgelig tænkt sig at fortsætte sådan.
Men noget kom i vejen....
Vegetar på plejehjem.
JAK-bladet
Hvorfor vegetar
Forskellige slags vegetarer
Kendte vegetarer
Vegetaren
Hvordan blive vegetar?
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.08
Et møde med følger
Da LP'en "Super Session" udkom i 1968 var den en milepæl indenfor elektrisk blues.
Idé og arrangement (herunder de formidable blæsere) stammer fra Al Kooper, der i forvejen var kendt som den fabelagtige orgeltramper på Bob Dylan's LP "Highway 61 revisited" og som tidligere leder af Blood, Sweat & Tears.
Guitaristen, som gjorde Super Session til noget særligt, var den legendariske Mike Bloomfield, der især havde gjort sig bemærket i Butterfield Blues Band, men nok især The Electric Flag, som samme år havde udsendt deres første LP, "A long time comin'".

Grundlæggende er alle numre på Super Session improviseret, men alligevel nåede pladen en 11. plads på de amerikanske hitlister og solgte mere end 450.000 eksemplarer, hvilket indbragte Kooper & co. en guldplade. Desuden indbragte pladen respekt: at man også indenfor den populære afdeling kunne producere jam sessions, og sælge det som "seriøs" musik på linie med jazz.
Kooper: All of a sudden, I had the respect of the CBS shorthairs.

Bloomfield kom efterfølgende til at danne skole for en mængde guitarister, som alle var stærkt påvirkede af hans smukke tone, men samtidig frække og intelligente spil. Senere er indspilningerne blevet konverteret (og remastered) til CD, hvilket kun har løftet projektet yderligere, fordi endnu flere detaljer derved er blevet hørbare.
I mellemtiden er Mike Bloomfield afgået ved døden, og Al Kooper har i 1998 udgivet bogen "Backstage Passes and Backstage Bastards", som udover en masse andre ting også fortæller historien om Super Session - en fantastisk historie.

LP/CD - SUPER SESSION
Side 1, Mike Bloomfield - Al Kooper:
1. Albert's shuffle (Bloomfield - Kooper) 6:54
2. Stop (Ragovoy - Shuman) 4:20
3. Man's temptation (Mayfield) 3:24
4. His Holy Modal Majesty (Kooper - Bloomfield) 9:16
5. Really (Bloomfield - Kooper) 5:30

Side 2, Steve Stills - Al Kooper:
6. It takes a lot to laugh - it takes a train to cry (Dylan) 3:30
7. Season of the witch (Leitch) 11:07
8. You don't love me (Cobb) 4:11
9. Harvey's tune (Brooke) 2:07

Al Kooper - organ, vocals
Mike Bloomfield - electric guitar (side 1 only)
Steven Stills - electric guitar (side 2 only)
Harvey Brooke - bass
Eddie Hoh - drums
Barry Goldberg - electric piano

The music on this record was performed spontaneously by the personnel as listed.
The horns were added as an afterthought.

- Al Kooper

Al Kooper
Mike Bloomfield
Mike Bloomfield & Super Session
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.09
Tro og tro
Tor Nørretranders betegner sig som en troende ateist.
Og enhver er som bekendt salig i sin tro.
Nørretranders er forhåbentlig salig i sin.
Ateistens trøst
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.10
På kryds og tværs
At gætte kryds- og tværsopgaver er slet ikke så ligetil.
At konstruere kryds- og tværsopgaver er endnu mindre ligetil.
.......skråt op.....og en i mente........Egon Olsen's Kryds.....et andet ord for kvajpande på 10 bogst........
......(jeg må ud og have en kop kaffe, det plejer at hjælpe)....
......ja, for F.....: hundehoved!
Det vil jeg byde Olsen, hvis han uventet kommer forbi.
Kaffe altså.
Kryds og Tværs på CD ROM
Dansk kryds-og-tværs Ordbog
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.11
Guldgraverne
Hørte forleden dag i radioen et par numre med den danske gruppe Klondyke.
Bl.a. "Abdullahs Kiosk":

Alt er til salg
inde i Abdullahs kiosk
Falafel
Halal
Jeg får basmati & cola på klods
Frugt & cigaretter
Sol over Enghave Plads
Chipotle, Kebab
Grappa & Scotch
Jeg køber ind
i Abdullahs kiosk

Mikael K forklarer til P1, som en kommentar til nummeret, at det er langt sjovere og mere spændende at købe ind hos Abdullah end f.eks. Føtex (det kan man så være enig eller uenig i).
Musikalsk skiller gruppen sig ud ved sine ofte knirkende arrangementer, og live skiller den sig ud med sin utraditionelle besætning, så alene af den grund skærpes interessen.
Teksterne er interessante, danske, og frem for alt originale.
Pakket ind i gruppens selvstændige lyd er resultatet tæt på det guld de søger.
Kom, kom til Klondyke!
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.12
Dyreret
Set i avisen:
Formanden for Dyrenes Beskyttelse, Ole Münster, kalder opdræt i enhver henseende til jagtformål for usmageligt.

Jeg ved ikke hvad der har taget Dyrenes Beskyttelse.
For selvom vi sagtens kan blive enige om det usympatiske i at udsætte fugle til ren nedskydning, så er vi dog på talefod med jægerne. Har man en aftale med dem, bliver den overholdt.
Derfor skal Dyrenes Beskyttelse nok overveje, om deres fremfærd i det konkrete tilfælde tjener sagen.
Dyrenes sag.
Dyrevenner kræver forbud
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.13
Gavlmaleri

På hjørnet af Howitzvej og Ndr. Fasanvej hænger værket.
Det dukkede frem af disen forleden dag, da vi kom cyklende.
Nederst i venstre hjørne kan man læse:
               NIKANDER Decor.
               Frederiksberg Kommune 2001
               Støttet af Frederiksberg Sparekasses Fond.
               En fond i BG-koncernen.

Og længere oppe: Thor Lindeneg

Man siger at de rige sover dårligt.
Til gengæld har de det mere gemytligt mens de er vågne.
Det ses på Frederiksberg.

