Jazz Noter, 5


Store og små indtryk fra jazz- og bluesmiljøet, 5. del

 

--------------------------------------------------
2016.Juni.24
Phoebe's Jazz Faves

Mette Lethan på scenen

stort billede

Line up:

Mette Lethan, vocal
For at finde Phoebe's Jazz Faves, check Mette Lethan's hjemmeside under UNDERCOVERS.

Gorm Bülow, Nord Stage Piano

Adreas Hatholt, kontrabas

Sebastian Trolle, trommer

Vi var gæster ved et guldbryllup i Nordsjælland, hvor værtsparret til alles store overraskelse havde inviteret en jazzgruppe til at spille to sæt.

Med skam at melde, må jeg indrømme at have ladet kamera og mp3 optager blive hjemme, så det bliver altså ren huskekage, at skrive en anmeldelse af gruppens optræden.

Det første jeg lagde mærke til, var gruppens sound: ikke noget med overstyret lyd eller dominerende trommesæt, næ, her var der balance i den samlede lyd - en smuk afbalanceret lyd, hvor også kontrabassen var tydelig hørbar.

Jeg prøvede at gå rundt på ejendommen, for at høre gruppen fra forskellige vinkler, men det lød bare godt, uanset om man stod lige foran gruppen eller befandt sig langt bagved.

Gruppen indledte med det svenske "Vem Vet", som efterhånden er godt udtrådt af dusinvis af håbefulde sangerinder, og selv om det heller ikke her blev fremført på nogen overbevisende måde, lød nummeret i det mindste rimeligt i PJF's version.

Herefter fulgte standard-numre som "East of The Sun", "Under my Skin" og "Fly me to The Moon", som alle blev afleveret i en afslappet stil, hvor ingen af de medvirkende lavede mere end nødvendigt.

Rent musikalsk var Gorm Bülow på keybord den mest interessante, men det skal retfærdigvis siges at ingen spillede dårligt, ligesom lyd, teknik og fremførelse var i orden.

Et par fine sæt i selskab med en gennemmusikalsk gruppe under overraskende omstændigheder.

Phoebe's Jazz Faves - Demo

For at finde Phoebe's Jazz Faves, check Mette Lethan's hjemmeside under UNDERCOVERS.

--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
Copenhagen Jazz Festival 2016

Jazzfestivalen er årets musikalske højdepunkt - især hvis man er til stede. Af kontraktlige årsager er jeg nødsaget til at forlade hovedstaden i uge 26 og 27, hvorfor Copenhagen Jazz Festival for mit vedkommende bliver en saga blott.

På forhånd har jeg ellers set frem til at opleve Ben Besiakov Trio, søndag 3. juli i Det Lille Musikhus, Brolæggersstræde.

Eller Chris Tanner (klarinet og vokal) sammen med Mads Søndergaard (piano) på det lille spisested Under Uret, torsdag 7. juli.

Eller piano-monsteret Esben Just, søndag d. 10. juli på Bartof Café.

Nå, men der kommer vel andre chancer i årets løb.

Det satser vi på!


Årets plakat tegnet af Halfdan Pisket

stort billede

CJF 2016

--------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------
2017.Jan.15
Palle Mikkelborg & særlige gæster

Palle Mikkelborg

stort billede

Christians Kirke, Strandgade 1, København K
Søndag 15. januar 2017 kl. 17

Line up:
Palle Mikkelborg - trompet
Carsten Dahl - flygel
Helen Davis - harpe
Calon Harpe Ensemple
Morten Zeuten - cello
Helene Blum - vokal

Nytårskoncert med Palle Mikkelborg og særlige gæster

Det nye år spilles i gang 15. januar i Christians Kirke, når Palle Mikkelborg tager publikum med på en enestående rejse. Journey to..... kalder han koncerten, hvor gode minder, spiritualitet, nytårstanker og gode venner er ingredienserne.

Med trompet, flygel, harper, cello og sang byder Palle Mikkelborg, Carsten Dahl, Helen Davies, Calon Harpe Ensemble, Morten Zeuthen og Helene Blum det nye år velkomment. Palle Mikkelborg har komponeret en stor del af musikken, som her fremføres af et helt enestående hold, sammensat til netop denne koncert.

Trompetisten Palle Mikkeborg har modtaget adskillige priser for sit musikalske arbejde og hans såkaldte koncert-soundscapes er præget af hans interesse for den spirituelle side af tilværelsen.

Til denne helt særlige nytårskoncert har Palle Mikkelborg allieret sig med en række andre fremtrædende musikere fra forskellige sider af den danske musikscene: Pianisten Carsten Dahl, der også er et af de helt store danske jazz-navne, harpenisten Helen Davies og hendes Colon Harpe Ensemble, cellisten Morten Zeuthen og sangerinden Helene Blum, som er kendt fra den danske folk-scene.

Alt med ønsket om en smuk Journey to.....

Og det blev sine steder en smuk rejse med store orkestrale klange blandet med solistiske indslag, som tydeligt viser, at det ikke er begyndere vi har med at gøre.

Colon Harpe Ensemble viser sig at være 9 kvindelige harpenister, som bakker Helen Davies og det øvrige orkester smukt op. Desuden spiller de selv nogle spændende unisone klange, der viser harpen som et stærkt undervurderet instrument.

Omkring Mikkelborg himself kan man diskutere, hvorvidt hans musikalske univers er enestående eller nyskabende. Factum est, at der er mange musikalske genkendeligheder, når man (som jeg) i forvejen har hørt Mikkelborg adskillige gange.

Det bliver musikken ikke dårligere af, men altså heller ikke ligefrem nyskabende.

Mikkelborg's tekniske udstyr lader en del tilbage at ønske. Der er altid en portion distortion (forvrængning) i Mikkelborg's lyd. Om det er trompetens fysiske lydtryk der overstyrer mikrofonen, eller om det er den efterfølgende elektronik som ikke kan klare mosten, kan være svært at afgøre. Ihvertfald er Mikkelborg's lyd meget ofte grødet, uklar og forvrænget. Det er næppe tilsigtet!

Rent klangmæssigt kører Mikkelborg det meste af tiden med en form for repeat (gentagelse) af trompetens toner, som ofte er direkte forstyrrende. Det er næppe heller tilsigtet!

Ang. det rent musikalske, så var der stedvise højdepunkter, men hovedindtrykket af Mikkelborg's præstationer er, at det meste er hørt før.

Som ekstranummer efter en lang klapsalve fra en fuldstændig fyldt Christians Kirke, spiller Mikkelborg & Dahl en formidabel version af "Over the Rainbow" - smukt, melodisk og dynamisk.

Tænk, hvis Mikkelborg ville spille lidt mere i den afdeling!

Palle Mikkelborg (official web site)

Palle Mikkelborg (Wikipedia)

--------------------------------------------------

 

 

Jazz Noter, 1

Jazz Noter, 2

Jazz Noter, 3

Jazz Noter, 4

 

Musik Index

 

Forsiden