Stort billede
Galerie Gerly
Thor Lindeneg

PS
Det var forresten også på Frederiksberg at Storm P's "Månen i gadekæret" var ophængt,
se evt. Kort Nyt 2003.Juni.07.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.14
Hør nu her....
Anni Sandermann og undertegnede spiller atter god og afvekslende jazzmusik i Radio Jazz 102,9 Mhz (hybrid 104,5 Mhz) fredag aften kl. 21-24.
Så hvis dem, der bor i Københavns området er hjemme i aften, så luk op og swing med.
Vi har denne gang bl.a. valgt at spille numre med Ib Glindemann & His Orchestra, hvor orkestret også akkompagnerer nogle af vore kendte pop sangere, som her sættes på den ildprøve det er, at synge jazz med et big band.
Det er naturligt nok at de mandlige sangere vil forsøge at efterligne Frankieboy - f.eks. Peter Belli med Summerwind.
Venlig hilsen
Per Krogen

Jo, det er bestemt en god idé at lytte til jazzradio, men jeg vil altså godt have lov til at protestere mod at Peter Belli skulle forsøge at lyde som Frank Sinatra - det må være en joke fra The Krook.
Peter Belli lyder meget langt fra som Sinatra, og jeg tror ærlig talt heller ikke han ville slippe godt fra det, HVIS han forsøgte. Skal man være lidt ondskabsfuld - og det er venligt ment i forbindelse med Belli - så lyder han nærmest som en hæs krage når han snakkesynger sig gennem "Summerwind". Men det klæ'r Ulven Peter og det klæ'r nummeret - efter min mening pladens bedste.
Hvis Sinatra også lyder sådan, må der være sider af hans talent som er gået mit øre forbi, og jeg vil se frem til at opleve Frankiedrengen forklædt som gråkrage ved sin næste genopstandelseskoncert.
Absolute Revival.

Radio Jazz
Krogens Pianobar
Jazzpianoklubben
Musik uden tilsætningsstoffer
A string of Pearls

PS
En anden mandlig sanger - Ivan Pedersen - er også (blandt flere andre) med på pladen.
Han har en fin tone og et fint swing, men forsøger heldigvis heller ikke at efterligne andre end sig selv.
Og tak for det.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.15
Højt skum
En DVD der fortæller de gamle anekdoter, reklamerne, filmene - det hele.
Den er humoristisk, nostalgisk og dansk - en hyldest til nationaldrikken.
ØL - humle, hygge og højt skum er udgivet af Universal Music, DVD/CD (200 kr.) og VHS (160 kr.).
Fås i de større dagligvareforretninger (Kvickly f.eks.).
Hurra for humlen
Småt er godt
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.16
Musikmesse
Det er med stor glæde at vi hermed inviterer til årets Musikmesse, som i år bliver afholdt mandag d. 17. November kl. 14-21.
Det foregår i Taastrup Medborgerhus og i butikken på Køgevej 40 i Taastrup.
Klik på www.larsgreen-musik.dk for information om udstillere og program.
Vel mødt.

Med venlig hilsen
Lars Green Musik
Køgevej 40
2630 Taastrup

At gå på musikmesse kan ofte give inspiration til nye ideer - eller julegaver - og under alle omstændigheder får man udvidet den musiktekniske horisont. Eller møder lige- og uligesindede. Det kan også være muligheden for at stille konkrete spørgsmål til fagfolk indenfor de forskellige brancher - spørgsmål, som det ellers kan være svært at finde svar på i det daglige.
Nederst på Green's hjemmeside er der "Links til mange spændende musiksites".
Så vidt jeg kan se, er der også i år optræden af et live band, og desuden mulighed for at smage vin fra B.E. Larsen, og mindsandten om man ikke - som rosinen i pølseenden - kan vinde et sæt AKG hovedtelefoner af de bedste (og AKG er virkelig noget af det bedste).
Et godt initiativ som fortjener mange besøg.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.17
Efterkommere
Udsætningen gav også anledning til en debat om det betimelige i at udsætte dyr og planter, der ikke længere hører naturligt hjemme i den danske fauna og flora.
Det er Danmarks Sportsfiskerforbund som - på vegne af den danske natur - frabeder sig Bæverens tilstedeværelse.
Logikken er, at hvis en art først een gang er væk, så kan den ikke sådan komme og mase sig på.
Det er da noget der siger sig selv.......?
Tålt ophold
Bævere i Danmark
Bæver sjusk
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.18
Du ka' få kvinder og kager....


Vi har haft en hund i pleje.
I tre uger.
Tre dejlige uger.
Jo, for selv om vi bestemt ikke har planer om at anskaffe en hund, har det alligevel været et fornøjeligt bekendtskab.
Hver morgen klokken seks går vi den første tur, Dina og jeg, og hver aften klokken halv ti vakler vi den sidste runde.
Ind imellem disse yderpunkter skal dyret helst ud et par gange, for at udligne diverse tryk og mærke at livet stadig er værd at leve.
Dina er en Parson Russell Terrier, som egentlig er fremavlet til jagt - hvilket tydeligt mærkes på temperamentet når vi er ude i det fri - men alligevel er den en elskelig hund som viser sin store begejstring, hver gang man dukker frem efter blot få minutters fravær. En ustyrlig logren med hale og krop afslører dens begejstring for gensynet.
Den nåede på de tre uger at gennemtygge alle sko og handsker i gumlehøjde, samt at konvertere et dusin lokumsruller til konfetti.
Alligevel har den vundet mit hjerte.
Flere dage efter aflevering af det lille kræ, savner jeg den i det daglige, og i særdeleshed i fodenden om natten.
Det er sgu lissom med kvinder, når man først..........nej, jeg må hellere demonstrere med en anekdote (fint ord for vits):

Det var manden der en dag kom hjem med en abe.
- Hvad skal vi med den, spurgte konen.
- Den skal bo her, svarede manden.
- Jamen hvor skal den være, spurgte konen.
- Den skal da ligge i sengen, svarede manden.
- Der har vi ikke plads, sagde konen.
- Ok jo, den kan sagtens klemme sig ned imellem os, svarede manden.
- Jamen hvad med lugten, spurge konen.
- Åh, svarede manden henslængt, nu har jeg vænnet mig til den, så kan den vel osse......

(ha ha, den blev der grint meget af på DEMKO - dengang for længe siden)
Nå, vi må videre i programmet, der er 117 ting.........DINSE, kom her........nå, du er der ikke....
Nåh nej...

Parson Russell Terrier
Elshof Farm
Dina & Kurt
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.19
Der lød et knald....
Mobiltelefonen med tilhørende stråling er over os, hvadenten vi vil eller ej.
Som en ekstra lille detalje kommer der nu også rapporter om havarerede batterier.
En eksplosiv sag.
Farlige falske batterier
Eksploderende batterier
Mobilos på hjernen
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.20
Kraniebrud
Piltdown-manden er historien om amatøren der narrer de professionelle.
En spøjs historie, som vi kan grine ad bagefter.
Det er straks værre, når det er de professionelle selv, der bevidst fusker med sagerne.
Den slags er der endnu flere eksempler på.
Faktisk findes de dokumenteret til til overflod i bogen "Forbidden Archeology".
Det evolutionelle korthus falder dermed sammen.
Og det er jo ikke så godt.
For de professionelle.
Det falske kranium
The National History Museum
Forbidden Archeology
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.21
Nyrup's version
Poul Nyrup Rasmussens erindringer er for vidtfavnende og overfladiske til at udgøre et vægtigt bidrag til forståelse af den tidligere statsministers baggrund.

Poul Nyrup's bog om sig selv er (ikke uventet) blevet kritisk anmeldt i Berlingske.
Til at supplere bogen var der for cirka en måned siden et langt interview i P1, hvor Nyrup fortæller om sin opvækst og senere skæbne. Både bog og interview kommer vidt omkring, og man kunne - som et svar på den Berlingske kritik - med god ret hævde, at en mand af et vist format skal undgå at gå i for små detaljer.
Det gør han klogeligt.
Undgår.
Lavstatusknægt i Esbjerg
Løkkegaards
Esbjerg - min fødeby, min hjemegn
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.22
Dinosauren lever!
Moog's commitment to musicians worldwide is to produce timeless electronic musical instruments with soul.

Hvis nogen troede at den analoge synth eller mr. Moog var ude af business, kan de godt tro om igen.
Selv om han næste år fejrer 50-året for sin introduktion på det elektroniske marked (et theremin byggesæt), og var på alles læber i 60'erne da MiniMoog'en kom frem, er der stadig liv i den gamle. Han designer fortsat musikinstrumenter og tilbehør, f.eks. Voyager, som er en fortsættelse af Moog'en tilsat nymodens tingel-tangel. Og han sværger fortsat til de analoge kredsløb, som i alle årene gav MiniMoog'en særstatus blandt synthesizere.

Thereminen, det mærkelige instrument som endelig ikke må berøres under betjeningen, har vist altid haft et image af legetøj, når man står der og fægter med armene og der kommer mærkelige lyde ud af dyret. Mr. Moog har fået så meget kontrol over elektronikken, at instrumentet efterhånden kan betjenes af de fleste med en smule øvelse. Og grupper der bruger instrumentet er der mange af.

Et af mister Moog's seneste påfund er den såkaldte PianoBar, som er et stykke tilbehør der kan monteres på et almindeligt opretstående klaver uden at påvirke tangenter eller pedaler. På denne måde kan man supplere pianospillet med yderligere klaver(eller andre)stemmer, eller løbende omsætte klaverbankeriet til noder via en computerskærm, som derefter kan gemmes eller printes ud.

Med den strøm af nyheder som til stadighed vælter ud fra fabrikken i North Carolina ser fremtiden lys ud for Moog Music.
Kredsen af tilfredse kunder er stadig stigende, og der er ingen grund til at tro at det ikke skulle fortsætte sådan.
En velfortjent succes - et velfortjent jubilæum.

Moog Music
Moog Archives
History of the Theremin
Theremin lydeksempler
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.23
Midt om natten
Det er Natteravnenes primære formål, at medvirke til at skabe større lokal tryghed og især hjælpe børn og unge til øget livsglæde.

Og natteravnene, det er voksne der letter fra pinden, og i smågrupper går rundt i gaderne i nattetimerne.
En gang der gør forskel.
Desværre er ordningen kommet i vanskeligheder efter at sponsoren har trukket sig.
Noget må gøres....
Natteravnene
Natteravnene i Danmark
Natteravnene i Norden
Drejebogen
Kæmper for at undgå lukning
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.24
Dansk sejr
Det danske par Michael Smith Larsen og Michael Berling vandt UIV Madison U23 Cup i Gent, hvor disciplinen afvikles sammen med det ordinære seksdagesløb.
Det er intet mindre end sensationelt og en flot præstation af de to danskere.
De belgiske par havde slået kludene sammen for at køre det danske par i sænk, men selv under disse forhold formåede Larsen & Berling at holde føringen med en omgang, som var forudsætningen for at vinde (andre hold havde flere points end danskerne).

Samtidig med glæde over sejren kan jeg ikke lade være med at undre mig over, at TV-2 søndag aften i den bedste sendetid og i fuld længde viser en betydningsløs håndboldkamp for kvinder. En kamp som er blottet for spænding, fordi den ingen konsekvens har. Det blev præciseret flere gange under udsendelsen, at denneher kamp var helt igennem og halvt igennem og durk igennem.....for sjov.
Det havde da været oplagt at vise indslag fra andre sportsgrene - cykling f.eks. - og især, når man i flere dage har kunnet se, at noget stort var undervejs.
Der er ting mænd ikke forstår.
UIV
CyclingWorld
Michael og Michael vandt
Z6s-daagse Vlaanderen-Gent (klik på Deens duo wint Toekomstzesdaagse)
The 2003 Ghent Six Day Race
Pics from Ghent, I
Pics from Ghent, II
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.25
Lad ungdommen komme til
Den 11-årige Matt Savage har forlængst slået sit navn fast som kompetent jazzpianist.
Han har indtil nu udsendt tre CD'er med sin trio, og for kort tid siden optrådte de på Blue Note klubben i New York.
Hvad kan det ikke blive til....
Matt Savage
The Prodigy
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.26
Arenanyt
Vi har ofte hørt at genopbygningen af arenaen nu var sikret, men hver gang var det en fuser.
Denne gang skulle det være rigtigt.
Håber vi.
Cykeltag til 30 mill
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.26
Den grønne ambition
Frederiksberg Bladet 2003.Nov.04:

Cykelstien på Frederiksberg er en del af en cirka ti kilometer lang cykelsti, der skal gå fra Lyngby til Valby - først og fremmest på tidligere jernbanearealer, som DSB har opgivet.

Hele projektet til godt 60 millioner kroner betales af Frederiksberg Kommune, Københavns Kommune og Trafikministeriet.
Idéen med den nye tværgående cykelsti er, at anlægge en slags cyklisternes motorvej. En cykelsti der stort set ikke bliver forstyrret af biltrafik, og som har sit eget forløb i grønne omgivelser. Idéen med det ambitiøse projekt er, at give cyklisterne en bedre komfort og en hurtigere transporttid - kombineret med rekreative oplevelser undervejs. Det skulle gerne få flere til at stille bilen til fordel for cyklen.

Den nye cykelsti på Frederiksberg er cirka tre kilometer lang og vil koste cirka 18-20 millioner kroner.
Efter planen skal hele cykel- og gangstien være anlagt i 2005.

På Frederiksberg skal cykelstien gå fra Ågade (midt mellem Falkoner Allé og Bülowsvej) forbi Landbohøjskolen til Thorvaldsensvej, skråt op mod Falkoner Allé (parallelt med Hostrupsvej), forbi Frederiksberg Centret og de nye pladser og op til Nordre Fasanvej. Derefter drejer stien mod Orla Lehmanns Vej og Peter Bangs Vej, videre forbi den kommende Solbjerg Park Kirkegård og kolonihaverne. Frederiksberg "afleverer" cykelstien til Københavns Kommune ved Sofus Francks Vænge.

Jeg prøvede stien forleden dag, og selv om ideen afgjort er god og rosværdig, er der stadig lang vej, før man kan tale om et samlet stisystem - dertil var der for mange mystiske afbræk, hvor stien simpelthen var væk.
Nå, lad os ikke fortvivle - engang i 2005 står projektet klar til brug.
Så må vi håbe at det til den tid hænger sammen.
Frederiksberg Bladet (artiklen findes vist kun i den trykte udgave).
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.26
Arkiv 2003
Arkiv 2003 kan være tungt at loade ind - ca. 600 KB.
Derfor er det nu underdelt i to afdelinger:
Arkiv 2003-1 (Januar - Juni)
og
Arkiv 2003-2 (Juli - December).
Det burde hjælpe...
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.27
Efterløn og eftertanke
Flere ældre skal have lyst til at blive på arbejdsmarkedet, og det kræver en holdningsændring, ikke mindst hos virksomhederne.

Det er en arbejdsmarkedspolitisk ordfører der udtaler de kloge ord.
De varmer i en tid, hvor alt for mange partier allerhelst vil dreje halsen om på efterlønnen, for at.........ja for hvad?
Hvis man virkelig ønsker at fastholde flere på arbejdsmarkedet længere, var det da oplagt først og fremmest at skabe det arbejdsmarked, de arbejdspladser, man vil fastholde folk på. I øjeblikket går det den modsatte vej.
Dernæst må vi have liv i den gamle idé om et rummeligt arbejdsmarked, hvor andre end de højeffektive kan finde plads.
Endelig, som det tredie, skal det naturligvis kunne betale sig - økonomisk og mentalt - at forblive derude.
Så vist kræver det en holdningsændring, ikke mindst hos virksomhederne.
Stramninger løser ingenting.

Hver anden går frivilligt på efterløn
Hjort vil gøre op med efterlønskultur
Man kan ikke være venner med alle (FTF's formand berører emnet efterløn blandt flere andre)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.28
I en dejlig have....
Zoologisk Have har endnu en gang overgået sig selv.
Denne gang med et nyt anlæg til elefanterne.
Det er godt nok ikke bygget endnu, men de færdige planer er godkendt og fremlagt for offentligheden (det er os).
Byggeriet i sig selv er på alle måder i særklasse, men derudover er ideen med at rive hegnet ned, som skiller Zoo fra Frederiksberg Have, fin.

Da jeg første gang var i Zoologisk Have i 1956, var den en samleplads for alverdens dyr og fugle - jo flere, des bedre syntes devisen at være. For eksempel de mange aber (herunder den flotte Mandril han), som sad i bure så små at dyret lige netop kunne vende. Og rovfugle i lange baner der sad på pinden og kiggede, fordi der var ikke plads til andet. De dage er heldigvis forbi, og haven bliver for hvert år mere spændende og venlig.
For dyr og mennesker.

Et paradis for elefanter
Elefantastisk!
Hovedpersonerne
Fra siden
Zoo (de har også gråspurve....)
Tårnet
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.29
Den perfekte hollænder
Det var i november for tre år siden at jeg første gang monterede de hollandske dæk på cyklen.
De sidder der endnu.
Punktérfri.

Tidligere havde verden set 117 vidunderlige løsninger på cyklistens mest irriterende problem, men ingen af dem holdt hvad de lovede. Jo, ret skal være ret, de massive dæk, som var fremme for en del år siden, var punkterfri. Grete, min hårdtprøvede partner, var blevet udnævnt til testkører af de massive dæk, men det viste sig hurtigt at pengene var givet dårligt ud. Hun klagede over hård kørsel og ømhed både her men så sandelig også der, så vi måtte investere i nyrebælte, støttestrømper og vatkuponer, men lige meget hjalp det. Desværre var det kun begyndelsen, for snart begyndte eger i baghjulet at knække, og da navet sluttelig gik sukkerkold, gjorde Grete det samme.

Derfor var vi selvfølgelig noget skeptiske da det hollandske dæk dukkede op.
Men praksis har vist, at det holder hvad det lover: punktérfri kørsel!
Hvad er det der gør disse dæk punkterfrie?
Ja, det kan der siges mange kloge ord om, men iflg. Kurt er det tykkelsen af dækket - simpelthen. Den del af dækket, der vender ned mod vejbanen, er mere end tre gange så tyk som almindelige dæk. Det kan tydeligt mærkes, når man står med det nøgne dæk i hånden. Resultater er, at dækket i praksis er punkterfrit.

Kloge hoveder påstår, at rullemodstanden kører helt i skoven når dækket er så tykt, men jeg har ikke kunnet mærke nogen forskel. Tværtimod var det en af de ting der undrede den første morgen hollænderen blev afprøvet: cyklen rullede stort set lige så let (og lige så tungt) som da det gamle Panaracer Kevlar dæk var monteret.

Derfor:
Til hver-dags-cyk-len, med al respekt, turen glider med Dutch Defekt.....
.....eller.....
Til gum-mi-ge-den, med al respekt, går det lettest med Dutch Defekt.....
.....(sagde jeg noget forkert?)....

A word from our sponsor
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Nov.30
For femte fucking gang!
Få lortet sat på spændt op dansk, øh, kammerat Knud :-)
Prøv nu lige og værer lidt original, øh, ikk
Slut directly fra Saxogade
Netavisen til tidens tone
Lodret.dk
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.01
Juleguf
Alt juleskramlet samlet eet sted.
Så er julen reddet.
?
Et frisk pust på nettet
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.02
Nordatlantens Brygge
I den forgangne weekend åbnede Nordatlantens Brygge, et kulturhus, hvor du kan opleve nordatlantisk kultur, forskning og erhverv, som der står i brochuren.
Formålet er dobbelt, nemlig
- at vise nordatlantisk samtidskunst og kultur, og
- at skabe kontakt med hinanden, omverdenen og ikke mindst med Danmark.

Vi var nogle stykker derude på en kort visit i søndags, men fik en klar fornemmelse af, at her kommer vi igen.
Selve huset er et gammelt pakhus fra 1767, som er nænsomt ombygget. Man er aldrig i tvivl om at det er en bygning med sjæl og historie, der danner rammen om de forskellige aktiviteter, som alle har relation til det nordatlantiske.
Island har været så forudseende at flytte sin ambassade herud, hvilket vel i sig selv understreger betydningen af lokaliteten.
Der har været et højt aktivitetsniveau på åbningsdagene, og der er grund til at tro, at det vil fortsætte sådan i fremtiden.
Som udstillings-, møde- og aktivitetssted er huset perfekt.
Intet mindre.

Nordatlantens Brygge
Strandgade 91
1401 København K

Mandag lukket
Tirsdag til søndag 10-17
Onsdag 10-21
Gratis Adgang

Nordatlantens Brygge
Restaurant Noma
Kolonialen
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.03
Stilstand
Det ser ud til at uvejret omkring Niels Juul har lagt sig.
Ihvertfald får han nu lov at blive stående.
Indtil videre
Niels Juel bliver stående
Står hvor han skal stå
Se også Kort Nyt 2003.Febr.19
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.04
Oprøret der blegnede
De oprørske beboere på Amager har modtaget dommen.
En domstol har afgjort at deres harme fortrinsvis handler om penge.
Beboerne havde ellers fremført deres sag som om det drejede sig om menneskerettigheder, miljø, solnedgang, adgang til børninstitutioner, den lokale bager og meget mere.
Heldigvis hoppede dommeren ikke på den historie.
For sagen handlede også om noget andet.
Smålighed.
6 millioner
Se også Kort Nyt 2003.Sept.21
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.05
Julefiks og -frokost
Alle mænd kommer før eller siden til at tøjre et slips - at binde en knude.
Her forklares de fire trin så alle kan være med.
Selv Knuderik.
Slipseknuden
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.06
Historieskrivning
Hvordan historiske begivenheder udlægges, afhænger fuldstændig af den synsvinkel de betragtes under.
Der er vist ikke ret megen historisk litteratur som indeholder den fuldstændige sandhed eller den fuldstændige løgn.
De fleste historikere ligger og roder rundt et sted mellem de to yderpunkter, og man gør som læser klogt i at danne mening ved at se sagen fra flere sider.
Værsgo og dan!
Det 20'ende århundrede (del 1)
Det 20'ende århundrede (del 2)
Det 20'ende århundrede (del 3)
Det 20'ende århundrede (del 4)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.07
Fred på øen
Et flertal i Bygge- og Teknikudvalget har omsider valgt at lade Skarven i fred.
Ikke af kærlighed til fuglen.
Men pyt, resultatet er det samme.
Skarver på Fugleøen
Fugle sætter politikere skatmat
Se også Kort Nyt 2003.April.26
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.08
Fejl eller ikke fejl
Den snakkesalige Mader er sat fra bestillingen.
Måske på grund af fejl i talestrømmen.
Og vist var der fejl undervejs, men Mader har til gengæld - via begejstring, talestrøm og engagement - solgt flere cykler og mere cykelinteresse end nogen af sine kritikere.
Fejl eller ikke fejl.
Fældet på sine fejl
Cykelfans triste
For og imod
Rolf Sørensen
Den danske kommentator Jørn Mader var imidlertid sikker på at have set hans landsmand køre i mål sidst i feltet og gjorde løbsledelsen opmærksom på denne fejl. Fejlen blev rettet og Rolf Sørensen fik overrakt endnu en gul trøje. Næste dag måtte danskeren opgive at stille op, men hans sidste gule trøje blev overrakt til Jørn Mader.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.09
Ræson på nettet
Ræson er et unikt forum for højtkvalificeret samfundsdebat.
Her finder læseren de skarpeste analyser af de væsentligste begivenheder i Danmark - og i verden.
Magasinet har to omdrejningspunkter:
- Udenrigspolitik af indenrigspolitisk betydning
- Indenrigspolitik af udenrigspolitisk betydning

Lyder det højtravende?
Måske, men ihvertfald har sidens redaktør også en udsendelse på Nyhedsradioen 24-7, hvor han udspørger et eller andet geni.
Sidst var det Politikens chefredaktør, som udbasunerede sin uforbeholdne mening om amerikanere og europæere - og hvad vi i dansk interesse SKULLE have gjort, hvis vi havde været kvikke nok til at følge Seidenfaden.
Underholdningsværdien er forbavsende høj, og vi kommer ofte ud i skumle krinkelkroge som også har noget med sagen at gøre. Ræson's hjemmeside er stadig under opbygning, så det vil være uretfærdigt at bedømme den på det indledende stade.
Det bliver bedre.

Nyhedsmagasinet RÆSON

Nyhedsradioen 24-7
København 90.4 MHz
Nordsjælland 96.1 MHz
Roskilde 106.6 MHz
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.10
Et hus på vandet
Ved havnen kan man se mange mærkelige husbåde.
Hvorfor vælger folk denne livsform?
Er det problemfrit?
Skattefrit?
Frit?
Aktiv Havn
Husbådeby kuldsejlet
Husbåd
Café Maritim
Seasight - et hav af muligheder
Jävlig och trevlig och bra
L eje af bådpladser
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.11
Med loven i hånd
Kammeradvokaten har i et 23 sider langt notat fastslået, at Christianitterne ikke har nogen særlig ret til det område fristaden ligger på og derfor ville kunne sættes ud med et års varsel.

De konservatives retspolitiske ordfører udtaler onsdag aften (10. dec.) til TV-Avisen, at regeringens linie i Christiania-spørgsmålet derfor vil fortsætte: "Bygninger uden byggetilladelse vil blive fjernet, og området omdannes til et rekreativt åndehul for hele befolkningen."
Det var jo lige de ord vi trængte til at høre, og forventningen må derfor være, at lovliggørelsen af Christiania gennemføres.
Om nødvendigt med magt.
Lovlig magt.
Juridisk begmand til Christiania
Christianitterne kan sættes ud
Kammeradvokaten underkender Christianias retsstilling
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.12
Send et kort
Tiden er inde, hvor julekortet skal sendes.
Er det småt med frimærker, tid og konfelutter, så send det elektroniskkt.
NNu!
AHOT
Julekort fra Det kongelige Bibliotek
Send Julekort
CN World
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.13
En uventet julegave
Tyveriet af bøger fra Det kgl. Bibliotek var et mysterium.
Nu er det på vej til at blive opklaret.
Og bedst af alt er bøgerne på vej tilbage til hylderne.
En uventet julegave.
En mand uden for mistanke
Udødeligheden i et bogtyveri
Usynlig sikring
-------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.14
Af karsken bælg
Vi må prøve at forklare alle de danskere, der render rundt og skaber sig for øjeblikket, at det her altså drejer sig om noget helt overordnet: Europas stabilitet.

Det er Uffemanden der udstøder den klare melding.
Den blev affyret under et interview forud for forhandlingerne om en ny europæisk traktat.
De forhandlinger der strandede i går.
Det bliver udtalelsen ikke mindre aktuel af.
Det besværlige Europa
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.15
SMS
Svinehund Mangler Skjulested.
Plan A fortsætter.
George

We got him
Vi fik ham
Fanget nær sin fødeby
Saddam fanget i en kælder
Fanget som en rotte
Dagens nyhed fra Irak
Bush: Regnskabets time
Dommens dag venter
Portræt af Saddam
Blodige minder om Saddam

Kort Nyt 2003.Jan.31 (Udrangeret)
Kort Nyt 2003.Marts.25 (Pro et contra)
Kort Nyt 2003.April.02 (Handling skaber forvandling)
Kort Nyt 2003.April.06 (Den amerikanske vinkel)
Kort Nyt 2003.Maj.17 (Kovending)
Kort Nyt 2003.Juli.29 (Sagen er klar)
Kort Nyt 2003.Nov.02 (Det rigtige valg)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.16
Sammenblanding
Der er nogle basale følelser, som kommer i spil, hvis folk fyres. Det er krisereaktioner i form af søvnløshed, fordøjelsesproblemer, uforklarlig angst, mindreværdsfølelse og sænket imunberedskab. De reaktioner kan nogle gange føre til fysiske sygdomme, psykiske lidelser eller misbrug. Og det er de færreste, der går fri af de her følelser.

Det er afdelingsleder og chefpsykolog på Sct. Hans Hospital Birgitte Brun der giver denne beskrivelse af de fyringsramte, så hun må vide hvad sagen drejer sig om.
Alligevel synes det som om to ting blandes sammen: det økonomiske og det psykiske.

Rent økonomisk er det bestemt ikke morsomt at blive arbejdsløs, men behøver vel ikke nødvendigvis og med fandens vold og magt at medføre de nævnte symptomer?
Et råd kunne være medlemsskab af en fagforening, som ofte har vist sig som et virksomt middel mod økonomiske depressioner og urimelige arbejdsgivere. Også personlige kriser, sociale spørgsmål, kurser og/eller selskabstrang kan fagforeningen hjælpe med (og så skal man selvfølgelig ikke dagen efter gå hen og stemme på partier, som er alt for kendte for deres fjendt....øh....problematiske forhold til lønmodtagere. I så fald kan behandlingen vise sig nytteløs).

Og ledigheden?
Den betyder i denne forbindelse, at man som fraværende fra arbejdsmarkedet ikke kan finde på noget at foretage sig - at fraværet og ledigheden i sig selv er blevet en belastning. Ifølge BB rammes de fleste ledige af de tidligere nævnte symptomer.
Jeg tillader mig at tvivle!
Især i den gruppe jeg kender noget til, de 50-60 årige, har jeg mødt mange for hvem afskeden fra arbejdsmarkedet har været en decideret lettelse - ikke økonomisk, men personligt. Det var ikke specielt morsomt at være derude de sidste fire-fem år, er den gennemgående forklaring. Tempoet er skruet op, chefen ung smart og uduelig, sammenholdet fordampet og morskaben til at overskue.

Men selvfølgelig er der en del - måske endda mange - som opfatter fraværet fra arbejdsmarkedet som et problem i sig selv, endda i sådan en grad at det giver psykiske problemer. Også af hensyn til disse skal vi have gang i hjulene, så fremtidige tilfælde kan forebygges. Ja, og så af hensyn til de unge naturligvis, som BB ganske rigtigt nævner som den måske vigtigste gruppe i denne forbindelse.

Men vi kunne også - mens vi venter på bedre tider - fortælle os selv og hinanden, at der er andre ting i livet end fast arbejde, at de menneskelige værdier kan måles på andet end produktion, at effektivitet ikke løser alt.
At hænge sin hat og personlige identitet på en tilfældig arbejdsplads forekommer ikke særlig fornuftigt, når man nu ved at ansættelse er (blevet) noget af det mest usikre og midlertidige.
Loyale arbejdsgivere er vi heller ikke overrendt af.
Af ovennævnte grunde skulle man nok tænke sig om en ekstra gang inden man deponerer alt sit hjerteblod i et så tvivlsomt projekt som et hæsblæsende arbejdsmarked.
Medmindre selvfølgelig, at man vil sikre BB arbejde langt ud i fremtiden.

Ledighed æder sjæle op
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.17
Lindy Hop og Jitterbug
De danser som gale.
En ren skandale.

Lindy Hop:
In the late 1920's in Harlem Lindy Hop was breaking out wherever people were partying...
But it wasn't until the opening of the Savoy Ballroom that Lindy Hop got its name and a home. At the Savoy the Lindy Hop got hotter and hotter, as people danced to the top Big Bands in the land. And it got better and better, as the popular Saturday night competitions pushed good dancers to greatness. New steps were born every day. The styling got refined and was executed so well that the dance was a joy to watch as well as do. When it looked like it couldn't get any better, a young dancer named Frankie "Musclehead" Manning created the first airsteps in 1935, and the Lindy Hop soared.

Early Lindy Hop

Jitterbug:
Basunisten Harry White, der spillede med bl.a. Ellington i slutningen af 20'erne og derefter med Cab Calloway bl.a. i perioden 1932-1935, var en ganske tørstig sjæl.
Han var en fremragende arrangør og komponist, og det er faktisk ham, der har æren af ordet "Jitterbug".
Harry's bedste ven var basunisten Ed. Swaize, der også spillede hos Cab.
De to gutter sad ved siden af hinanden og delte flasker - populært kaldet "jugs".
Drak man flere af samme jug, var de "Jugbrothers".
Indholdet af flaskerne var stærke sager, ofte kaldet "King Kong".
Swaize og Harry holdt imidlertid meget af det, og de kaldte det Jittersauce.
"The Jitters" er en slags rysten man får, inden den helt rigtige delirium indfinder sig.
Når den helt rigtige delirium indfinder sig, ser man små dyr der kravler, på engelsk kaldet "Bugs".
Når tørstige Harlem-musikere slutter venskab, kalder de hinanden "bugs".
Da både Harry og hans ven drak ganske uhæmmet af denne Jittersauce, blev de efterhånden "Jitter-bugs".
Og da Harry og Swaize sammen skrev en melodi, kaldte de den "Jitterbug".
Den blev en kæmpesucces på Cotton Club, og den nye dans Lindy Hop, der allerede var meget populær i Harlem, blev nu omdøbt til Jitterbug.

Timme Rosenkrantz i Berlingske Tidende, 2003.Okt.19, tillæg "MS" side 24-27, "De nye swingere".

Mere delirium:
Swing it!
Swing Shoes
World of Swing
London Swing Dance Society
Swingland
Dance Store (Klude & Sko m.m.)
The Rhythm Hot Shots (African-American Dance Company)
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.18
Chokolade til jul
Hos Frederiksberg Chokolade er december måned højsæson for fabrikation og salg af håndlavet chokolade. Og alt er lavet af ægte råvarer - ikke noget med kemiske stabilisatorer eller andre fiks-fakserier - så man risikerer ihvertfald ikke en kemisk forgiftning af den grund.

Æskerne er et kapitel for sig selv.
Lavet af mahognitræ er de en fornøjelse at se på og røre ved - og oplagte til genbrug. Mange kunder medbringer æsker fra tidligere køb for at få dem fyldt op i butikken - det er man meget velkommen til.

Indehaveren Tina Jacobsen overtog forretningen i 1996 og drev butikken videre efter de gamle opskrifter fra 1920'erne tilsat nye ideer. Og opskriften kan ikke være helt forkert, for i dag - syv år efter - er der yderligere ansat tre chokokolatiere (hedder det sådan?) på fuldtid.
Forretningen har et trofast stampublikum, og i de senere år er interessen for kvalitetschokolade steget så meget, at kunderne kommer bimpende både fra USA, Afrika og - hvad gi'r du - Valby.
Hvem er det der æde ka - det er dem fra Valby a !

Frederiksberg Chokolade
v. Tina Jacobsen Wilstrup
Frederiksberg Allé 64
1820 Frederiksberg C

Tlf. / Fax 33 22 36 35

Mandag - Torsdag kl. 10:30 - 17:30
Fredag kl. 10:30 - 18:00
Lørdag kl. 10 - 14
Søndag lukket
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.19
Høreluffer
En studio monitor er en højttaler der er så præcis og nøjagtig i sin lydgengivelse, at man med sikkerhed kan forudsige det færdige resultat. For eksempel ved pladeindspilninger. Tilliden til højttaleren er så stor, at man kan foretage allehånde lydmæssige indgreb i tryg forvisning om slutresultatet.
JBL har i en menneskealder haft topstatus indenfor studiemonitorer, hvilket i mange år betød at firmaet var nærmest enerådende på markedet. Selv om firmaets professionelle højttalere stadig er i høj kurs, har andre dog også klemt sig ind - Yamaha f.eks.

Indenfor hovedtelefoner - headphones - har AKG en status der svarer til Lansing (JBL), f.eks. model K240DF.
Det er en manuelt udmålt radiofoni model, hvor de lydmæssige egenskaber ligger indenfor snævre tolerancer, og som derfor på samme måde som JBL 4343 har været en sikker deltager i mange studio sessions - pladeindspilninger - gennem årene.

Jeg ved ikke om begrebet lyd pr. distance siger dig noget?
Det betyder, at man hjemme i studiet producerer en sound (en lyd, et lydbillede), som er beregnet til fremførelse under teoretisk kendte, men i praksis ikke-afprøvede omstændigheder. For eksempel at den-og-den højttaler under de-og-de omstændigheder via den-og-den forstærker med de-og-de egenskaber skal gengive den-og-den musik med det-og-det indhold.
Vær venlig at tilrette lyden!

Derfor er opgaven at producere en lyd som afspillet ud i lokalet lyder
- SOM OM højttaleren spiller fantastisk godt,
- SOM OM der hverken er for lidt eller for meget af noget-som-helst, og i det hele taget
- SOM OM idioten bag knapperne har noget mellem ørerne.
Man kan betragte det som en grad af bluff, men forudsætningen for nummerets heldige gennemførelse er monitoren.
Skriv den på ønskesedlen!

K141M
K240DF
K240S
K271 Studio

PS
Så er der selvfølgelig også prestigemodellen K1000, men den kan man vist ikke være bekendt at skrive på ønskelisten.
Kan man?
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.20
Julesang & Noder
Skal julens musik skrives ud, så er det sidste udkald.
Til gengæld er kvaliteten højt fra træet.
Hele vejen op.
SheetMusicNow
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.21
På med hatten
Jeg ved, der er mange der siger, de ser åndssvage ud med hjelm, men i et uheldsøjeblik vil de nok takke for, at de havde hjelm på. Jeg har lige været ude for et sammenstød med en bus, hvor jeg som sædvanlig havde min hjelm på. Vidnerne til uheldet siger, at jeg blev kastet 10-15 meter hen ad gaden. Min hjelm blev knust i højre side af baghovedet, det er utroligt at flamingo virkelig kan tage så hårdt et stød af. Der skete intet med mit hoved, men jeg brækkede hoften og kravebenet. Dette er en opfordring til at køre med hjelm, uanset hvor skør du ser ud!

Sådan skriver en tilfældigt udvalgt cyklist, der kom ud for et trafikuheld - og som gudskelov brugte hjelm.
Pointen er, at hjelmen er forskellen på liv og død.
Alligevel ser man til stadighed alt for mange, der kører uden den afgørende sikkerhed.
Hjelmen er iøvrigt behagelig at have på - om sommeren køler den, og om vinteren varmer den.
Ser man dum ud med hjelm?
Man ser ihvertfald dum ud efter en tur under bussen.

DCF
Sikker Trafik
Kun 3% kører med hjelm
Smart hår og cykelhjelm
Betydningen af cykelhjelm
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.22
We got him!
Chris Curtis was the Searchers’ drummer from 1960 to 1966 - the key years - and he was the lynch-pin of the group’s success. Very hyper, very enthusiastic, he was constantly seeking out obscure songs that, nevertheless, had “Hit” written all over them.

Og det gjorde han: fandt hittene til The Searchers.
Hovedmand, sanger og trommeslager Chris Curtis.
Han var ankermand i de bedste år, men forlod skuden i 1966 - af forskellige årsager.

Jeg har altid godt kunnet lide ham fordi han havde udstråling, var meget musikalsk både som sanger og trommeslager, men også fordi han skrev nogle fine sange. Efterhånden som den gamle gruppe på tåbeligste vis i 1980'erne blev splittet ad i to konkurrerende og hinanden bekæmpende hold:
- The Searchers (med de to originale medlemmer John McNally rytmeguitar og Frank Allen bas) og
- Mike Pender's Searchers (med MP på sologuitar, som var manden der i sin tid opfandt Searchers 12-strengede guitarlyd),
arbejdede Chris Curtis diskret videre på sine egne projekter.

Gruppens medlemmer, bortset altså fra Curtis, har igennem årene givet interviews, og fortalt hver deres udlægning af de samme hændelser. Det kunne derfor være interessant at høre hvad hovedpersonen i det hele, manden der var ansigtet udadtil og sang de store hits, havde at fortælle.
Det gjorde han så - i 1998, efter mere end tredive års tavshed.
Fem år senere kom der endnu et interview.
Var de ventetiden værd?
Døm selv.

1998 interview
2003 interview
The Searchers diskografi
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.23
Køb & Salg
Er du træt af
          - asfaltkrydseren,
          - badekarret,
          - blikdåsen,
          - dieselhakkeren,
          - direktørslæden,
          - dollargrinet,
          - flyderen,
          - gyngehesten,
          - hatteæsken,
          - hundehuset,
          - hæmorroidefræseren
          - kadaverkareten,
          - klunkeknuseren,
          - knaldpotten,
          - kussemagneten,
          - læskuret,
          - mukkebikken,
          - muldvarpen,
          - møgspanden,
          - nyrerysteren,
          - oktanslæden,
          - olieslugeren,
          - pissepotten,
          - potensforlængeren,
          - problemprammen,
          - rulleskøjten,
          - rumlekassen,
          - rustbunken,
          - sardindåsen,
          - skrumlekassen,
          - skydeprammen,
          - skøjten,
          - slagskibet eller
          - smadrekassen,
så sælg øsen (og få råd til julegaver).
Autocom (online bilauktion for alle pengene)

Ved køb eller salg kan du få
- vurderet hvad du skal betale for en brugt bil hos en bilforhandler
- vurderet hvad en bilforhandler vil give for din brugte bil.
Bilpriser
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.24
Jesusses kirke - og Carl's
Vi har så mange smukke kirker i Københavnsområdet, at man aldrig når at kende dem alle.
Nogle er mere spændende end andre.
Personligt vil jeg gerne lægge et ord ind for Jesuskirken, som har en sikker placering på Københavns Kirke-Top-10.
Når man kommer forbi ude på Valby Langgade, ser man (hvis man da ser, og ikke bare raser afsted) ind over pladsen foran kirken, hvor en stor statue forestillende Jesus på korset er placeret.
Bagved står kirken og det separate klokketårn, som begge er smukke og velholdte.
Pladsen, den manende statue, kirken og det separate klokketårn, de omliggende smukke huse og træer giver den besøgende et indtryk af, at her køres der i et andet gear end i resten af samfundet.
Lige hvad vi trænger til.
Silent Night, Holy Night.
Jesuskirken i Valby
Kirkens historie
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.25
Tøjindsamling
Det var udenfor ALDI at øjet for gud-ved-hvilken gang strejfede den store blikkasse med kasseret tøj.
Og den store hvide plakat, som forklarede:

Genbrugsfirmaet TRASBORG, Kuldyssen 7-9, 2630 Tåstrup indsamler rent brugbart tøj til videresalg.
Genbrugsvirksomheden Trasborg er kontraktretlig forpligtet til at yde bidrag til International Børnehjælp's arbejde for at forbedre livsvilkårene for omkring 3.000 børn i Bulgarien, Indien, Sri Lanka og Uganda.
I 2002 blev 25% af virksomhedens overskud anvendt hertil.
Vi har støttet International Børnehjælp i 30 år.
Henvendelser om indsamlingen kan ske til Trasborg på tlf. 43 52 63 87 eller www.trasborg.dk
Læs om International Børnehjælp på www.verdensborn.dk

Det gjorde jeg så og læste bl.a.:
International Børnehjælp er en privat, upolitisk og ulønnet hjælpeorganisation, som arbejder for syge og socialt dårligt stillede børn i lande som Indien, Sri Lanka, Bangladesh, Uganda og Bulgarien.
International Børnehjælp administrerer ca. 3000 individuelle fadderskaber for børn i u-lande.

For et lille beløb kan man m.a.o. være med til at gøre en forskel.
En overvejelse værd.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.25
De skønne spildte kræfter
Vi havde lejet et sommerhus på Vestkysten.
Her skulle vi sammen med kære venner holde en afslappet jul.
Alt var pakket, inclusive den bærbare PC, samt diverse opdateringer af Kort Nyt.
Det viste sig virkelig at være et skønt sted og et skønt hus med alskens moderne faciliteter, vi havde en god jul, men én ting manglede: telefonstik og -forbindelse som sætter PC´en i kontakt med internettet. Hvorfor det var sparet væk på et hus, som i øvrigt levede helt op til forventningerne, må guderne vide.
Derfor ingen opdatering af Kort Nyt de sidste fire-fem dage.
Nu er vi tilbage og alt er igen ved det gamle.
Inclusive sidens gæster.
Håber jeg.
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.26
850 kroner
Pressebureauet TEKST & FOTO tilbyder bundpris på stort set alt journalistisk arbejde.
850 kroner.
Kan man leve af det?
--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2003.Dec.27
Billeder af jazzen
The William P. Gottlieb Collection, comprising over sixteen hundred photographs of celebrated jazz artists, documents the jazz scene from 1938 to 1948, primarily in New York City and Washington, D.C.

Gottlieb arbejdede i samme periode for Washington Post og jazzmagasinet Down Beat, og har igennem sit arbejde været i kontakt med alt hvad der kan krybe og gå indenfor amerikansk jazz. For mit eget vedkommende var billederne af Erroll Garner ukendte, så der er m.a.o. muligheder for at finde nyt og ukendt materiale her.
Keep looking!
The Golden Age of Jazz
Search
--------------------------------------------------

 

Arkiv 2002

Arkiv 2003-1

Arkiv 2004-1
Arkiv 2004-2

Arkiv 2005-1
Arkiv 2005-2

Arkiv 2006-1
Arkiv 2006-2

Arkiv 2007-1
Arkiv 2007-2

Arkiv 2008-1
Arkiv 2008-2

Arkiv 2009-1
Arkiv 2009-2

 

Til forsiden